figgin1 29.06.07, 17:58 Proponuję przyszpilić wątek bo to masakra z pisownią. Nie dekold, dekolt!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minasz Re: dekolTTTTTT 29.06.07, 18:02 co z ciebie taki purysta jezykowy - wiesz o co chodzi to sie nie czepiaj Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: dekolTTTTTT 29.06.07, 18:18 Głos wołającego na pustyni. No i spokojnie można dodać jeszcze kilka takich notorycznie popełnianych błędów. Skąd to ograniczenie tylko do dekoldu? Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: dekolTTTTTT 29.06.07, 18:24 Tak, kropla z morzu... Mnie osobiscie też deklld najb. razi. Choć jeszcze dziś widziałam "durzo" - myślałam, ze spadnę z krzesła :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: dekolTTTTTT 29.06.07, 18:25 nuova napisała: > Tak, kropla z morzu... > > Mnie osobiscie też deklld* najb. razi. Choć jeszcze dziś widziałam "durzo" - > myślałam, ze spadnę z krzesła :/ > *ddekold - oczywiście miało być. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gardenersdog I sFRustrowana!!! 29.06.07, 18:33 Bez fluktuacji typu: sFLustrowana!Nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
gardenersdog Re: dekolTTTTTT 29.06.07, 18:35 I oczywiście nagminnie pisane błędnie formy celownika liczby mnogiej;a winno być: studentkOM,mężatkOM, przyjaciółkOM Odpowiedz Link Zgłoś
kalina81 Re: dekolTTTTTT 29.06.07, 18:41 na przykład: jestem studentkom,mężatkom i żonom i współczuje twoim dziecią! Ludzie, takiej liczby debili językowych chyba jeszcze w naszym kraju nie było lol Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: dekolTTTTTT 29.06.07, 19:15 zapomnieliście o bynajmniej i przynajmniej ,nagminnie mylonych ale widocznie ludziom wydaje się ,że są elokwentni jak rzucą parę razy slowkiem bynajmniej aaa i jeszcze tudzież..archaizm ,który wszyscy używają bez ładu i składu ...nie wiem może jeszce mocium panie powinni dodawać po kropce. Odpowiedz Link Zgłoś