megi245 24.09.07, 10:59 drodzy forumowicze- jakieś rady dla początkujących na sądówce (prócz tego żeby się nie załamywać:D) na co się nastawić? od czego będziemy zaczynać? jaką wiedzę odświeżyć hihi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss10 Re: apl. sądowa- początek 25.09.07, 12:32 Najgorszy jest egzamin - najtrudniejszy ze wszystkich apliacji. Sama aplikacja, w mojej ocenie, jest sympatyczna. Ludzie fajni, nie ma wyścigu szczurów, jak gdzieś indziej. Uczyć się bedziesz - na wykładach oraz pisząc uzasadnienia, ale najwięcej i tak nauczysz się sama z komentarzy. Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
megi245 Re: apl. sądowa- początek 25.09.07, 22:16 i tego będę się trzymać! jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że będę zadowolona, a egzaminem przyjdzie się martwić na 2 lata:) dzięki za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
koperniczek1 Re: apl. sądowa- początek 26.09.07, 10:00 Ja najwięcej uczyłam się w Sądzie - rozwiązując bieżące problemy. Dużo "samodzielnej" pracy nad aktami i dobry patron są nieocenieni. Odświeżać wiedzę w zasadzie będziesz na okrągło, bo zawsze coś może "wyskoczyć" nowego,zaskakujacego. Aha - jedna sprawa - wszelkie terminy i sposoby ich obliczania, jakie orzeczenia są zaskarżalne i jak, sposoby doręczeń pism - to rzeczy traktowane na uczelni "po macoszemu", a czasem bardzo przydatne w praktyce. Podzielam też zdanie poprzedniczek - bardzo miła aplikacja, ale potworny egzamin. Tym niemniej oczywiście do przejścia i niektórym sie to udaje...))) Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś