patty.diphusa 10.10.07, 16:30 Ściągnęłam z forum Polityka i Gospodarka za co przepraszam.;) wybory2007.wp.pl/kalkulatorq.html Chyba jest wiarygodne, bo wyszło mi na pierwszym miejscu PO, a tuż za PIS. A tylko te dwie partie biorę w ogóle pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 16:43 u mnie tez sie zgadza Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem: Lewica i Demokraci - 70% zbieżnych odpowiedzi Pozostałe partie: * Platforma Obywatelska - 65% * Samoobrona RP - 60% * Polska Partia Pracy - 60% * Polskie Stronnictwo Ludowe - 55% * Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 35% * Prawo i Sprawiedliwość - 35% Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 16:47 U mnie Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem: Platforma Obywatelska - 80% zbieżnych odpowiedzi Lewica i Demokraci - 80% Polska Partia Pracy - 60% Polskie Stronnictwo Ludowe - 55% Samoobrona RP - 50% Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 40% Prawo i Sprawiedliwość - 20% Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 16:51 Ja się tylko utwierdziłam w tym, że nie ma w Polsce tak naprawdę partii odpowiedniej dla mnie. Z PO miałam 68, z PIS 63...a dalej bardzo małe cyfry. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:42 Na pewno daleko mi od polskiej lewicy. Masz rację.;) Jestem za lustracją na przykład.:P Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 16:55 Nigdy nie jest tak aby miec wszystko w jednej partii.. to jest niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:42 Wiem, wiem. Ale Ty masz na przykład 80%.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:47 Ale ja jestem wyborca LiDu :)BO np uwazam, ze babranie sie z lustracja jest strata czasu i pieniedzy. Skoro akta nie sa kompletne to nalezy dac sobie z tym spokoj.. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:49 Nie mam nastroju do kłótni dziś.;) Nie jestem wyborcą Lidu, bo tam jest najwięcej tych, którzy mają coś na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:50 kazdy ma cos na sumieniu.. A LiD ma ta mocna strone, ze maja duuzo fachowcow... Nie wiem czy wiesz, ale taki Belka zostawil po sobie cos ok 5mld zlotych nadwyzki, ktora pisss mogl cichcem skonsumowac i przekuc na swoje "zaslugi" Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:52 Wiem. Belka skończył tą samą uczelnię co ja.:) Ze względów historycznych nigdy nie zagłosuję na polską lewicę. Po prostu ich nie szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:13 A co taki np Olejniczak ma na sumieniu? Patrzac pod katem bycia tzw "komuchem"? zauwaz, ze duuza czesc spoleczenstwa byla w tamtych czasach w PZPR lub podobnych organizacjach. Ja sam zostalem zmuszony do wstapienia do zwiazku mlodziezy wiejskiej (zylem w Bytomiu wiec raczej duzym miescie) i zeby bylo mi jeszcze gorzej to zostalem przewodniczacym organizacji w liceum. A wszystko za to, ze znaleziono przy mnie ulotki anty.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:16 Olejniczak nie nadaje się na polityka-umówmy się;) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:18 Ja widzę to inaczej, bo mój dziadek był w gułagu, jego brat zginął w Katyniu, mój ojciec siedział w pudle, bo był przywódcą Solidarności w swoim zakładzie pracy. Moja rodzina była prześladowana, więc jakoś nie trafiają do mnie argumenty duuuuża część społeczeństwa.;0 A co mam do Olejniczaka? Dla mnie to kukiełka, a nie polityk. Chłopczyk z ładną buźką, ale nie zupełnie pełną główką. Każdy ma prawo do swoich poglądów i swoich wyborów. Nie krytykuje Twoich, ale nie chcę by mną rządzili tacy ludzie jak chociażby prezydent Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:50 No i tu jest pies pogrzebany.. ja tez mialem podobne przypadki w rodzinie, ale staram sie myslec o PRZYSZLOSCI a nie o tym co bylo iles tam dziesiatek lat temu. Inne czasy, inne potrzeby inne metody... Przyszlosc sie liczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:56 Z LiDem nie ma przyszłości;) Ta partia to takie "bagno" z czasów rewolucji francuskiej;) Jak to postkomuna lubi-nachapać się i zmienic szyld;) LiD za jakiś czas zniknie i pojawi się kolejne gie.Może obstawiajmy nazwę-Platforma Lewicy Demokratycznej;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:01 Wiarus, nie mow, ze nie wiesz czym jest LID... To nie jest nowe wcielenie SLD.. SLD nadal istnieje i ma sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:02 To Twór, który powstał dlatego, że SLD nie miało szans przekroczyć progu wyborczego.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:04 To nie jest prawda... We wszystkich badaniach SLD bylo powyzej 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:05 Leciutko. Wiesz...ostatnim razem wszystkie badania mówiły, że wygra PO.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:07 kontik_71 napisał: > Wiarus, nie mow, ze nie wiesz czym jest LID... To nie jest nowe > wcielenie SLD.. SLD nadal istnieje i ma sie dobrze Jak nie,jak tak;) Nowe logo dla Constaru;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Historia lubi się powtarzać 10.10.07, 19:13 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4565926.html Pomroczność mroczna w nowym wydaniu;) Alkoholizm jako nowa twarz polskiej lewicy-PiS naprawdę ich frustruje;) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:00 A ja mam teorię Ziemi Obiecanej.;) Jesteśmy jak Ci ludzie, których Mojżesz wyprowadzał przez 40 lat z Egiptu. Aby było dobrze musi odejść niestety pokolenie, które pamięta złe czasy i nadejść pokolenie, które ma zupełnie inny sposób myślenia. Myślę o przyszłości. Ale nie zapominam o przeszłości, bo o historii trzeba pamiętać. Nie jestem żadnym looserem.;) Właśnie usłyszałam na TVN24, że 'wykształciuchów' i tak nie da się przekonać. Ja jestem przekonana o tym, że zagłosuje na PIS właśnie. Jestem typowym liberałem i zależy mi na tym aby Polska miała dobrą gospodarkę. Nie muszę być przy tym zwolenniczką alternatywy do PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:05 Typowy liberal i piss to raczej nie pasuje do siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:12 POPIS.;) 68% PO i 63% PIS. Pamiętaj.;) Obie te partie mają kilka dobrych punktów w swoich programach, które są zgodne z moimi poglądami i wizją Polski. Da się to połączyć. U nas nie ma prawdziwej partii lewicowej ani prawdziwej partii o założeniach liberalnych. Wszyscy są takimi bardzo umiarkowanymi tworami. PIS wcale też nie jest radykalnie prawicowa. Z radykalną prawicą weszła w koalicję to fakt. Ale umówmy się, że aby móc cokolwiek przegłosować musieli wejść z kimś w koalicję. O ile pamiętam Tusk się obraził.;) W poprzednich wyborach głosowałam na PO dla jasności. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 21:55 nie zapominaj ze ta kukiełka wykopała milera czy oleksego wiec nie jest takim chłoptasiem jak go prawicowe media przedstawiaja nie wiem co masz do kwacha - według mnie i wiekszosci polakow był to najlepszy nasz prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 21:57 Szkoda, że teraz choruje na jakąś przedziwną chorobę z Filipin. Biedny chłopina.:( > nie wiem co masz do kwacha - według mnie i wiekszosci polakow był to najlepszy nasz prezydent zaraz po Jaruzelskim;):P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:03 a co lepszy był nieuk wałesa zgrzybiały mazowiecki a moze kaczynski? Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:06 Mazowiecki?:) To chyba pierwszy premier o ile dobrze pamiętam. Ale ja wtedy młoda byłam, więc nie wiem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:07 1szy premier,prezydentem był wtedy Jaruzelski;) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:09 No co Ty?:P Czyżby Minasz nas wkręcał? :D Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:14 Nie czepiajmy się. To dawno było. ;) :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 21:59 A co tu porównywać?Pasztetową z salcesonem? W Polsce nie było jeszcze porządnego prezydenta.Olek nie miał jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:01 Ale za to wypromował zespół Bayerfull.;):P Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:06 Sama widzisz,że wokół Olka kręciło się podejżane towarzystwo;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:10 A potem liderowi Bayerfull mafia córkę porwała.:P Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:13 Zdarzało się,że rodzice dzieci(które fotografowano ze Stalinem podczas uroczystości)trafiali do gułagów;PPP Stary radziecki kazus;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:17 Tylko, że Olkowi trochę charyzmy Stalina brakuje.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:07 a tobie pewnie marzy sie tyran piłsudzki super maz stanu - ciekawe dlaczego głownie kojarzy sie go z cudem nad wisła a nie np z procesem brzeskim hehye Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:08 No marzy mi się marzy. Przystojny był z niego facet.;) Ja sama się sobie marzę.:P Takie mam fantazje.:P Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:09 Polska za rządów "pułkowników" podnosiła się gospodarczo,czego nie dałaby rady w przypadku parlamentarnej drobnicy;) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:11 Mądry autorytaryzm jest lepszy niż głupia demokracja.:P Ale cóż począć, że większość lubi Bayerfull.:P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:16 jakbym ci rozpruł ta głupia makowke bo bys mi przeszkadzała w osiagnieciu władzy absolutnej - to pewnie bys zaczeła skomlac o demokracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:18 Inteligent się znalazł.:P Minasz...schowaj się. Idź lepiej do marketu.:P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:21 chetnie a ty prawicowa dewoto moze pojedziesz do iraku :) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:23 Jak Ty żyłeś w PRLu bez tych marketów. Musiałeś się strasznie nudzić.;) Pewex to jednak nie to samo. Miller posłał ich do Iraku nieuku.:P Jeszcze niedawno Kwach i Miller dwa bratanki.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:26 Do Afganu też;) F-16 to też dzieło SLD.Nie mam nic przeciwko,ale offset spieprzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:30 O Bliski Wschód pytają społeczeństwo tylko przed kampanią. I wtedy oczywiście wszyscy są przeciw. Generalnie PIS, PO i LID w tej kwestii zachowywałyby się podobnie. Wycofanie się teraz było by porażką w polityce międzynarodowej. Jak się coś zaczyna to wypada to skończyć. Byłam przeciwna za wysłaniem naszych. Ale teraz jesteśmy już w tym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:55 jakies głupoty piszesz wyssane z palca lid jest za wycofaniem wojsk a pis nie i jasno to mowia - no ale przeciez twoje zrozumienie tekstu do jakies 45 % to mogłas przeoczyc hehe Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:58 Mogę już Cię oficjalnie nazwać idiotą? Nie jestem za wycofaniem wojsk. To po pierwsze. Poza tym Polacy zostali tam wysłani za rządów SLD pacanie. A teraz dla celów populistycznych LID jest przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:26 ty mi zarzucasz nieuka a sama nie rozumiesz co czytasz kto jest za wycofaniem wojsk - twoj idol kaczynski hehe czy lewica Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:29 Lewica to hipokryzja;) Najgłośniej o wycofaniu drze się ten,który ich tam posłał-SLDowski były minister MONu(nazwiska zapomniałem) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:41 wiarusik napisał: > Lewica to hipokryzja;) > Najgłośniej o wycofaniu drze się ten,który ich tam posłał-SLDowski > były minister MONu(nazwiska zapomniałem) ;) A!Szmajdziński hipokryta;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:31 Chyba Ty znów nie rozumiesz pacanie.:P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:32 co juz ci dziecino nerwy puszczaja hehe Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:34 Ja jestem spokojna. To nie ja się ośmieszam.:P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:33 pewnie pasztet pasztety zwykle maja kompleksy i rzucaja inwektywami tłusty brzydki pasztet :) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:35 Szkoda, że tylko na takie Cię stać w tych marketach.;) A tak apropos...Ty zawsze rzucasz inwektywami.:P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:40 o widze ze sledzisz wszystkie moje watki hehe czyzby jakis zraniony przeze mnie tłusty zjełczały pasztet ktory podaje sie teraz za młoda laske hehe Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:41 > o widze ze sledzisz wszystkie moje watki hehe > czyzby jakis zraniony przeze mnie tłusty zjełczały pasztet ktory >podaje sie teraz za młoda laske hehe Ale masz target. :P Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:33 Rada na przyszłość. Jeżeli komuś zarzucasz czytanie bez zrozumienia to sam przeczytaj najpierw coś 10 razy. Czyżbyś miał jakąś tajemniczą chorobę z Filipin. Jakoś dziś niedomagasz. Gdzie Twoja bystrość umysłu.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:37 wiesz trzeba rozumiec cały kontekst dyskusji a nie tylko pojedyncze słowa hehe Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:39 Aby dyskutować trzeba mieć trochę pojęcia o tym o czym się dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:41 trzeba miec tez cos do powiedzenia aty kompletnie nic nie masz jedynie wprowadzasz destrukcje - jestes takim intelektualnym zerem - ktory musi miec wodza bo sam to nic nie wymysli :) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:43 Jak dobrze jest się czegoś o sobie dowiedzieć od takiego myśliciela jak Ty.;) Przejęłam się.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:46 pewnie ze sie nie przejełas bo do ciebie nic nie dociera- z toba to trzeba po chłopsku- za morde :) jak to robi twoj idol kaczynski hehe Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:47 Kaczyński nie jest moim idolem. Umówmy się. A jak ktoś tu jest chłopem to raczej Ty. Nie ubliżając chłopom.;P Chłopem tyle, że bez jaj.:P Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:52 i znowu nie rozumiesz co czytasz :) ale ty jestes głupawa - i ty skonczyłas jakas uczelnie -chyba jak wydoic krowe w pgr :) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:53 Zmykam. Idę sobie podciąć żyły z rozpaczy. Pa.;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:57 nie podcinaj - lubie ogladac samobojcow skocz z jakiegos dachu w dzien i daj info wczesniej na forum to moze cie zaszczyce hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:17 www.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U&mode=related&search= Matka go uwielbia,ale ja i matka to jak niebo i ziemia;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:20 Ostatnio w autobusie podsłuchałam rozmowę jego fanów. Oczywiście twierdzą, że to niemożliwe. Podstawili mu albo dolali do czegoś.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:21 Długo już choruje na tego filipińskiego wirusa,biedaczek;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:23 a ty co student nie pijacy ze cie to tak gryzie? Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:25 No tak. Olek to typowa polska twarz. I całuje się tak jak Breżniew.:P Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 22:24 Ale skoro choruje to niech się kuruje w łóżeczku. Nie powinien tym społeczeństwa zarażać. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:58 A i nie każdy ma coś na sumieniu.;) Ale zawsze jest to proste wytłumaczenie zła.;) Moim największym przestępstwem było podebranie dwóch złotych mojej siostrze w trzeciej klasie podstawówki. Są ludzie, którzy nie kradną, nie są skorumpowani ani nigdy nie byli, którzy nie są egoistami i nie popełniają zbrodni po to by się lepiej ustawić na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:15 Aby byc politykiem musisz byc egoista. Inaczej sie nie da bo czlowieka zjedza.. A co do zlodziejstwa.. Gdyby sie tak na chlodno przyjrzec to pewnie by sie okazalo, ze go wcale tak wiele nie ma.. Ale latwiej jest powiedziec "bo oni kradna" tylko trzebaby jeszcze powiedziec jacy ONI. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:22 Umówmy się politykami powinni być patrioci, a nie egoiści. Z Twoją mentalnością rzeczywiście Polska ma marne szanse.;) Kto kradnie? Chociażby początek lat 90tych i procesy prywatyzacji. Bo to jedna afera wyszła? Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:48 Nigdzie na swiecie nie znajdziesz polityka, ktory jest tylko i wylacznie patriota... Tak to niestety jest. A ci ktorzy cokolwiek ukradli powinni byc skazani i wsadzeniu do pudla. I prosze nie mow mi, ze sie nie da.. Nie uwierze, ze piss, majac 2 lata na to, nie znalazl nic co mozna by przedstawic jako UKLAD i ZLODZIEJSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:53 Jacek Kuroń był patriotą. Dlatego się z polityki wycofał.;) Wiesz jak zwykle naszych polityków osądzi dopiero pewnie historia niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 18:54 I przyklad Kuronia potwierdza moje twierdzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:01 Tak naprawdę to jak możesz twierdzić, że żaden polityk nie jest patriot? To tylko i wyłącznie Twój sąd. Twoja prawda, która nie jest żadną wyrocznią delficką. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:05 NIe powiedzialem, ze nie jest patriota.. powiedzielem, ze nie moze byc TYLKO patriota.. Musi byc tez egoista, gruboskornym zwierzem itp Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:08 Musi umieć walczyć o swoje IDEE. To nie jest równoznaczne z egoizmem. Dobro ogółu się powinno liczyć, a nie dobro doopy zasiadającej na stołku tylko i wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:10 Niepoprawna idealistka... :) NIe te czasy, nie ta planeta Odpowiedz Link Zgłoś
patty.diphusa Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 19:13 Może kiedyś pokażę, że Ta.;) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 11:55 kontik_71 napisał: > U mnie > Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem: > Platforma Obywatelska - 80% zbieżnych odpowiedzi > Lewica i Demokraci - 80% > Polska Partia Pracy - 60% > Polskie Stronnictwo Ludowe - 55% > Samoobrona RP - 50% > Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 40% > Prawo i Sprawiedliwość - 20% U mnie dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ehlanna Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 16:57 Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem: Platforma Obywatelska - 80% zbieżnych odpowiedzi Pozostałe partie: * Lewica i Demokraci - 60% * Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 60% * Samoobrona RP - 50% * Polska Partia Pracy - 40% * Polskie Stronnictwo Ludowe - 35% * Prawo i Sprawiedliwość - 25% Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 17:17 tez t robilam i fakt jest wiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Kalkulator wyborczy. 10.10.07, 21:58 Platforma Obywatelska - 70% zbieżnych odpowiedzi Lewica i Demokraci - 65% Samoobrona RP - 65% Polska Partia Pracy - 55% Polskie Stronnictwo Ludowe - 50% Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 45% Prawo i Sprawiedliwość - 45% Ale i tak jak dla mnie nie ma w POlsce na kogo glosowac Odpowiedz Link Zgłoś
agniesiaa23 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 08:24 a mnie wyszło Lewica i Demokraci - 75% zbieżnych odpowiedzi Pozostałe partie: * Platforma Obywatelska - 65% * Samoobrona RP - 65% * Polska Partia Pracy - 65% * Polskie Stronnictwo Ludowe - 60% * Prawo i Sprawiedliwość - 55% * Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 35% Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 08:44 Chyba coś się popsuło w tym kalkulatorze, albo powinienem stąd uciekać: Lid - 5% (najbardziej się zgadzają) PO, LPR, PiS i Samoobrona - też 5%, reszta - 0. Dziwny wynik. Spróbuje jeszcze raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 08:50 No teraz wyszło normalnie :) LiD: 90% PO i PPP - 70% PSL - 65% Samoobrona - 60% PiS i LPR - 30% i wszystko jasne :) Tyle, że nie mam zaufania do liderów LiD :( Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 08:53 PO 83% LiD 68% a i tak to nie do końca to :( Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 09:04 trypel napisał: > PO 83% > LiD 68% > > a i tak to nie do końca to :( > > No właśnie. Ja mam 90%, a i tak uwazam, że nia ma w RP ugrupownia, które mogłoby mnie reprezentować :( Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 09:07 No dokładnie. Potrzebuje jakiejś liberalnej gospodarczo partii która skupi sie na gospodarce a nie na "rozliczeniach" wszelkiego rodzaju i na budowie świątyni opatrzności... niestety żadna sie nie kwalifikuje Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 09:21 trypel napisał: > No dokładnie. Potrzebuje jakiejś liberalnej gospodarczo partii która skupi sie > na gospodarce a nie na "rozliczeniach" wszelkiego rodzaju i na budowie świątyni > opatrzności... niestety żadna sie nie kwalifikuje I "odpornej" światopogladowo. Podlicz sobie wszystkich kapelanóew wojskowych, katechetów, kapelanów policyjnych (zatrudnianych nieraz na etatach psychologów) i zobaczysz, jakie koszty to powoduje. Dodaj jeszcze wcześniejsze emerytury dla wszystkich wymienionych kategorii... Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 09:31 lupus76 napisał: > > a i tak to nie do końca to :( > > > > > No właśnie. Ja mam 90%, a i tak uwazam, że nia ma w RP ugrupownia, > które mogłoby mnie reprezentować :( Bo pytania są tendencyjne ;) > > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 09:53 polla.k napisała: > lupus76 napisał: > > > > > a i tak to nie do końca to :( > > > > > > > > No właśnie. Ja mam 90%, a i tak uwazam, że nia ma w RP ugrupownia, > > które mogłoby mnie reprezentować :( > > Bo pytania są tendencyjne ;) > > > > > > Pytania nie są tendencyjne, tylko politycy mało wiarygodni... :) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 09:58 lupus76 napisał: > > > > > > > > > > > Pytania nie są tendencyjne, tylko politycy mało wiarygodni... :) A to też swoją drogą :) Tak czy tak trzeba będzie zdecydować się na coś...bez większego przekonania niestety :( > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 10:19 polla.k napisała: >> A to też swoją drogą :) > > Tak czy tak trzeba będzie zdecydować się na coś...bez większego przekonania > niestety :( > > > > Jest kilka opcji - można głosować na "najbliższą" światopogladowo opcję, zrobić sobie jaja (np. Krasnoludki i Gamonie"), oddać głos nieważny (zeby żaden kretyn nie mówił, że ma poparcie ponad połowy społeczeństwa, bo jeśli frekwencja wynosi 40% - to popiera go jakieś 10-15%), albo zagłosować nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 10:21 Opcji głosowania "na głupa" czy rzucania monetą nie ma. Żyję tutaj, nie zamierzam emigrować, muszę dokonać świadomego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 11:06 polla.k napisała: > Opcji głosowania "na głupa" czy rzucania monetą nie ma. Żyję tutaj, nie > zamierzam emigrować, muszę dokonać świadomego wyboru. Rzut monetą - nie. Ale gdyby wygrała jakaś "śmieszna" partia - może te teoretycznie "nieśmieszne" w końcu poszłyby po rozum do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 11:07 lupus76 napisał: > > Rzut monetą - nie. Ale gdyby wygrała jakaś "śmieszna" partia - może > te teoretycznie "nieśmieszne" w końcu poszłyby po rozum do głowy... To chyba niemożliwe :( Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 11:10 polla.k napisała: > lupus76 napisał: > > > > > > Rzut monetą - nie. Ale gdyby wygrała jakaś "śmieszna" partia - może > > te teoretycznie "nieśmieszne" w końcu poszłyby po rozum do głowy... > > To chyba niemożliwe :( > > To potraktujmy może bufonów głosami nieważnymi :D Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 11:11 lupus76 napisał: > > > > > To potraktujmy może bufonów głosami nieważnymi :D Ja jednak jestem za konkretnym świadomym wyborem :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 11:16 polla.k napisała: > lupus76 napisał: > > > > > > > > > > To potraktujmy może bufonów głosami nieważnymi :D > > Ja jednak jestem za konkretnym świadomym wyborem :) > > > > > > Mając do wyboru dżumę i tyfus - co wybierzesz? Świadomie, oczywiście :D Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 11:17 lupus76 napisał: > Mając do wyboru dżumę i tyfus - co wybierzesz? Świadomie, > oczywiście :D Qrcze...a chociaż jedno jest uleczalne? :( Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Kalkulator wyborczy. 11.10.07, 12:09 polla.k napisała: > lupus76 napisał: > > > > > Mając do wyboru dżumę i tyfus - co wybierzesz? Świadomie, > > oczywiście :D > > Qrcze...a chociaż jedno jest uleczalne? :( > > Dlatego p[ójście na wybory i niewybranie niczego też jest jakimś rozwiązaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś