roztargnion 16.06.07, 00:09 Czesto przychodze po pracy zmeczona, nie chce mi sie gotowac. Raz na jakis czas zamawiamy cos, ale na dluzsza mete nie da sie. Macie jakies pomysly jak przezwyczezyc glod (dla dwoch osob?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowicz_pospolity Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 00:11 nagotowac kapuchy w garze tak zeby stykneło na tydzien i problem z głowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rasgeea Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 00:13 oo i to jest myśl:D ja osobście jak już wracam z pracy a wiem ze weny do gotowania czy pichcenia brak gdy nie ma rodziców to od razu gnam do jakieś jadłodajni:))) no, nie jakiejś bo mam ulubioną:) ale mieszkam z rodzicami więc zazwyczaj obiadek na mnie czeka:) jednak ze względu na to, że prawie nie jem mięsa i te pe to jestem zmuszona na szybko zmajstrować jakąś sałatkę czy cóś:D Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte_de_corday Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 00:44 A ja za odpowiednią opłatą mogę wypożyczyć moich rodziców. Raz w miesiącu wsiadają w pociąg, tłuką się 300 km tylko po to, by ukochanej córeczce zapełnić lodówkę. Zawsze jest pyszny gulasz wołowy, zupki w słoikach, naleśniki robione własnoręcznie przez tatę, no i o wołowinie dla kota nie zapominają. A córeczka i tak woli opychać się chipsami:P Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 00:47 > by ukochanej córeczce zapełnić lodówkę. to jest koszt tego, zeby coreczka byle kim sie nie puszczala przy okazji przetrzepia mieszkanko policza prezerwatywy pod lozkiem i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte_de_corday Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 00:56 eee tam, moi rodzice to z tych spostrzegawczych inaczej:P To, że telewizor mi urósł o 10 cali zauważyli po dwóch dniach. Że komputer się zmienił - do dziś nie wiedzą. No jak to nie ten sam? Mały, kwadratowy, szary. Jedynie na prezerwatywy mogliby się natknąć, bo kot lubi się nimi ostatnio bawić. Hmmm, jeszcze nie użytymi oczywiście. Wyciąga je spod misia, skubaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
arsenaa Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 00:41 Gdy nie chce nam się gotować jemy sobie chleb z czymś tam co lubimy.Też się najadamy choć to nie to samo co obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach głodujemy 16.06.07, 01:43 ja przez ostatnie dni kuchnie mialam w pokoju, zero wody ani gazu w kuchni, wiec jadlam na kolania kanapki albo zamiawialam cos na tel. a jak nie chce mi sie wybitnie pichcic to corunia idzie do mamuni na obiadek:) Odpowiedz Link Zgłoś
ollle Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 08:06 mrożonka warzywa na patelnię + dowolny sos ryż/spagetti + dowolny sos (Knorr/Pudliszki/inny) + ewentualnie ser ale po kilku razach pod rząd więcej nie wchodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 09:27 wyjmuję mrożonki: z reguły mam zamrożony bigos, leczo, pyzy, rybę, warzywa. ewent. gołabki pudliszkowe ze słoika, albo tackowane pierogi. No i w ogóle staram się w weekend gotować tak na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 09:57 Chyba najprościej iść do sklepu i kupic coś gotowego np. pierogi. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 10:15 nie gotuję:) ostatnio odzywiam się głównei truskawkami Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 10:56 ide na pizze, na kebaba, do mcdonalda, do kfc lub jem chinska zupke:) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 11:00 jedziemy na obiad do mamusi:] Pauli -- Jeśli chcesz wiedzieć, co ma na myśli kobieta, nie słuchaj tego, co mówi - patrz na nią" Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 11:05 Jak nie udaje mi sie glodu pokonach, to czasem udaje mi sie go pokochac:PPP Na serio: gdy wracam zmeczona z roboty (w pracy jadam obiad okolo poludnia), to pop rostu nic nie jem, chyba ze mam w domu owoce. No, ale ja mieszkam sama i zaden facet nie jeczy mi nad glowa ze jest glodny. Sama sobie moge pojeczec:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 11:33 Jak sie nie chce to nie gotujemy :) a jak musiy cos zjeść to na dole są 3 knajpy, a jak nie chce sie tam zejsc to dzwonimy do Sajgonu po kaćkę po chińsku (hau hau) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 14:02 gdy nie chce mi sie gotowac, a glodna jestem to robie : - Jajecznice na szybko, - paroweczki gotuje, - kupuje gotowe pyzy badz pierogi, - robie dzien wczesniej wieczorem jakas zupe i na drugi dzien ogrzewam - robie nalesniki Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 14:05 Mrożonki wyciągam. Albo nie jem. Albo grzanka gotowa (już posmarowana masłem czosnkowym) na szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 20:09 sos pudliszki z ryzem :D Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Co robicie gdy nie chce wam sie gotowac? 16.06.07, 20:15 Rob duuze porcje i wkladaj je do zamrazarki.. tak mozesz zrobic z sosem do spagetti (trzeba tylko makaron ugotowac), fasolka po bretonski i wieloma innymi potrawami :) Odpowiedz Link Zgłoś