Dodaj do ulubionych

Po co mówić że się kocha?

01.02.07, 00:11
Że będzie na dobre i na złe?
Jak, gdy przyjdzie co do czego, to się wycofuje, i "się zastanawia" czy chce
być, czy kocha?

Czemu rzuca słowa na wiatr?

i tym samym rani...

Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 00:12
      Bo tak to już jest;)
      • scandia Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 00:43
        Bo to własnie jest "milosc"... ehhh, kobiety... niewierne, niewdzieczne.... :D
        • traductor123 Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 10:16
          Nie, nie, nie!!!

Bo Miłość wg (niektórych?) kobiet, jest

I N T E R E S O W N A !

I pod takim kątem dobierają sobie partnerów :(
          • sweet_pink Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 10:36
            hmm...prawidziwa miłośc interesowna nie niejest...acz kolwiek malitkie ziarenko
            prawdy jest w Twoim stwierdzeniu...mianowicie takie, że milośc nawet
            najprawdziwsza i najszczersza umrze jesli od kochanej osoby dostajemy jedynie
            wielkie NIC.
            a co do tematu...kobietom zwłaszcza młodszym baaardzo łatwo przychodzą słowa
            "kocham Cię"...zreszta dziewczyny "kochają" tyle rzeczy: psa, przystojnego
            aktora, nowe buty czy drogie perfumy...czasem wstyd jak wiele z nas nie docenia
            wagi tych słów...ja sobie czasem myśle że dopiero kobieta koło 35lat, albo po
            przejściach wie co oznaczają słowa "kocham Cię"...ja mam 26 lat i jestem po
            baardzo trudnych przejściach i i tak nie jestem pewna czy wiem co to znaczy i
            czekam z tym wyznaniem aż nabiore pewności...zresztą ogólnie nie znosze
            szastania wyznaniami...liczą się czyny, a nie słowa.
            • ivet78 Re: Po co mówić że się kocha? 02.02.07, 12:14
              ech, dopiero życie tak naprawdę uczy nas, ze nie ważne są słowa, ale czyny. Ja
              ciągle mówiłam, ze kocham, a chyba tak naprawdę dawałam z siebie niewiele, a
              może nawet nic. Teraz nie mówię, ze kocham (chociaż kochałam, kocham i będę
              kochać). Staram się swoim zachowaniem pokazać, że chce być, a nie mieć. I
              zgadzam się, ze liczą się czyny, a nie słowa :)))
    • cleare Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 10:37
      moge powiedziec to samo o facetach...!
      po co mowil ze kocha...? obiecywal ze zawsze bedzie...?
      • 83kimi Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 10:46
        Bo raczej nie spotyka się z kimś ot tak, ale przeważnie ludzie mają jednak
        nadzieję na zbudowanie trwałego związku. Jeżeli by zakładali, że się kiedyś
        rozstaną, to związki nie miałyby sensu. W danej chwili czują, że to TO, ale
        potem jednak oakzuje się, że to nie było TO.
        • aniiatka Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 12:17
          tez sie zastanawialam...Nie ma to slowo dla mnie znaczenia i nie lubie go
          wypowiadac, uwazam ze uczucie do kogos powinno sie okazywac codziennie, w zyciu,
          a nie zastepować pieknymi słowami, jak dla mnie zbedna sprawa.
          • zaszyfrowana_tozsamosc Re: Po co mówić że się kocha? 02.02.07, 14:16
            prawda, podobnie sądzę..

dodam jeszcze: po co sobie obiecywać, przyrzekać, bla bla bla, żeby za chwilę zmienić zdanie?

przecież nic nie jest stałe, ciągle coś się zmienia

a później jest: no przecież mówił/mówiła, że mnie kocha i co? rozstaliśmy się...
            a to wszystko przez słowa

czyny w zupełności wystarczą - żadnych deklaracji

życie płata różne figle i na nie nie da sie przygotować
        • traductor123 Re: Po co mówić że się kocha? 02.02.07, 10:36
          nie było TO???

TO niech sie dobrze zastanowi co mówi.

Bo nawet mówi ze KOcha ale ze nie moze ze mna dalej być...- I CZY TO MA SENS?
    • carlabruni Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 18:43
      no bo sie w tym momencie nie kocha. musisz to zrozumiec, ze ona Cie nie kocha.
      zerwala z toba? jak chcesz to na meil napisz. pozdrawiam serdecznie.
    • jjasio Re: Po co mówić że się kocha? 01.02.07, 18:51

jak się czuje to się mówi!
      bo co? kolejną sprawę gasić tłamsić w sobie? lepiej powiedzieć!
    • 83kimi Re: Po co mówić że się kocha? 02.02.07, 14:02
      Można coś czuć, być pewnym czegoś, a później okazuje się jednak, że np uczucie
      wygasa albo inne jest silniejsze.
    • zaszyfrowana_tozsamosc Re: Po co mówić że się kocha? 02.02.07, 14:12
      nie lubię rzucać słów na wiatr
      najlepiej by było, gdyby to słowo nie istniało
      dziś kochasz - jutro znienawidzisz, nic nie jest takie samo raz na zawsze i głupotą moim zdaniem jest sądzić, że się kogos kocha czy nie kocha, już wolę określenie - dobrze się przy kimś czuć
      *to słowo jest jak komplement, który druga osoba zbyt powaznie traktuje
      *jest jak zapychacz, tak dla "świętego spokoju"
      *bezsensowna deklaracja bez pokrycia

to, co się dzieje - jest tu i teraz , a nie wiadomo co będzie za chwilę, dlatego lepiej się wstrzymać z określaniem że się kocha, że to miłość, że mam przyjaciela/przyjaciółkę bo tego sie nigdy nie wie - niektórzy ludzie tak sobie tłumaczą kontakty międzyludzkie, ale uczuć się nie da opisać konkretnie jednym słowem i być pewnym, czy się za chwilę nie zmienią

[jedyną osobą, którą znasz najlepiej - jesteś ty sam]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka