Dodaj do ulubionych

ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? :)

08.04.07, 19:33

Obserwuj wątek
    • qw994 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:34
      Żadnego.
      • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:43
        :( buu
    • avital84 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:34
      Ja nic nie upiekłam i jestem z siebie dumna.:)
      • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:35
        podpłomyk i gar kajmaku.
      • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:43
        taaaak, a dzieci, a tradycja, dokad zmierza ten swiat? :)
        • avital84 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:47
          dzieci niech się mnożą, a ciast już się w życiu napiekłam
          swego czasu napiekłam się, nasprzatałam, nagotowałam...i już więcej nie będę:P
          • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:48
            ufff to jestem juz spokojniejszy :)
            • avital84 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:51
              Czymże Dziewice tak uspokoiłam?
              Moją deklaracją o nic nie robieniu?:)
              • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:57
                ciesze sie, ze jest szansa aby w przyszlosci obudzic ta prawdziwa Avital :)
                • avital84 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:01
                  Prawdziwą Avital.;)
                  Szansa jest jak na wygraną szóstkę w totolotka.:)
                  • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:07
                    czyli jest jakas szansa :)
    • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:36
      a czemu ta ankieta ma sluzyc?
      • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:38
        do zwyciężczyni Dziewice przyjedzie w fartuszku samym ;)
      • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:40
        czyli babke lub makowiec? :)
        • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:41
          ani babke ani makowiec;)
          • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:42
            hmmm karpatke???? :)))))))))))))))))
            • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:44
              nie ale zgaduj dalej ;P
              • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:45
                sernik na zimno z galeretka i truskawkami? :)
                • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:45
                  brawo! :) tyle ze bez truskawek :P
                  no dalej
                  • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:47
                    upieklas dwa? :)
                    • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:50
                      zdziwisz sie- 4 ;D
                      • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:51
                        wielkie żarcie? ;)
                        • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:54
                          cos w tym stylu... niestety ;)
                      • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:52
                        bosko :) to moze jakis keksik? :)
                        • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:54
                          łakomczuch! ;)
                          • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:58
                            lepiej pomoz zgadywac :)
                        • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:54
                          absolutnie nie;D
                          • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:59
                            aaaaaaaa nie mecz mnie dluzej i sama powiedz :)
                            • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:00
                              w zyciu ;D
                              • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:06
                                to moze jakas mala wskazowka :)

ciasto czekoladowe z orzechami? :)
                                sernik marmurkowy?
                                szarlotka? :)
                                • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 21:19
                                  szarlotka;D to juz masz 2;D
                                  jeszcze 2;D
                                  • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 23:13
                                    hmmmmmmmmmmmm :) zlituj sie :)
                                    • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 09.04.07, 11:26
                                      nie ma litosci:)))
    • vandikia Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 19:59
      2 mazurki
      kruche ciacho+dżem porzeczkowy+masa kajmakowa (3 godziny gotowania mleczka
      skondensowanego)+lukier różowy+posypka zielona+wiórki kokosowe+migdały+skórka
      pomarańczowa. ja nie chce nic mowic, ale ludzie wchłoneli i chcieli jeszcze.
      do tego wyszedł mi
      genialny schab ze śliwką
      genialny pieczony indyk w galaretce z wina malaga
      genialny bigos

chyba sie minęłam z powołaniem. jak muszę kiedyś otworzyć własną restaurację,
      nie może byc inaczej. i jedzenie dam po kosztach, byle klient był zadowolony :)
      • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:01
        o Mamo :)

vandikia napisała:

> 2 mazurki
        > kruche ciacho+dżem porzeczkowy+masa kajmakowa (3 godziny gotowania mleczka
        > skondensowanego)+lukier różowy+posypka zielona+wiórki kokosowe+migdały+skórka
        > pomarańczowa. ja nie chce nic mowic, ale ludzie wchłoneli i chcieli jeszcze.
        > do tego wyszedł mi
        > genialny schab ze śliwką
        > genialny pieczony indyk w galaretce z wina malaga
        > genialny bigos
        >
        > chyba sie minęłam z powołaniem. jak muszę kiedyś otworzyć własną restaurację,
        > nie może byc inaczej. i jedzenie dam po kosztach, byle klient był zadowolony :)
        • vandikia Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:02
          hehe nooooo ;))))
          sama nie moge wyjsc z podziwu, ale jestem chwalipieta :PPPPP
          ale wszystko takie dobłe. moge sobie pogadac, bo na swieta to pewnie kazdy
          maksymalnie napchany :)
          • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:08
            to ja sie usmiecham wyobrazajac sobie to wszystko :), u mnie troche mniej
            roznosci choc takze smacznie :)
            • 83kimi Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:09
              Po co piec, gdy można kupić?
            • vandikia Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:10
              a mnie naszło w te święta, bo sprzatniete mialam duzo wczesniej i w ramach
              rozrywki sobie pogotowałam. chyba sie starzeję :))))))
              czy dziewic dostał pieczołowicie przygotowaną ode mnie kartkę świąteczną, którą
              wysłałam przyjaciołom? :-)
              • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:11
                mnie nie wysłałaś ;)
                • vandikia Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:12
                  nie może być! ale wiem, ze czesc nie doszlo nie wiedziec czemu..Mat :)
                  • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:15
                    jaki Mat? ;)
                    • vandikia Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:18
                      taki, co ostatnio napisal o 1 slowo za duzo :P
                      niewazne, ide zaraz swietowac dalej, kartki slalam z pracy, wiec i tak nawet
                      jakbym chciala poprawke to teraz nie mam okazji :)
                      • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:21
                        gdzie i kiedy napisał? ;)
              • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:13
                tak otrzymalem i bardzo dziekuje :), ale przyznaje sie, ze nie odpisalem :(, a
                bardzo ladna i widac, ze z sercem :)

nie starzejesz sie :) ja czytam z oczami pelnymi podziwu :)
                • vandikia Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:15
                  normalnie minus dlugo jak ...jak...jak.. jak nie wiem co, na taka rzecz nie
                  odpisac!
                  :P
                  etam, naprawde bez przesady, ja to lubie i mnie odstresowuje i wbrew
                  skomplikowanym nazwom robota jesr strasznie prosta. przy cistach sie tylko
                  troche narobilam, ale co tam :) pieke rzadko, to mozna :)
                  • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:20
                    sie za chwile zawstydze i bedzie :), karta bardzo piekna :)

mnie czasami odpreza zmywanie naczyn :) kiedys bardzo lubilem robic kotlety
                    sojowe w panierce :) i nawet sernik na zimno robilem :) i rybe w masle :)

ale juz ciasto ciasto to mistrzostwo swiata, a jeszcze takie miesko ze sliwka
                    :)
                    • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:21
                      eh kartka :)
                      • vandikia Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:23
                        hahaha juz nie cukruj :))))
                        spadam :)
                        milego dalszego swietowania, ja jutro robie ok 250 km, wiec ide sie relaksić i
                        spać :)
                        • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:24
                          rowniez milego :)

ja przespalem wieksza czesc soboty i dzisiaj takze niedzieli :)
                        • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:25
                          tylko nie snij o moim Waldku przypadkiem, bo sie pogniewam ;)
    • deodyma Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:39
      sernik z wisniami.
      • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:51
        sernik z wiśniami nudny i głupi.
        • deodyma Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:53
          jak Twoje biale kozaczki i Twoj Waldus.
          • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:55
            kozaczki i mój Walduś mądrzejsze od tego głupiego sernika. I to jeszcze z
            wiśniami. Bleee!
            • deodyma Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 20:57
              jasne! no ale coz. niedojdy sa wsrod nas...
              • junkowaldka Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 21:02
                no nareszcie, teraz może widzisz, jak głupie sa takie komentarze.
      • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 23:13
        super :) uwielbiam :)
    • kasssandra4 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 23:07
      Poniewaz pieczenie ciast od czasu do czasu sprawia mi przyjemnosc upieklam
      sernik z brzoskwiniami i "pijaka"[chyba taka nazwa].
      • dziewice Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 08.04.07, 23:14
        milo poczytac :) drugiego nie znam, z czego sie sklada ? :)
      • paulinaa Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 09.04.07, 11:29
        hmm ja wlsnie dzisiejszy dzien swiateczny spedzam u babci i moge sie zalozyc,
        ze bedzie pijak:) co roku jest:)
        • news21 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 09.04.07, 19:48
          Cwibak.
    • eluch_a Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 09.04.07, 21:38
      Ja orzechowe z kremem kawowym. A mama zrobiła mazurek i serniczek ;)
    • iberia.pl jakie ciasta upieklyscie na swieta?ani pol, n/t 09.04.07, 21:44

• mili_vanili żadnego :P 09.04.07, 22:03
        polecam agroturystykę! - wszystko "domowe" i pyszne pod nos, a po jedzeniu konie, turystyka i łono natury

uwielbiam święta :D
        • eluch_a Re: żadnego :P 10.04.07, 13:50
          Ech, a ja po prostu lubię piec. Ostatnio upiekłam torcik porzeczkowy o 3 w nocy.
    • maretina Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 09.04.07, 22:12
      ogon pawia i fige z makiem oraz ulepilam kulki tiramisu:)
      • panigazeta Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 10.04.07, 11:38
        A ja sernik z budyniem, pieguska z makiem, oraz murzynka przekladanego
        kremem :) mniam tak rodzinka mowi :)
    • zelda5 Re: ankieta : jakie ciasta upieklyscie na swieta? 10.04.07, 13:46
      mazurek z kajmakiem , sernik , piegusek , babka.
    • fiutek-maly Sernik ale i tak sie nie podziele nt 10.04.07, 14:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka