perotin 25.04.03, 15:56 Jak to wyglada w praktyce? Gdzie, za ile, czy warto, na ile gwarantuje to wlasciwy dobor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anE Re: Badania hormonalne przed wyborem pigulek IP: *.chello.pl 25.04.03, 16:10 badanie hormonalne mozna zrobic na podstawie badania krwi. 1 hormon chyba okolo 20 - 30 zl. panstwo chyba tego nie refunduje ja robilam w tym szpitalu (jak bede rodzic dziecko, to chyba tez skorzystam, bo to jeden z najlepszych): SZPITAL SPECJALISTYCZNY ŚW. ZOFII W WARSZAWIE SPZOZ. Warszawa-Śródmieście , ul. Żelazna 90, Tel. 536-93-22 Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: Badania hormonalne przed wyborem pigulek 25.04.03, 16:32 Gość portalu: anE napisał(a): > badanie hormonalne mozna zrobic na podstawie badania krwi. > 1 hormon chyba okolo 20 - 30 zl. panstwo chyba tego nie refunduje > ja robilam w tym szpitalu (jak bede rodzic dziecko, to chyba tez skorzystam, bo > > to jeden z najlepszych): SZPITAL SPECJALISTYCZNY ŚW. ZOFII > W WARSZAWIE SPZOZ. Warszawa-Śródmieście , ul. Żelazna 90, Tel. 536-93-22 A co sw. Zofia na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: Badania hormonalne przed wyborem pigulek IP: *.chello.pl 25.04.03, 16:36 mysle, ze sw.zofia by sie ucieszyla, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
von_trupka Re: Badania hormonalne przed wyborem pigulek 25.04.03, 16:30 a czy mozna robic badania hormonalne w trakcie przyjmowania pigułek czy tez jest to zupełnie bez sensu. biore pigułki od 10 miesięcy, teraz juz drugie, ale cały czas nie jest OK. przed rozpoczeciem nie miałam badań, zostały przepisane "na oko". wykonczę to co mam i ide do gina po zmianę, ale nie chciałabym robić przerwy bo antykoncepcja taka sama w sobie bardzo mi odpowiada. a z kolei dobór już trzecich w ciemno chyba nie jest dobrym pomysłem. czy na badania musze mieć skierowanie od lekarza, czy moge sama je wczesniej zrobić i z nimi już udać sie po dobór nowych pigułek. ile trzeba odczekać (jesli konieczna jest przerwa) aby wynik był miarodajny i pokazał "moje" hormony, a nie te z piguł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: Badania hormonalne przed wyborem pigulek IP: *.chello.pl 25.04.03, 16:39 > czy na badania musze mieć skierowanie od lekarza, czy moge sama je wczesniej > zrobić i z nimi już udać sie po dobór nowych pigułek. od lekarza musisz miec info, ktorych hormonow badanie masz przeprowadzic, bo jest ich kilka. wydaje mi sie, ze mozna isc bez skierowania, bo za to sie placi. jak idziesz do priv specjalisty - tez nie potrzebujesz skierowania na wynik czeka sie co najmniej kilka dn. - do tygodnia. w dn. pobierania krwi wazne jest, ktory to dzien cyklu na in. pytania nie potrafie juz odpowiedziec, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ukochana Re: zmiana i dlaczego......? 26.04.03, 13:15 von_trupka napisała: >.. biore pigułki od 10 miesięcy, teraz juz drugie, ale cały czas nie jest OK. > ... Ja nie biore pigulek, ale ciekawa jestem co sie z Toba "dzieje" , ze musisz zmieniac i to juz na trzecie w ciagu jednego roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonella Re: Badania hormonalne przed wyborem pigulek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.03, 13:24 Oczywiście, że można! Umów się do lekarza, powiedz co i jak - a zwłaszcza co nie gra - i on/ ona dobierze najlepsze badanie hormonów. Ja miałam robione ze 4 badania, zapłaciłam za nie 120 zł, ale wszystko się wyjaśniło. Odpowiedz Link Zgłoś