19.05.07, 21:05
Mam pytanie. Czy uwazacie za sluszne zeby wielcy egoisci sie zenili i
zamaz wychodzily?
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:09
      Jesli z osoba ktorej to odpowiada lub nie przeszkadza to czemu nie...
      • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 21:15
        No dobrze, ale ktorej by odpowiadal wielki samolub?
        • kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:20
          Dla kazdego sie ktos znajdzie..
          • obca1 Re: Egoisci 19.05.07, 21:21
            miłość jest ślepa w końcu
            • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 21:29
              No wlasnie, zakochany czlowiek jest poniekad slepy. Nie zauwaza egoizmu.
              Kiedy go juz widzi, jest dosc czesto zapozno. Egoista moze poprostu
              wykorzystywac swego partnera. Czy uwazacie ze tak powinno byc?
              • kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:31
                Kazdy czlowiek jest do pewnego stopnia egoista..
                • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 21:35
                  kontik_71 napisał:

> Kazdy czlowiek jest do pewnego stopnia egoista..

Dokładnie tak. Już kiedys pisałem ze Matka Teresa też była egoistką bo nie
                  pomagała bezinteresownie tylko liczyła na zbawienie. Wiec coś za coś.
                  • kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:36
                    Matka T. to jest w ogole dosc ciekawy przypadek... zahacza o oszustwo.
                    • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 21:43
                      Nie wchodzmy w skrajnosci. Lubic siebie nie jest okresleniem egoizmu. Kazdy z
                      nas lubi siebie ale prawie kazdy tez lubi i bliskie nam osoby. Egoista to ten,
                      krory tylko i wylacznie siebie lubi a innych wykorzystuje. O tych mi chodzi.
                      Matka Teresa do nich sie nie zalicza. Przynajmniej w moich oczach nie.
                      • kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 21:46
                        Tez ja nie mowie o "lubieniu siebie"... Egoizm jest naturalnym, instynktownym
                        zachowaniem i tyle. A Matka Teresa to byla oszustka.. i jest na to wiele
                        dowodow.
                        • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:06
                          Chyba sie nie dogadamy. Naturalnym czyms, i wcale nie instynktem dla czlowieka
                          nieegoisty jest lubienie drugiego czlowieka(swego partnera np.), czego
                          egoista w sobie nie ma. Tu jest ta roznica.
                          • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 22:31
                            Egoiści nie lubią innych ludzi? Skąd to wytrzasnąleś?
                            A male dzieci? 1 - 2 latek to wzorcowy egoista a nie można powiedzieć że nie
                            wykazuje skłonności do niektórych osób na zasadzie lubie/nie lubie
                            • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:38
                              Kazdy wie ze egoista lubi tylko siebie. Niczym sie nie podzieli z innym.We
                              wszystkim widzi tylko swoja korzysc. Dlaczego? Bo innych nie lubi, a raczej
                              milosc jego do siebie zaglusza milosc do innych, stad mozna powiedziec ze
                              innych nie lubi. A dzieci? Jesli nie mozna powiedziec o nich "lubi nie lubi"
                              to moze lepiej zostawic ten temat o nich i go nie rozwazac. Lepiej
                              porozmawiac o tych, o ktorych mozna cos powiedziec.
                              • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 22:44
                                wielo-kropek napisał:

> Kazdy wie ze egoista lubi tylko siebie.
                                Nie każdy -tylko Ty. Uważam sie za megaegoiste i lubie wiele osób.

A dzieci? Jesli nie mozna powiedziec o nich "lubi nie lubi"

dlaczego nie można?
                                • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:53
                                  Mozesz sie uwazac za kogo chcesz.To nic nie zmienia. Niektorzy sie np. uwazaja
                                  sie za medrcow a sa niestety idiotami. To twoje okreslenie jakoby wszystkie
                                  dzieci byly egiostami i to wzorowymi, nie moje. Moze szerzej otworz oczy i
                                  przyjrzyj sie niektorym z nich w piaskownicy jak sie dziela ze soba zabawkami.
                                  Nie wszystkie na zal. Niektore z nich chca miec je wszystkie dla siebie i
                                  placza jesli ktores z dzieci pozyczylo jedna z ich zabawek na chwile. "Lubi
                                  nie lubi" to twoje okreslenie.Sam je komentuj.

• trypel Re: Egoisci 19.05.07, 22:57
                                    wielo-kropek napisał:

> To twoje okreslenie jakoby wszystkie
                                    > dzieci byly egiostami i to wzorowymi, nie moje.

To nie moje określenie. To opinia psychologii. Jestem za głupi zeby coś takiego
                                    wymysleć.
                                    Dzieci przed etapem socjalizacji to przykład egoizmu idealnego.
                                    • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:00
                                      trypel napisał:

> Dzieci przed etapem socjalizacji to przykład egoizmu idealnego.

100% prawdy:)
                                    • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:07
                                      Co toznaczy przed okresem socjalizacji i kiedy ten okres sie zaczyna czy
                                      konczy? Mozna wiec uwazac ze dzieci do spolecznosci nie naleza bo brakuje
                                      im "socjalizacji". No i czym wytlumaczysz fakt ktory wspomnialem, ze dzieci
                                      dziela sie cukierkami, zabawkami, podobnie jak my dorosli swoimi "zabawkami" z
                                      innymi. Egoisci sie nie dziela z innymi dobrowolnie. Moze zla psychologie
                                      czytasz, co?
                                      • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:10
                                        wielo-kropek napisał:

> Co toznaczy przed okresem socjalizacji i kiedy ten okres sie zaczyna czy
                                        > konczy? Mozna wiec uwazac ze dzieci do spolecznosci nie naleza bo brakuje
                                        > im "socjalizacji".

Proces socjalizacji jak sama nazwa wskazuje dokonuje się poprzez uspołecznianie.
                                        Jeśli nie miałeś okazji widzieć dzieci w przedszkolu to przyjrzyj się grupie
                                        3-latków na przykład. Dzieci w tym wieku nie potrafią bawić się jeszcze z
                                        innymi, bawią się najczęściej same, nie lubią dzielić się zabawkami i czykolwiek
                                        innym. Są "same" i "dla siebie".
                                        • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:20

Dzieci w tym wieku nie potrafią bawić się jeszcze z
                                          > innymi, bawią się najczęściej same, nie lubią dzielić się zabawkami i
                                          czykolwie
                                          > k
                                          > innym. Są "same" i "dla siebie".
                                          W pewnym okresie dzieci nawet nie wiedza co to jest zabawka i do czego sluzy.
                                          Czy na tej podstawie mozna je posadzac o egoizm? Raczej o niewiedze by
                                          pasowalo, nie sadzisz?

• izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:35
                                            wielo-kropek napisał:

> W pewnym okresie dzieci nawet nie wiedza co to jest zabawka i do czego sluzy.

Ale nie o tym rozmawiamy...

> Czy na tej podstawie mozna je posadzac o egoizm? Raczej o niewiedze by
                                            > pasowalo, nie sadzisz?

W tej kwestii nie będziemy się spierać Kropeczku bo przypuszczam, że mam większe
                                            kwalifikacje żeby wydawać opinie w tym temacie:PPP
                                      • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:11
                                        wielo-kropek napisał:

> Egoisci sie nie dziela z innymi dobrowolnie.

Skąd Ty takie wnioski wyciągasz???? Ależ oczywiscie ze się dzielą... mając na
                                        uwadze ze odniosą z tego korzyść.
                                        • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:24
                                          trypel napisał:

> Skąd Ty takie wnioski wyciągasz???? Ależ oczywiscie ze się dzielą... mając na
                                          > uwadze ze odniosą z tego korzyść.
                                          >
                                          Tu masz racje. Dla korzysci egoisci i wielcy materialisci zrobia
                                          wszystko.Nawet czasem dla korzysci facet zone na ulice wystawi dla seksu. Tu
                                          niedawno byl watek o tym. Facet go zalozyl.
                                          • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:27
                                            a co dopiero dać buzi obleśnej ciotce żeby dostać cukierka...
                                            • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:34
                                              trypel napisał:

> a co dopiero dać buzi obleśnej ciotce żeby dostać cukierka...
                                              To jest inny temat. Podobnie jak dorosly klania sie swemu niedobremu szefowi
                                              by zarobic na "cukierka", podobnie ma sie i w tej sprawie z ciotka. Przez
                                              cukierka wlasnie ciotka czasem przestaje byc oblesna, podobnie jak przez
                                              podwyzke szef robi sie dobry.
                                              • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:36
                                                to nie jest inny temat - to jest egoizm równiez - robimy coś wyłącznie w celu
                                                osiągniecia korzysci nie myslac o innych
                                                • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:43
                                                  trypel napisał:

> to nie jest inny temat - to jest egoizm równiez - robimy coś wyłącznie w celu
                                                  > osiągniecia korzysci nie myslac o innych
                                                  Moze ty tak robisz, ja nie. Nie moge i nie umiem zyc by cos robic nie myslac
                                                  o innych. Czlowiek jest zalezny od czlowieka. Nie sposob zyc by nie myslec o
                                                  innych tylko o wlasnej korzysci. Masz naprawde mysli typowego egoisty. Nie
                                                  gniewaj sie. Zreszta sam sie do niego przyznajesz.
                                                  • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:47
                                                    za co ma sie gniewać ?? jestem egoistą jak jakies 90 % populacji :) pozostałe
                                                    10%nie chce sie przyznać... jak z onanizmem
                                                  • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:57
                                                    Ciekawe. Widzisz ja sie nie onanizuje, wiec nie rozumiem dlaczego mam sie do
                                                    niego przyznawac. Napewno nie jestem sam. Podobnie tez ma sie z egoizmem u
                                                    ludzi. Ty w wiekszosci go poprostu im przypisujesz, nic wiecej. Bezpodstawnie
                                                    uwazam.
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:01
                                                    Mozesz przysiadz, ze nigdy w zyciu sie nie onanizowales?
                                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:03
                                                    kontik_71 napisał:

> Mozesz przysiadz, ze nigdy w zyciu sie nie onanizowales?

No wiesz:D
                                                    Nie namawiaj do krzywoprzysięstwa;P
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:04
                                                    "No wiesz:D
                                                    Nie namawiaj do krzywoprzysięstwa;P"
                                                    Jestem daleki od tego :) Chcialem sie tylko dowiedziec czy Kropek wie, ze nawet
                                                    male bobaski moga miec wzwod i zabawiaja sie fredkiem az milo :) A to tez jest
                                                    onanizm :)
                                                  • wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:04
                                                    On uzyl czasu terazniejszego, czyli ze sie onanizuje.
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:05
                                                    On sie nie pytal czy teraz w tym momencie meczysz freda :)
                                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:02
                                                    wielo-kropek napisał:

> Ciekawe. Widzisz ja sie nie onanizuje

hmmmmm...A wiesz jaki to fajny element gry wstępnej;PPP?

> Podobnie tez ma sie z egoizmem u
                                                    > ludzi. Ty w wiekszosci go poprostu im przypisujesz, nic wiecej. Bezpodstawnie
                                                    > uwazam.

Większość ludzi jest egoistami...
                                                  • wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:09
                                                    izabellaz1 napisała:

>
                                                    > hmmmmm...A wiesz jaki to fajny element gry wstępnej;PPP?
                                                    >
                                                    Jestem z tej samej gliny co wszyscy. Wiem cos o tym, ale dziekuje za ten fajny
                                                    element. Wole tego nie robic. Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w
                                                    spodniach?
                                                  • trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:10
                                                    wielo-kropek napisał:

> Jestem z tej samej gliny co wszyscy. Wiem cos o tym, ale dziekuje za ten fajny
                                                    > element. Wole tego nie robic. Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w
                                                    > spodniach?

Kobiety się też onanizują - moja córa zaczęła w wieku 2 lat
                                                  • wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:16
                                                    trypel napisał:

> Kobiety się też onanizują - moja córa zaczęła w wieku 2 lat
                                                    Onan, (bo od niego pochodzi to slowo) nie byl kobieta. Kobiety sie
                                                    masturbuja.No, ale to niewazne w koncu. tutaj.

• kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:18
                                                    > Onan, (bo od niego pochodzi to slowo) nie byl kobieta. Kobiety sie
                                                    > masturbuja.No, ale to niewazne w koncu. tutaj.

Ty to teoretyk jestes... w kazdej dziedzinie jestes taki obcykany z teorii?
                                                    Moznaby wrecz pomyslec, ze jestes ksiedzem, oni tez tak lubia teoretyzowac :)
                                                  • trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:19
                                                    wielo-kropek napisał:

> trypel napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    > > Kobiety się też onanizują - moja córa zaczęła w wieku 2 lat
                                                    > Onan, (bo od niego pochodzi to slowo) nie byl kobieta. Kobiety sie
                                                    > masturbuja.No, ale to niewazne w koncu. tutaj.
                                                    >
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Onanizm jednak te słowa są zamienne - kobiety się
                                                    też onanizują
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:20
                                                    > pl.wikipedia.org/wiki/Onanizm jednak te słowa są zamienne - kobiety
                                                    się
                                                    > też onanizują

Wstydz sie, burzysz Kropkowi poukladany obraz swiata :P
                                                  • trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:22
                                                    kontik_71 napisał:

> Wstydz sie, burzysz Kropkowi poukladany obraz swiata :P

Myślę że jemu nic i nikt nigdy nie zburzy obrazu JEGO świata w JEGO głowie...
                                                    zawsze bedzie tak poukładany jak on sobie sam to poukładał
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:23
                                                    > Myślę że jemu nic i nikt nigdy nie zburzy obrazu JEGO świata w JEGO głowie...
                                                    > zawsze bedzie tak poukładany jak on sobie sam to poukładał

Kreatywny bajzel? :)
                                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:11
                                                    wielo-kropek napisał:

> Jestem z tej samej gliny co wszyscy. Wiem cos o tym, ale dziekuje za ten fajny
                                                    > element. Wole tego nie robic. Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w
                                                    > spodniach?

hmmmmmm a czy onanizm to jest zarezerwowany tylko dla mężczyzn???
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:12
                                                    wielo-kropek napisał:

> Jestem z tej samej gliny co wszyscy. <
                                                    Zaczynam w to watpic...

> Ciekawe skad ty o tym wiesz. Ptaszka masz w spodniach?<

Wiesz, ze kobiety tez moga sobie same, wlasna lapka, zrobic dobrze? W pewnych
                                                    kregach zwie sie to samogwaltem (obrzydliwe okreslenie brrr...)
                                                    Egoistyczna byla ta Twoja wypowiedz... taka skierowana tylko i wylacznie na
                                                    faceta...
                                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:15
                                                    kontik_71 napisał:

> Wiesz, ze kobiety tez moga sobie same, wlasna lapka, zrobic dobrze?

A na oczach mężczyzny?...mmmmmmm to dopiero kręcące;P

> Egoistyczna byla ta Twoja wypowiedz... taka skierowana tylko i wylacznie na
                                                    > faceta...

hihihihi to tak w temacie:D
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:17
                                                    > A na oczach mężczyzny?...mmmmmmm to dopiero kręcące;P

Zdecydowanie masz racje.. hmmm wypiety tyleczek dziewczyny i jej zgrabna lapka
                                                    w miejscu strategicznym.. rozmarzylem sie :)

• izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:21
                                                    kontik_71 napisał:

> Zdecydowanie masz racje.. hmmm wypiety tyleczek dziewczyny i jej zgrabna lapka
                                                    > w miejscu strategicznym.. rozmarzylem sie :)

No to prędko spać...może Ci się przyśni;PPP
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:24
                                                    > No to prędko spać...może Ci się przyśni;PPP

No i mam dylemat.. mam zostac i pocieszyc paszcze czytajac Kropka czy smigac w
                                                    pielesze i miec nadzieje na TAKI sen :)?
                                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:26
                                                    kontik_71 napisał:

> No i mam dylemat.. mam zostac i pocieszyc paszcze czytajac Kropka czy smigac w
                                                    > pielesze i miec nadzieje na TAKI sen :)?

Zdecydowanie mieć nadzieję na taki sen...
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:28
                                                    Zdecydowanie mieć nadzieję na taki sen...

Hmm najpierw musze koty przepedzic z lozka bo zajely cala powierzchnie.. ale
                                                    tak slodko spia, nie mam serca ich teraz budzic :)
                                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:30
                                                    kontik_71 napisał:

> Hmm najpierw musze koty przepedzic z lozka bo zajely cala powierzchnie.. ale
                                                    > tak slodko spia, nie mam serca ich teraz budzic :)

Ja na szczęście nie muszę nikogo przepędzać z łóżka żeby się w nim wygodnie
                                                    ułożyć...;P
                                                  • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:32
                                                    > Ja na szczęście nie muszę nikogo przepędzać z łóżka żeby się w nim wygodnie
                                                    > ułożyć...;P

Egoizm wylazi z Ciebie :)
                                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:43
                                                    kontik_71 napisał:

> > Ja na szczęście nie muszę nikogo przepędzać z łóżka żeby się w nim wygodn
                                                    > ie
                                                    > > ułożyć...;P
                                                    >
                                                    > Egoizm wylazi z Ciebie :)

Żadna nowość Kontik;)
                                                    Ale udam, że wstyd mi:D
                                                  • poprioniona Re: Egoisci 20.05.07, 00:51
                                                    A Ty co być chciała, żeby Mu 'wylazło', Zbereźnico?:))))) SZYDŁO Z WORA?:)

Poznawaj Ludzi, kurczę!!!!

Zielona;)
                                  • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 22:59
                                    wielo-kropek napisał:

> przyjrzyj sie niektorym z nich w piaskownicy jak sie dziela ze soba
                                    > zabawkami.

Kropeczku w życiu człowieka jest taki okres w wieku około 2,3 lat kiedy nie
                                    dzielą się niczym z nikim. "Wszystko moje i wszystko dla mnie". Tak mały
                                    człowiek "uczy się" prawa własności i asertywności.
                                    • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:30
                                      izabellaz1 napisała:

> Kropeczku w życiu człowieka jest taki okres w wieku około 2,3 lat kiedy nie
                                      > dzielą się niczym z nikim. "Wszystko moje i wszystko dla mnie". Tak mały
                                      > człowiek "uczy się" prawa własności i asertywności.
                                      >
                                      Jest w tym duzo prawdy. Ale czyz duze dzieci (my) nie robimy dokladnie taksamo?
                                      Kto z nas chce zeby obcy korzystali ile chca i kiedy chca z naszych rzeczy?
                                      Niczym sie nie roznimy pod tym wzgledem od 3 letnich dzieci. Nie znaczy to
                                      jednak ze jestesny egoistami w zupelnosci. Juz sam fakt ze dzieci chca sie ze
                                      soba bawic zaprzecza temu ze one sa egoistami.
                                      • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:35
                                        wielo-kropek napisał:

> Juz sam fakt ze dzieci chca sie ze
                                        > soba bawic zaprzecza temu ze one sa egoistami.

Kropek sorry ale Ty cały czas źle rozumujesz.
                                        Chcą się bawić nie dlatego zeby tamtemu dziecku sprawić radość tylko zeby samemu
                                        sie dobrze bawić
                                        • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:37
                                          trypel napisał:

> Chcą się bawić nie dlatego zeby tamtemu dziecku sprawić radość tylko zeby
                                          samemu sie dobrze bawić

Otóż to...
                                        • wielo-kropek Re: Egoisci 20.05.07, 00:01
                                          trypel napisał:

> Kropek sorry ale Ty cały czas źle rozumujesz.
                                          > Chcą się bawić nie dlatego zeby tamtemu dziecku sprawić radość tylko zeby
                                          samem
                                          > u
                                          > sie dobrze bawić
                                          Z punktu widzenia egoisty tak by to wygladalo. A czy nie przyszlo ci do glowy
                                          ze moze byc tez inaczej. Mozna sie bawic z kims, miec przyjemnosc wlasna i
                                          komus sprawiac tez przyjemnosc jednoczesnie. Tu wracam do tematu, czyli
                                          ozenku. Egoista idzie do lozka z kobieta by sie samemu nasycic. Nieegoista
                                          idzie z nia by sie samemu nasycic ale tez i dba o to by dla niej zrobic
                                          mozliwie najwieksza przyjemnosc. Tak wiec, czy egoista powinien sie zenic?

• trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:04
                                            wielo-kropek napisał:

> A czy nie przyszlo ci do glowy
                                            > ze moze byc tez inaczej. Mozna sie bawic z kims, miec przyjemnosc wlasna i
                                            > komus sprawiac tez przyjemnosc jednoczesnie. y egoista powinien sie zenic?
                                            >
                                            Nie jest ważne że ktoś ma również przyjemnosć z zabawy ze mną. Jesli robię to
                                            tylko dla włąsnej przyjemnosci to pobudki są egoistyczne chocby druga strona
                                            kwiczała przy tym ze szczęscia.
                                            • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:10
                                              trypel napisał:

> Nie jest ważne że ktoś ma również przyjemnosć z zabawy ze mną. Jesli robię to
                                              > tylko dla włąsnej przyjemnosci to pobudki są egoistyczne chocby druga strona
                                              > kwiczała przy tym ze szczęscia.

Ty weź nie kopiuj moich odpowiedzi;PPP
                                          • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:07
                                            wielo-kropek napisał:

> Mozna sie bawic z kims, miec przyjemnosc wlasna i komus sprawiac tez
                                            > przyjemnosc jednoczesnie.

Tak ale ta przyjemność drugiej osoby sprawia mi przyjemność. Lubię seks
                                            oralny...sprawia MI PRZYJEMNOŚĆ patrzenie na to jak przyjemnie jest tej drugiej
                                            osobie. Jest to więc egoistyczne myślenie...

> Egoista idzie do lozka z kobieta by sie samemu nasycic. Nieegoista
                                            > idzie z nia by sie samemu nasycic ale tez i dba o to by dla niej zrobic
                                            > mozliwie najwieksza przyjemnosc.

Nie...egoiście sprawia przyjemność i satysfakcję patrzenie na zwijanie sie w
                                            konwulsjach rozkoszy tej drugiej osoby...proste;P
                                            • trypel Re: Egoisci 20.05.07, 00:09
                                              izabellaz1 napisała:

> Nie...egoiście sprawia przyjemność i satysfakcję patrzenie na zwijanie sie w
                                              > konwulsjach rozkoszy tej drugiej osoby...proste;P

i poczucie władzy nad tą osobą..
                                              oj tak :) boskie choć zapomniane uczucie
                                              • izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:12
                                                trypel napisał:

> i poczucie władzy nad tą osobą..
                                                > oj tak :) boskie choć zapomniane uczucie

Oj tak...póki żyjesz jest nadzieja;PPP
    • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 22:51
      wielo-kropek napisał:

> Mam pytanie. Czy uwazacie za sluszne zeby wielcy egoisci sie zenili i
      > zamaz wychodzily?

A dlaczego nie? Kwestia dogadania...ja chyba jestem całkiem zaawansowaną
      egoistką i jakoś żyję;PPP
      • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:55
        Nie wierze ci. Z ciebie taka egoistka jak ze mnie prezydent.
        • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 22:57
          wielo-kropek napisał:

> Nie wierze ci. Z ciebie taka egoistka jak ze mnie prezydent.

Ave Panie Prezydencie;PPP!

Ps. Dlaczego sądzisz, że nie jestem egoistką;)?
          • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 22:59
            A dlaczego uwazasz ze nia jestes? No, ale zeby zbyc twoje pytanie powiem np.
            to, ze egoistka nie bedzie siedziala teraz za komputerem i pisala np. do
            wielokropka. Toz to zadna korzysc rozmawiac ze mna, czyz nie?
            • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:02
              wielo-kropek napisał:

> A dlaczego uwazasz ze nia jestes? No, ale zeby zbyc twoje pytanie powiem np.
              > to, ze egoistka nie bedzie siedziala teraz za komputerem i pisala np. do
              > wielokropka. Toz to zadna korzysc rozmawiac ze mna, czyz nie?

Mylisz egoizm z pustelnictwem;PPP
              Robię to na co mam ochotę. Mam ochotę w tej chwili siedzieć na FK i rozmawiać z
              Tobą. Wcześniej miałam ochotę na drinka z kumplami i byłam na nim. Jeszcze
              wcześniej byłam w lesie i biegałam...itd. Robię to na co mam ochotę. Czyż nie
              jestem egoistką;PPP?
              • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:12
                izabellaz1 napisała:

Robię to na co mam ochotę. Czyż nie
                > jestem egoistką;PPP?
                >
                To i ja tez taksamo mam, czyli robie to co lubie czy na co mam ochote.Widzisz
                Sliczna. Pilas z kumplami, a egoistka raczej pije sama. Ach,
                rozumiem.........to oni stawiali. Jesli tylko i wylacznie dlatego z nimi pilas,
                to byc moze jestes egoistka. O wiecej nie pytam.
                • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:15
                  wielo-kropek napisał:

a egoistka raczej pije sama. Ach,
                  >

Iza już tłumaczyła = egoista wcale nie równa się pustelnik.
                  Znów złe założenie
                  • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:39
                    trypel napisał:

> Iza już tłumaczyła = egoista wcale nie równa się pustelnik.
                    > Znów złe założenie
                    Ona nie jest egoistka, to po pierwsze. Po drugie, niewazne z kim pije egoista
                    i czy, wazne jest to ze egoista nikomu nie postawi (chyba ze co najwyzej
                    odstawi).Egoista pije zawsze swoje lub czyjes. Nigdy nikt nie pije jego. Nigdy
                    np. zebrakowi nie rzuci itp. Tu jest ta scisla roznica.
                    • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:43
                      wielo-kropek napisał:

> Ona nie jest egoistka, to po pierwsze.

Dlaczego sądzisz, że nie jestem;)? Znasz mnie lepiej niż ja sama;P?

> Po drugie, niewazne z kim pije egoista

A pisałeś, że egoista pije sam...no to jak to jest:)?

> Egoista pije zawsze swoje lub czyjes.

Kropeczku albo swoje albo czyjeś...

> Nigdy nikt nie pije jego. Nigdy

Nie rozumiem.
                      • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:49
                        Juz tak nie dociekaj. Pisalem ze pije sam, bo jesli sie pije z kims, to trzeba
                        czasem komus postawic. Mozna pic i swoje i czyjes, nie sadzisz? Twoje albo albo
                        nie ma tu zasady. Zasada egoisty jest zeby jego nikt nic nie wypil.No wlasnie,
                        sadze ze nie jestes egoistka. Sadze, ale nie twierdze.

• trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:51
                          wielo-kropek napisał:

> Zasada egoisty jest zeby jego nikt nic nie wypil.
                          >
                          >
                          >
                          Ty jestes takim egoistą? Bo na pewno tego nigdzie nie usłyszałeś :)
                          A ja z egoistycznych wzgledów uwielbiam biesiadować z przyjaciółmi. I uwielbiam
                          przepuszczać na nich swoją kasę :) dlaczego? bo dobrze sie z tym czuje i robie
                          to dla polepszenia samopoczucia
                        • kontik_71 Re: Egoisci 19.05.07, 23:55
                          Kropek, Ty mylisz egoizm ze skapstwem... Albo po prostu nie wiesz co to jest
                          egoizm...
                          • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:59
                            kontik_71 napisał:

> Kropek, Ty mylisz egoizm ze skapstwem...

Oraz egoizm z pustelnictwem;)
                          • trypel Re: Egoisci 19.05.07, 23:59
                            kontik_71 napisał:

> Kropek, Ty mylisz egoizm ze skapstwem... Albo po prostu nie wiesz co to jest
                            > egoizm...

Totalnie nie rozumie tego pojęcia. Jakby mówił o czyms zupęłnie innym... poddaje
                            sie :)
                            • kontik_71 Re: Egoisci 20.05.07, 00:01
                              Trypel zostan... moze jeszcze jakis ciekawych rzeczy sie dowiemy :)
                • izabellaz1 Re: Egoisci 19.05.07, 23:16
                  wielo-kropek napisał:

> Widzisz Sliczna.

Rety! Skąd to przypuszczenie;PPP???

> Pilas z kumplami, a egoistka raczej pije sama.

Ponawiam pytanie...dlaczego egoistka ma pić sama?

> Ach, rozumiem.........to oni stawiali.

Fehler...

> Jesli tylko i wylacznie dlatego z nimi pilas, to byc moze jestes egoistka.

Piłam bo taką miałam ochotę i taki plan na wieczór i dążyłam do tego aby go
                  zrealizować:) To wystarczający powód...
                  • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:53

Alez ja ciebie wcale o powody nie pytalem. "Sliczna" bo tak mysle ze taka
                    wlasnie jestes. Wolno mi. A moze niewolno. Sama powiedz.

• izabellaz1 Re: Egoisci 20.05.07, 00:00
                      wielo-kropek napisał:

>
                      > Alez ja ciebie wcale o powody nie pytalem. "Sliczna" bo tak mysle ze taka
                      > wlasnie jestes. Wolno mi. A moze niewolno. Sama powiedz.

Nie wiem...myśleć Tobie wolno o wszystkim...to Twoje myśli i ja do nich wstępu
                      nie posiadam...
                      Ale czy śliczna to już ani mnie o tym decydować ani Tobie bo mnie nie widziałeś;P
                      • wielo-kropek Re: Do izabellaz 20.05.07, 04:34
                        izabellaz1 napisała:

> Ale czy śliczna to już ani mnie o tym decydować ani Tobie bo mnie nie
                        widziałeś
                        Zeby bylo jasne, bo widze ze sie zupelnie tu nie rozumiemy. Otoz jest tak jak
                        napisalas, z tego wzgledu ze ciebie nie widzialem, nie moge nic mowic o twojej
                        urodzie. Nie o niej mowilem, bo i w tym przypadku niewidzenia ciebie niesposob
                        o niej mowic nawet w najmniejszym stopniu. Mowilem slicznie w superlatywie o
                        twojej ciekawej (bo tak ja widze z rozmow z toba i twoich wypowiedzi)
                        OSOBOWOSCI. To ja mialem na uwadze, uzywajac slowa "Sliczna".
                        >
    • mahadeva Re: Egoisci 19.05.07, 23:05
      oczywiscie :) ja juz mam nauczke, i nie rzuce faceta po kilku latach, bo mi sie
      znudzil :) teraz wiem, ze tak nie nalezy robic :)
      • wielo-kropek Re: Egoisci 19.05.07, 23:15
        Witam. Nareszcie tu po dlugiej rozlace mam zaszczyt i przyjemnosc sie z toba
        spotkac. Czyli chcesz powiedziec ze egoizm jednak nie jest oplacalny, tak?
        • poprioniona Re: Egoisci 20.05.07, 00:57
          Opłacalny - owszem. Ale wartości w nim żadnej. Od nas zależy, czy w życiu
          wybieramy "opłaca się", czy "warto".

Pozdrawiam:)
    • grogreg Przezabawne. 20.05.07, 04:02
      Postulujesz wprowadzenia prawnego celibatu dla egoistow?
      Moze zacznijmy od wylowienia egoistow z morza filantropi. Ktos ma pomysl na test
      wykrywajacy egoistow?
      • wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:26
        Ja nic nie postuluje, jedynie pytam. Wydaje mi sie ze najlepszym sprawdzianem
        czy testem na wykrycie i uzasadnienie funkcjonowania egoistycznego wspolzycia
        jest sam zwiazek z egoista. Pytam wiec, kto chcialby wspolzyc z egoista?
        Wydaje mi sie ze niezbyt trwale i ciekawe jest takie malzenstwo(mowie tu kiedy
        jedno z nich jest egoista, bo kiedy oboje, wtedy moga sie rozumiec i nawet na
        swoj sposob cenic nawzajem az do czasu kiedy im sie znudzi).
        • grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:28
          Zwiazek altruisty i egoisty wydaje sie byc doskonalym.
          • wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:39
            No, a to ciekawe. Wydaje sie ze masz racje, choc ja bym az tak pochopny nie byl
            z konkluzja. Dlaczego uwazasz go za doskonaly? Czyzby z tej racji ze jeden i
            drugi sie spelnia w zyciu, realizuje. Ale w jakim celu. Zwiazek doskonaly wg
            mnie to przede wszystkim doskonala mysl, ktora laczy i wzmacnia zwiazek.
            Altryista i egoista moga czasem miec mocno rozbiezne mysli, wiec i
            doskonalosc znika.
            • grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 04:50
              Zwiazek doskonaly nie oznacza unifikacji. Roznice tylko go wzbogacaja.
              • wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 05:01
                Roznice oczywiscie moga wzbogacac, to prawda. Ja mialem na mysli zrozumienie
                sie, bo to jest podstawa zwiazku. Nie kazdy altruista potrafi sie zrozumiec z
                egoista i stworzyc ten doskonaly zwiazek.
                • grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 05:02
                  Nie kazdy zwiazek jest udany.
                  Ale wracajac do ukladu altruista - egoista, mamy do czynienia z wzajemnych
                  zaspokajaniem potrzeb.
                  • wielo-kropek Re: Przezabawne. 20.05.07, 05:17
                    No, jesli sie zrozumieja i dogadaja to moga zaspakajac swoje potrzeby. Nie
                    watpie w to. Podobnie jest w sytuacji sponsora. On (altruista?) wlasnie by
                    zaspokoic swoja potrzebe oplaca kobiete (egoistke?, bo ta zadarmo nie da),
                    ktora tez zaspakaja swoje materialne potrzeby. Pasuje wiec czasem taki uklad,
                    ale do czasu raczej.
                    • grogreg Re: Przezabawne. 20.05.07, 11:42
                      Dlaczego wulgaryzujesz?
                      To moze byc piekna historia o dawaniu i braniu.
    • thelma3 Re: Egoisci 20.05.07, 09:39
      Nie. Niestety rasowi egoiści nie mają oznakowań, więc nie od razu można się
      poznać, z czym ma się do czynienia. A potem bywa za późno.
      • grogreg Wstretna egoistyczna propaganda! 20.05.07, 11:45
        Mysle, ze poslowie z prawej strony sejmu powinni sie przyjrzec srodowiskom
        egoistycznym. Najpierw beda zadac praw, potem beda otwierac kluby dla egoistow a
        z czasem i egoist village w naszych pieknych altruistycznych miastach.
    • avital84 Re: Egoisci 20.05.07, 10:36
      Może skoro już się na to decydują to znaczy, że coś przezwyciężyło w nich egoizm.
      Poza tym co to znaczy wielki egoizm? Każdy człowiek jest egoistą. Ale myślę, że
      do czasu. Dla pewnych osób jest się w stanie wzbić ponad to i nie trzeba się
      przy tym specjalnie wysilać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka