Dodaj do ulubionych

Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe takie.

15.02.07, 12:16
Jest dajmy na to szafka z czterem szufladami pionowo, jedna na drugą sobie jest.
I teraz: moja Pani kazała mi wyjąć coś z drugiej szuflady, na mój prostacki
męski rozumek policzyłem od dołu, jak piętra w budynku. No i źle! Według
wspomnianej już mojej Pani szuflady liczymy od góry.

Proszę o rade więc i wyjaśnienie.

PS. Tak, wiem że jestem puknięty
PS.2 Nie, nie mam nic innego do roboty.
Obserwuj wątek
    • nerri Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:18
      Hehehe...też liczę od góry;)
    • purecharm Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:18
      Ja zawsze mowie 2 od dolu lub druga od gory, gdyby ktos powiedzial mi 2 szuflada, pewnie otworzylabym 2 od gory, ale nie bylabym pewna, czy to ta wlasciwa.
    • ewab2507 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:18
      ja liczę od dołu tak jak Ty :):)

PS. jestem kobietą (od zawsze)
      PS2. też jestem puknięta
      PS2. też nie mam nic lepszego do roboty :):)
      • derduch Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:24
        Jak nie masz nic do roboty to klknij na mój nick a otworzy się moja wizytówka :-)))
        • ewab2507 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:33
          wizytówka superowa :)
          szczególnie upodobania muzyczne i filmowe...
          pozdrawiam :)
    • his_girl Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:19
      Ja zawsze mówię "druga szuflada od góry". (A zatem wychodzi na to, że ja
      również liczę od góry :) ).
      • spacecoyote Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:34
        > Ja zawsze mówię "druga szuflada od góry". (A zatem wychodzi na to, że ja
        > również liczę od góry :) ).

Ja tak samo.
    • znowuwzyciuminiewyszlo Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:22
      od gory. jak siedze przy biurku mam oglad sytuacji od gory wlasnie. a pod
      biurkiem z reguly nie przebywam. Pietra liczymy od dolu, bo oglad budynku mamy z
      dolu . mysle ze stad sie to bierze :-)
      • his_girl Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:26
        znowuwzyciuminiewyszlo napisała:

> od gory. jak siedze przy biurku mam oglad sytuacji od gory wlasnie. a pod
        > biurkiem z reguly nie przebywam. Pietra liczymy od dolu, bo oglad budynku
        mamy
        > z
        > dolu .

A mężczyźni twierdzą, że kobiety nie działają logicznie! :)
      • derduch Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:26
        Sytuacja przy biurku jest całkiem inna, tu rozchodziło się o normalną(?) szafke
        na którą nie patrze z góry jak z biurka :-)

Czyli kolejny 19473264 przykład na różnice płciowe nie do pokonania.
        • znowuwzyciuminiewyszlo Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:28
          o cholera, to ja nie wiem jak bym powiedziala :-)
          ale chyba tez od gory bym liczyla, bo w konczu bardziej z gory patrze niz z
          dolu? nie wiem :-)
    • frying.pan Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:24
      Ja też szuflady policzyłabym od góry. Jako pierwsze zawsze liczę to, co
      znajduje się najbliżej mojego pola widzenia - czyli piętra w budynku liczę od
      dolu, a szuflady w szafce od góry (no chyba że akurat leże na podłodze, to
      wtedy pewnie policzyłabym od dolu :P).
      • eluch_a Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:42
        Masz rację! Własnie przeanalizowałam i skumałam, że to o to chodzi, nie tylko w
        układzie wertykalnym :)
        szuflady od góry, szafki w kuchni (pierwsza szafka to ta przy drzwiach, jeśli
        stoję przy drzwiach), piętra od dołu, ale jak leżę to wtedy już mówię "z
        drugiej półki", mając na myśli drugą od dołu ;)
    • justysialek Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:28
      Ja też policzyłabym od góry, ale nie martw się, w sumie żadnego strasznego
      błędu nie popełniłeś - ot, nie zrozumieliście się.

I wcale nie uważam, że jesteś puknięty - to całkiem ciekawa i dość zabawna
      obserwacja relacji międzyludzkich, żeby nie powiedzieć między-płciowych.
      • derduch Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:32
        justysialek napisała:

> Ja też policzyłabym od góry, ale nie martw się, w sumie żadnego strasznego
        > błędu nie popełniłeś - ot, nie zrozumieliście się.

Pewnie, żaden problem, a opuchlizna i krwiaki juz mi prawie zeszły, tylko zęba
        troszke szkoda :-(

> I wcale nie uważam, że jesteś puknięty - to całkiem ciekawa i dość zabawna
        > obserwacja relacji międzyludzkich, żeby nie powiedzieć między-płciowych.

A dziękuje, dziękuje szczerze, miło wiedzieć że są na tym świecie jeszcze miłe
        kobiety. Napełniłaś moje serce miodem. Mam nadzieje że pitnym. ;-)
    • izabellaz1 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:29
      derduch napisał:

> Jest dajmy na to szafka z czterem szufladami pionowo, jedna na drugą sobie jest
      > .
      > I teraz: moja Pani kazała mi wyjąć coś z drugiej szuflady, na mój prostacki
      > męski rozumek policzyłem od dołu, jak piętra w budynku. No i źle! Według
      > wspomnianej już mojej Pani szuflady liczymy od góry.

hahahhahahaha to zupełnie jak z moim mężem:):):)
      Poprosiłam Go żeby coś wyjął z drugiej szuflady. Akurat ta komoda ma ich pięć.
      Wyjął z drugiej od dołu a ja miałam na myśli drugą od góry:D
      Widocznie mężczyźni liczą szuflady od dołu a kobiety od góry;-)
    • eluch_a Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:33
      Ja też liczę od góry.
    • alpepe Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:34
      zawsze od góry, chyba, że jest więcej szuflad, to wtedy mówię: w drugiej,
      trzeciej od dołu, np.
      • wanda43 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:47
        Faceci patrzenie od dolu maja w genach.Gapic sie na kobiete tez zaczynaja od nog.Kobiety odwrotnie,najpierw zerkaja na glowe,sprawdzaja poziom oleju i przechodza w dol.
        • derduch Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:50
          Logiczne! Doskonale trafiłaś! Ale co się dziwić, masz takiego genialnego syna to
          i sama głupia tak całkiem to nie możesz byc. ;-)
          • wanda43 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 15:34
            Powyzsze swiadczy,ze w dzicienstwie bity nie byles,czego teraz czasem zaluje.
            Ale masz jak w banku,ja cie kiedys normalnie oskubie. Z wlosow na glowie dla jasnosci.
    • exblond Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:38
      oczywiscie ze od gory.
    • bacha1979 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 12:39
      No od góry.:P
    • dzikoozka od góry 15.02.07, 12:39
      i qrde nie pytaj dlaczego
    • izabellaz1 kobiety liczą od góry a mężczyźni od dołu:) 15.02.07, 12:42
      Tak mi wyszło po przeanalizowaniu odpowiedzi;-)
      • derduch Re: kobiety liczą od góry a mężczyźni od dołu:) 15.02.07, 12:48
        Znakiem tego drogi Panie ja nie całkiem oszalałem a moja Dama jest po prostu...
        kobietą :-)
        W nagrode za pomocprzyjmijcie tą wspaniałą kartke walentynkową:

www.wearepro.net/walentynki.jpg
        Pozdrawiam
        • izabellaz1 Re: kobiety liczą od góry a mężczyźni od dołu:) 15.02.07, 13:07
          hehe dzięki:D
          Ale nie wiem co na to Twoja Dama;P
          • derduch Re: kobiety liczą od góry a mężczyźni od dołu:) 15.02.07, 13:17
            Jak to co? Poszła o 11 tylko po pieczywko do sklepu i dzwoniła już że do
            koleżanki na kawke i pączka weszła na "sekundke"

I tak ten wątek przeczyta później, spokojna głowa, ona tu ciągle zagląda, tylko
            nie pisze jeszcze dzięki Bogu ;-)
            • izabellaz1 Re: kobiety liczą od góry a mężczyźni od dołu:) 15.02.07, 13:22
              derduch napisał:

> Jak to co? Poszła o 11 tylko po pieczywko do sklepu i dzwoniła już że do
              > koleżanki na kawke i pączka weszła na "sekundke"
              >
              > I tak ten wątek przeczyta później, spokojna głowa, ona tu ciągle zagląda, tylko
              > nie pisze jeszcze dzięki Bogu ;-)
              >
              Dlaczego "dzięki Bogu":D?

Pozdrawiam i niech koniecznie przeczyta cały wątek i zobaczy, że sposób liczenia
              szuflad zależy widocznie od płci;-)
    • mirabellka26 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 13:01
      ja liczę od góry
    • dagps Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 13:08
      :) ja licze to mowie od ktorej strony, chyba ze jest srodkowa
    • heart_of_ice Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 14:33
      ja licze od gory:)
      chociaz nie mam biurka, zeby patrzec na nie z gory:) i mieszkam w bloku, wiec
      moglabym od dolu liczyc;)

Pauli
      --
      Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze...Snickersa;)
    • gardenia_nowak hehe, mielismy dokładnie taką sama akcję z moim 15.02.07, 14:40
      mężem. :-)))))))) Ja licze od góry, on od dołu. A ostatnio z kolei pytam się go
      czy bierze dezodorant. On mi na to: "Co przez to rozumiesz". Ja osłabłam, bo
      przecież używa dezodorantu, stoi u niego na szafce i zastanawiam się, czy on
      tak z głupoty czy z upierdliwości, ale potem się okazało, że on naprawdę nie
      wiedział o co chodzi, a prawidlowa nazwa brzmiała "sztyft antyperspiracyjny"...
      Czasem mnie to przeraża ;-)))))))))))))
      • nerri Re: hehe, mielismy dokładnie taką sama akcję z mo 15.02.07, 16:22
        Dla mojego wszystko to "perfum" :D I nieważne czy chodzi mu o dezodorant,wodę
        po goleniu,perfumkę czy sztyft;) Ja się biedna domyślać muszę;) Hehehe:))
    • popka5 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 15:37
      od gory :))
    • martini.wnm Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 15:59
      Od góry.

Nie wiem dlaczego, ale zawsze od góry. Wczesniej sie nad tym nie zastanawialam:P
    • xtrin Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 16:12
      Liczy się zawsze od elementów najbliższych.
      Tak więc górna szuflada będzie pierwsza, bo zawsze jest najbliższa (nie
      przypominam sobie spotka nia z meblem mającym szuflady ponad linią wzroku).
      Ale już np. pólki w szafce dolnej będziemy liczyć od góry, a w szafce górnej -
      od dołu.
      Skrajnie logiczne :).
      • stella.polaris25 Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 15.02.07, 17:37
        ....skrajnie sensowinie:>,ja tez zawsze licze od gory,z prostego wzgledu...jest
        najblizej,po co sobie kregoslup przemeczac:)?
    • znowuwzyciuminiewyszlo Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 16.02.07, 00:12
      no prosze, jak my sie roznimy od panow...
      kiedys uslyszalam teorie, ze mezczyzni i kobiety inaczej sprawdzaja czy wdepneli
      w kupe. przetestowalam dosc duza probke i sie zgodzilo. no prawie, okazalo sie,
      ze tylko ja sprawdzam stan podeszwy jak chlop :-)
      • epiphany Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 16.02.07, 10:39
        Mogłabyś rozwinąć ten temat? Strasznie mnie to zaintrygowało :)
        Jak sprawdzają mężczyźni, a jak kobiety??
        • znowuwzyciuminiewyszlo Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 17.02.07, 00:21
          mezczyzni opieraja lydke kontrolowanej nogi na kolanie nogi przeciwnej i
          lustruja podeszwe;
          kobiety zginaja nozke z domniemana uswiniona stopka i patrzac przez ramie do
          tylu kontroluja stan obuwia.
          Zgadza sie? ;-)
    • zoofka Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 16.02.07, 10:34
      Jeśli obiekt jest niższy niż ja - np. komoda, liczę elementy od góry. Budynek
      jest wiższy więc liczę jak Ty - od dołu. Może więc jest tak, że liczymy od
      elementu który jest bliżej głowy? :))))
      • blessyou1 jeśli nie leżałeś na podłodze... 16.02.07, 12:13
      • blessyou1 jeśli nie leżałeś na podłodze... 16.02.07, 12:13
        • blessyou1 poleciało za szybko... 16.02.07, 12:16
          jesli nie leżałeś na podłodze kiedy do ciebie mówiła to znaczy że mężczyźni
          nielogiczni są :)))
      • derduch Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 16.02.07, 15:07
        Pomijacie Szanowne Panie w swych dywagacjach jedną istotna sprawe.
        Żona mówiąc mi o "drugiej szufladzie" była w całkiem innym pokoju, nie było wiec
        tu patrzenia z góry czy krzywienia kręgosłupa ani "iścia" na łatwizne. To było
        takie odruchowe :-)
        • alpepe Re: Kobiety! Jak liczycie szuflady? Tak, zwykłe t 16.02.07, 15:55
          to odruchowo się liczy w komodzie od góry.
    • maialina1 od góry oczywiscie btxt 16.02.07, 16:03
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka