tenga_jola 22.06.03, 23:54 Cześć koleżankom, Chcę Was zapytać jakie macie doświadczenia w walce z nadwagą. Co właściwie jest najskuteczniejsze? Czy jakieś piguły, czy dieta, czy może aerobik? Bo seks to chyba nie działa, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninka_z Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:07 tenga_jola napisała: > Chcę Was zapytać jakie macie doświadczenia w walce z > nadwagą. Co właściwie > jest najskuteczniejsze? Czy jakieś piguły, czy dieta, > czy może aerobik? Myślę, że przede wszystkim musisz się zastanowić dlaczego jesteś taka tęga, Jolu. Czy wynika to z nadmiernego objadania się, czy może po prostu taka jesteś ? Najlepszą metodą na nadwagę jest moim zdaniem odrzucenie różnych pokus, które przed nami stoją w dzisiejszym świecie. Żadne diety tu nie pomogą, konieczny jest tylko rachunek sumienia. Napisz, jak Ci się to udało, chętnie Ci pomogę. Buziaki (p.s. Myślę, że powinnaś też kupić sobie słownik ortograficzny) Odpowiedz Link Zgłoś
cycory.aniutka Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:13 ninka_z napisała: > (p.s. Myślę, że powinnaś też kupić sobie słownik ortograficzny) Po co Jej ten slownik? Odpowiedz Link Zgłoś
cycory.aniutka p.s. 23.06.03, 00:13 cycory.aniutka napisała: > ninka_z napisała: > > > (p.s. Myślę, że powinnaś też kupić sobie słownik ortograficzny) > > Po co Jej ten slownik? Czy przy slowniku ortograficznym szybciej sie chudnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ninka_z Re: p.s. 23.06.03, 00:16 cycory.aniutka napisała: > > Po co Jej ten slownik? > Czy przy slowniku ortograficznym szybciej sie chudnie ? Mam wrażenie, że jesteś uszczypliwa. Jest to doprawdy niepotrzebne: Jola pytała się o radę, i udzieliłam jej takiej rady, jaka wydaje mi się słuszna. A to że uważam, że na publicznym forum powinno się pisać w sposób zgodny z regułami języka polskiego, to chyba nic dziwnego, prawda ? Jest mi naprawdę przykro. Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka_z Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:13 cycory.aniutka napisała: > > (p.s. Myślę, że powinnaś też kupić sobie słownik ortograficzny) > Po co Jej ten slownik? tęga pisze się przez ę, a nie en. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 00:16 ninka_z napisała: > cycory.aniutka napisała: > > > > (p.s. Myślę, że powinnaś też kupić sobie słownik ortograficzny) > > Po co Jej ten slownik? > > tęga pisze się przez ę, a nie en. nie pisz tam kochana! to ktos, kto od dawna sobie na takie glupie zarty pozwala. jola to z pewnoscia nacpany smarkacz. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:18 ninka_z napisała: > tęga pisze się przez ę, a nie en. W loginach nie mozna uzywac polskich znakow. W pisowni loginu panuje dowolnosc. Rownie dobrze moglabys sie czepiac wiekszosci userow za pisanie nickow (czyli nazw wlasnych) mala litera. Odpowiedz Link Zgłoś
ninka_z Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:20 anahella napisała: > Rownie dobrze moglabys sie czepiac wiekszosci userow za pisanie nickow (czyli > nazw wlasnych) mala litera. Naprawdę ? Nie wiedziałam... Jeśli tak jest naprawdę, to przperaszam. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:24 anahella napisała: > Rownie dobrze moglabys sie czepiac wiekszosci userow za pisanie nickow (czyli > nazw wlasnych) mala litera. Dodam, że wielu forumowiczów wymyśliło sobie nicki na przekór regułom ortografii - Mrufka, rzulw. Był też kiedyś taki zespół "The Beatles", choć zgodnie z zasadami pisowni angielskiej powinien nazywać się "The Beetles". :) Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Maniery jezykowe 23.06.03, 00:35 hal9000 napisał: > Dodam, że wielu forumowiczów wymyśliło sobie nicki na przekór regułom > ortografii - Mrufka, rzulw. Był też kiedyś taki zespół "The Beatles", choć > zgodnie z zasadami pisowni angielskiej powinien nazywać się "The Beetles". :) No wlasnie. Jezykowe maniery internetowe to ciekawy temat. Moze ktos sie kiedys na tym bedzie doktoryzowal?:) W waskich grupach kolezenskich rozne rzeczy sie stosuje. Np. "jush jest p00zno" albo: "3maj sie". A co do nazw zespolow to przeciez mielismy rodzima Formacje Niezywych Schabuf. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Maniery jezykowe 23.06.03, 00:42 anahella napisała: > No wlasnie. Jezykowe maniery internetowe to ciekawy temat. Moze ktos sie > kiedys na tym bedzie doktoryzowal?:) Na pewno! Jestem o tym przekonany. Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlil Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 23.06.03, 00:46 Witam!! mam 52 lata i 25 kg nadwagi. Juz 3 lata temu schudłam 15 kg. Ale dzis mam tyle samo. Aby schudnąc trzeba malo jeść, dużo się ruszac!!! Ale jak to zrobić jak człowiek jest uzależniony od jeeeeeedzenia!!! To nałog!!! Jak alkoholizm, nikotyna , narkotyki!!!. Należalo by zalożyć klub AŻ /anonimowi żarłoliki". Co WY na to??? Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:50 Gość portalu: marlil napisał(a): > Należalo by zalożyć klub AŻ /anonimowi > żarłoliki". Co WY na to??? Pozdrowionka!!! W Warszawie, bodajze w klinice psychiatrycznej na Sobieskiego sa takie spotkania. Spotykaja sie anonimowe zarloki, anonimowi harardzisci i inni nalogowcy. Podobno gdzies zawiazala sie grupa uzalenionych od... wrozek. Odpowiedz Link Zgłoś
cycory.aniutka Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 00:50 Gość portalu: marlil napisał(a): > Witam!! mam 52 lata i 25 kg nadwagi. Juz 3 lata temu schudłam 15 kg. Ale dzis > mam tyle samo. Aby schudnąc trzeba malo jeść, dużo się ruszac!!! Ale jak to > zrobić jak człowiek jest uzależniony od jeeeeeedzenia!!! To nałog!!! Jak > alkoholizm, nikotyna , narkotyki!!!. Należalo by zalożyć klub AŻ /anonimowi > żarłoliki". Co WY na to??? Pozdrowionka!!! No to zakladaj ...na co czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
twe_marzenie Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 05:12 Gość portalu: marlil napisał(a): > Witam!! mam 52 lata i 25 kg nadwagi. Juz 3 lata temu schudłam 15 kg. Ale dzis > mam tyle samo. Aby schudnąc trzeba malo jeść, dużo się ruszac!!! Ale jak to > zrobić jak człowiek jest uzależniony od jeeeeeedzenia!!! To nałog!!! Jak > alkoholizm, nikotyna , narkotyki!!!. Należalo by zalożyć klub AŻ /anonimowi > żarłoliki". Co WY na to??? Pozdrowionka!!! Sama sobie odpowiadasz na pytanie, jakie może być rozwiązanie Twego problemu - po prostu przestań tyle jeść albo zmień dietę. Któryś z tych sposobów musi podziałać. I w ogóle, wszyscy jesteśmy uzależnieni od jedzenia, tylko inni mniej, inni bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisis Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 07:56 No coz - moja dziewczyna byla zawsze bardzo szczupla - 170/52 kg. Jakis rok temu przytyla ok. 10 kg. Jest bardzo obowiazkowa, dbajaca o siebie - a jednak przytyla? Stosowala i stosuje rozne dziety, cwiczy itp i nie chudla. Dlaczego? Po wykonaniu szczegolowych badan okazalo sie ze ma klopoty z tarczyca, ktorej niewydajna praca powodowala tycie. Dodanie odpowiednich lekow w tym hormonow, ktorych tarczyca produkowala za malo - poprawilo sytuacje. Aktualnie ma juz tylko ok 5 kg nadwagi i jestem pewien, ze w ciagu nastepnych 2 -3 m-cy wroci do swojej dawnej wagi. Pisze to aby wszyscy, ktorzy sie odchudzaja mieli swiadomosc wydawanych pieniedzy na diety cud, ktore sa g..o warte, gdy zapominamy o najwazniejszym - badaniach. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 08:15 tenga_jola napisała: > Cześć koleżankom, > Chcę Was zapytać jakie macie doświadczenia w walce z nadwagą. Co właściwie > jest najskuteczniejsze? Czy jakieś piguły, czy dieta, czy może aerobik? Bo > seks to chyba nie działa, niestety. A co preferujesz ??? Bo ja np. nie potrafie zrezygnować z jedzenia. Tzn odżywiać się zgodnie z jakąś dietą. Dlatego wole sport. Oczywiście potrafię odmówić sobie słodyczy ale nie potrafię np. boczku :))) Myślę, ze najważniejsze jest nastawienie. Czasami aby schudnąć potrzeba wielu miesięcy intensywnych ćwiczeń. Chodziłam na basen ponad rok zanim schudłam 4kg ( w moim przypadku to była ta nadwaga) Natomiast mój znajomy schudł stosujac dietę, w ciągu 2-ch m-cy. Ale ja z kolei nie utyję teraz gwałtownie, a on może przytyć w każdej chwili, rezygnując z diety. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mleczna_dolina Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 09:11 Jolu, chudnięcie wypływa z wnętrza człowieka. Ja kiedyś teżbyłąm lekko przy kości, ale siłą woli schudłam. Uwierz, to działą ! Trzeba tylko myśleć pozytywnie, a organizm sam dostroi sięw ten sposób, by pobierać tylko najpotrzebniejsze składniki. Do tego oczywiście dużo ruchu na swieżym powietrzu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! IP: 195.94.197.* 23.06.03, 09:42 Witam Cie Jolu, hm ja przec całe życie liczę kalorie. Niestety mam tendencje do tycia. Kluczem do sukcesu jest przede wszystkim zmiana trybu życia: należy wykluczyć słodycze,chleb /jasny/, jeść bardzo duzo warzyw, owoców, mięso bez tłuszczu, nie wolno spożywać żółtych serów, tłustych twarogów, serków topionych. Należy wykluczyć smażone. I przede wszystkim duzo ruchu:aerobik, siłownia, pływanie, jazda na rowerze. Jeżeli Twoje życie będzie wyglądało w ten sposób to osiągniesz sukces-to przede wszystkim recepta na zdrowe życie. Ale swoje nawyki należy zmieniać bardzo powoli, przy tym duzo samodyscypliny. A na początek zadaj sobie pytanie co powduje Twoja otyłość; może zbyt obfite posiłki, może zbyt kaloryczne, a może poprostu przyjmujesz leki hormonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
niuniek6 Dieta tluszczowa albo inaczej Kwasniewskiego 23.06.03, 11:49 poszukaj w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
doktorowa71 Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 11:54 Kochana, NIE WPIERDALAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
krystian32 Re: chciałabym solidnie schudnąć!!! 23.06.03, 12:05 A ja tam lubie solidnie zbudowane kobiety. Nie wiem dlaczego wszyscy ganiaja za anorektyczkami.... Odpowiedz Link Zgłoś