princessa29 18.06.07, 11:30 Istnieje, taka prawdziwa? Nie chodzi mi o damsko-męską, tak ogólnie pytam, bo mam wrażenie , że dośc często uzywa sie tego okreslenia w stosunku do "znajomych" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiek1042 Re: Przyjażń.............. 18.06.07, 11:32 jakaś alternatywa dla pojęcia "przyjaźń" wobec znajomych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Przyjażń.............. 18.06.07, 11:36 przyjazn istnieje. jednak nie ma co za bardzo szafowac tym slowem. w stosunku do znajomych napewno go nie uzywam. co do naprawde dobrych kolezanek badz przyjaciol, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Przyjażń.............. 18.06.07, 13:17 tak tak tak i nie trzeba sie znać wieki-ja mam moja ukochaną przyjaciółkę, którą kocham bardzo mocno.... znamy się tylko od 10 lat...ale jesteśmy razem na dobre i na złe... mam też przyjaciela, wiem że zawsze mogę na niego liczyć-znam go od dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Przyjażń.............. 18.06.07, 13:25 Najbardziej mnie wk*rwia jeden mój klient który do wszystkich zwraca sie per: Mój Drogi Przyjacielu... Są znajomi dalsi bądź bliscy, są koledzy również bliżsi i dalsi i są przyjaciele... Jest ich mało i są bardzo cenni :) trzeba o nich dbać i szanować bo strata przyjaciela to paskudna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Przyjażń.............. 18.06.07, 13:35 mój ojciec, jak byłam mała i szłam z nim przez osiedle, to zawsze spotkał jakiegoś znajomego i pamiętam, jak zwracał się do takich osób (nieznanych mu czasem wręcz z imienia): bracie. Okropne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
vonny Re: Przyjażń.............. 18.06.07, 19:05 > bo strata przyjaciela to paskudna rzecz cos o tym wiem:( 15 lat- myślałam, że to zobowiązuje, ale widać mylilam się, teraz tylko cisza po drugiej stronie słuchawki... Odpowiedz Link Zgłoś