iberia.pl 21.10.07, 15:19 obowiazek i poszlam zaglosowac.Ale jesli znow okaze sie, ze ta partia nie wygra to na nastepne wybory nie ide! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pustynna_roza Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:24 ja tez, co bylo przerazajace, dziki tlum i prawie mnie stratowali....brrr dobrze ze ten obowiazek nie wypada za czesto;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aquira Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:31 > ja tez, co bylo przerazajace, dziki tlum i prawie mnie > stratowali....brrr Bo się pewnie wybrałaś tuż po mszy i ludzie z kościółka przybiegli ;) Lepiej głosować w porze robienia/jedzenia obiadku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:26 > obowiazek i poszlam zaglosowac. a jeszcze niedawno odgrazalas sie ze nie pojdziesz. Good girl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka777 Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:30 Brawo kobitki ! oby tak dalej ! żeby poszło jak njawiecej obywateli !!!!!!!!! ja też już byłam, do urn wala tłumy! gratuluje ! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:32 souls_hunter napisał: > a jeszcze niedawno odgrazalas sie ze nie pojdziesz. Good girl ;) zrobilam to tylko po to zeby oslabic PiS..... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:55 iberia.pl napisała: > zrobilam to tylko po to zeby oslabic <cenzura>..... Przypominam, że wciąż trwa cisza wyborcza! :) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 22:58 > zrobilam to tylko po to zeby oslabic PiS..... to im dokopalas. Zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:38 ja też, takich tłumów dawno nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 15:56 Ja tez, ale tłumów nie było. Może dlatego, że byłam w trakcie trwania mszy :). Odpowiedz Link Zgłoś
jamesford Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 16:02 Chodzenie na wybory i oddawanie głosu to nie tyle obowiązek, co PRAWO, z którego wszyscy powinniśmy korzystać, skoro je mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 16:04 też spełniłam, musiałam wyglądać na wyjątkowo zdeterminowaną pchając sie z wózkiem do lokalu wyborczego jakoż tak wszyscy mi się przyglądali, na dokładke syn prawie naruszył cisze wyborczą wykrzykując zlepek głosek niemal identyczny jak nazwisko jednego z kandydatów na posła (nota bene na niego głosowałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Iberia, 21.10.07, 22:09 normalnie jestem pod wrażeniem! I teraz siedze przed ekranem i gryzę kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Iberia, 21.10.07, 22:18 no ja tez jestem pod wrazeniem cudow w komisjach....a to braklo kart, a to pani z komisji usilowala komus wmowic, ze nie ma tej osoby na liscie tylko ma glosowac gdzie indziej, a to, ze pani w komisji nie wiedziala ile osob mozna zakreslic na liscie do senatu....zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika.brzoza Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 22:14 Ja też! I mam bardzo dobre przeczucia!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Spełniłam swój obywatelski 21.10.07, 22:52 dzika.brzoza napisała: > Ja też! I mam bardzo dobre przeczucia!! :D Ja też - mój optymizm rośnie... Byle nie za bardzo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika.brzoza Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 00:10 :))))))) ale fajnie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Cud! 21.10.07, 22:56 nor,alnie oczom nie wierze....po raz pierwszy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Cud! 21.10.07, 22:59 YYYYYEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!! PO MOŻE RZĄDZIĆ SAMA !!!!!!!!!!!!! Jezu, POlacy to jednak mądry naród !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tekla-1 Re: Cud! 21.10.07, 23:10 Słucham w telewizorze Tuska i wzruszyłam się....Jakoś można nie być agresywnym, jadowitym i szkoda gadać.... 43/30 Odpowiedz Link Zgłoś
duza-zolza Re: Cud! 21.10.07, 23:17 Przeżyłam juz trochę tych wyborów ,ale takiego "pospolitego ruszenia" dawno nie widziałam! Ktoś kiedyś powiedział,że "Polacy są jak małe wulkany, które tylko dymią,a od czasu do czasu wybuchają strumieniami lawy" I trakcie tych wyborów, zebrali się i jak "jeden mąz" poszli zrobic porządek!Ale też trzeba było dac narodowi "popalic ",aby zmusic go do otrzezwienia,aby wszyscy sie zastanowili czego oczekują. I to wybrali! Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Cud! 22.10.07, 00:12 szkoda tylko,ze my sie zawsze jednoczymy w obliczu kryzysu..jakas pozostalosc po zaborach Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Cud! 22.10.07, 13:53 chyba rzeczywiście nie... Ale i tak jest bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Cud! 22.10.07, 02:17 Kobieto, to zaden cud:-) to po prostu ci co ostatnio nie poszli w koncu sie sprezyli i zaglosowali:-)))) i cale szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Cud! 22.10.07, 07:22 no ja sobie wypraszam, ostatnio na wyborach bylam i glosowalam tak samo jak wczoraj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 08:55 Ja tam niestety i tak twierdzę, że nic się nie zmieni. Jakoś kilkanaście lat rządów w tym kraju nie nastawiło mnie optymistycznie a rządziły różne partie i różni ludzie, którzy zazwyczaj mieli tylko jedno na uwadze...dobro - tylko nie obywateli ofkors. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 09:30 trudno sie z tym nie zgodzic.Ja cudu nie oczekuje, wiem, ze na pewne zmiany potrzeba dziesiatek lat a nie jednej czy dwoch kadencji.W kazdym razie mam nadzieje, ze nie bedzie takich cyrkow, przepychanek,tasm, podsluchow i....nienawisci.Lewica byla moze i bezczelna za swoich rzadkow ale takiej nienawisci czy jadu jaki ma PiS to chyba nigdy nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 09:34 Bez podsłuchów? Czyli mają kraść pokryjomu jak za dawnych lat?;) Good luck and good night Poland:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 09:42 Cóż, wiarusik.... nie każdy w tym kraju jest owładnięty obsesją nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:14 ewik_75 napisała: > nie każdy w tym kraju jest owładnięty obsesją nienawisci... Poczekaj aż za chwilkę zacznie się rozdzielanie stołków. Wzajemna miłość, szacunek i kultura się ulotni ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 11:20 zwłaszcza, ze lech-marionetka-kaczyński już wpła, ze chce mieć wpływ na obsadę MSWIA, MSZ i bodajże MŚ... Mozę byc niezły czad... Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 09:56 wiarusik napisał: > Bez podsłuchów? > Czyli mają kraść pokryjomu jak za dawnych lat?;) > Good luck and good night Poland:) widze, ze kolega ma powazny problem nie dosc ze ze soba to jeszcze klania sie brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. Gdyby rzady PiSu byly takie rewelacyjne to: *nie byloby przedterminowych wyborow *wygraliby te wybory z palcem w nosie. Fakty mowia same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:00 No to jeszcze dodaj 3cią gwiazdkę: *głosowałam na PO,bo inni zrobili to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:17 wiarusik napisał: > No to jeszcze dodaj 3cią gwiazdkę: > *głosowałam na PO,bo inni zrobili to samo. jestes ostatnia osoba, przed ktora mialabym sie tlumaczyc z mojej decyzji :na kogo i dlaczego tak a nie inaczej glosowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:19 Ależ absolutnie się mi nie tłumacz. Przecież ja wiem,jak to w twoim przypadku wyglądało i nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:26 wiarusik napisał: > Ależ absolutnie się mi nie tłumacz. nie zamierzam. > Przecież ja wiem,jak to w twoim przypadku wyglądało i nie ma o czym mówić. ???w doopce byles i guzik widziales, wiec moze nie bredz, ze cokolwiek wiesz na moj temat.EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:29 Po twoich wypowiedziach wiem tyle,że namiętnie oglądasz TVN :P Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 11:00 wiarusik napisał: > Po twoich wypowiedziach wiem tyle,że namiętnie oglądasz TVN :P lepsze to (mniejsze zlo) niz TV Trwam i Radio Maryja.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 11:29 iberia.pl napisała: > lepsze to (mniejsze zlo) niz TV Trwam i Radio Maryja.... > > Tylko nie wiem co ma piernik do wiatraka?:P Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 13:45 to w jakim Ty kraju żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Iberia, Ewik 22.10.07, 14:24 Dajcie staremu wiarusowi spokój. Musi przełknąć gorycz porażki i dalej bedzie z niego fajny forumowy zawadiaka. Teraz spuśćmy zasłonę milczenia na teksty, które nawwet nie są w Jego stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Iberia, Ewik 22.10.07, 14:37 też mam taką nadzieję. Prawdę mówiąc - rozumiem go. Dwa lata temu też ziałam goryczą i smutkiem... Przechodziło mi jakieś 2 tygodnie.. Trzymaj się, Wiarus - to mija... Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Iberia, Ewik 22.10.07, 21:02 lupus, oddałeś głos nieważny tak, jak zamierzałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Iberia, Ewik 23.10.07, 08:11 ewik_75 napisała: > lupus, > > oddałeś głos nieważny tak, jak zamierzałeś? Oddałem głos ważny. Ten, na którego głosowałem się nie dostał do Sejmu. Do Senatu - jeden się dostał, jedna się nie dostała. W sumie - mogłem do Sejmu - tak jak planowałem - oddać nieważny. W tym konkretnym przypadku nic to w sumie nie zmieniło, ale swoim jednym głosem w jakimś stopniu osłabiłem wynik PO. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:23 a ja głosuje zawsze , trzeba mieć nadzieje że zawsze będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 10:31 Też spełniłem. Czujęsięwyleczony. Dżumę wyleczono cholerą. Ale faktycznie - może język polityki złagodnieje i znowu będzie zasługwał na określenie "parlamentarny". Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 20:19 lupus76 napisał: > Dżumę wyleczono cholerą. ". Dokładnie.A ja taki wybór to miałam już dwa lata temu.Wtedy wygrała cholera, a teraz dżuma. A tegoroczna dzuma może trochę zmutowała i nie będzie tak grożna.A cholerę to trzeba było koniecznie zwalczyć bo to była pandemia,taki był priorytet.Komfort głosowania zgodnie z własnymi poglądami trzeba zostawić na potem.To konformizm czy pragmatyzm? No cóż życie jest brutalne, wymaga ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 21:01 można i tak, ale spójrz choćby na USA. Tam są tylko dwie liczące się partie - Republikanie i Demokraci. Obydwie mają sporo na sumieniu. I co Ci biedni Amerykanie mają powiedzieć? Trzecia opcja - Zieloni - są na marginesie. Ci to mają problem ;) A w Holandii czy Szwajcarii głosowanie jest o obowiązkiem, zagrożonym grzywną w przypadku niedopełnienia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Spełniłam swój obywatelski 23.10.07, 08:13 ewik_75 napisała: > można i tak, ale spójrz choćby na USA. > Tam są tylko dwie liczące się partie - Republikanie i Demokraci. > Obydwie mają sporo na sumieniu. I co Ci biedni Amerykanie mają > powiedzieć? Trzecia opcja - Zieloni - są na marginesie. > > Ci to mają problem ;) > > A w Holandii czy Szwajcarii głosowanie jest o obowiązkiem, > zagrożonym grzywną w przypadku niedopełnienia ;))) A we Francji mają Carte blanche, która jest uważana za głos ważny będący brakiem zaufania do jakijkolwiek opcji. Myslę, że polscy politycy nie byliby z takiego rozwiązania zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Słuchaj (czytaj?) Wiarusik! 22.10.07, 10:54 Od tej śmiesznej koalicji PiS-LPR-Samoobrona nic gorszego nas nie spotka. Cieszę się, że ludzie którzy za cel polityki miali władzę dla samej władzy (i to za wszelką cenę) zostali odsunięci od sterów państwa. Ta zagrywka taktyczna po prostu im nie wyszła. Ale napoleońskie bliźniaki pewnie obmyślają nowy plan strategiczny na swojej Elbie. Nie jestem zwolennikiem PO, ale w państwie PiS-u (odnosiłem wrażenie, że nie jest to moje państwo, tylko właśnie jakiś koszmarny twór) normą było szczucie, nagonka i kłamliwe obwieszczanie sukcesów, wojna i podziały. I dlatego wszystko, co PiS-em nie jest jest choć odrobinkę lepsze. Nie wiem, co Cię tak zafascynowało w Państwie Kaczyńskich, ale ja miałem wrażenie, ze jesteśmy coraz bliżej "Roku 1984". A na PO też przyjdzie kryska. I tym razem z większym trudem przyjdzie im przefarbowanie na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Słuchaj (czytaj?) Wiarusik! 22.10.07, 11:31 Ależ może kiedyś spotkać:LiD+LPR+Samoobrona:P Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Spełniłam swój obywatelski 22.10.07, 11:24 Tak, ja też. Acz dla mnie to nie tylko obowiązek, ale i przywilej, więc co wybory żwawo tuptam do szkoły, w której jest mój lokal wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś