nepeius 14.02.07, 11:02 Czy może ktos sie z was orientuje jakie stawia sie wymagania w procesie rekrutacyjnym do działu prawnego PwC?jaka jest atmosfera?jakie zarobki?czy cieżko sie dostac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosheila Re: działa PRAWNY w PwC 14.02.07, 12:38 aplikację na ich stronie wypełniałaś? atmosfera podobno całkiem przyjemna, zarobki spore (ale nie wiem co to znaczy ;-)) tyle wiem sama zresztą zastanawiam się czy tam nie zostawić śladu ze swoimi danymi. Odpowiedz Link Zgłoś
nepeius Re: działa PRAWNY w PwC 14.02.07, 12:47 hej toshila, zostawiła,m, byłam nawet na rozmowie i było ok nie wiem tylko jak oni sie "zapatrują" na plany aplikacji - obawiam sie ze moga chciec dozgonnego. lojalnego pracownika ktory nie mysli o takich fanaberiach jak aplikacja. Teraz babka z HR poprosiła zebym przemsylała ile chce zarabiac (o ile w ogole sie uda) i robie takie rozeznanie. podrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
tosheila Re: działa PRAWNY w PwC 14.02.07, 13:23 Narazie wcale nie musisz się chwalić że masz zamiar zdawać na aplikację ;-) a co do zarobków to nie mam pojęcia, ale jak już dostaniesz tam pracę to chętnie dowiem się mniej więcej stawki ;-) powodzenia życzę i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ktozajalzyzyrafe Re: działa PRAWNY w PwC 14.02.07, 13:40 nepeius, a kiedy bylas na assesment center ? ja wlasnie czekam na wyznaczenie terminu i zastanawiam sie jak to wszystko wyglada - tzn teoretycznie wiem, zadanie indywidualne, w grupie, rozmowa. ale jak w praktyce ? jakie zadania, trudne, latwe ? czy trzeba sie wczesniej przygotowywac ? jesli nie to ile czasu jest na udzielenie odpowiedzi ? o co pytaja na rozmowie (oprocz aplikacji ;-) czy zadaja pytania merytoryczne np z podatkow ? podziel sie troche swoja wiedza :) Odpowiedz Link Zgłoś
nepeius Re: działa PRAWNY w PwC 14.02.07, 14:01 Droga ktozajalzyzyrafe, aplikowalam do działu pranwego i miałąm jedynie rozmowe kwalifikacyjną. Rozmowa dotyczyła planow na prszyłosc, praktyk, motywacji. a co do aplikacji - pytają sie czy idziesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
lizavieta1 Re: działa PRAWNY w PwC 15.02.07, 16:59 Znam tę firmę. Polecam jednak tym, którzy wiedzą na co się decydują, jesli macie plany zakładania rodziny czy coś w ty,m stylu w najbliższym czasie, to może być ciężko. Zarobki satysfakcjonujące, ale o wiele mniejsze niż w kancelariach międzynarodowych. Wymagań praktycznie nie mają jesli chodzi o rekrutacje, poniewaz ich rekrutacja nie ma charakteru merytorycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: działa PRAWNY w PwC 15.02.07, 22:30 W dziale prawnym PWC? A "Prajsy" mają dział prawny? Odpowiedz Link Zgłoś
nepeius Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 08:19 Lizavieta - dzieki za info mirmia - jak widac jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 09:50 Chyba niekoniecznie, chyba że ja w innym PwC cztery lata przepracowałam... Aż sobie wczoraj zajrzałam na stronę i nadał nie widze takiego działu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 10:06 Natomiast jeśli faktycznie chodzi o dział doradztwa podatkowego, to wówczas wszystko zależy od tego pod czyje skrzydła się trafi i z kim się będzie pracować. Jak wszędzie sa ludzie i są taborety. Odpowiedz Link Zgłoś
malami777 Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 11:22 nepeius jestes moją konkurentką :-) ja tez byłam dwa dni temu na rozmowie. Rekrutacja jak dla mnie bardzo sympatyczna, aczkolwiek nie wiem jakie mam szanse ale próbuje bo chce zminić prace. Jesli chodzi o aplikacje to ja juz jestem i w zasadzie nie mieli żadnych przeciwskazań co do jej odbywania byleby nie odbijało sie to na pracy. do miriam, dział prawny PWC jest tworzony i ma sie zajmować sprawami korporacyjnymi PWC i jej spółek. Narazie stanowią go dwie dwie osoby. Niejaka Patrycja i Bartek Nepeius życze powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nepeius Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 15:55 malami777 zycze powodzenia:)jak wrazenie?jakie ci zadawali pytania?moze we dwie bedziemy pracowac (jak dobrze pojdzie),bo podobno chca przyjac dwoch praktykantow:)jak rozumiem jestes juz po studiach - myslałąm ze oferta jet tylko dla studentow:):)tak czy inaczej powodzenia acha wiesz może kiedy maja byc wyniki?jesli dadza ci odpowiedz to daj znac bo wtedy bede wiedziaął ze nie ma juz na co czekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
malami777 Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 16:03 oj to chyba nie startowałysmy na to samo stanowisko, ja składałam cv na stanowisko prawnika z kilkuletnim doswiadczeniem zawodowym i aplikacją. Ale wiem,ze studentów tez poszukują. Na rozmowie nie miałam pytań merytorycznych, rozmawialiśmy o mojej poprzedniej pracy i obecnej, troche po angielsku itp. Ja juz po studiach jestem ze trzy lata i mam ponad 4 lata doswiadczenia wiec ja to ,,staruszka'' jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nepeius Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 16:07 :)owszem malami777 inne stanowisko ale ten sam dział:):)ja startowałąm na praktykantke:):)ale jesli sie i tobie i mi uda to bedziemy razem pracowac "staruszko":D jak wrazenia?rozmawiałas z P. B iG? wiesz kiedy mieli ci dac odpowiedz?jak dostaniesz daj znacbo chyba nas "szczwików" bede informaowac w tym samym czasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
malami777 Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 16:23 tak rozmawiałam z nimi wszystkimi, najmniej z P. Jak dla mnie wszystcy wydali sie sympatyczni. Do końca przyszłego tygodnia maja mi dac odpowiedz, wiec zobaczymy. Sama jestem ciekawa jaka jest atmosfera i jak sie pracuje, bo wydaje mi sie że praca w wewnetrznym dzlaie prawnym rózni sie od pracy w dziale audytu czy podatkach. Sama pracuje teraz w firmie ale jestem jedynym prawnikiem i jest mi właśnie z tego powodu ciężko, pracy bardzo duzo a tu aplikacja jeszcze dochodzi na która krzywo patrzą. Dlatego chciałm do wiekszego działu tylko żeby sie nie okazało ze tu jest gorzej ;-)LiczyłaM ze moze ktos sie odezwie nawet Z innego działu np. podatków albo z innej BIGFOUR pozdrawiam i miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: działa PRAWNY w PwC 16.02.07, 13:12 Nie wiem jak jest w PwC, ja pracowałam w innej BIG FIVE ( juz BIG FOUR) i niestety mam złe wspomnienia. Ąle może to ja źle trafiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś