tengoku77 Re: Haruki Murakami. 31.07.08, 13:10 Mam Jego 'Kafkę nad morzem', ale jeszcze nie zabrałam się za to:P Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Haruki Murakami. 31.07.08, 13:28 Ja zostawiam Kafkę gdzieś tam na koniec. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Re: Haruki Murakami. 31.07.08, 17:38 kitek_maly napisała: > > Ja zostawiam Kafkę gdzieś tam na koniec. :-) > :)) Na mnie czeka jeszcze ok. 8 innych książek:P Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Koniec świata i Hard-boiled Wonderland. 01.09.08, 21:02 Skończyłam czytać wczoraj. Hmm jeśli chodzi o zakończenie to chyba nie jest jednoznaczne, a przynajmniej ja to tak odebrałam - można sobie chwilkę spędzić dumając nad tym wszystkim. Super klimacik - dwa światy, a wręcz dwa różne światy, rozwój technologiczny przeplata się odciętym od cywilizacji miastem. Jedyny minus - 30 stronicowy opis przeprawy, na którym to zacięłam się na dwa dni. Starsznie mnie to zmordowało. :-) Mógł to Murakami opisać na dwóch kartkach. Reasumując - mocne 4.5. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chochlyn Re: Haruki Murakami. 02.09.08, 09:27 Polecam wszystkie, ale najbardziej "Koniec świata i Hard-Boiled Wonderland" i "Norwegian wood". O dziwo "Kronika..." bardzo mnie znudziła. Może kiedyś dam jej jeszcze szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Haruki Murakami. 02.09.08, 13:19 :-) Co jakiś czas dopisuję swoją ocenę kolejnych książek, bo od lutego już nieco zgłębiłam temat Murakamiego. O Końcu świata piszę nad Tobą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mlodanienawisc Re: Haruki Murakami. 02.09.08, 14:57 na poczatek polecam "przygode z owca" sama zaczelam wlasnie od tej ksiazki i to byl dobry wybor Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Haruki Murakami. 02.09.08, 15:00 Hehe nooo tak, już czytałam. :-) Od lutego się nieco zmieniło. :-) Ehh teraz każdemu będę odpisywać, że już czytałam, ale jakoś tak bez sensu chyba zakładać nowy wątek na ten sam temat. Odpowiedz Link Zgłoś