anahella 17.02.07, 16:32 Co myslicie o wybieraniu plci dziecka? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74419,3920894.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Chlopiec, czy dziewczynka? 17.02.07, 16:54 Bardziej to humanitarne niż usuwanie żeńskich płodów lub dzieciobójstwo jak w Indiach czy Chinach. Dyskusyjne i etycznie dwuznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: Chlopiec, czy dziewczynka? 17.02.07, 16:55 Teraz podpadnę, ale ja bym chętnie wybierała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: Chlopiec, czy dziewczynka? 17.02.07, 18:55 Gdy wszyscy zaczna wybierac, to w przyszlosci okaze sie ze ktorejs plci brakuje. W takich sytuacjach nigdy nie wiemy do czego to doprowadzi. Nigdy nie wiadomo ktore dziecko, w przyszlosci kogos uszczesliwi. I czy sie nie zawiedziemy wybierajac dana plec z jakiegos powodu (bo jednak czyms sie kierujemy ja wybierajac) Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Chlopiec, czy dziewczynka? 18.02.07, 00:41 falafala napisała: > Gdy wszyscy zaczna wybierac, to w przyszlosci okaze sie ze ktorejs plci brakuje. Tak jest w tej chwili w Chinach - 124 mężczyzn na 100 kobiet. Efekt jest taki, że kwitnie handel z kobietami, popularne jest np. kupowanie sobie uciekinierek z Korei Północnej. W sumie w tym kontekście trochę się boję Chin, bo takze przez toto państwo widzi mi się nie tylko jako kraj egotyków (jedynacy), ale i zmilitaryzowane wbrew pozorom. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Chlopiec, czy dziewczynka? 18.02.07, 18:21 iokepine napisała: > ale i zmilitaryzowane wbrew pozorom. Wlasnie nie wbrew pozorom! Mysle ze brak kobiet powoduje fakt, ze trzeba jakos okielznac te mase ludzka (w tym wypadku meska) i w zwiazku z tym trzeba mocnijeszej armii. A jak jest juz mocna i liczna armia, to nie problem wywolac jakas wojne. Na przyklad z krajem, gdzie jest przewaga kobiet. Taka armia moze spokojnie dotrzec do Europy i przejsc przez nas kraj, nawet nie zauwazywszy tego. Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Chlopiec, czy dziewczynka? 18.02.07, 18:25 W Polsce jest 52% kobiet, więc nie jest to taka duża przewaga, zwłaszzca że wiecej kobiet jest w starszych rocznikach - faceci zwykle krócej żyją. Odpowiedz Link Zgłoś