prom_do_szwecji 18.01.08, 12:45 musicale? Bo mam pomysł żeby zrobić takie show o transformacji ustrojowej w Polsce i sie zastanawiam, czy to chwyci? Taka mała sonda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Lubicie ... 18.01.08, 12:49 Wiesz...jest już tutaj jedna taka,która nie odpowiada na pytania i już jej nie lubię >;) Proszę,zrób wszystko by nie podzielić jej losu >;) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Lubicie ... 18.01.08, 14:19 ona nie reaguje na zaczepki a nie na pytania :) nie dziwie się, jak mówisz do nie per "głupia trąbo" czy jakoś tak <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
pigwaa Re: Lubicie ... 18.01.08, 13:21 Polityka na musical? No nie wiem. Grzązki temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pigwaa Re: Lubicie ... 18.01.08, 13:22 Może jakiś musical o forach internetowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Widzę to! 18.01.08, 13:41 Na scenie Nelly Rokita w zwiewnej, półprzeźroczystej sukience... (na mel. "Roxie" z musicalu 'Chicago') The name on everybody's lips Is gonna be Nellie The lady raking in the chips Is gonna be Nellie I'm gonna be a celebrity That means Somebody everyone knows They('re) gonna recognize my eyes My hair my teeth my boobs my nose From just some politician's wife I'm gonna be Nellie Who says that foolishness not an art? And who in case she doesn't hang Can say she started with a bang? Rokita! Odpowiedz Link Zgłoś
pigwaa Re: Widzę to! 18.01.08, 13:47 Nelly jest nalepsza w oryginale. Naśladowczynie (w sensie aktorki) jej nie dorównają. Uwielbiam ją oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: Lubicie ... 18.01.08, 13:53 Myslę, ze przekaz będzie nieczytelny. Musical, to prosta historia. Miłosć, młodośc i jakieś wnętrze, gdzie dzieje się akcja i "ustawia" los bohaterów, Np. Metro, Więzienie, Moulin Rouge. Widz patrzy i mówi sobie...no wszystko jasne, to jest ta tancerka, a ten facet się w niej kocha, tylko musza pokonac trudności. Do tego fajna muzyka, nietrudne teksty i dużo tańca i światła na scenie. A transformacja ustrojowa? Dla wielu ludzi budzi nienajlepsze wspomnienia, dla młodzieży, która była za mała to abstrakcja. Moim zdaniem nie wypali. Ale za to temat współczesny...emigracja zarobkowa, uczucia, wielki świat, tęsknota....O To mógłby byś fajny pomysł na temat musicalu :). Fajny, bo ...mój :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Lubicie ... 18.01.08, 13:55 Wydaje mi się, że takie coś ma największe szanse się sprawdzić w wersji na wesoło. Ale chyba nie o to Ci chodzi, bo nie było by to niczym odkrywczym...coś jak noworoczna szopka. ;) Musical o czasach przed transformacją być może miałby większe szanse. Ludzie patrzą już na te czasy z pewnym dystansem. Natomiast początek lat 90tych to trochę taki gorący temat. Wciąż toczą się różne sprawy związane z przekrętami w tamtym okresie. Ludzie mają złe wspomnienia. Na pewno by to było kontrowersyjne. Wszystko tak naprawdę zależy od tego co dokładnie chciałabyś przedstawić. Jakie problemy, czy bardziej natury gospodarczej, politycznej czy może życie ludzi w tamtych czasach, kwestie społeczne. A i najważniejsze...dobrze napisana sztuka/musical, dobrze wyreżyserowana i zagrana zawsze się sprawdzi. A kontrowersyjność może być darmową reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Lubicie ... 18.01.08, 14:01 Jak teksty piosenek napisze Andrzej Rychard, to jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Lubicie ... 18.01.08, 14:01 A jak Promyk to nie przyjdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Lubicie ... 18.01.08, 14:06 Przyjdę! Nawet z kotami, jak można :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Lubicie ... 18.01.08, 14:01 A i w sumie coś takiego już kiedyś powstało na scenie offowej. Przedstawienie "Koncert 2001" ( lub 2000;))), nie pamiętam teatru 36 zł w reżyserii Mirosława Wasiewicza. W sumie nie było to konkretnie o transformacji, a o wszystkim. Podróż PKSem przez Polskę i podsumowanie rzeczywistości. Wszystko właśnie w takiej wersji muzycznej. Koncert rockowy w tle na żywo, a aktorzy grali ciałem...czasem coś podśpiewując również. ;) Na festiwalach teatralnych to się sprawdziło i podobało. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pustynna_roza Re: Lubicie ... 18.01.08, 19:00 Ja uwielbiam, przyjde na pewno;-))) Odpowiedz Link Zgłoś