initiana 17.02.08, 23:38 Hej, mam pytanie, które konto z w/w bardziej polecacie? Ile sie płaci za prowadzenie rachunku i przelewy? Z góry dziękuję za odpowedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 17.02.08, 23:40 Ja bym Ci polecała Multibank. Jak mi to ktoś kiedyś wytłumaczył mBank jest dla pryszczatych nastolatek, które się podniecają tym, że sobie mogą poklikać. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Inteligo czy mBank? 17.02.08, 23:45 kitek_maly napisała: > Jak mi to ktoś kiedyś wytłumaczył mBank jest dla pryszczatych > nastolatek, które się podniecają tym, że sobie mogą poklikać. ;-) no dzięęęęki ;P mam konto w mBanku od 6 lat i bardzo sobie chwalę Odpowiedz Link Zgłoś
marika.w Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 00:04 Ja już od kilku lat posiadam konto w mBanku i mogę je z czystym sercem polecić. Prowadzenie konta nic mnie nie kosztuje, wydanie nowej karty także, ponoć znieśli też opłaty za przelewy do innych banków (wcześniej kosztowały 50 gr więc też niewiele) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 00:05 Przecież zaznaczyłam, że to nie moje słowa, nje? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 00:35 dzieki kitek! rozszyfrowalas mnie - pryszczata 15latke;p Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 00:39 Po raz kolejny przypominam, że to nie jest moje zdanie. :-) Człowiek cudzysłowu nie postawi i potem się tłumaczyć musi w nieskończoność. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 00:41 sie nie tlumacz, juz i tak nic ci nie pomoze! <foch> ide snic o 'koszykarzu';) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 00:41 Nic nie mówiłaś, że trudni się wyplataniem. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 13:04 tia, to swietnie Ci wytlumaczyl, pozazdroscic doradcow! Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:43 Oj, Znowu, Znowu, to tak żartem było. :-) Coś ostatnio rzeczywiście lubisz się czepiać. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 13:10 > Jak mi to ktoś kiedyś wytłumaczył mBank jest dla pryszczatych > nastolatek, które się podniecają tym, że sobie mogą poklikać. ;-) Bardzo merytoryczna ocena. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:46 Jessssuuu, więcej Wam nic nie powiem! :-P Czy wszystko trzeba traktować tak dosłownie? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:50 Czy ze wszystkiego trzeba robić sobie żarty? Ktoś pyta o konto, chce usłyszeć konkrety, a nie bzdurę (która w dodatku jest mało śmieszna) typu "to konto dla pryszczatych nastolatek". Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:52 To co mam teraz zrobić? Czego oczekujesz? Kwiaty, przeprosiny? Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:53 Niczego nie oczekuję. Tylko Ty nie oczekuj, że wszyscy będą zachwyceni Twoją super-dowcipną wypowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:57 Ale może też na przyszłość nie pouczaj, ok? Jak mam ochotę, to sobie będę żartować. A jak uważasz, że żart jest nie na miejscu, to klikaj kosz. A tak swoją drogą czy uważasz, że pytanie: Hej, mam pytanie, które konto z w/w bardziej polecacie? Ile sie płaci za prowadzenie rachunku i przelewy? Z góry dziękuję za odpowedzi. jest konkretne?? Opłaty są uzależnione od typu konta, a autorka nie raczyła wspomnieć jaki ją interesuje. Zresztą akurat to można w parę min znaleźć w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:59 kitku, dlaczego poprostu nie pzryjmiesz dow iadomosci, ze zart byl slaby? po co probujesz wszystkim tlumaczyc ze byl fajny, zaczynajac od tego ze wogole byl zartem... nie udal sie, trudno, zapomnijmy o tym i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 15:08 Ale gdzie ja wszystkim tłumaczę, że on jest fajny??? :-) Jak mnie atakują to się bronię, po prostu. I nikomu nic nie tłumaczę, piszę jedynie, że to nie są moje słowa i zostały ujęte w konwencji żartu. Zgodzę się z tym, że mój komentarz nie należał do mądrych i co z tego? :-) Ja na forum naprawdę nie szukam okazji do zmierzenia się z intelektualnymi wyzwaniami. :-) Piszę dla relaksu i często maksymalne głupoty. :-)) Rozumiem, że Polcia ma nieco inną wizję swojej bytności na forumie, ale dlaczego ma to być jedynie słuszna wizja? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 15:06 Ja Cię nie pouczam, napisałam tylko, że Twoja wypowiedź jest mało merytoryczna. > Jak mam ochotę, to sobie > będę żartować. Jasne, podobnie ja mam prawo komentować Twoje żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 15:11 Polcia: "Czy ze wszystkiego trzeba robić sobie żarty?" Ok, jak będę Cię widzieć w pobliżu będę się spinać i trzymać fason. Odpowiedz Link Zgłoś
tabatabasko Polecam Inteligo :) 18.02.08, 04:23 Po kilku latach korzystania z Inteligo jestem jak na razie zadowolony wiec polecam i Tobie :) A jeszcze lepiej zrobisz jak zalozysz tu i tu. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 11:48 w mbanku nic sie nie placi bo sama mam tam rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
monka_c mBank 18.02.08, 12:03 Konto w mBanku mam od początku istnienia tegoż i jestem zadowolona, nie miałam z niczym żadnych problemów(dużo bezprowizyjnych bankomatów,nie płacę za prowadzenie konta, karta gratis,za przelewy do innych banków się nie płaci). Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 13:08 Najtańszy jest Toyota Bak, dopiero wchodzący na rynek polski. Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 13:09 W Inteligo za przelew płacisz 0,5 zł, koszt prowadzenia rachunku zależy od rodzaju konta, ja płacę 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
lwika Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:20 wszystko (nawet skarpeta) tylko nie Inteligo. Wypowiedzieli mi kredyt odnawialny bo nie bylo wplywow 2 miesiace, poprosilam o rozlozenie na raty, koles na infolinii stwiedzil, ze nie ma sprawy i zebym czekala na kontakt jakiejs tam firmy ktora ustali ze mna harmonogram splat, a w dzien wymagalnosci splaty kredytu zabrali mi CAłA kase z konta - łacznie z oszczednosciami na subkoncie! Po prostu szok, przed swietami pozostawili mnie bez grosza, dodatkowo mialam debet z ktorego nie korzystalam ale mialam taka mozliwosc, to zabrali tez ten debet na splate kredytu, czyli splacili kredyt swoimi pieniedzmi, a kazda wplate ktora pojawiala sie na koncie automatycznie kierowali na splate kredytu, mimo, ze ja sama splacalam go tak jak zaproponowalam w pismie do nich, trwalo to trzy miesiace kazda wyplata (a wlasciwie zasilek macierzyncki bo mam 2 miesiecznego dziecko co im tez opisalam w moich prosbach rozlozenia platnosci na raty) moja byla ZABIERANA bez jakiegokolwiek kontaku, informacji. W koncu zadzwonil do mnie pracownik banku bardzo sie zdziwil powiedzial, ze napisze zgloszenie i zebym byla spokojna o kolejne srodki bo to chyba jakas pomylka systemu ze tak mi sciagaja wszystko po czym - przy kolejnym wplywie nastapilo dokladnie to samo!... Jak dla mnie skandal. Zero kontaktu, jak juz byl to informacje okazywaly sie bledne i do tej pory nikt sie ze mna w tej sprawie nie skontatowal pomimo moich monitow. Pamietaj ze to PKO BP skostniala struktura, gdzie nie jestes czlowiekiem tylko numerkiem, nie ma swietosci - moja sprawa jest juz u rzecznika spraw obywatelskich bo jak dla mnie to skandal. Dla rzecznika tez. Przeniosłam sie do mBanku. Opisalam historie w skrocie a w pelnej wersji jest ona jeszcze ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:29 przerażają mnie takie historie brrrrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:27 Nie wiem, ale citibanku nie polecam za chiny! Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:28 Mialam inteligo, chwalilam sobie dopoki bylo czescia jakiegos niemicekiego banku (bank geselschaft berlin polska sie to chyba nazywalo). Potem inteligo zostalo przejete przez PKO BP i zaczely sie schody - oplaty za prowadzenie konta i rozne inne cuda. Zlikwidowalam wtedy to konto i otworzylam w mBanku. Mam u nich 3 rachunki, kazdy innego rodzaju, i w zaleznosci od potrzeb przekladam sobie pieniadze z jednego na drugie. Moze i jestem jak pryszczata nastolatka lubiaca sobie poklikac, ale przynajmniej nie place zadncyh prowizji czy oplat. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 14:51 Moze i jestem jak pryszczata nastolatka > lubiaca sobie poklikac, ale przynajmniej nie place zadncyh prowizji czy oplat. A jesteś? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Inteligo czy mBank? 18.02.08, 15:09 Dżizas! Już wszyscy doradcy bankowi dostali cynk na ten wątek! Odpowiedz Link Zgłoś