Dodaj do ulubionych

dopadl mnie instynkt macierzynski :)

27.03.07, 22:34
Serio.
Od jakiegos czasu marze, by byc w ciazy. Wybierac ubranka, czuc ruchy
dziecka, szykowac pokoik. Nie przerazaja mnie wizja spuchnietych kostkek,
czestego sikania, dodatkowych kilogramow.
Zazdroszcze wszystkim laskom z brzuszkami :))

Poki co, jeszcze troche trzeba poczekac. Bo co prawda wiek juz moze
odpowiedni, to jednak jeszcze za krotko jestem z moim mezczyzna zeby takie
powazne decyzje podejmowac :)
Obserwuj wątek
    • angelsik Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 22:43
      ja tez tak mam :)
      niestety staramy sie z mezem od 3 miesiecy i na razie nic :(
      a co do czasu..kazdy jest dobry :))))
      • styga.gdy Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 22:46
        Ja się starałam pół roku, siostra 3 lata. Jesteśmy już mamami, bardzo
        szczęśliwymi, czego i Wam serdecznie życzę!!!
        • ishtarr Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 22:53
          Dzieki, mam nadzieje, ze kiedys wreszcie bedzie taka decyzja :))
      • ishtarr Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 22:47
        No chyba nie, niestety.
        Jestem z chlopakiem dopiero od kilku miesiecy. I choc oboje wiemy, ze to jest
        to, to jednak na razie o dzieciach nie rozmawialismy na powaznie (raz czy dwa w
        zartach tylko, powiedzial, ze gdyby zdarzyla sie wpadka, to on by sie cieszyl).
        Poki co chcemy sie jeszcze soba nacieszyc

Poza tym, nie powiem mu przeciez tego :))
        • diabollo69 Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 23:01
          to nie jest takie hop siup, moja córa ma 10 lat ja mam 31 i jej poczęcie nie
          było planowane chociaż byłam juz mężatką....to było zaskoczenie i na początku
          przyznam się rozczarowanie i złość...ale szybko mi przeszło potem przez całą
          ciążę nie mogłam sie doczekac kiedy ją zobaczę :)) tylko że potem całe życie
          sie zmieniło.Cieszcie sie tymi chwilami kiedy macie tylko siebie później
          będziecie mieli duzo mniej czasu dla siebie póki dziecko nie podrośnie. Nie
          bedzie takich swobodnych wyjść na imprezy wyjazdy na wakacje też beda wymagały
          wiekszego planowania i załatwiania ale wszytko to jest warte tego żeby zobaczyć
          jak ta mała buzia sie usmiecha do Ciebie i mówi "kocham cię mamusiu"..... :))))
          • ishtarr Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 23:06
            U mnie wpadka raczej nie wchodzi w gre- biore tabletki.
            A 'wpadka kontrolowana' nie wchodzi w gre- to nie w moim stylu.

Wiem, ze dziecko zmienia caly swiat, wywraca zycie do gory nogami i wlasnie
            dlatego chcemy sie jeszcze soba nacieszyc.
            Co do malej buzi mowiacej 'mamusiu'- chyba zwiariuje jak to uslysze :D
            • diabollo69 Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 23:32
              wiesz, ja też brałam tabletki....;)) dlatego teraz ma spiralke i jest git.Jedno
              i wystarczy, ledwo mi sie po niej udało wrócic do pracy :/ Dziecko ma być
              decyzją Was obojga bo inaczej nie ma to takiego znaczenia jak powinno.Matka
              kocha bo wie że musi bo kto je pokocha jak nie ona, i to nie zawsze.Dzielenie
              tej radości na dwoje to jest dopiero szczęscie :)) Moja córa jest dla mnie jak
              najlepsza psiapsióła, rozmawiamy o wielu rzeczach, np wie co to jest miesiączka
              i po co to jest ale o facetach jeszcze nie gadamy :)) Moi znajomi ją
              uwielbiają, zawsze rozmawia z nimi na jakies takie tematy.... jak np
              Rospuda.....dyskusje na poziomie a ja robie herbate :)) Im mniejsza różnica
              wieku tym fajniej
              • ishtarr Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 27.03.07, 23:54
                Ja na tabletki nie narzekam, jeszcze nigdy nie zastanawialam sie czy
                przypadkiem nie jestem w ciazy.
                Spirala to chyba dopiero po ciazy, taka zasade wyznaje przynajmniej moj
                ginekolog.
                Tak jak mowilam, na razie to tylko chec bycia w ciazy, po prostu okropnie
                chcialabym tego dostwiadczyc. U mnie roznica wieku bedzie wieksza, bo mam teraz
                27 lat i mysle, ze dziecko tak realnie pojawi sie za 2 lata, nie wczesniej.
                Ciekawe, jak zareagowalby moj luby wiedzac ze mam takie marzenia, hihihi :D
                • diabollo69 Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 00:42
                  Mniemam iz nie bedzie zaskoczony, gdyz każa zdrowa i normalna kobieta która
                  kocha i jest kochana doznaje takich odczuc jak instynkt macierzyński :)) To dla
                  mądrego i błyskotliwego faceta znak, że ta kobieta czuje się przy nim
                  bezpiecznie i że bardzo go kocha...Tak mozno,ze chce mu dac dziecko...To
                  najwyższa wartość i największy dowód miłości kobiety do mężczyzny, nie
                  uważasz?....;)
                  • esmeralda_pl ale to nie jest instynkt macierzyński 28.03.07, 10:22
                    ty chcesz się pobawić w mamusię - zakupy, strojenie pokoju itp...
                    nie masz instynktu macierzyńskiego
                    • ishtarr Re: ale to nie jest instynkt macierzyński 28.03.07, 16:16
                      Nie chce sie bawic w mamusie, widocznie zle mnie zrozumialas.
                      Chce czuc jak rozwija sie we mnie dziecko, czuc jego ruchy, trzymac w rekach
                      mala istotke, wychowywac ja i patrzec jak rosnie.
                      Nie wiem, jak opisac instynkt macierzynski. Ja po prostu wiem, ze on sie
                      wlasnie u mnei odzywa.

> ty chcesz się pobawić w mamusię - zakupy, strojenie pokoju itp...
                      > nie masz instynktu macierzyńskiego
    • ebi3 Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 10:26
      tez mam takie napady ostatnio:)
      oboje z moim mezczyzna mamy prace, mieszkamy razem wiec chyab czas odpowiedni
      ale jakies takie obawy mam.....
    • e_penso_a_te Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 10:42
      Doskonale Cie rozumiem... sama przez to przechodze i z każdym dniem co raz
      bardziej bym chciała. Niestety nie mam szans jak narazie, bo jeszcze studiuje,
      choć to tak naprawdę nie byłby żaden problem. Nawet już wiem z kim chciałabym
      mieć dzieci, ale ponieważ to tylko przyjaciel... pozostaje mi kupić sobie psa
      albo "tamagoczi" ;-)

Pozdrawiam :-)
      • jess6 Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 12:56
        Ja poczułam, że chcę mieć dziecko z moim N po roku znajomości. Za dwa miesiące
        będziemy już w trójkę:)Cieszę się i jednocześnie się boję.Obawiam się czy
        spełnię się w roli mamy. No nic czas pokaże:)

pozdrawiam
        • oka2 Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 13:16
          w naszym zwiazku instynkt macierzynski dopadl mojego przyszlego meza :) hehe
          • ishtarr Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 16:14
            Moj chlopak czasami przebakuje o dziecku, ale to raczej w zatach- np. ze z
            powodu fasolku musze bardziej na siebie uwazac.
            Albo dzwoni i pyta, jak fasolka.
            Sa to jednak zarty bardzo sporadyczne. I tylko raz powiedzial, ze on cieszylby
            sie gdyby zdarzylo nam sie wpasc (co jest malo prawdopodobne, bo biore
            tabletki).
            Moze on w ten sposob okazuje swoj 'instynkt'?
            :DD
    • cleare Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 16:14
      tez na to cierpialam :P
      taka przypadlosc :D wiesz co zrobilam? zalatwilam sobie malego puchatego kociaka
      :D opiekowalam sie nim jak dzieckiem :P teraz ma juz dwa latka a instynkt
      maciezynski chwilowo odszedl :P
      • ishtarr Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 16:17
        Hihi, dobre rozwiazanie.
        Zaproponowalam juz jakis czas temu mojemu lubemu, bysmy kupili kota, zgodzil
        sie.
        Ale nie sadze, zeby to oslabilo moja potrzebe dziecka
    • karo24 Re: dopadl mnie instynkt macierzynski :) 28.03.07, 21:16
      Ja tez, ja tez!
      Czuje ze to ten czas :)
      Laczmy sie:PPPP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka