mroowkade 20.12.07, 18:59 Niedługo sylwester, a ja się zastanawiam co najlepsze na noworocznego kaca, może pomożecie rozwikłać ten problem? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mroowkade Re: co na kaca 20.12.07, 19:13 Dopóki jestem łoda to sie bawię, a to w końcu sylwester, zaszaleć tzreba Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: co na kaca 20.12.07, 19:20 No wlasnie, jestes na dobrej drodzie. Zaszalec trzeba, w tym w dodatku przy alkoholu. A na kaca najlepsza bedzie kontynuacja szalenstwa. Dobry facet powinien ci w tym pomoc, czyli zrobic wszysyko jak ksiazka pisze, tak zebys nie pamietala o tym ze masz kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: co na kaca 28.12.07, 08:57 po dobrej wódzie kaca nie będzie... no i 11 przykazanie - NIE MIESZAJ!.. ponadto nie zapijać bąbelkami. ------------------- SuDoKu... wciąga :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: co na kaca 20.12.07, 19:17 mroowkade napisała: > Niedługo sylwester, a ja się zastanawiam co najlepsze na noworocznego kaca, A czym się różni kac noworoczny od np. październikowego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mroowkade Re: co na kaca 20.12.07, 19:20 niczym sie nie różni, napisałam tak bo tak mi sie podoba, jakiś problem? O.o Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: co na kaca 20.12.07, 19:26 Żaden. Jakiś problem ze zrozumieniem znaczka: ";)"? Mniej się czepiaj, to i kace będziesz miała mniejsze :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: co na kaca 21.12.07, 10:11 ja tam zawsze lykalam jakies tabsy na kaca co mi mama z apteki przyniesie a teraz poprostu nie pije i mam problem z glowy Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: co na kaca 21.12.07, 10:13 Sok wielowarzywny. Przed snem dwa ibupromy i literek wody. Rano soczek, aspiryna, możesz jakiegoś plusza witaminowego. Aha, mi zawsze pomaga jajecznica z keczupem. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: co na kaca 21.12.07, 12:25 > Aha, mi zawsze pomaga jajecznica > z keczupem. O fuuu :) Keczup i jajka? :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Najlepsze z pewnością 21.12.07, 11:08 wyjscie - to nie pić ;P Jeśli już jednak - to nie na pusty żołądek. Dobrze jest przekąsić coś tłustego. Nie mieszać alkoholi. Pić tylko z pewnego źródła (hehe fajnie dwuznacznie to zabrzmiało). A na drugi dzień - potas, sok pomidorowy i cisza :) Odpowiedz Link Zgłoś
agula2006 Re: co na kaca 21.12.07, 11:50 2 KC albo inny specyfik przed i po skonczeniu. W trakcie picia coś jesć i duzo popijac sokami. Nastepnego dnia rosołek i mi zawsze pomaga piwo - świetnie działa na "suszenie" Odpowiedz Link Zgłoś
elektrokapusciocha Re: co na kaca 21.12.07, 12:07 Omg, ja mam dzisiaj wlasnie kaca :( Wczoraj wychylilam cztery bronki, nic uprzednio nie jedzac... tak sie koncza wyjscia z kolezanka 'na kawe'. Byle do 15, bo o 16 mamy firmowe Christmas Party, wiec pare drinkow i powinno juz byc git :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdanekb Co na kaca ? 21.12.07, 12:10 Przepraszam, ale cala ta dyskusja jest zdrowo porabana. Dlaczego ? 1, Jezeli spozywa sie alkohol w wiekszych ilosciach, nawet nie majac tego w planach, to nie po to przeciez, by zachowac trzezwosc. 2, Pieprzenie, ze przed impreza trzeba zjesc tlusto itp. to totalna brednia. Jesli ide na impreze i mam zamiar sie nawa, q,lic, to nie bede pil 10 l rosolu, bo przyjdzie mi to z trudem, a mozliwe sa skutki uboczne. 3, Jeszcze wiekszym debilizmem jest gadanie, ze mam zamiar sie nachlac do podlogi, ale tak, by wszystko pamietac. Najlepiej : ja robie to tak : gdy sie mam zamiar napier..., nie jem niczego, wale flaszke i po klopocie... jesli natomist musze sie w jakikolwiewk sposob utrzymac, pije ciut-ciut mniej. A sam KAC ? A po cholere do stanu takowego dopuszczac ? Odpowiedz Link Zgłoś
elektrokapusciocha Re: Co na kaca ? 21.12.07, 12:21 Masz racje. Z tym, ze po prostu czasem trudno sie powstrzymac :( Ja bardzo zle znosze kaca, dlatego staram sie pic malo i rzadko. W tygodniu nie pije nic i nigdy - wczoraj wyjatkowo sie napilam i oczywiscie bardzo zaluje. Grrr. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Co na kaca ? 21.12.07, 12:28 > 1, Jezeli spozywa sie alkohol w wiekszych ilosciach, nawet nie majac > tego w planach, to nie po to przeciez, by zachowac trzezwosc. Nie, ale rano kac się odzywa. > 2, Pieprzenie, ze przed impreza trzeba zjesc tlusto itp. to totalna > brednia. Jesli ide na impreze i mam zamiar sie nawa, q,lic, to nie > bede pil 10 l rosolu, bo przyjdzie mi to z trudem, a mozliwe sa > skutki uboczne. Przesadzasz :) Warto zjeść rosołek, albo coś tłustego, bo wolniej się człowiek upjia = dłużej się bawi w stanie lekko alkoholowym ;) > 3, Jeszcze wiekszym debilizmem jest gadanie, ze mam zamiar sie > nachlac do podlogi, ale tak, by wszystko pamietac. A ktoś to napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony wiem, co pic by nie miec kaca a się zdrowo narąbac 21.12.07, 13:20 ale jak się pozbyc kaca, jeśli się pije coś innego to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
bogdanekb Re: wiem, co pic by nie miec kaca a się zdrowo na 21.12.07, 13:35 wiesz tez pewnikiem, ze madrzy Czesi nie zawracaja sobie glowy piciem "twardych", lecz wstrzykuja sobie pare centow spirytualiow w zyle, a wtedy swiat jest piekniejszy itd. Kaca brak. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: co na kaca 21.12.07, 18:23 W trakcie Sylwka pic alkohol i od czasu do czasu szklanke wody. Kac wynika z odwodnienia spowodowanego nadmiarem alkoholu. Jak sie nawilzysz od srodka w trakcie imprezy, nic Ci nie bedzie nad ranem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony Re: co na kaca 28.12.07, 02:32 ależ skąd kac wynika z oddziaływania na organizm aldehydu octowego (etanalu), który jest produktem przemiany alkoholu etylowego (etanolu) Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony Re: co na kaca 28.12.07, 02:35 alkohol zamienia się w aldehyd podczas "prostej" reakcji utleniania trzeba ją zablokowac! i już hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bogdanekb Re: co na kaca 30.12.07, 16:06 kanapony napisała: > alkohol zamienia się w aldehyd podczas "prostej" reakcji utleniania > trzeba ją zablokowac! Czyli co - wylaczyc oddychanie ? Na jak dlugo ? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony Re: co na kaca 30.12.07, 23:58 utlenianie =/= oddychanie może żrec garściami antyutleniacze? ja teoretykiem jestem, nie poradzę wiele niestety... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Powietrze z materaca :-D n/txt 21.12.07, 23:09 Powietrze z pompki do materaca ;D Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Powietrze z materaca :-D n/txt 22.12.07, 06:11 Kac, czy tzw. katzejammer nie istnieje. To wymysl abstynentow. Albo krasnali, co w mleko nalali. Odpowiedz Link Zgłoś
saint176 Re: co na kaca 22.12.07, 12:45 Dwie szklanki wody (napoju) przed pojsciem spać i kaca nie ma albo mały i nie boli głowa... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: co na kaca 31.12.07, 00:08 rosół z kluskami (duże ilośći) herbata z cytryną klin - pamietac tylko, zeby sie leczyc tym czym sie zatrulo i w malych ilosciach..male piwo za piwo, kieliszek wodki za wodke, pol kieliszka wina za wino alcazetzer dużo snu Odpowiedz Link Zgłoś