carlabruni Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:25 z jaka skrzynia biegow auta lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:29 całkowicie normalna. z automatyczna dziwnie sie jezdzi jakos.. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:34 Od paru lat juz juz tylko automat... w korkach jedyne rozsadne wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:37 a nie macie wrazenia ze dziwnie?? no nie wiem, moze poprostu trzeba sie do takiej przyzwyczaic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:42 no ja wlas nie tez wole manualna;). jie ma to jak przezucac biegi;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:41 carlabruni napisała: > z jaka skrzynia biegow auta lubicie? zdecydowanie manualna, za malo jezdze w korkach zeby preferowac automat:-) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:35 na korki najlepszy jest autobus, nie mówiąc o tramwaju:)) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:40 forumowicz_pospolity napisał: > na korki najlepszy jest autobus, a to autobus nie stoi w korku?A co teleportuje sie? Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:44 Hm... nie, ale zdajsie częściej, niż Pasażer, prowadzi go... kierowca autobusu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:47 poprioniona napisała: > Hm... nie, ale zdajsie częściej, niż Pasażer, prowadzi go... kierowca > autobusu?:) o własnie, dziekuje za wyjasnienie kolezance tego niuansu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:49 Spokojnie... przyjdzie czas, odrobisz;))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:51 poprioniona napisała: > Spokojnie... przyjdzie czas, odrobisz;))) odrabianie skonczyłem wraz z nauką w szkole:) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:23 Czyli to będzie w ramach "wspomnień czar";)) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:30 poprioniona napisała: > Czyli to będzie w ramach "wspomnień czar";)) nie był to czar wiec nie ma co wspominac:) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:31 Ty skup się: Nie wspomnienia czaru, tylko czr wspomnień;) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:33 poprioniona napisała: > Ty skup się: Nie wspomnienia czaru, tylko czr wspomnień;) a co ten ten "czr"? przechodzimy na jakis dialekt bałkanski?:) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:37 Jak dobrze mieć się czego uczepić... można od tematu odpłynąć w nieznane;)) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:46 poprioniona napisała: > Jak dobrze mieć się czego uczepić... można od tematu odpłynąć w nieznane;)) a jaki jest temat?:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:51 poprioniona napisała: > Przedawniony:))))) ooooo blitzschnelliiiig jakby powiedzieli po sąsiedzku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:02 Ja wiem, czy tak błyskawicznie?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:01 poprioniona napisała: > Hm... nie, ale zdajsie częściej, niż Pasażer, prowadzi go... kierowca > autobusu?:) no i...? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:11 iberia.pl napisała: > poprioniona napisała: > > > Hm... nie, ale zdajsie częściej, niż Pasażer, prowadzi go... kierowca > > autobusu?:) > > no i...? no i problem obsługi skrzyni biegów i inne problemy wynikajace ze stania w korkach zostawiamy panu kierowcy a sami zagłebiamy sie w lekturze CKM-u:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:52 A szczegolnie na korki na autostradach lub podobnych drogach :) Tramwaje smigaja pomiedzy pasami ruchu :P Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:56 kontik_71 napisał: > A szczegolnie na korki na autostradach lub podobnych drogach :) Tramwaje > smigaja pomiedzy pasami ruchu :P ja tam mowie o Polsce gdzie pojecie "autostrada" jest bytem z lekka teoretycznym, a konkretnie mówie o duzych miastach a jeszcze bardziej konkretnie o Warszawie która zdycha w korkach bo obywatele muszą poszpanować szrotami kupionymi z trzeciej ręki zamiast brać autobus:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 21.05.07, 21:58 Jesli chcesz podzyc jak to jest na autostradzie to jedz na Slask... maja tam juz calkiem sporo takich drog :) Ja stoje w korkach na autostradzie tyko dwa razy.. raz rano a drugi wieczorem... Osiagam niesamowita srednia 40km/h :/ Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:00 kontik_71 napisał: > Jesli chcesz podzyc jak to jest na autostradzie to jedz na Slask... maja tam > juz calkiem sporo takich drog :) znaczy sporo jak na polskie warunki:) > Ja stoje w korkach na autostradzie tyko dwa razy.. raz rano a drugi > wieczorem... Osiagam niesamowita srednia 40km/h :/ o to juz rower robi sie konkurencyjny:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:05 > znaczy sporo jak na polskie warunki:) Znaczy sporo na kazde warunki :) > o to juz rower robi sie konkurencyjny:) Rower nie ma klimatyzacji a to jest duuuzy minus. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:18 kontik_71 napisał: > > znaczy sporo jak na polskie warunki:) > Znaczy sporo na kazde warunki :) > zapewne mówisz o jakichś wyrobach autostradopodobnych bo ja o wielu autostradach w Polsce to nie słyszałem:) > > o to juz rower robi sie konkurencyjny:) > Rower nie ma klimatyzacji a to jest duuuzy minus. jak liczba samochodów jeszcze bardziej przebije liczbe nowych drog to juz nie bedzie taki duzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:20 > zapewne mówisz o jakichś wyrobach autostradopodobnych bo ja o wielu autostradac > h > w Polsce to nie słyszałem:) Jak zwykle.. cudze chwalicie, swego nie znacie :( > jak liczba samochodów jeszcze bardziej przebije liczbe nowych drog to juz nie > bedzie taki duzy:) Tutaj juz w sumie nie buduja autostrad.. od czasu do czasu jakis tunel rozbuduja, ale to byloby na tyle :( Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:29 kontik_71 napisał: > > zapewne mówisz o jakichś wyrobach autostradopodobnych bo ja o wielu > autostradac > > h > > w Polsce to nie słyszałem:) > Jak zwykle.. cudze chwalicie, swego nie znacie :( mieszkacie z dala to nie znacie:) a ty znasz problem korków na warszawskich mostach?;) w kazdym razie ciesze sie ze sa gdzies w Polsce sajakies drogi po ktorych da sie jezdzic, albo przynajmniej postac w komfortowych warunkach:)) zajrzałem na mapke i wynika z niej ze to smiech na sali ta ilosc no ale akurat w tamtym rejonie to jeszcze jak cie moge > > > jak liczba samochodów jeszcze bardziej przebije liczbe nowych drog to juz > nie > > bedzie taki duzy:) > Tutaj juz w sumie nie buduja autostrad.. od czasu do czasu jakis tunel > rozbuduja, ale to byloby na tyle :( Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:39 forumowicz_pospolity napisał: > > mieszkacie z dala to nie znacie:) Znamy, znamy.. > a ty znasz problem korków na warszawskich mostach?;) Oczywscie... tesciowie mieszkaja przy rondie Stazynskiego :) > zajrzałem na mapke i wynika z niej ze to smiech na sali ta ilosc no ale akurat w tamtym rejonie to jeszcze jak cie moge przesadzacie i tyle... Siec autostrad w Europie budowano przez 50 lat i nadal nie jest skonczona... Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:44 kontik_71 napisał: > forumowicz_pospolity napisał: > > > > > > mieszkacie z dala to nie znacie:) > Znamy, znamy.. > > > a ty znasz problem korków na warszawskich mostach?;) > Oczywscie... tesciowie mieszkaja przy rondie Stazynskiego :) > no to niech sie cieszą ze nie przy Grocie, hehe:) > > zajrzałem na mapke i wynika z niej ze to smiech na sali ta ilosc no ale > akurat w tamtym rejonie to jeszcze jak cie moge > przesadzacie i tyle... Siec autostrad w Europie budowano przez 50 lat i nadal > nie jest skonczona... przy czym nie jest skonczona w stopniu bardziej zadowalajacym niz u nas jak sadze:) zreszta, tam po drogach drugiej kategorii jezdzi sie lepiej niz u nas po tych lepszych apropos korków to strasznie mi cos net pełza Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:29 hm... Ty na pewno jesteś Facetem??? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:32 poprioniona napisała: > hm... Ty na pewno jesteś Facetem??? Kontik???:) no chyba jest:)) ja tez mam w dowodzie dumne: "mezczyzna":)) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:34 Nie załapał, jak Koleżanka, więc...:)) Mam wątpliwości... zresztą nie tylko na podstawie tego;) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:40 poprioniona napisała: > Nie załapał, jak Koleżanka, więc...:)) Mam wątpliwości... zresztą nie tylko na > podstawie tego;) nie wiem o co chodzi z ta Kolezanka? watek czytam selektywnie, podobnie zresztą jak forum wiec nie ze wszystkim jestem na biezaco:)) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:46 O to, że tramwaje (autobusy) śmigają w korkach;)) A chodziło przecież o fakt, że to nie Ty je prowadzisz, nie o to, ze ich korki nie dotyczą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:47 poprioniona napisała: > O to, że tramwaje (autobusy) śmigają w korkach;)) A chodziło przecież o fakt, > że to nie Ty je prowadzisz, nie o to, ze ich korki nie dotyczą:)) aaaaaaaa, ta kolezanka, no to było tak od razu:)) ale co to ma wspolnego ze mną??:) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:49 Z Tobą nic... przecie to do "Niego" było:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:51 poprioniona napisała: > Z Tobą nic... przecie to do "Niego" było:)))) dobra nie wiem o co biega, wazne ze nic do mnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:58 heh:))) jaki asekurant:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:07 poprioniona napisała: > heh:))) jaki asekurant:)))) kto??;)) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:13 Franek Paskuda... czy tam inny o "inicjałach" f_p;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:15 poprioniona napisała: > Franek Paskuda... czy tam inny o "inicjałach" f_p;)))) to nie znam;) myslalem ze znowu o Kontika chodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:26 To powiadzasz, że... myślenie nie jest twoją najmocniejszą stroną?:D:D:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:42 poprioniona napisała: > To powiadzasz, że... myślenie nie jest twoją najmocniejszą stroną?:D:D:P:P tak powiadam, nie jest i niewiele z tym moge zrobić a miłorząbu japońskiego łykać nie zamierzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:46 A co łykać lubisz, w takim razie?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:50 poprioniona napisała: > A co łykać lubisz, w takim razie?;)) yhyy:)) np teraz przed snem bede łykał witaminke c profilaktycznie i glukozamine na kolana bo troche przeciazylem prawe na futbolu:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: automat czy manualna? 22.05.07, 00:00 poprioniona napisała: > Sypiesz się pomału?;))) nie tak znowu pomału:) sypie sie na tyle szybko ze musze łykac to i owo:) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: automat czy manualna? 22.05.07, 00:11 Czyli usiłujesz sypanie spowolnić... grunt, to świadomość stanu rzeczy i możliwości złagodzenia skutków;)) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: Piesza;PPP n/t 21.05.07, 21:40 No chyba, że z dwoma pedałami;))):P:P Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Piesza;PPP n/t 21.05.07, 21:44 poprioniona napisała: > No chyba, że z dwoma pedałami;))):P:P No Ty to od razu tak hardkorowo;P...A ja chciałam taki subtelny wstęp zrobić:D Dobry wieczór:) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniona Re: Piesza;PPP n/t 21.05.07, 21:46 No wiesz, Kochana... nick zobowiązuje:D:D:D Jeszcze by mnie prawowity Właściciel pojechał za barchanowe, różowe gacie:D:D Dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:41 Zdecydowanie automat :) jeszcze 2 lata temu uważałem że automat to tragedia a teraz wiem ze następny zamawiam własnie z VIbiegowym automatem. Praktycznie te same osiągi, możliwość ręcznej obłsługi jak sie ktos uprze i ten komfort... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: automat czy manualna? 22.05.07, 08:43 trypel napisał: > Zdecydowanie automat :) jeszcze 2 lata temu uważałem że automat to tragedia a > teraz wiem ze następny zamawiam własnie z VIbiegowym automatem. Praktycznie te > same osiągi, możliwość ręcznej obłsługi jak sie ktos uprze i ten komfort... Wyobraź sobie "Bandziora" z automatem, hje,hje,hje :) Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: automat czy manualna? 21.05.07, 22:58 Zdecydowanie automat:).Po co pedalowac, sprzeglo, gaz, hamulec, jak mozna komfortowo..Niezastapiony w korkach, ale i na dluzszej trasie, automaty zwykle maja tempomat, ustawiasz predkosc i zdejmujesz noge z gazu.... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:03 hamerykanka napisała: > Zdecydowanie automat:).Po co pedalowac, sprzeglo, gaz, hamulec, jak mozna > komfortowo.. z manualna tez.... >Niezastapiony w korkach, racja >ale i na dluzszej trasie, automaty zwykle maja tempomat, ustawiasz predkosc i zdejmujesz noge z gazu.... chyba dosc usypiajace....co to za frajda jak auto samo jedzie?Rownie dobrze mozna by usiasc po prawej stronie w fotelu pasazera... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:10 iberia.pl napisała: > chyba dosc usypiajace....co to za frajda jak auto samo jedzie?Rownie dobrze > mozna by usiasc po prawej stronie w fotelu pasazera... > > Dobra- ostateczny argument - wiesz co można zrobić prawą reką majac automatyczną skrzynię... mnóstwo rzeczy :D A BTW ja z reguły jezdzę na tempomacie - lubie i tyle - nawet na normalnych drogach Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: automat czy manualna? 22.05.07, 18:50 Ja jezdze na dlugich trasach po 600 mil i wiecej, wtedy nie ma sensu trzymac nogi na pedale jesli jedziesz z ta sama predkoscia co wszyscy. Rowniez kiedy wracam z pracy (tylko 30 mil), lubie sie zrelaksowac zdejmujac noge z gazu. To moja opinia i nie narzucam jej nikomu. Poza tym mala rzecz a cieszy: mam podlaczony system zdalnego odpalania silnika, dzieki czemu zanim wyjde z domu w zimie, silnik jest juz rozgrzany i w samochodzie tez cieplutko. Mozliwe tylko w samochodach z automatem.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: automat czy manualna? 21.05.07, 23:57 nigdy nie probowalam jazdy autem z automatyczną, nie wiem jak to jest ustawić tempomat, czy jak się to nazywa :-) narazie poruszam się seicento :-) a czy to prawda, że samochody z automatem wiecej palą? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: automat czy manualna? 22.05.07, 08:05 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > a czy to prawda, że samochody z automatem wiecej palą? Kiedyś dużo więcej - teraz zazwyczaj tyle samo lub mniej Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: automat czy manualna? 22.05.07, 08:51 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > nigdy nie probowalam jazdy autem z automatyczną, nie wiem jak to jest ustawić > tempomat, czy jak się to nazywa :-) narazie poruszam się seicento :-) > a czy to prawda, że samochody z automatem wiecej palą? Jak nie kupisz sobie czegoś w rodzaju DSG z VW za jakieś 20 000 zeta - to palą więcej. Nawet do 20% :) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 22.05.07, 19:40 Zecydowanie sie nie zgadzam... mam porownanie dwa subaru, taki sam silnik 2.5 l, ten sam rocznik itp. Jedyna roznica jest skrzynia biegoq i okazuje sie, ze automat jest lekko oszczedniejszy. I zeby nie bylo... oba sa tak samo ekspleatowane. Automat pali ok 8 l a manualny ok 8.2 l Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: automat czy manualna? 22.05.07, 18:58 Tempomat jest mniej wiecej tak samo trudny w obsludze jak wycieraczki. W Hondzie mojego faceta-dwa przyciski na kierownicy; pierwszy wciskasz jak uznasz ze chcesz wlaczyc tempomat , wtedy wciskasz gaz i osiagasz predkosc jaka chcesz utrzymywac, wtedy wciskasz drugi przycisk i to programuje, wtedy zdejmujesz noge i sie relaksujesz. W mojej terenowce po prawej stronie kierownicy jest krotka manetka. Na koncu ma przycisk. Wlaczasz tempomat wciskajac przycisk, a po osiagnieciu predkosci poruszasz manetke w dol. Wylaczasz przez klikniecie przycisku albo standartowo w wiekszosci samochodow przez delikatne nacisniecie na hamulec. Proste jak budowa cepa:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: automat czy manualna? 22.05.07, 19:43 Ja uzywam tempomat nawet w miejscowosciach.. mozna w ten sposb oszczedzic sobie mandatow :) 50km/h i jazda... a policja moze sobie stac z radarami az im d* do ziemi przyrosnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: automat czy manualna? 22.05.07, 22:42 a czy ja się żalę, że trudny? nie używałam nigdy, bo popostu w egzemplazach seicento z 2000r zapomnieli go zamontować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz tylko automat 22.05.07, 08:27 od paru lat jeźdżę z automatycznymi i jestem zachwycona:) nie przejmuje się biegami, sprzęgłem, nic nie mieszam na skrzyżowaniu, rewelacyjnie się rusza jak auto stoi pod górkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 manualna "szóstka". 22.05.07, 08:38 Najlepiej sprzęgnięta z rzędową "szóstką". Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 09:06 uwielbiam ten dźwięk gdy po przyciśnięciu gazu do dechy szybka redukcja i szuuuu ahh zresztą w automacie też można sobie pomieszać. i recznie zmieniać biegi:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 09:10 myszz napisała: > > zresztą w automacie też można sobie pomieszać. i recznie zmieniać biegi:) > Ale nie zrzucisz na raz trzech biegów w dół, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 09:16 Automat w Q7 w trybie sportowym potrafił zrzucić 3 w dół przy kickdownie. Przy 100/godz potrafił zejść do III od razu. W volvo XC90 już nie ale za to pracował delikatnie jakby silnik elektryczny... Może ja mam chore podejscie ale jak chce sie pobawic biegami to wsiadam na motocykl i przy 120 zrzucam na II :) samochód ma byc komfortowy Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 22:30 trypel napisał: > Może ja mam chore podejscie ale jak chce sie pobawic biegami to wsiadam na > motocykl i przy 120 zrzucam na II :) samochód ma byc komfortowy O, właśnie ktoś na KEN-ie bawi się biegami... Ryczy straszliwie! Czy to Ty? ;)) -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 22:42 nie :( czekam na szybke nową do kasku :( poza tym na KENie sie nie bawie bo za dużo ludzi tam sie pcha... na Rosola jest lepiej... dużo lepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 22:48 trypel napisał: > nie :( czekam na szybke nową do kasku :( poza tym na KENie sie nie bawie bo za > dużo ludzi tam sie pcha... na Rosola jest lepiej... dużo lepiej :D A tak, tak, już pamiętam :) Ale czasem jak mnie mija taki Hell on Wheels to automatycznie myśli mkną w kierunku FK :DDD -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 22:52 Jak zobaczysz takiego w czarnych ciuchach z napisem streetfucker na plecach to bedę mua :) Jak zatrąbisz to pomacham... jak zdążę ;P Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 22:54 trypel napisał: > Jak zobaczysz takiego w czarnych ciuchach z napisem streetfucker na plecach to > bedę mua :) Fajny napis ;> > Jak zatrąbisz to pomacham... jak zdążę ;P Pomacham, bo nie trąbię ;P -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 09:26 na naszych drogach....... lepiej się nie bawić:( Common Rail i życe stało się piękne:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 10:02 Ja nie robię wielkich przebiegów, więc wolę benzynkę:) Szerszy zakres obrotów użytecznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: manualna "szóstka". 22.05.07, 21:38 w benzynce akurat ta bawarka nie jest taka fajnie mocna Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: manualna "szóstka". 23.05.07, 08:20 3 litry i moc odpowiednio: 231 KM w wersji najsłabszej, 265 w "normalnej" 305 w wersji turbo i aż 343 KM w BMW M3. Diesle mają więcej Niutonometrów, ale nie mocy. Poza tym spróbuj p;okręcić diesla do 5500 obrotów (czyli wcale nie tak wysoko) :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: manualna "szóstka". 23.05.07, 08:38 przy jezdzie non stop benzyniak sie rozleci a dieasel zrobi milin kilometrów Odpowiedz Link Zgłoś
myszz i po konfrontacji 23.05.07, 08:39 masz 2,5 tyś. obrotów i maksymalna moc a benzyne musisz katować do 6000 - mąż:) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: i po konfrontacji 23.05.07, 09:30 myszz napisała: > masz 2,5 tyś. obrotów i maksymalna moc a benzyne musisz katować do 6000 - mąż:) > > Przy dieslu kręcisz do 3800-4000. Benzynowe turbo 5000-6000 (pomijając auta sportowe). 265-konny benzyniak BMW kręci moc maks. przy 7600 obrotów (o ile dobrze pamiętam). Diesle są faktycznie bardziej trwałe i mają niżej położony moment obrotowy (już przy 1600 obrotów te najlepsze), ale jednak w sporcie samochodowym ciągle dominują silniki z zapłonem iskrowym :) P.S. Mój znajomy golfem III z silnikiem 1.6 MPI o mocy 75 KM (przy 4800 obrotów - to już prawie diesel) zrobił już milion dwieście tysięcy i jeździ cały czas :) Tylko zawieszenie już chyba parę razy w całości zmienił, cała reszta jest O.K. P.S.2 Nie lubię golfów. Paskudne auta, teutońsko tępe :) Ale trwałe. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: automat czy manualna? 22.05.07, 09:56 Duzy silnik o duze mocy - automat Maly silniczek - manualna Odpowiedz Link Zgłoś
anahella zalezy od kierowcy:P 22.05.07, 17:58 Bo mi - jako pasazerowi - wszytko jedno:) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: zalezy od kierowcy:P 22.05.07, 18:12 anahella napisała: > > Bo mi - jako pasazerowi - wszytko jedno:) oj tu wg Trypla nie powinnas tak mowic bo: "Dobra- ostateczny argument - wiesz co można zrobić prawą reką majac automatyczną skrzynię... mnóstwo rzeczy :D" whatever he means :-DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: automat czy manualna? 22.05.07, 19:22 Przyznajcie,że po prostu wolić machać drągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: automat czy manualna? 22.05.07, 21:36 kto? ja? ja wole automat i nawet zmienilam pickupa w pracy z tego powodu, bo mial draga....choc lubilam te moc v10....Teraz mam ladne male Colorado z automatem:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.kot997 Re: automat 22.05.07, 21:50 tylko automat-z wielu wzgledow: w miescie mozna sie skupic na ruchu drogowym lub szukaniu nazwy ulicy :), jak sie ma male dzieci siedzace z tylu to czesto dobrze jest miec jedna wolna reke, ktora mozna pomacac za fotelem w poszukiwaniu tego co spadlo: zabawki/ksiazki itp.:), jesli sie mieszka w miescie, gdzie jesli w luce do zaparkowania ma sie oprocz dlugosci samochodu wolnych jeszcze tylko 20 cm, to automat jest genialny ze swoim powolnym ruchem na D. a poza tym mimo, ze moj samochod juz swoje 250tys przejezdzil-silnik ma jak ta lala-bo ciezko jest zajezdzic silnik automatem :)-to sie juz chyby trzeba niezle wysilic. Odpowiedz Link Zgłoś