wielo-kropek 19.05.07, 21:05 Mam pytanie. Czy uwazacie za sluszne zeby wielcy egoisci sie zenili i zamaz wychodzily? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:09 Jesli z osoba ktorej to odpowiada lub nie przeszkadza to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 21:15 No dobrze, ale ktorej by odpowiadal wielki samolub? Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 21:29 No wlasnie, zakochany czlowiek jest poniekad slepy. Nie zauwaza egoizmu. Kiedy go juz widzi, jest dosc czesto zapozno. Egoista moze poprostu wykorzystywac swego partnera. Czy uwazacie ze tak powinno byc? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:31 Kazdy czlowiek jest do pewnego stopnia egoista.. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 21:35 kontik_71 napisał: > Kazdy czlowiek jest do pewnego stopnia egoista.. Dokładnie tak. Już kiedys pisałem ze Matka Teresa też była egoistką bo nie pomagała bezinteresownie tylko liczyła na zbawienie. Wiec coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:36 Matka T. to jest w ogole dosc ciekawy przypadek... zahacza o oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 21:43 Nie wchodzmy w skrajnosci. Lubic siebie nie jest okresleniem egoizmu. Kazdy z nas lubi siebie ale prawie kazdy tez lubi i bliskie nam osoby. Egoista to ten, krory tylko i wylacznie siebie lubi a innych wykorzystuje. O tych mi chodzi. Matka Teresa do nich sie nie zalicza. Przynajmniej w moich oczach nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:46 Tez ja nie mowie o "lubieniu siebie"... Egoizm jest naturalnym, instynktownym zachowaniem i tyle. A Matka Teresa to byla oszustka.. i jest na to wiele dowodow. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:06 Chyba sie nie dogadamy. Naturalnym czyms, i wcale nie instynktem dla czlowieka nieegoisty jest lubienie drugiego czlowieka(swego partnera np.), czego egoista w sobie nie ma. Tu jest ta roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 22:31 Egoiści nie lubią innych ludzi? Skąd to wytrzasnąleś? A male dzieci? 1 - 2 latek to wzorcowy egoista a nie można powiedzieć że nie wykazuje skłonności do niektórych osób na zasadzie lubie/nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:38 Kazdy wie ze egoista lubi tylko siebie. Niczym sie nie podzieli z innym.We wszystkim widzi tylko swoja korzysc. Dlaczego? Bo innych nie lubi, a raczej milosc jego do siebie zaglusza milosc do innych, stad mozna powiedziec ze innych nie lubi. A dzieci? Jesli nie mozna powiedziec o nich "lubi nie lubi" to moze lepiej zostawic ten temat o nich i go nie rozwazac. Lepiej porozmawiac o tych, o ktorych mozna cos powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 22:44 wielo-kropek napisał: > Kazdy wie ze egoista lubi tylko siebie. Nie każdy -tylko Ty. Uważam sie za megaegoiste i lubie wiele osób. A dzieci? Jesli nie mozna powiedziec o nich "lubi nie lubi" dlaczego nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:53 Mozesz sie uwazac za kogo chcesz.To nic nie zmienia. Niektorzy sie np. uwazaja sie za medrcow a sa niestety idiotami. To twoje okreslenie jakoby wszystkie dzieci byly egiostami i to wzorowymi, nie moje. Moze szerzej otworz oczy i przyjrzyj sie niektorym z nich w piaskownicy jak sie dziela ze soba zabawkami. Nie wszystkie na zal. Niektore z nich chca miec je wszystkie dla siebie i placza jesli ktores z dzieci pozyczylo jedna z ich zabawek na chwile. "Lubi nie lubi" to twoje okreslenie.Sam je komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 22:57 wielo-kropek napisał: > To twoje okreslenie jakoby wszystkie > dzieci byly egiostami i to wzorowymi, nie moje. To nie moje określenie. To opinia psychologii. Jestem za głupi zeby coś takiego wymysleć. Dzieci przed etapem socjalizacji to przykład egoizmu idealnego. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:00 trypel napisał: > Dzieci przed etapem socjalizacji to przykład egoizmu idealnego. 100% prawdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:07 Co toznaczy przed okresem socjalizacji i kiedy ten okres sie zaczyna czy konczy? Mozna wiec uwazac ze dzieci do spolecznosci nie naleza bo brakuje im "socjalizacji". No i czym wytlumaczysz fakt ktory wspomnialem, ze dzieci dziela sie cukierkami, zabawkami, podobnie jak my dorosli swoimi "zabawkami" z innymi. Egoisci sie nie dziela z innymi dobrowolnie. Moze zla psychologie czytasz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:10 wielo-kropek napisał: > Co toznaczy przed okresem socjalizacji i kiedy ten okres sie zaczyna czy > konczy? Mozna wiec uwazac ze dzieci do spolecznosci nie naleza bo brakuje > im "socjalizacji". Proces socjalizacji jak sama nazwa wskazuje dokonuje się poprzez uspołecznianie. Jeśli nie miałeś okazji widzieć dzieci w przedszkolu to przyjrzyj się grupie 3-latków na przykład. Dzieci w tym wieku nie potrafią bawić się jeszcze z innymi, bawią się najczęściej same, nie lubią dzielić się zabawkami i czykolwiek innym. Są "same" i "dla siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:20 Dzieci w tym wieku nie potrafią bawić się jeszcze z > innymi, bawią się najczęściej same, nie lubią dzielić się zabawkami i czykolwie > k > innym. Są "same" i "dla siebie". W pewnym okresie dzieci nawet nie wiedza co to jest zabawka i do czego sluzy. Czy na tej podstawie mozna je posadzac o egoizm? Raczej o niewiedze by pasowalo, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:35 wielo-kropek napisał: > W pewnym okresie dzieci nawet nie wiedza co to jest zabawka i do czego sluzy. Ale nie o tym rozmawiamy... > Czy na tej podstawie mozna je posadzac o egoizm? Raczej o niewiedze by > pasowalo, nie sadzisz? W tej kwestii nie będziemy się spierać Kropeczku bo przypuszczam, że mam większe kwalifikacje żeby wydawać opinie w tym temacie:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:11 wielo-kropek napisał: > Egoisci sie nie dziela z innymi dobrowolnie. Skąd Ty takie wnioski wyciągasz???? Ależ oczywiscie ze się dzielą... mając na uwadze ze odniosą z tego korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:24 trypel napisał: > Skąd Ty takie wnioski wyciągasz???? Ależ oczywiscie ze się dzielą... mając na > uwadze ze odniosą z tego korzyść. > Tu masz racje. Dla korzysci egoisci i wielcy materialisci zrobia wszystko.Nawet czasem dla korzysci facet zone na ulice wystawi dla seksu. Tu niedawno byl watek o tym. Facet go zalozyl. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:27 a co dopiero dać buzi obleśnej ciotce żeby dostać cukierka... Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:34 trypel napisał: > a co dopiero dać buzi obleśnej ciotce żeby dostać cukierka... To jest inny temat. Podobnie jak dorosly klania sie swemu niedobremu szefowi by zarobic na "cukierka", podobnie ma sie i w tej sprawie z ciotka. Przez cukierka wlasnie ciotka czasem przestaje byc oblesna, podobnie jak przez podwyzke szef robi sie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:36 to nie jest inny temat - to jest egoizm równiez - robimy coś wyłącznie w celu osiągniecia korzysci nie myslac o innych Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:43 trypel napisał: > to nie jest inny temat - to jest egoizm równiez - robimy coś wyłącznie w celu > osiągniecia korzysci nie myslac o innych Moze ty tak robisz, ja nie. Nie moge i nie umiem zyc by cos robic nie myslac o innych. Czlowiek jest zalezny od czlowieka. Nie sposob zyc by nie myslec o innych tylko o wlasnej korzysci. Masz naprawde mysli typowego egoisty. Nie gniewaj sie. Zreszta sam sie do niego przyznajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:47 za co ma sie gniewać ?? jestem egoistą jak jakies 90 % populacji :) pozostałe 10%nie chce sie przyznać... jak z onanizmem Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:57 Ciekawe. Widzisz ja sie nie onanizuje, wiec nie rozumiem dlaczego mam sie do niego przyznawac. Napewno nie jestem sam. Podobnie tez ma sie z egoizmem u ludzi. Ty w wiekszosci go poprostu im przypisujesz, nic wiecej. Bezpodstawnie uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:01 Mozesz przysiadz, ze nigdy w zyciu sie nie onanizowales? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:03 kontik_71 napisał: > Mozesz przysiadz, ze nigdy w zyciu sie nie onanizowales? No wiesz:D Nie namawiaj do krzywoprzysięstwa;P Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:04 "No wiesz:D Nie namawiaj do krzywoprzysięstwa;P" Jestem daleki od tego :) Chcialem sie tylko dowiedziec czy Kropek wie, ze nawet male bobaski moga miec wzwod i zabawiaja sie fredkiem az milo :) A to tez jest onanizm :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:04 On uzyl czasu terazniejszego, czyli ze sie onanizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:05 On sie nie pytal czy teraz w tym momencie meczysz freda :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:02 wielo-kropek napisał: > Ciekawe. Widzisz ja sie nie onanizuje hmmmmm...A wiesz jaki to fajny element gry wstępnej;PPP? > Podobnie tez ma sie z egoizmem u > ludzi. Ty w wiekszosci go poprostu im przypisujesz, nic wiecej. Bezpodstawnie > uwazam. Większość ludzi jest egoistami... Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:09 izabellaz1 napisała: > > hmmmmm...A wiesz jaki to fajny element gry wstępnej;PPP? > Jestem z tej samej gliny co wszyscy. Wiem cos o tym, ale dziekuje za ten fajny element. Wole tego nie robic. Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w spodniach? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:10 wielo-kropek napisał: > Jestem z tej samej gliny co wszyscy. Wiem cos o tym, ale dziekuje za ten fajny > element. Wole tego nie robic. Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w > spodniach? Kobiety się też onanizują - moja córa zaczęła w wieku 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:16 trypel napisał: > Kobiety się też onanizują - moja córa zaczęła w wieku 2 lat Onan, (bo od niego pochodzi to slowo) nie byl kobieta. Kobiety sie masturbuja.No, ale to niewazne w koncu. tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:18 > Onan, (bo od niego pochodzi to slowo) nie byl kobieta. Kobiety sie > masturbuja.No, ale to niewazne w koncu. tutaj. Ty to teoretyk jestes... w kazdej dziedzinie jestes taki obcykany z teorii? Moznaby wrecz pomyslec, ze jestes ksiedzem, oni tez tak lubia teoretyzowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:19 wielo-kropek napisał: > trypel napisał: > > > > > Kobiety się też onanizują - moja córa zaczęła w wieku 2 lat > Onan, (bo od niego pochodzi to slowo) nie byl kobieta. Kobiety sie > masturbuja.No, ale to niewazne w koncu. tutaj. > pl.wikipedia.org/wiki/Onanizm jednak te słowa są zamienne - kobiety się też onanizują Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:20 > pl.wikipedia.org/wiki/Onanizm jednak te słowa są zamienne - kobiety się > też onanizują Wstydz sie, burzysz Kropkowi poukladany obraz swiata :P Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:22 kontik_71 napisał: > Wstydz sie, burzysz Kropkowi poukladany obraz swiata :P Myślę że jemu nic i nikt nigdy nie zburzy obrazu JEGO świata w JEGO głowie... zawsze bedzie tak poukładany jak on sobie sam to poukładał Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:23 > Myślę że jemu nic i nikt nigdy nie zburzy obrazu JEGO świata w JEGO głowie... > zawsze bedzie tak poukładany jak on sobie sam to poukładał Kreatywny bajzel? :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:11 wielo-kropek napisał: > Jestem z tej samej gliny co wszyscy. Wiem cos o tym, ale dziekuje za ten fajny > element. Wole tego nie robic. Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w > spodniach? hmmmmmm a czy onanizm to jest zarezerwowany tylko dla mężczyzn??? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:12 wielo-kropek napisał: > Jestem z tej samej gliny co wszyscy. < Zaczynam w to watpic... > Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w spodniach?< Wiesz, ze kobiety tez moga sobie same, wlasna lapka, zrobic dobrze? W pewnych kregach zwie sie to samogwaltem (obrzydliwe okreslenie brrr...) Egoistyczna byla ta Twoja wypowiedz... taka skierowana tylko i wylacznie na faceta... Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:15 kontik_71 napisał: > Wiesz, ze kobiety tez moga sobie same, wlasna lapka, zrobic dobrze? A na oczach mężczyzny?...mmmmmmm to dopiero kręcące;P > Egoistyczna byla ta Twoja wypowiedz... taka skierowana tylko i wylacznie na > faceta... hihihihi to tak w temacie:D Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:17 > A na oczach mężczyzny?...mmmmmmm to dopiero kręcące;P Zdecydowanie masz racje.. hmmm wypiety tyleczek dziewczyny i jej zgrabna lapka w miejscu strategicznym.. rozmarzylem sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:21 kontik_71 napisał: > Zdecydowanie masz racje.. hmmm wypiety tyleczek dziewczyny i jej zgrabna lapka > w miejscu strategicznym.. rozmarzylem sie :) No to prędko spać...może Ci się przyśni;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:24 > No to prędko spać...może Ci się przyśni;PPP No i mam dylemat.. mam zostac i pocieszyc paszcze czytajac Kropka czy smigac w pielesze i miec nadzieje na TAKI sen :)? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:26 kontik_71 napisał: > No i mam dylemat.. mam zostac i pocieszyc paszcze czytajac Kropka czy smigac w > pielesze i miec nadzieje na TAKI sen :)? Zdecydowanie mieć nadzieję na taki sen... Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:28 Zdecydowanie mieć nadzieję na taki sen... Hmm najpierw musze koty przepedzic z lozka bo zajely cala powierzchnie.. ale tak slodko spia, nie mam serca ich teraz budzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:30 kontik_71 napisał: > Hmm najpierw musze koty przepedzic z lozka bo zajely cala powierzchnie.. ale > tak slodko spia, nie mam serca ich teraz budzic :) Ja na szczęście nie muszę nikogo przepędzać z łóżka żeby się w nim wygodnie ułożyć...;P Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:32 > Ja na szczęście nie muszę nikogo przepędzać z łóżka żeby się w nim wygodnie > ułożyć...;P Egoizm wylazi z Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:43 kontik_71 napisał: > > Ja na szczęście nie muszę nikogo przepędzać z łóżka żeby się w nim wygodn > ie > > ułożyć...;P > > Egoizm wylazi z Ciebie :) Żadna nowość Kontik;) Ale udam, że wstyd mi:D Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: Egoisci 20.05.07, 00:51 A Ty co być chciała, żeby Mu 'wylazło', Zbereźnico?:))))) SZYDŁO Z WORA?:) Poznawaj Ludzi, kurczę!!!! Zielona;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 22:59 wielo-kropek napisał: > przyjrzyj sie niektorym z nich w piaskownicy jak sie dziela ze soba > zabawkami. Kropeczku w życiu człowieka jest taki okres w wieku około 2,3 lat kiedy nie dzielą się niczym z nikim. "Wszystko moje i wszystko dla mnie". Tak mały człowiek "uczy się" prawa własności i asertywności. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:30 izabellaz1 napisała: > Kropeczku w życiu człowieka jest taki okres w wieku około 2,3 lat kiedy nie > dzielą się niczym z nikim. "Wszystko moje i wszystko dla mnie". Tak mały > człowiek "uczy się" prawa własności i asertywności. > Jest w tym duzo prawdy. Ale czyz duze dzieci (my) nie robimy dokladnie taksamo? Kto z nas chce zeby obcy korzystali ile chca i kiedy chca z naszych rzeczy? Niczym sie nie roznimy pod tym wzgledem od 3 letnich dzieci. Nie znaczy to jednak ze jestesny egoistami w zupelnosci. Juz sam fakt ze dzieci chca sie ze soba bawic zaprzecza temu ze one sa egoistami. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:35 wielo-kropek napisał: > Juz sam fakt ze dzieci chca sie ze > soba bawic zaprzecza temu ze one sa egoistami. Kropek sorry ale Ty cały czas źle rozumujesz. Chcą się bawić nie dlatego zeby tamtemu dziecku sprawić radość tylko zeby samemu sie dobrze bawić Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:37 trypel napisał: > Chcą się bawić nie dlatego zeby tamtemu dziecku sprawić radość tylko zeby samemu sie dobrze bawić Otóż to... Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:01 trypel napisał: > Kropek sorry ale Ty cały czas źle rozumujesz. > Chcą się bawić nie dlatego zeby tamtemu dziecku sprawić radość tylko zeby samem > u > sie dobrze bawić Z punktu widzenia egoisty tak by to wygladalo. A czy nie przyszlo ci do glowy ze moze byc tez inaczej. Mozna sie bawic z kims, miec przyjemnosc wlasna i komus sprawiac tez przyjemnosc jednoczesnie. Tu wracam do tematu, czyli ozenku. Egoista idzie do lozka z kobieta by sie samemu nasycic. Nieegoista idzie z nia by sie samemu nasycic ale tez i dba o to by dla niej zrobic mozliwie najwieksza przyjemnosc. Tak wiec, czy egoista powinien sie zenic? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:04 wielo-kropek napisał: > A czy nie przyszlo ci do glowy > ze moze byc tez inaczej. Mozna sie bawic z kims, miec przyjemnosc wlasna i > komus sprawiac tez przyjemnosc jednoczesnie. y egoista powinien sie zenic? > Nie jest ważne że ktoś ma również przyjemnosć z zabawy ze mną. Jesli robię to tylko dla włąsnej przyjemnosci to pobudki są egoistyczne chocby druga strona kwiczała przy tym ze szczęscia. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:10 trypel napisał: > Nie jest ważne że ktoś ma również przyjemnosć z zabawy ze mną. Jesli robię to > tylko dla włąsnej przyjemnosci to pobudki są egoistyczne chocby druga strona > kwiczała przy tym ze szczęscia. Ty weź nie kopiuj moich odpowiedzi;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:07 wielo-kropek napisał: > Mozna sie bawic z kims, miec przyjemnosc wlasna i komus sprawiac tez > przyjemnosc jednoczesnie. Tak ale ta przyjemność drugiej osoby sprawia mi przyjemność. Lubię seks oralny...sprawia MI PRZYJEMNOŚĆ patrzenie na to jak przyjemnie jest tej drugiej osobie. Jest to więc egoistyczne myślenie... > Egoista idzie do lozka z kobieta by sie samemu nasycic. Nieegoista > idzie z nia by sie samemu nasycic ale tez i dba o to by dla niej zrobic > mozliwie najwieksza przyjemnosc. Nie...egoiście sprawia przyjemność i satysfakcję patrzenie na zwijanie sie w konwulsjach rozkoszy tej drugiej osoby...proste;P Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:09 izabellaz1 napisała: > Nie...egoiście sprawia przyjemność i satysfakcję patrzenie na zwijanie sie w > konwulsjach rozkoszy tej drugiej osoby...proste;P i poczucie władzy nad tą osobą.. oj tak :) boskie choć zapomniane uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:12 trypel napisał: > i poczucie władzy nad tą osobą.. > oj tak :) boskie choć zapomniane uczucie Oj tak...póki żyjesz jest nadzieja;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 22:51 wielo-kropek napisał: > Mam pytanie. Czy uwazacie za sluszne zeby wielcy egoisci sie zenili i > zamaz wychodzily? A dlaczego nie? Kwestia dogadania...ja chyba jestem całkiem zaawansowaną egoistką i jakoś żyję;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:55 Nie wierze ci. Z ciebie taka egoistka jak ze mnie prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 22:57 wielo-kropek napisał: > Nie wierze ci. Z ciebie taka egoistka jak ze mnie prezydent. Ave Panie Prezydencie;PPP! Ps. Dlaczego sądzisz, że nie jestem egoistką;)? Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:59 A dlaczego uwazasz ze nia jestes? No, ale zeby zbyc twoje pytanie powiem np. to, ze egoistka nie bedzie siedziala teraz za komputerem i pisala np. do wielokropka. Toz to zadna korzysc rozmawiac ze mna, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:02 wielo-kropek napisał: > A dlaczego uwazasz ze nia jestes? No, ale zeby zbyc twoje pytanie powiem np. > to, ze egoistka nie bedzie siedziala teraz za komputerem i pisala np. do > wielokropka. Toz to zadna korzysc rozmawiac ze mna, czyz nie? Mylisz egoizm z pustelnictwem;PPP Robię to na co mam ochotę. Mam ochotę w tej chwili siedzieć na FK i rozmawiać z Tobą. Wcześniej miałam ochotę na drinka z kumplami i byłam na nim. Jeszcze wcześniej byłam w lesie i biegałam...itd. Robię to na co mam ochotę. Czyż nie jestem egoistką;PPP? Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:12 izabellaz1 napisała: Robię to na co mam ochotę. Czyż nie > jestem egoistką;PPP? > To i ja tez taksamo mam, czyli robie to co lubie czy na co mam ochote.Widzisz Sliczna. Pilas z kumplami, a egoistka raczej pije sama. Ach, rozumiem.........to oni stawiali. Jesli tylko i wylacznie dlatego z nimi pilas, to byc moze jestes egoistka. O wiecej nie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:15 wielo-kropek napisał: a egoistka raczej pije sama. Ach, > Iza już tłumaczyła = egoista wcale nie równa się pustelnik. Znów złe założenie Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:39 trypel napisał: > Iza już tłumaczyła = egoista wcale nie równa się pustelnik. > Znów złe założenie Ona nie jest egoistka, to po pierwsze. Po drugie, niewazne z kim pije egoista i czy, wazne jest to ze egoista nikomu nie postawi (chyba ze co najwyzej odstawi).Egoista pije zawsze swoje lub czyjes. Nigdy nikt nie pije jego. Nigdy np. zebrakowi nie rzuci itp. Tu jest ta scisla roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:43 wielo-kropek napisał: > Ona nie jest egoistka, to po pierwsze. Dlaczego sądzisz, że nie jestem;)? Znasz mnie lepiej niż ja sama;P? > Po drugie, niewazne z kim pije egoista A pisałeś, że egoista pije sam...no to jak to jest:)? > Egoista pije zawsze swoje lub czyjes. Kropeczku albo swoje albo czyjeś... > Nigdy nikt nie pije jego. Nigdy Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:49 Juz tak nie dociekaj. Pisalem ze pije sam, bo jesli sie pije z kims, to trzeba czasem komus postawic. Mozna pic i swoje i czyjes, nie sadzisz? Twoje albo albo nie ma tu zasady. Zasada egoisty jest zeby jego nikt nic nie wypil.No wlasnie, sadze ze nie jestes egoistka. Sadze, ale nie twierdze. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:51 wielo-kropek napisał: > Zasada egoisty jest zeby jego nikt nic nie wypil. > > > Ty jestes takim egoistą? Bo na pewno tego nigdzie nie usłyszałeś :) A ja z egoistycznych wzgledów uwielbiam biesiadować z przyjaciółmi. I uwielbiam przepuszczać na nich swoją kasę :) dlaczego? bo dobrze sie z tym czuje i robie to dla polepszenia samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 23:55 Kropek, Ty mylisz egoizm ze skapstwem... Albo po prostu nie wiesz co to jest egoizm... Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:59 kontik_71 napisał: > Kropek, Ty mylisz egoizm ze skapstwem... Oraz egoizm z pustelnictwem;) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:59 kontik_71 napisał: > Kropek, Ty mylisz egoizm ze skapstwem... Albo po prostu nie wiesz co to jest > egoizm... Totalnie nie rozumie tego pojęcia. Jakby mówił o czyms zupęłnie innym... poddaje sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:01 Trypel zostan... moze jeszcze jakis ciekawych rzeczy sie dowiemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:16 wielo-kropek napisał: > Widzisz Sliczna. Rety! Skąd to przypuszczenie;PPP??? > Pilas z kumplami, a egoistka raczej pije sama. Ponawiam pytanie...dlaczego egoistka ma pić sama? > Ach, rozumiem.........to oni stawiali. Fehler... > Jesli tylko i wylacznie dlatego z nimi pilas, to byc moze jestes egoistka. Piłam bo taką miałam ochotę i taki plan na wieczór i dążyłam do tego aby go zrealizować:) To wystarczający powód... Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:53 Alez ja ciebie wcale o powody nie pytalem. "Sliczna" bo tak mysle ze taka wlasnie jestes. Wolno mi. A moze niewolno. Sama powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:00 wielo-kropek napisał: > > Alez ja ciebie wcale o powody nie pytalem. "Sliczna" bo tak mysle ze taka > wlasnie jestes. Wolno mi. A moze niewolno. Sama powiedz. Nie wiem...myśleć Tobie wolno o wszystkim...to Twoje myśli i ja do nich wstępu nie posiadam... Ale czy śliczna to już ani mnie o tym decydować ani Tobie bo mnie nie widziałeś;P Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Do izabellaz 20.05.07, 04:34 izabellaz1 napisała: > Ale czy śliczna to już ani mnie o tym decydować ani Tobie bo mnie nie widziałeś Zeby bylo jasne, bo widze ze sie zupelnie tu nie rozumiemy. Otoz jest tak jak napisalas, z tego wzgledu ze ciebie nie widzialem, nie moge nic mowic o twojej urodzie. Nie o niej mowilem, bo i w tym przypadku niewidzenia ciebie niesposob o niej mowic nawet w najmniejszym stopniu. Mowilem slicznie w superlatywie o twojej ciekawej (bo tak ja widze z rozmow z toba i twoich wypowiedzi) OSOBOWOSCI. To ja mialem na uwadze, uzywajac slowa "Sliczna". > Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Egoisci 19.05.07, 23:05 oczywiscie :) ja juz mam nauczke, i nie rzuce faceta po kilku latach, bo mi sie znudzil :) teraz wiem, ze tak nie nalezy robic :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:15 Witam. Nareszcie tu po dlugiej rozlace mam zaszczyt i przyjemnosc sie z toba spotkac. Czyli chcesz powiedziec ze egoizm jednak nie jest oplacalny, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: Egoisci 20.05.07, 00:57 Opłacalny - owszem. Ale wartości w nim żadnej. Od nas zależy, czy w życiu wybieramy "opłaca się", czy "warto". Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Przezabawne. 20.05.07, 04:02 Postulujesz wprowadzenia prawnego celibatu dla egoistow? Moze zacznijmy od wylowienia egoistow z morza filantropi. Ktos ma pomysl na test wykrywajacy egoistow? Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:26 Ja nic nie postuluje, jedynie pytam. Wydaje mi sie ze najlepszym sprawdzianem czy testem na wykrycie i uzasadnienie funkcjonowania egoistycznego wspolzycia jest sam zwiazek z egoista. Pytam wiec, kto chcialby wspolzyc z egoista? Wydaje mi sie ze niezbyt trwale i ciekawe jest takie malzenstwo(mowie tu kiedy jedno z nich jest egoista, bo kiedy oboje, wtedy moga sie rozumiec i nawet na swoj sposob cenic nawzajem az do czasu kiedy im sie znudzi). Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:28 Zwiazek altruisty i egoisty wydaje sie byc doskonalym. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:39 No, a to ciekawe. Wydaje sie ze masz racje, choc ja bym az tak pochopny nie byl z konkluzja. Dlaczego uwazasz go za doskonaly? Czyzby z tej racji ze jeden i drugi sie spelnia w zyciu, realizuje. Ale w jakim celu. Zwiazek doskonaly wg mnie to przede wszystkim doskonala mysl, ktora laczy i wzmacnia zwiazek. Altryista i egoista moga czasem miec mocno rozbiezne mysli, wiec i doskonalosc znika. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:50 Zwiazek doskonaly nie oznacza unifikacji. Roznice tylko go wzbogacaja. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 05:01 Roznice oczywiscie moga wzbogacac, to prawda. Ja mialem na mysli zrozumienie sie, bo to jest podstawa zwiazku. Nie kazdy altruista potrafi sie zrozumiec z egoista i stworzyc ten doskonaly zwiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 05:02 Nie kazdy zwiazek jest udany. Ale wracajac do ukladu altruista - egoista, mamy do czynienia z wzajemnych zaspokajaniem potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 05:17 No, jesli sie zrozumieja i dogadaja to moga zaspakajac swoje potrzeby. Nie watpie w to. Podobnie jest w sytuacji sponsora. On (altruista?) wlasnie by zaspokoic swoja potrzebe oplaca kobiete (egoistke?, bo ta zadarmo nie da), ktora tez zaspakaja swoje materialne potrzeby. Pasuje wiec czasem taki uklad, ale do czasu raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 11:42 Dlaczego wulgaryzujesz? To moze byc piekna historia o dawaniu i braniu. Odpowiedz Link Zgłoś
thelma3 Re: Egoisci 20.05.07, 09:39 Nie. Niestety rasowi egoiści nie mają oznakowań, więc nie od razu można się poznać, z czym ma się do czynienia. A potem bywa za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Wstretna egoistyczna propaganda! 20.05.07, 11:45 Mysle, ze poslowie z prawej strony sejmu powinni sie przyjrzec srodowiskom egoistycznym. Najpierw beda zadac praw, potem beda otwierac kluby dla egoistow a z czasem i egoist village w naszych pieknych altruistycznych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Egoisci 20.05.07, 10:36 Może skoro już się na to decydują to znaczy, że coś przezwyciężyło w nich egoizm. Poza tym co to znaczy wielki egoizm? Każdy człowiek jest egoistą. Ale myślę, że do czasu. Dla pewnych osób jest się w stanie wzbić ponad to i nie trzeba się przy tym specjalnie wysilać. Odpowiedz Link Zgłoś