Dodaj do ulubionych

ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 10:43
Witajcie
od pewnego czasu uzywam CVilest..w tym samym czasie dosyc przytylam...czy Wy
tez??jesli tak to ile..
pozniej skonsultowalam sie zinnymi lekarezami i mowia ze po nim bardzo sie
tyje..
a jakie Wy pigulki stosujecie/podobno po niektorych mozna schudnac/
Pozdrawiam i proszeo pomoz
Obserwuj wątek
    • Gość: camina Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: *.dolsat.pl 29.07.03, 10:48
      Pzrytyłam po Minulecie - ok. 5kg pzrez 3 miesiace. Cilest też brałam, ale było
      mi po nim niedobrze i odstawiłam. A szkoda bo podobno dobrze działa na cerę.
      Miom zdaniem powinnaś porozmawiać z lekarzem i zmienić pigułki.
    • Gość: suri Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:50
      nie slyszalam zeby mozna bylo schudnac za to warto wiedziec, ze po pigulkach
      nie tyle sie tyje, ile organizm zatrzymuje wode - lekarz moze wiec przepisac
      srodki odwadniajace, ktore dzialaja blyskawicznie i pomoga Ci wrocic do swojej
      wagi, ale na dluzsza mete nie mozna ich stosowac.
    • dorotka1970 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 11:03
      Na twoim miejscu jak najszybciej zmienilabym pigulki. To sa objawy uboczne, a
      wybor pigulek jest obecnie dosc duzy i lekarz powinien ci dobrac takie, ktore
      nie beda ci szkodzic.
      Ja wyprobowalam 3 rozne rodzaje zanim trafilam na "swoje". A potem bralam
      przez 7 lat - bez tycia, zatrzymywania wody, wypryskow, bolesnosci przed
      okresem, plamienia itp.

Powodzenia,
      Dorotka
      --------
      Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat
    • moboj Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 11:45
      powinnas porozmawiać z lekarzem o zmianie tabletek. widocznie te nie są dobrze
      dobrane. ja biorę pigułki juz ponad 8 lat, nie przytyłam ani grama, nie mam
      żadnych problemów ze zdrowiem. to duża zasługa mojeja lekarki, która zleciła mi
      naprawdę dokładne badania i pigułki miałam dobrane na solidnej podstawie, a nie
      tak po prostu pierwsze lepsze z listy.
    • kora3 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 11:50
      Droga Fiffi :))

Niestety watpię, zeby ktoś na forum był w stanie Ci pomóc ....Tego typu pytnia
      są na ogół kierowane na forum ZK :D i tam pani doktor odpowiaada, ale w tym
      przypadku też Ci niewiele pomoże na odległość ...
      Pigułki sa przyswajane i tolerowane przez kaażdy organizm inaczej :(
      Nie mam dośiadczenia z Cilestem, ale moja siostra go bierze i nie przytyła
      nawet grama....Któraś tu pisała o Minulecie, ja go brałam - zero skutków
      ubocznych ....Takie miłyśmy po prostu szczęście, ale to, ze koleżanka nie tyje
      po jaakichś pigułkach i dobrze je znosi nie oznacza, ze Ty też tak zaregujesz :(
      Pigułki trzeba dobrać do konkretnej pcjentki ....
      Wiem ..sa lekrze, co mająa swoje "ulubione" i wszystkim je zapisują ;(((
      Czasem wynikaa to z fktu, ze mają cichą umowę z tą czy tamtą firmą
      dystrybuującą pigułki, a czesem z faktu, ze dane pastylki większosć pacjentek
      znosi OK ...Ty niestety nie musisz być w tej większości :(((
      Skoro masz takie problemy to czym prędzej musisz zmienić pastylki, ale nie
      możesz się tu sugerować koleżankami, ani forumowiczkami ;(
      Lekrz powinien zrobić Ci badania (m.in. poziom hormonów) i dobrać pigułki o
      takim składzie, który jest dla Ciebie optymalny !!! Upierj sie przy tym i nie
      zmieniaj ..ot tak bo lekarz zaeksperymentuje, bo następnym objawem przy
      kolejnych pastylkach może być cellulit, fatalna cera, plamienia, depresja:(
      Pedź do lekarza i nie martw się !!!! rzeczywiście większość objawów "tycia" po
      pastylkach to zatrzymanie wody w organimie, które ustępuje po rozsądnej zmianie
      pigułek !!!!

3maaj się
      Korcia
      • Gość: Matylda Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 11:53
        A ja po Cilescie utylam 7 kilogramow w ciagu 1 i pol miesiaca. Teraz uzywam
        Harmonetu, i znowu zaczynam tyć. :(. Dla mnie nie ma chyba zadnych pigułek.
        • kora3 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:11
          Gość portalu: Matylda napisał(a):

> A ja po Cilescie utylam 7 kilogramow w ciagu 1 i pol miesiaca. Teraz uzywam
          > Harmonetu, i znowu zaczynam tyć. :(. Dla mnie nie ma chyba zadnych pigułek.

Niestety :(( To bardzo niewykluczone :( Są kobiety, które nie tolerują
          antykoncepcji doustnej ...ale wkrótce mają być plastry, które wypełnią tę
          nisze ...moze one będą Ok dla Ciebie

pozdro
          Korcia
    • mamalgosia Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:14
      Jest to ryzyko przy wejściu na drogę antykoncepcji hormonalnej
      • kora3 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:18
        mamalgosia napisała:

> Jest to ryzyko przy wejściu na drogę antykoncepcji hormonalnej

Małgoś ...zmiłuj się proszę :D

To ryzyko takie samo, jak używanie jakiegokolwiek leku :D jedni tolerują
        penicyline inni nie (np. ja nie :(((((

Ale przyznam się, że wolę ryzyko pastylkowe" niż ryzzyka "wpadkowe" :D
        poza tym sa jeszcze inne sposoby mniej wygodne może , jak prezerwatywa, ale sa
        na szczęście:D

Pozdro
        Korcia

• Gość: mamalgosia Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 12:42
          Po prostu mam doświadczenie z rozregulowaną gospodarką hormonalną ( nia na
          skutek antykoncepcji) i wiem, że jest to dziadostwo. To jest taka równowaga, że
          po zaburzeniu trudno potem do niej wrócić
          • kora3 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:44
            Gość portalu: mamalgosia napisał(a):

> Po prostu mam doświadczenie z rozregulowaną gospodarką hormonalną ( nia na
            > skutek antykoncepcji) i wiem, że jest to dziadostwo. To jest taka równowaga,
            że
            >
            > po zaburzeniu trudno potem do niej wrócić

Współczuję serdecznie .....j tak mm po zastrzyku Depo .....a tak mi było
            fajnie "na pigułkach" :(
          • dorotka1970 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:50
            Mnie pigulki wlasnie uregulowaly gospodarke hormonalna. I nie tylko mnie, bo
            takie jest jedno z zadan tej formy antykoncepcji. Po 7 latach przerwalam, zeby
            zajsc w ciaze. No problem.

Pozdrawiam,
            Dorotka
            --------
      • dorotka1970 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:24
        mamalgosia napisała:

Malgosiu, to jest odpowiedz z lat 70-tych... Duuuuuzo sie zmienilo, naprawde
        :-)

--------
        • Gość: mamalgosia Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 12:43
          A naprawdę nie widzisz i nie słyszysz, jak wiele jest skarg dziewczyn?
          Co do lat 70tych, to niewiele wiem na ich temat
          • dorotka1970 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:54
            Chcialam tylko zwrocic twoja uwage, ze antykoncepcja hormonalna rowniez nie
            oparla sie postepowi. Obecnie skutki uboczne takie jak tycie sa tylko
            wskazaniem DO ZMIANY pigulki. Sa rowniez przypadki, ktore wykluczaja
            przyjmowanie hormonow w ogole, ale po to sie robi wywiad i badania przed
            zapisaniem tabletek i co pol roku kontrolnie.
            Po prostu uwazam, ze troche probujesz straszyc, nie wiem z jakich powodow.
            Przeciez nie ma przymusu uzywania tabletek jezeli taka forma antykoncepcji ci
            nie odpowiada.

Pozdrawiam,
            Dorotka
            --------
            • mamalgosia Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 30.07.03, 12:25
              Nie mówię, ze po każdych pigułkach każda kobieta tyje. Ale często tak jest, ze
              zanim dobierze sobie te odpowiednie, to nazbiera tych kilogramów. Wystarczy
              poczytać forum Zdrowie Kobiety, co chwilę prośba o pomoc w tej kwestii
              • dorotka1970 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 30.07.03, 12:44
                mamalgosia napisała:

> Nie mówię, ze po każdych pigułkach każda kobieta tyje. Ale często tak jest,
                ze
                > zanim dobierze sobie te odpowiednie, to nazbiera tych kilogramów. Wystarczy
                > poczytać forum Zdrowie Kobiety, co chwilę prośba o pomoc w tej kwestii

I wszedzie sie pisze o skutkach ubocznych i niepozadanych, ktore moga
                wystapic. I mnie sie wydaje, ze kazdy powinien wiedziec, ze w takim przypadku
                rozmawia sie z lekarzem o ewentualnej zmianie leku (nie tylko jesli chodzi o
                pigulki), nie czekajac az objawy beda powazniejsze. Jak juz pisalam, sama
                zmienialam pigulki na poczatku i nie czekalam, az utyje 5 kg. A przez nastepne
                7 lat moja waga nie przekroczyla 50 kg.

Co do forum Zdrowie, to szczerze mowiac wiekszosc tych postow wola o pomste do
                nieba. Zamiast isc do lekarza ludzie czekaja na odpowiedz jakiegos nieznanego
                forumowicza, jakby to mialo im gwarantowac wyleczenie. Ja rozumiem "zasieganie
                jezyka", ale jest bardzo duzo postow ewidentnie kwalifikujacych na badania.

Pozdrawiam,
                Dorotka
                --------
                • mamalgosia Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 30.07.03, 12:51
                  dorotka1970 napisała:

>
                  > Co do forum Zdrowie, to szczerze mowiac wiekszosc tych postow wola o pomste
                  do
                  > nieba.
                  Pierwszy raz się z Tobą zgadzam:)
                  Uważam też niestety, ze większość odpowiedzi pani doktor też woła o pomstę do
                  nieba
                  • dorotka1970 Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 31.07.03, 13:10
                    mamalgosia napisała:

> Pierwszy raz się z Tobą zgadzam:)
                    > Uważam też niestety, ze większość odpowiedzi pani doktor też woła o pomstę
                    do
                    > nieba

Fajnie znalezc jakies "styki" :-)
                    --------
          • Gość: napcia Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: *.unused.zigzag.pl 29.07.03, 13:03
            Gość portalu: mamalgosia napisał(a):

> A naprawdę nie widzisz i nie słyszysz, jak wiele jest skarg dziewczyn?
            > Co do lat 70tych, to niewiele wiem na ich temat

mamalgosiu,
            ja właśnie mam całkiem rozregulowaną gospodarkę hormonalną,
            (zanik miesiączki), przyjmuję w drugiej fazie cyklu Luteinę (niby na
            uregulowanie), przytyłam już 6 kg i nie mogę ich zrzucić, diety nie działaja w
            ogóle, cały czas jestem spuchnięta (w końcu ile czasu można funkcjonować na
            lekach odwadniających ...?)
            Moje problemy nie są wyłącznie skutkiem odstawienia tabletek hormonalnych
            (Diane 35) ale to na pewno pomogło, możesz podzielić się ze mną swoimi
            problemami, może coś doradzić, pomóc ...?
            • mamalgosia Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 30.07.03, 12:27
              chętnie bym pomogła, jeśli byłabym w stanie. Ale moje problemy hormonalne nie
              dotyczą w ogóle hormonów płciowych ani tycia, więc obawiam się, że nie uda mi
              sie służyć jakimiś wskazówkami.
              Co do luteiny, to na pewno ona nie jest przyczyną tycia.
      • moboj Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE 29.07.03, 12:24
        mamalgosia napisała:

nie przesadzajmy. wystarczy pigułki dobrze dobrac i naprawdę można świetnie
        funkcjonować, czego jestem żywym przykładem.
        sa leki, które maja o wiele gorsze skutki dla organizmu, a które czasem
        przyjmuje sie długo (silne leki przeciwbólowe czy antybiotyki).
    • Gość: Fifi Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 15:50
      Dziekuje Wam wszystkim za szybka odpowiedz...
      tak sie zdenerwowalam tym utyciem ze hohohoho...
      Dziekuje z calego serca i pozdrawiam!
    • Gość: Gal Re: ANTYKONCPECJA a TYCIE-POMOZCIE IP: polpak:* / 192.168.100.* 31.07.03, 00:03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka