iokepine 04.04.07, 13:10 No nie, jakim cudem tacy goście pełnią funkce publiczne??? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4036881.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrzydlate Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 04.04.07, 16:20 naród wybrał to rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 05.04.07, 09:52 skrzydlate napisała: > naród wybrał to rządzą Właśnie że nie wybrał. Od 1997 mamy konstytucję, która ma wbite, że wybory do sejmu i senatu odbywają się wedle ordynacji większościowej, przy czym nie ma znaczenia, na jakiego kadydata głosujesz z danej partii - partie same sobie wybierają, kto wejdzie, a kto nie. Czyli mozesz głosowac na jakiegoś kandytata, który jest wedle ciebie rozsadnym człowiekiem, ale on nie wejdzie, tylko głos oddany na niego powędruje na jakiegoś partyjnego kolesia. W tych wyborach mamy jeszcze dodatkowo cyrk pt. PiS dokoptowuje sobie dwie skrajne partie, zeby mieć wiekszość w Sejmie. Na Samoobronę głosowało ok. 5% głosujących - o zobacz, i ile wiecej oni władzy w tej chwili posiadają, ile ich jest w mediach, ile stanowisk zajmują. O wiele, wiele więcej niż 5%. Wiec nie jest to tylko kwestia "głupiego narodu", ale konstytucyjnie ustanowionych praw, które zostały tak ustawione, ze dają furtkę do tego typu przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 06.04.07, 09:45 znaczy sie prezydent sie skoalicjował? a jego to kto wybrał? Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 06.04.07, 10:52 Pisałam o parlamencie, nie o prezydencie;) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 04.04.07, 21:42 Lata świetlne temu byłam zwolenniczką egalitaryzmu. Obecnie uważam, że miejsce chama jest w czworakach. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 04.04.07, 21:43 niestety, bywaja chamy o blekitnej krwi :) nie ominiesz Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 05.04.07, 13:11 juz ktoras kadencje stwierdzam, ze najlepiej byc partia, albo grupka miejszosciowa w sejmie. Jak zostajesz "jezyczkiem u wagi" to wszyscy zbiegaja o twoj glos i nie wazne, ze ten glos maja osoby o znikomym poparciu spolecznym. Najlepiej wychodza na tym wyrzuceni z partii, roznej masci wariaci i partyjki, ktore weszly psim swedem. Demokracja parlamentarna mi nie odpowiada, wszyscy w kampanii gadaja jedno a robia drugie, nikt sie nie pyta o zdanie spoleczenstwa w zadnym temacie bo grupa namaszczonych wie lepiej co chce "ciemna masa", ktora tylko jest dobra wtedy gdy ma glosowac, pozniej mozna o niej zapomniec na 4 lata. A gdyby tak do sejmu mieli prawo startowac tylko dzialacze spoleczni, ktorzy sa znani na swoim podworku od wielu lat dzialaja w grupach osiedlowych, w organizacjach spolecznych itd tam gdzie chodzi o ludzi?. Moze doswiadczenie, plus jakas pasja uchroniloby od wejscia do sejmu prymitywow zapatrzonych w siebie nieznajacych sie zupelnie na dzialanosci, a reszte od uderzenia wody sodowej do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 05.04.07, 14:53 Nie buhaje. Malpy, ktore jeszcze z drzewa nie zeszly. Ale moze obrazam malpy? Noz sie w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 06.04.07, 09:46 tak, ja bym zwierzaki zostawiła w spokoju jednak,co one winne Odpowiedz Link Zgłoś
queenmaya Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 06.04.07, 21:02 Darwin dowodzi, że człowiek od małpy pochodzi Jak wiadomo religijni fanatycy nienawidzą Darwina i chcieliby wprowadzić zakaz nauczania teorii ewolucji w szkołach. Ja im się wcale nie dziwię! Kiedy byłam małą dziewczynką moi koledzy, chcąc kogoś ośmieszyć, recytowali taki wierszyk: To nie moja wina, że twoja twarz mi przypomina teorię Darwina, a Darwin dowodzi, że człowiek od małpy pochodzi... No i teraz już wiemy, o co chodzi niektórym posłom z niektórych partii. To naprawdę nie ich wina, że mają takie twarze. I nie tylko twarze. Mają też, zdradzającą ich pochodzenie, mentalność małpiego samca alfa, posiadającego liczną gromadę posłusznych i gotowych na każde zawołanie samic. (...) Resztę możecie przeczytać na moim blogu, zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 09.04.07, 11:31 Ja jednak bardziej przychylam się ku "winie" narodu a nie konstytucji. Jak ludzie reagowali na info o molestowaniu w Samoobronie? "Dawała dupy, to teraz ma i dobrze jej tak!". Jak ludzie reagują na to, by chronić "życie od momentu poczecia do naturalnej śmierci"? Przyklaskują! Wyostrzają się moje poglądy i radykalizują. Widzę i słyszę, że jestem otoczona bardzo często przez, hm, niezbyt mądry naród, nawet na uniwerku. Np. co do kwestii baorcji - masa ludzi popiera zmiany proponowane przez Ligę, ale jednocześnie mówią szeptem, że gdyby im ktoś córkę zgwałcił, to sami by dali kasę na zabieg. No o co tu w ogóle chodzi? Może jednak głupota? Może jednak jesteśmy na wskroś nasiąknięci jakąś polską potrzebą hipokryzji? "Patrz Kościuszko na nas z nieba raz Polak skandował. I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował" Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: Zarąbiste buhaje z Samoobrony 09.04.07, 11:51 lubna napisała: > "Patrz Kościuszko na nas z nieba > raz Polak skandował. > I popatrzył nań Kościuszko > i się zwymiotował" :)) Tak mi sie skojarzylo: "O, biedny, biedny jam piecyk, od wieków te same rzecy. Od tej ściany do tej ściany cały piec zaczarowany, więc czy to w lecie, czy w zimie dymem natrętnym dymię i nic się, ach, nic nie zmienia, a ci Polacy modlą się i grają Szopena, och!" Niestety, problem dymiacego piecyka jest nadal aktualny. Narod lubi na niego ponarzekac i posluchac obietnic, ze ktos go wreszcie naprawi - pod warunkiem, ze ten ktos nie dotrzyma obietnicy :(( Odpowiedz Link Zgłoś