Dodaj do ulubionych

Z Birmy do Indii

01.05.06, 20:33
Czy ktos z Was wykonal moze taka trase mam zamiar z Bangkoku dostac sie do
Birmy a potem do Indii z tego co wyczytalam na forach nie ma na razie
mozliwosci zrobienia tej trasy ladem ale moze ktos ma nowsze informacje
A moze ktos sie orientuje ile kosztuje samolot z Birmy do np Kalkuty

Z gory dzieki za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: migueluski Re: Z Birmy do Indii IP: 66.90.73.* 07.05.06, 05:48
      witam
      ladem oficjalnie granicy nie da sie przekroczyc, chociaz wiem ze juz jezdza
      ciezarowki z chin przez stan kachin do indii, ale ten obszar jest dla turystow
      zamkniety.

samolotem np. biman airlines (bangladesz), z bangkoku do dhaki z
      miedzyladowaniem w yangoonie, to jakies 145 usd one way.a stamtad do indii do
      juz rzut kamieniem.

ile dokladnie kosztuje przelot do kalkuty z yangoonu dowiem sie za moment, jak
      znajde przy niedzieli jakies biuro
      pzdr
      m
    • Gość: migueluski Re: Z Birmy do Indii IP: 66.90.73.* 07.05.06, 05:48
      witam
      ladem oficjalnie granicy nie da sie przekroczyc, chociaz wiem ze juz jezdza
      ciezarowki z chin przez stan kachin do indii, ale ten obszar jest dla turystow
      zamkniety.

samolotem np. biman airlines (bangladesz), z bangkoku do dhaki z
      miedzyladowaniem w yangoonie, to jakies 145 usd one way.a stamtad do indii do
      juz rzut kamieniem.

ile dokladnie kosztuje przelot do kalkuty z yangoonu dowiem sie za moment, jak
      znajde przy niedzieli jakies biuro
      pzdr
      m
      • przemkowa.bi Re: Z Birmy do Indii 07.05.06, 12:08
        Dzieki za odpowiedz w tym roku zaliczylam indochiny ale niestety nie mialam
        czasu na birme , ale jako ze bakcyla podrozowania zlapalam juz dawno na
        przyszly rok planuje indie i wlasnie mysle o ladowaniu w Bangkoku potem do
        birmy a potem do Indii na wszystko bede miala nie wiecej niz miesiac
        • besir1 Re: Z Birmy do Indii 07.05.06, 14:37
          goraco polecam, abys zarezerwowala sobie caly miesiac na Birme wylacznie i juz
          nie myslala o Indiach. Mozesz mi wierzyc, ze jesli tak zrobisz , to sama
          przyznasz, ze to byla dla Ciebie najlepsza rada , jaka dostalas na
          necie :) ...Powaznie pisze - mioesiac jest na Birme wrecz idealny, chociaz
          rzecz jasna wszystkiego i tak nie zobaczysz
          • przemkowa.bi Re: Z Birmy do Indii 07.05.06, 14:59
            Bylam teraz w Laosie. Kambodzy i Tajlandii, czy Birma faktycznie tak rozni sie
            od tych panstw ? Zapewne jest piekna i pewnie bardziej egzotyczna ale czy warto
            zrezygnowac z Indii dla Birmy
            Mnie do podrozy ciagnie przede wszystkim egzotyka ludzie przyroda nie lubie
            typoowo turystycznych miejsc i pewnie Birma nie jest jeszcze turystyczna ale
            nie mam niestety takich mozliwosci zeby jezdzic czesto po swiecie :)
            moge pojechac gdzies tak daleko nie czesciej niz raz na 1,5 roku wiec musze isc
            na kompromis ze albo zobacze cos szybko albo nie zobacze tego nigdy w zyciu
            Wiec zadaje Ci pytanie :) wczuj w moją role masz mozliwosc gdzies pojechac w
            drugiej polowie 2007 roku wybrlabys Birme (majac juz za soba indochiny) czy
            wybralbys indie w ktorych jeszcze nie byles :)
            Licze na szczera odpowiedz Besira i wszystkich bardziej doswiadczonych
            podroznikow :)
            • Gość: lechu07 Re: Z Birmy do Indii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:06
              Odpowiedz jest jasna:)

pozdrawiam
    • Gość: Janusz Re: Z Birmy do Indii IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.06, 21:22
      Hallo,
      chociaz bardzo szanuje wypowiedzi i doswiadczenia besira (nie wspominajac juz o
      miquelskim.. :-))) to ja osobiscie majac wyboe Birma lub Indie wybral Indie.
      W Birmie bylem tylko turystycznie 2 x po 2 tygodnie, w Indiach pracowalem dlugi
      okres czasu i z mojego doswiadczenia i punktu widzenia to jednak zdecydowanie
      Indie..

pozdrawiam
      janusz
      PS. W zasadzie Indie i Hindusi dzialaja mi masywnie na nerwy, ale patrzac z
      punktu widzenia turysty to optuje za Indiami..
    • besir1 Re: Z Birmy do Indii 10.05.06, 02:16
      Przemkowa - przede wszystkim nie probowalbym laczyc tych dwoch krajow w tak
      krotkim czasie, Egzotyki Birmy w Indiach nie pobijesz - o tym moge Cie
      zapewnic. Indie maja cala mase rzeczy godych zobaczenia, w Birmie natomiast
      masz takie mini Indie ...po prostu zageszczenie atrakcji jest jednak wieksze.
      Birma w stosunku do reszty Indochin jest krajem zupelnie innym.
      Jesli jedziesz przykladowo na miesiac - polecam jednak wtedy wylacznie Birme.
      Bedziesz w stanie dotrzec w okolice, ktore znajduja poza glownymi szlakami
      turystycznymi. Nie znaczy to, ze sa to okolice mniej atrakcyjne, ale po
      prostuto, ze nie sa zagospodarowane. Jednoczesnie Birma w stosunko do Indii
      jest krajem o wiele bezpieczniejszym. Ludzie sa mili, usmiechnieci, pomocni,
      ale przede wszystkim zwlaszcza poza glownymi punktami zbornymi turystow - sa
      autentyczni. W Indiach masz w porownaniu do tego cholerna natarczywosc i co
      najmniej watpliwa uczciwosc w glownych miastach. Masz tez cala mase miejsc
      wprost spektakularnych ...a wiec masz maly problem z wyborem :) Przemkowa -
      Podobnie jadac na miesiac na przyklad do Indii, zachaczanie o Birme jest zwykla
      strata czasu i pieniedzy.. W czasie krotkiego stosunkowo wyjazdu tych krajow
      nie da sie polaczyc w jedna calosc 9 oprocz laczenia na sile). Moja rada - jedz
      najpierw do Birmy, poki jeszcze jest to podroz nie tylko w przestrzeni, ale i w
      czasie. To ostatnie prawdopodobnie niedlugo sie juz zmieni, a wiec te okazje
      wtedy zaprzepascisz. Indie poczekaja na nastepny wyjazd. Jest jeszcze jedna
      sprawa - zalezna od dlugosci czasu ktorym dysponujesz. Mozesz sobie powiedziec
      tak: jesli mam wiecej niz miesiac - jake do Indii i tylko do Indii. Jesli mam
      do miesiaca - tylko Birma.
      • przemkowa.bi Re: Z Birmy do Indii 10.05.06, 20:22
        Dziękuje za odpowiedzi, to mam teraz myslenice :), zjednej strony chciało by
        sie zalapac w Birmie jeszcze na ten inny czas a zdrugiej strony Indie to inny
        zakątek swiata :) mam rok zeby sie zastanawiac :)

Co do terminow to niestety w moim wypadku jest to maksymalnie miesiac i raczej
        nie bedzie okazji zeby bylo inaczej

Ale dzieki za wasze odpowiedzi przynajmniej mam jasnosc zeby niedzielic
        wyjazdow czyli albo Indie albo Birma :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka