Dodaj do ulubionych

Facet mnie bije!!!

22.02.07, 16:00
Nie wiem co robić, niby proste kazdy powie odejdz od niego, to nie takie
proste. Jesteśmy dwa lata po ślubie, mamy córeczke ma roczek, na poczatku było
jak wbajce, cudownie, zakochani w sobie świata poza soba nie widzieliśmy,
teraz juz zostały tylko wspomnienia. Gdy urodziła sie córeczka i trzebaq było
sie nia opiekowac, wstawac w nocy on nie mial na to ochoty, gdy raz poprosiłam
zeby wstał bo nie mam siły wstał uderzył mnie w twarz i powiedział, ze jak tak
bardzo chciałam dziecka to mam. teraz podczas kłotni uzywa zamiast słow rąk.
NIe wiem co ze soba zrobić. Rodzice nie chca słyszec o rozwodzie, mowi ze mam
sobie poradzic, bo to moj problem.
Obserwuj wątek
    • popka5 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:01
      rada odemnie: facet albo niech sie leczy, albo go zostaw w cholere.
      • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:04
        próbowałam odejs, zastraszył mnkie, ze jemu sadz da prawo opieki bo ja nie mam
        zadnych docvhodow. To jest jego mieszkanie, nie mam dokad pojsc.
        • popka5 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:07
          zaden sad nie przyzna opieki nad dzieckiem takiemu skur....
        • spacecoyote Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:08
          Kobieto... Nie mozesz isc do rodzicow, rodziny, przyjaciol? (Jak Twoi rodzice
          moga sie godzic na to, zeby im jakis palant corke bil???) Jak nie odejdziesz
          teraz, to bedziesz to musiala znosic przez reszte zycia. Bedzie przez chwile
          ciezko, ale zawsze sie jakos w koncu uklada.

A dziecka nikt mu nie zasadzi, jezeli wykazesz, ze uzywa przemocy w rodzinie.
          • aniabag1 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:47
            jest wiele osrodkow pomocy dla kobiet bitych przez mezo.Skorzystaj z ich
            pomocy,jesli piszesz to dostep do internetu masz wiec wystarczy troche pogrzebac
            , znajdzie sie ktos kto Ci pomoze
        • spacecoyote Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:10
          Jak to jego mieszkanie? jak jestescie malzenstwem, to chyba masz do niego
          jakies prawa? Niech sie ten facet nie czuje bezkarny, jeszcze Ci bedzie
          alimenty placil. On wyraznie czuje, ze ma kontrole, bo on zarabia...
        • konrado80 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:17
          no to masz wielki problem
          rodzice maja Cie gdzies, maz straszy (ale tym to nie przejmuj sie, bo on tak
          tylko moze sobie mowic, ale nic nie moze) i nie masz pracy
          zacznij od tego ze znajdz prace a wtedy zacznij szukac mozliwosci zatrzymania
          sie gdzies, wynajecia mieszkania i rozwod (dziecko zostanie z Toba, bo tak
          praktycznie zawsze sad orzeka, ze dzieci zostaja z matka)
      • aniabag1 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:44
        walnij mu tez, moze zrozumie!
        a na powaznie to nie masz co dluzej przy nim szukac.
        Pozdrow rodzicow a moze im walnij zeby wiedzieli jak to jest
    • kadfael Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:08
      A z jakiego jesteś miasta?
    • tomekjot Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:10

Poskarż sie teściowej, ale może jej nie masz?

magdawaw2 napisała:

> Nie wiem co robić, niby proste kazdy powie odejdz od niego, to nie takie
      > proste. Jesteśmy dwa lata po ślubie, mamy córeczke ma roczek, na poczatku było
      > jak wbajce, cudownie, zakochani w sobie świata poza soba nie widzieliśmy,
      > teraz juz zostały tylko wspomnienia. Gdy urodziła sie córeczka i trzebaq było
      > sie nia opiekowac, wstawac w nocy on nie mial na to ochoty, gdy raz poprosiłam
      > zeby wstał bo nie mam siły wstał uderzył mnie w twarz i powiedział, ze jak tak
      > bardzo chciałam dziecka to mam. teraz podczas kłotni uzywa zamiast słow rąk.
      > NIe wiem co ze soba zrobić. Rodzice nie chca słyszec o rozwodzie, mowi ze mam
      > sobie poradzic, bo to moj problem.
      • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:12
        mieszkam w Warszawie pochodze z gdanska
        • popka5 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:13
          nie masz tu zadnych przyjaciol? kogos na kogo mozesz liczyc?
          • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:15
            znajomych tzn. kolezanke która mieszka w akademiku, jedna wynajmumje z kolezanka
            kawalerke
      • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:12
        mam 21 lat i .... dziecko ono mnie jedynie trzyma przy zyciu
    • konrado80 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:12
      po pierwsze, masz powalonych rodzicow jezeli tak mowia, nie mowie tutaj o
      pomocy, bo jedynie moga z Toba porozmawiac, ale o tym ze nie chca slyszec o
      rozwodzie
      po drugie, wiem ze jest ciezko, ale musisz sie zastanowic co chcesz od zycia,
      od zwiazku w ktorym jestes?? jezeli on nie potrafi normalnie porozmawiac tylko
      Cie bije, to sorry, ale w tym momencie chyba nie ma innego wyjscia jak rozwod,
      bo na lepsze to on napewno sie nie zmieni
      wczesniej bylo wszystko ok, bo moglas w kazdej chwili odejsc, a teraz uwaza ze
      jak jestes jego zona, to juz tego nie zrobisz, ale mozesz to zrobic, musisz
      tylko podjac decyzje o tym co dalej, bo to dopiero poczatek

mam znajoma, ktora tez ma podobnie, ale oni nie maja dziecka, ktoregos wieczora
      trafila do szpitala bo tak ja pobil maz
      wiec zastanow sie nad tym
      • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:14
        nie mam zadnych dochodow.. on nas utrzymuje. do kogo mam isc?? kto z dzieckiem
        mnie przyjmie
        • popka5 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:15
          sa pzreciez fundacje, ktore pomagaja maltretownym kobietom. To zaden wstyd
          prosic o pomoc.
        • konrado80 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:18
          napisalem wyzej, poszukaj najpierw pracy
          • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:21
            Mam 21 lat i waże ok 52 kilo wzrost 165, a on 28 lat ok 90 kg 186 wzrostu, i ja
            mam mu oddac??
            • konrado80 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:23
              o czym Ty teraz piszesz??
              napisalem zebys znalazla prace, potem mieszkanie i zlozyla wniosek o rozwod
              dziecko wtedy sad przyzna Tobie, bo praktycznie w kazdym przypadku przyznaje
              matce
              • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:24
                dziewczyna jakas napisała zebym mu oddała, postawila sie.
                • konrado80 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:29
                  nie, tego nie rob, bo to tylko gorzej bedzie
                  • popka5 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:31
                    dokladnie, szczegolnie przy twoich gabarytach.
        • kadfael Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:20
          Skoro nie masz nikogo z rodziny nie ma innego wyjścia-musisz zwrócić się do
          organizaji pozarządowej, która się takimi przypadkami zajmuje. W Warszwie musi
          byc takich co najmniej kilka (w moim mieście dałabym Ci do takiej nr od reki ).
          Takie organizacje maja swoich prawników, którzy bezpłatnie oczywiście, poradza
          Ci co zrobić, maja lekarzy, którzy mogą zrobić obdukcję-koniecznie powinnas
          zrobic obdukcję-to będzie dowód np. w sądzie, że nie zmyslasz. Mają swoich
          psychologów. Wreszcie-mają domy, gdzie możesz się schronić z dzieckiem. Zaraz
          spróbuje znależć jakies adresy w Warszawie i wkleje linka.
          • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:22
            ok, dziękuje z góry za rady.
            • popka5 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:27
              jesli bedziesz miec ochote sie komus wygadac, pisz do mnie na maila :)
              • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:34
                dzieki
            • kadfael Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:36
              www.cpk.org.pl/pl.php5/on/home
              to jest strona do centrum praw kobiet, i tak jak Ci ktoś radził jest jeszcze
              niebieska linia. Naprawdęjak najszybciej zadzwoń do którejś z tych organizacji
              i umów się na spotkanie. Nie czekaj do następnego razu.
              • kadfael Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:41
                i jakbyś miała jakies pytanie to możesz mi wysłac maila. Ja pomagam w takiej
                organizacji tylko w innym mieście.
      • aniabag1 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:49
        Dziewczyno jestes jeszcze mloda dasz sobie rade nie marnuj zycia z tym
        swirem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • somea Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:13
      To mu oddaj, zdziel patelnią przez głowę, rzuć w niego wrzącymi ziemiakami,
      nigdy więcej Cie nie tknie, nie odwarzy się.
      Sposoby już wypróbowane przez starsze pokolenie znanych mi i bitych kobiet.
    • tamade Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:14
      idz na forum bezpieczenstwo kobiet.
      lub www.niebieskalinia.pl/
    • suela1 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:28
      Zawsze dziwiła mnie "odwaga" kobiet, które nie mając stałej pracy decyduja sie
      na dziecko i totalne uzaleznienie od widzimisię pana małżonka.Niestety sporo w
      tym Twojej winy ze nie jesteś samodzielna.Poza tym postawa Twoich rodziców jest
      dprawdy niepojęta jak można olać kogoś w potrzebie.Pogadaj z nimi raz jeszcze
      albo szukaj pracy uniezaleznij się.Zycie na czyjejś łasce jest okropne ale
      najpierw musi ktoś Ci pomóc i powinni byc to Twoi rodzice
      • gina_rossi Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 20:15
        Gdybym nie doczytala reszty, to bardziej surowo bym Twoj wpis skomentowala...
        Nie znasz szczegolow.. nie wiesz dlaczego sa razem.. Moze musiala..bo dzidzius
        byl w drodze, a on przed slubem kochajacy???
        Niewazne! Dziewczyna jest mloda i ma szanse na start..
        Moja kumpele tez maz bil...dlugo nic nie mowila, no ale skad te siniaki??
        Na szczescie w pore sie opamietala... Obecnie ma zrobiony licencjat i dobra
        prace..i to wszystko z maluszkiem wtedy poltora rocznym...
        • suela1 Re: Facet mnie bije!!! 24.02.07, 11:19
          Możesz sobie komentować jak chcesz, ja tez mam prawo do własnego zdania, brava
          dla Twojej kumpeli ale zapewne nie zaprzeczysz ze łatwiej byłoby jej najpierw
          zrobic ten licencjat i zdobyc prace a pozniej mieć maluszka.Po co się tak
          męczyć? skoro można po kolei i bez takich problemów.Tak samo autorka wątku
          najpierw powinna być samodzielna finansowo a pozniej mysleć o dziecku bo wpadka
          w dzisiejszych czasach to jest poprostu śmieszna i wpadają chyba tylko ci co
          chcą....Dla jasności bardzo współczuje tej dziewczynie i gdyby ktoś z moich
          bliskich znalazł sie w takiej sytuacji to bez względu na to co o tym myślę
          pomogłabym z całą pewnością a postawę rodziców uważam za naganną nie
          wspominając o mężu-bokserze.
          • piekielnica1 Re: Facet mnie bije!!! 25.02.07, 09:42
            nawet jeżeli masz rację to mleko się już rozlało i takie rady są nikomu
            niepotrzebne na tym wątku.
            Trzeba je głosić na forum dla nastolatek.
            • suela1 Re: Facet mnie bije!!! 26.02.07, 10:37
              A skąd wiesz co komu jest potrzebne?Wątek czyta dużo osób nie tylko autorka i
              może niektórym osobom da to coś do myślenia...A głupio potrafią postępować nie
              tylko nastolatki.Chyba naprawdę warto pokusic sie o to aby uczyć sie na czyichś
              błędach nie na swoich...
    • chosten Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:35
      tak!!!
      jak mężczyzna nie ma oporów przed uderzeniem osoby, której miłość wyznawał
      to nie można liczyć na to, że przestanie...
      prawdą jest, że prawo teoretycznie jest po stronie kobiety, ale...
      na obdukcję musieliby Cię wwieźć na noszach, żeby zasadne (od strony prawnej)
      było założenie sprawy w prokuraturze!!
      szkoda, że nie masz oparcia w rodzinie i przyjaciołach, takowe jest nieodzowne
      w takich sytuacjach
      polecam Centrum Praw Kobiet, mają tam również bezpłatne porady prawne
      mogą też Cię nakierować co do sposobu uwolnienia się od chama!
      • magdawaw2 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:40
        dziękuje wszystkim za wypowiedzi. 3majcie sie cieplutko, mysle ze wszystko sie
        ułozy.
        • popka5 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:41
          to ty sie trzymaj!!
    • mrs.solis Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 16:46
      Zastanawia mnie podejscie twoich rodzicow. Czy przypadkiem nie bylo tak ,ze oni
      byli przeciwni twojemu malzenstwu w tak mlodym wieku z tym facetem ,a ty zeby
      postawic na swoim zaszlas w ciaze?
      Jesli tak bylo to sie im nie dziwie. Chcialas doroslosci to ja wlasnie masz
      nikt nigdy nie powiedzial ,ze jest ona zawsze bajkowa. Ciezko mi uwierzyc ,ze
      on nagle z kochajacego faceta przeobrazil sie w sadyste. TY chyba nie chcialas
      widziec jego oblicza wczesniej,bo nie pasowalo ci do twojej bajki,w ktorej
      zylas. Twoj post powinien byc przestroga dla innych panienek,ktore zamiast
      najpierw zdobyc niezaleznosc i edukacje pchaja sie w malzenstwo i dzieci czesto
      z facetem,ktory do tego sie nie nadaje.
      • chosten Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 17:19
        "Ciezko mi uwierzyc ,ze on nagle z kochajacego faceta przeobrazil sie w
        sadyste. TY chyba nie chcialas widziec jego oblicza wczesniej,bo nie pasowalo
        ci do twojej bajki,w ktorej zylas."

zdziwił(a)byś się jakimi doskonałymi aktorami potrafią być mężczyźni.... z
        mojego agresja wyszła dopiero w momencie, kiedy i tak już miałam spakowane
        walizki... zapewniam Cię "przeobraził się w sadystę" w ciągu kilku minut
        wcześniej bajka, książe, anioł...
        • mrs.solis Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 17:26
          Czyli twoj facet stal sie agresywny w momencie gdy chcialas od niego odejsc?
          Wczesniej nigdy nie mial takich akcji?
      • xtrin Re: Facet mnie bije!!! 24.02.07, 13:01
        > Jesli tak bylo to sie im nie dziwie.

A ja dziwię się Tobie. Rodzice winni stawać o stronie dziecia bez względu na
        urazy jakie do niego mają i pomagać mu w rozwiązywaniu problemów nawet, gdy są
        wynikiem ich własnych błędów. Od tego właśnie są rodzice.

Nie wiem też na jakiej podstawie oceniasz autorkę nie mając pojęcia w jakiej
        sytuacji wyszła za mąż i jaki on wtedy był.
    • eluch_a Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 17:29
      Są takie ośrodki dla bitych kobiet...
      Jejku, ja ci współczuję. Jakby mnie ktoś uderzył, mój tata chyba by go zabił.
    • tusia224 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 17:32
      No i kolejny dowód na to, że z rodziną to się dobrze wychodzi tylko na
      zdjęciach. Zamiast Ci pomóc, udawja, że nic się nie dzieje. Najlepiej, a potem
      będa płakać, że nic nie wiedzieli, że dlaczego nic nie mówiłaś. Współczuję Ci
      bardzo. Ja już dawno odeszłabym od niego, poszła do rodziców i w spokoju
      wychowywała dziecko. Ale Ty - jak napisałaś, nie masz dokąd iść. Współczuję Ci
      naprawdę. A czy rodzice wiedzą, że on Cię bije?
      • qmata Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 17:56
        no to teraz musisz być twarda, konsekwentna i zmienić całe swoje życie
        wiem co mówię bo też tak kiedyś zrobiłam, teraz jestem szczęśliwa i tylko
        czasami się zastanawiam dlaczego zrobiłam to tak późno
        przede wszystkim zrób sobie dokładny plan działania i go dotrzymaj np.
        1. przez miesiąc znajdę pracę / to nie takie trudne w necie jest dyżo ofert/
        2. jak będę miała pracę to znajdę sobie małe mieszkanko do wynajęcia
        3. zapiszę dziecko do żłobka/przedszkola
        itd...
        już od teraz rób wszystko żeby odłożyć jakieś pieniądze np. odkładaj gdzieś
        reszty ze sklepu - jak odejdziesz każda złotówka może się przydać
        już teraz cały czas myśl o tym że odejdzesz i cały czs działaj z tą myślą np.
        kupując jedzenie kupuj to co potem będziesz mogła zabrać ze sobą np jeżeli
        twoje dziecko je jakieś specjalne mleko to zrób jego zapas
        jak dziecko wyrasta z ciepłej kurtki, to już teraz powiedz mężowi że potrzebna
        jest nowa niech da ci pieniądze i ją kup itp..
        pomyśl gdzie chcesz sobie ułożyć nowe życie: czy w warszawie czy w gdańsku -
        może jakbyś wróciła do gdańska byłoby ci łatwiej: starzy przyjaciele, bliżej
        rodziców i jak najdalej od niego....
        umiesz liczyć! - licz na siebie - jestem pewna że dasz radę i na nowo ułożysz
        sobie życie
        teraz mnóstwo facetów szuka dziewczyn z dzieckiem /sama kilku takich znam/
        pozdrawiam i życze powodzenia
        • qmata Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 18:42
          p.s. i jeszcze jedno zastanów się dokładnie skąd możesz oczekiwać pomocy
          odnów stare znajomości np. ze szkoły
          może moglabyś u kogoś np.koleżanki zatrzymać się na np. tydzień, a może jeszcze
          u kogoś - 2 tygodnie to już sporo - przez ten czas można sobie coś znależć
          a może mogłabyś u kogoś zostawić na trochę dziecko np. na czas pójścia na
          rozmowę o pracę.../może np. jakaś twoja koleżanka siedzi z dzieckiem w domu i
          na trochę będziesz jej mogła podrzucić swoje/
          a może jakaś twoja przyjaciółka z przed lat ma dobrą sytuację finansową i
          będzie ci mogła pożyczyć trochę kasy nim staniesz na nogi...
          myślę że wielu twoich znajomych - jak przedstawisz im swoją sytuację będzie
          chciało ci pomóc, a jak już odejdziesz KAŻDA pomoc będzie ci potrzebna, więc
          nie trać czasu odnawiaj stare znajomości....
          • cala_w_kwiatkach Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 19:52
            uciekaj od sku..ela zanim dotknie corke!
    • asik37 Re: Facet mnie bije!!! 22.02.07, 19:57
      magdo,
      poczytaj na forum "dziecko"....forum "samodzielna mama"...tam uzyskasz wiele
      rad od mam ktore same wychowują dzieci, umiesc tam swoj post, napewno Ci
      pomogą...nie oznacza to , ze rady na tym forum są złe..sa bardzo zyczliwe i
      konkretne..ale na "samodzielnej mamie" mozesz uzyskac najlepsza pomoc, moja
      przyjacolka samotnie wychowuje dziecko tez sporo przeszła i mowi ze jak czyta
      forum "samodzielna mama" czuje sie silniejsza, wiele dowiedziała sie konkretów
      o aspektach dotyczacych rozwodu, praw alimentacyjnych itd.
      pozdr
    • vicky1 Re: Facet mnie bije!!! 23.02.07, 20:16
      koniecznie zgłoś się do Osrodka Interwencji Kryzysowej
      OIKi są po to aby pomagać ofiarom przemocy w rodzinie
      oferują pomoc psychologa, pracownika socjalnego, prawnika,
      oferują także schronienie. hostel jest bezpłatny, dostaje się także zasiłek,
      wyżywienie. pobyt w hostelu jest czasem na wstępne ułożenie sobie własnego
      życie, przemyślenie co dalej robić, w tym czasie można także kroki prawne
      przedsięwziąć
      oprócz tego w tym czasie można założyć sprawę - o znęcanie się
      przemoc domowa jest pzrestępstwem i to karalnym
      a mąż będzie płacił alimenty na Ciebie i dziecko
      koniecznie zgłoś się do OIK oni naprawdę potrafią rozwiązywać takie sprawy
      pozdrawiam
      Vicky
    • authentica Re: Facet mnie bije!!! 23.02.07, 20:28
      Moj ojciec bil mame. Nigdy nie pil. Mama byla z nim, bo wierzyla, ze lepiej jak
      dziecko ma pelna rodzine. Nic bardziej mylnego. Wiiem to po sobie.

Dla Ciebie i dla dziecka: rzuc go jak najszybciej. Przemoc w rodzinie zostawia
      OGROMNE SLADY w psychice dziecka, na cale zycie. Jestes jeszcze mloda, naprawde
      poradzisz sobie. W Warszawie nie brakuje pracy. Na poczatek potrzebujesz tylko
      jakiegos dachu nad glowa. Zrob to dla Ciebie i dziecka i nie daj sie przekonac,
      ze on sie zmieni. Bedzie Cie bil do konca zycia i przepraszal, gdy bedziesz
      odchodzic. Taki jest mechanizm tego typu zwiazku. Odejdz, to najlepsze co
      mozesz zrobic. Powodzenia!
    • maialina1 --------Tylko NIE odchodź!!-------- 23.02.07, 21:58
      Tylko aby nie odchodx!
      Przeciez on cie kocha!
      I lepszego nigdy nie znajdziesz!
    • domdom11 Re: Facet mnie bije!!! 23.02.07, 22:28
      Wiem, że może to banalne, ale szanuj się i nie pozwól by ktoś Cię bił!!!
      On jest dla Ciebie??? Według mnie nie!!!!
    • dziewice Re: Facet mnie bije!!! 24.02.07, 12:06
      trzeba byc psychopata aby uderzyc Kobiete, kub baseball i wpie..mu nim we snie

ale tak na maksa (tylko nie po glowie i nerach)
    • kulka100 Re: Facet mnie bije!!! 25.02.07, 00:25
      sorry ale raczej chcialas tego to masz. anpewno gosc wysylal sygnaly wczesniej
      ze jest bandyta. a pozatym ze masz dziecko to nie znaczy ze masz byc z bandyta.
      • seej Re: Facet mnie bije!!! 25.02.07, 10:54
        Masz dziecko i masz kogo kochać:)), zrób to dla niego, odejdz bo potem może być
        gorzej, a jak będzie traktował dziecko?
        jesteś młoda, silna, nie poddawaj się walcz o swoje, trzymam kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka