belissimo 22.10.07, 15:44 czy któras z was zerwała kiedyś zaręczyny, a może nawet odmówiła przyjęcia pierścionka od razu..?? to musi być mimo wszystko trudna decyzja, jestem ciekawa dlaczego tak się dzieje i jak się czuje w takim momencie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butterflymk Re: zerwane zaręczyny 22.10.07, 15:49 kiedys to moze o zaręczyny były ważnym etapem w życiu... a teraz? Teraz to raczej kobiety do tego przywiązuja wagę, facet i bez zareczyn z Toba będzie jak ma być... a tu jakieś zerwania zaręczyn nie wiadomo co... kobieca rozpacz,a dla faceta to nic wielkiego bo jak się pogodzi z kobietą to i tak czy tam jej da ten pierścionek czy nie to jedno i to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
suela1 Re: zerwane zaręczyny 22.10.07, 17:08 Ja zerwałam zaręczyny, jasne że trudna decyzja ale w moim przypadku jedyna i słuszna, było to bardzo przykre ale nie żałuję....Myślę, że do takich rzeczy dochodzi tylko w ostatecznej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
modeliste Re: zerwane zaręczyny 28.10.07, 23:33 Ja zerwałam. Po 8 latach oświadczył mi się,pierścionek przyjęłam ale po miesiącu oddałam. Nie byłam na to gotowa. Nie potrafiłam się przełamać. Po prostu czułam że tego nie chcę. Do tego te zaręczyny nie były spełnieniem marzeń więc to tylko utwierdziło moja decyzję. Nadal jesteśmy razem, a o całej sytuacji próbujemy zapomnieć. Choć przyznam szczerze że jest bardzo trudno. Żałuję że tak to wszystko wyszło, nie mniej jednak uważam, że nie muszę zmuszać się do czegoś czego nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: zerwane zaręczyny 28.10.07, 23:37 po 8 latach nie chcesz związku przekształcić w coś bardziej stałego?.. jaka jest tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: zerwane zaręczyny 28.10.07, 23:38 8 lat i nadal nie jesteś pewna????? Niebywałe. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: zerwane zaręczyny 29.10.07, 05:12 buhahhahaa %-) Ja byłem pewnien po pół roku, ale zwlekałem z tym 6 lat - bo czekałam, az cos złego wyjdzie. Nie wyszło :)))) Nie rozumiem, jak można być ze sobą 8 lat i nie być pewnym niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Ja odmówiłam 29.10.07, 09:45 Dwa razy. Raz doszło do kupna pierścionka i wogóle. Powiedziałam stanowczo, że ślubu nie chcę z nikim i nigdy. Drugi raz było to takie zagajanie o ślubie. Pytanie czy bym chciała, proszenie żebym chciała. Znowu stanowczo odmówiłam, chociaż mocno byłam zakochana. Tutaj oprócz mojej niechęci do ślubów zdecydował jeszcze fakt ze facet był koszmarnie zaborczy. W tym związku cały czas musiałam walczyć o odrobinę miejsca dla siebie. Wizja ślubu przeraziła mnie potwornie i myślę ze ta cała historia przyśpieszyła nasze rozstanie. Teraz jestem w bardzo szczęśliwym związku i chciałabym z tym facetem spędzić resztę życia. Ale ślubu dalej nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: zerwane zaręczyny 29.10.07, 10:14 ja miałam strasznego kaca w pierwszej chwili pomyślałam dobrze wezmę pierścionek potem jakoś się wycofam szkoda mi było faceta ale poprosiłam o czas i po paru dniach powiedziałam NIE ale to bylo straszne Odpowiedz Link Zgłoś