Dodaj do ulubionych

Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego faceta

06.06.07, 10:01
Mam problem z wyborem prezentu dla mojego chłopaka. Czasu coraz mniej, a ja
nie mam koncepcji. Na pewno odpadają perfumy czy wino. Książki też mu nie
kupię, bo ostatnim razem dostał ją ode mnie. Mogę sobie pozwolić na wydatek
około 70 złotych. Może Wy macie jakieś ciekawe pomysły?
Obserwuj wątek
    • butterflymk Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:03
      swój autoportret
      • bla.harka Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:05
        laska jest zawsze mile widziana przy kazdej okazji.
    • funny_game Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:06
      Tak na poważnie, to za 70 zł można już dobrą płytę z muzą kupić.
      A na nieopoważnie, to jeszcze się zastanowię.
    • nemo1968 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:07
      Jakiś checny gadżet, brelok do kluczy, otwieracz do butelek, scyzoryk
      szwajcarski. Coś nie niezbędnego, ale tylko dla niego. Moze być komplet w etui
      do pielegnacji paznokci: penseta, cązki, pilnik... Moze byc ładna kosmetyczka,
      ale męska - chyba czasem gdzies jezdzi/lata w delegacje, czy prywatnie i nie
      bedzie po torebkach foliowych upychal golideł :))).
      • krzysiek1042 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:08
        starszy i zamożny ? To może jakąś młodą biedną laskę ? :D
        • nemo1968 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:12
          Myslę, że takich młodych, biednych to on juz ma po dziurki w nosie i chcialby
          wreszcie cos dla faceta: cygaro kubańskie, whiskey, dobry koniak...
          • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:14
            Cygaro odpada, bo on nie pali. Alkohole też, bo w związku ze swoją pracą tego
            ma pod dostatkiem.
            • nemo1968 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:15
              To esperal :))) z wszyciem gratis.....;)))
              • krzysiek1042 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:16
                w szyje to pewnie dobrze daje z koniakami. A to nie przypadkiem doktor G. ?
                • nemo1968 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:20
                  Dr. G. to już nie jest taki zamożny, bo kaucję wpłacił.
                  To raczej dr No :)
        • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:12
          > starszy i zamożny ? To może jakąś młodą biedną laskę ? :D
          Za 70 zł to chyba żadna się nie zgodzi ;)
          • krzysiek1042 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:14
            a co tam 70 dych piechotą nie chodzi :)
      • funny_game Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:11
        O, np. to:
        www.toys4boys.pl/item740__Duck_Vader.html
        • listekklonu Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:13
          To mi się podoba! Muszę szybko schować, żeby mój luby tych mieczy świetlnych nie
          zobaczył :P
          • funny_game Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:20
            No, to się wydało, od czego mam krwawe nabiegnięcia na plecach ;)))
    • nemo1968 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:13
      Komplet opon zimowych do jego Poloneza :))) ?
      • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:15
        He he w końcu jakaś sensowna propozycja;)
        • bla.harka najlepij cos osobistego 06.06.07, 10:22
          ja bym sie upierala przy zrobieniu laski. kolorowa wstarzeczke mozna mu na
          lasce zawiazac z okazji.
          • krzysiek1042 Re: najlepij cos osobistego 06.06.07, 10:23
            aż mi łzy w oczach stanęły ze śmiechu :D. Bla.harka jedziesz za 70 dych .
          • love_is_rare Re: najlepij cos osobistego 06.06.07, 10:24
            > ja bym sie upierala przy zrobieniu laski. kolorowa wstarzeczke mozna mu na
            > lasce zawiazac z okazji.

To nie będzie nic wyjątkowego, no może oprócz tej wstążeczki;)
            • bla.harka Re: najlepij cos osobistego 06.06.07, 10:48
              zrob mu laske wyjatkowo. mozesz dzwoneczki dowiesic i flamastrem smakowym
              zyczenia napisac na calej dlugosci.
              • love_is_rare Re: najlepij cos osobistego 06.06.07, 10:54
                Nawet się uśmiałam:)) ale to mojego problemu mimo wszystko nie rozwiązuje.
          • butterflymk Re: najlepij cos osobistego 06.06.07, 10:49
            Ty weź sie blaharko uspokój bo szerzysz tu jakieś zboczenia :p
            • bla.harka Re: najlepij cos osobistego 06.06.07, 10:52
              laska to standart. o zboczeniach na zyczenie i za dodatkowa oplata.
    • figgin1 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:35
      Zawsze mnie szokują takie posty. Myślisz, że znamy twojego chopa lepiej niż ty?
      • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:38
        > Zawsze mnie szokują takie posty. Myślisz, że znamy twojego chopa lepiej niż
        ty?

Niestety rzeczy, którymi on się interesuje są poza moim zasięgiem finansowym.
    • nadinka_nadinka Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:44
      w wittchenie, z tych tanszych: etui na karty kredytowe, na dlugopisy, na pioro,
      breloki do kluczy. wszystko skorzane i za jakies 50-70 zl. z taki drozszych
      komplet do manicure w etui, etui na komorke, portfel, organizer, piersiowka
      metalowe, scyzoryk z 1500 ostrzami ;-) (wiekszosc moich kumpli mna obsesje na
      punkcie tego scyzoryka). hobby jakies ma? to moze cos w tym kierunku: komplet
      kluczy do roweru, pulsometr, licznik rowerowy - ale to wszystko wiecej niz 70
      zl. kosztuje, niestety.
      mozesz tez dac jakies swoje zdjecie w eleganckich ramkach, do komputera jakis
      gadzet typu podgrzewacz do herbaty na usb itp.
      • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:50
        Dzięki nadinka_nadinka za pomysły. Może faktycznie czegoś w Witchen poszukam.
        Hobby ma, ale jak już wspomniałam, póki co to nie na moją kieszeń.
        • nadinka_nadinka Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:54
          a kawe lubi? moze taki reczny mlynek do kawy? do 100 zl. mozna znalezc. albo
          jakas dobra kawe, herbate plus kruche ciasteczka ;-)
          • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:57
            Tak sobie teraz myslę,że dobra herbata to również dobry pomysł:) a ciasteczka
            mogę mu do niej sama upiec:)
            • nadinka_nadinka Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:02
              love_is_rare napisała:

> Tak sobie teraz myslę,że dobra herbata to również dobry pomysł:) a ciasteczka
              > mogę mu do niej sama upiec:)

to mi tez, za dobre rady i wyslac serwiskiem ;-) podac adres? ;-)
              • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:17
                No Nadinka zasłużyłaś sobie:) Wiesz ja nigdy ciastek nie piekłam, więc może
                powinnam na kimś przetestować;)
                • nadinka_nadinka Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:21
                  hehe, ja jestem lasuch okropny. zjem i te na prezent ;-) na szczescie piec ciast
                  i ciastek nie potrafie, bo inaczej to ani rower, ani geny by nie pomogly ;-)
                  • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:34
                    Już szukam przepisu na jakieś łatwe ciasteczka. Chyba muszę otworzyć nowy wątek
                    na forum Kuchnia:))
                    • diegosia Chocolate crinkles 06.06.07, 17:13
                      Ciastka z galerii. Pyszne, wlasnie wcinam z mlekiem :)
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63288324.html
    • 83kimi Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 10:46
      Kochana, ale na forum nikt go nie zna. To Twój chłopak, więc powinnaś wiedzieć
      co go ucieszy. Jeżeli tego nie wiesz - zastanów się, czy naprawdę go znasz...
      Może warto cos zmienić w relacjach między Wami?
    • xtrin Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:00
      love_is_rare napisała:
      > Książki też mu nie kupię, bo ostatnim razem dostał ją ode mnie.

No... ale przecież nie musi być ta sama!
      • rraaddeekk Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 11:32
        Za 70 zł to kupisz niezły długopis np Parker.
        Jeśli już ma swoje ulubione pióro lub długopis z którym się nie rozstaje, to
        może skórzane etui.
        Firmowego etui nie kupisz poniżej 120 zł, ale jeśli nie musi mieć widocznego
        logo witchen, to za około 70 zł już coś znajdziesz.

Spinki do mankietów też już kupisz w tej cenie.

Krawat jedwabny jakiś "no name" też za to już może się kupi.

Ja stawiałbym na spinki!
        Dopasuj je do jego ulubionego zegarka.
    • obca1 Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 17:04
      jestem ciekawa: czym różni się prezent za 70zł dla zamożnego mężczyzny i prezent za 70zł dla niezamożnego? :0
      • funny_game Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 17:04
        Szelestem Spadających Papierków? ;)
      • rraaddeekk Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 18:16
        obca1 napisała:

> jestem ciekawa: czym różni się prezent za 70zł dla zamożnego mężczyzny i
        prezen
        > t za 70zł dla niezamożnego? :0

Jeśli zamożny a do tego snob (a skoro zamożność została podkreślona, więc
        raczej snob), to nie będzie nosił krawata "no name" za 70 zł.
        Tylko raczej taki zaczynający się od 230 zł.

W tym chyba różnica.
    • elein Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 18:27
      a o ile starszy?? ma 60 lat czy 30?
      • jablkoewy Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 20:22
        Hm, nie wiem co masz na mysli mowiac starszego ale orginalnym i bardzo
        eleganckim prezentem mogą byc spinki do krawata badz do mankietow. Faceci tez
        musza fajnie sie prezentowac, a taki sposob podkreslenia ich stroju jest wg mnie
        przyjmniej bardzo gustowny. Np tutaj
        www.jubileraleksandra.pl/ceny.php?cena=1 , co prawda ceny zaczynaja sie
        od 84 zlotych, ale te 14 zl to moze da sie jakos uzbierac ;) A jaka zostanie
        pamiątka :)))
    • love_is_rare Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 06.06.07, 20:52
      Dziękuję wszystkim, którzy starali się podać jakieś sensowne propozycje :P Ja
      już podjęłam decyzję:)
    • fantasm-agorie Re: Prezent urodzinowy dla zamożnego, starszego f 23.10.07, 19:58
      może PIŁKĘ NOŻNĄ Z NADRUKIEM. Rysunek czy napis wybierasz sama - dowolny!
      Prezent genialny - niepowtarzalny!Oryginalny i pożyteczny!
      Firma Bell-Gra takie robi: logo@bellgra.com.pl lub (61)848.16.39. Rozsyłają na
      całą Polskę!
      Polecam! Ja w zesżłym roku kupiłam taką Tacie na urodziny :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka