gargamellka 10.03.08, 08:50 Czy dbacie o to, by miec zawsze swiezy oddech? Jakie sa najlepsze Waszym zdaniem sposoby na to, by nie bac sie otworzyc buzi? Oczywiscie oprocz mycia zebow. Tik taki, mentosy itp sa skuteczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wbita_w_jego_cien Re: Swiezy oddech. 10.03.08, 09:54 Przedewszystkim to wizyty u stomatologa, pozatym mycie zębów, nić dentystyczna, gumy, tic taki, mentosy, i roznego rodzaju odswiezacze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Swiezy oddech. 10.03.08, 10:14 ja przez dwa lata meczylam sie w pracy z facetem ktory zabijal oddechem, normalnie robilo mi sie slabo jak zblizal sie do mojego biurka, potem okazalo sie ze ma powazne problemy z zoladkiem. jesli pomimo wizyt u stomatologa i prawidlowej higiena jamy ustnej (rozniez oczysczanie jezyka) ktos ma dalej takie zmartwienie, powinien udac sie do specjalisty. nic sie nie dzieje bez przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Swiezy oddech. 10.03.08, 10:33 Ja mam problemy z żołądkiem od 7 lat i nie mam kłopotów ze "świeżością" oddechu (pytałam bliskich, psiapsióły i stomatologa - jakbym miała brzydki oddech, to choć jedna osoba by mi powiedziała). Także to chyba nie jest takie proste, nie jest to bezpośrednia przyczyna (choc może chodzi o to, że ja się leczę). IMO najważniejsza jest higiena jamy ustnej - zarówno leczenie zębów, jak i mycie, nitkowanie!!! Znałam młoda dziewczynę, która miała straszny oddech, taki zgniły i sama się kiedyś przyznała (w jakiejś rozmowie o strachu przed dentystą), że nie chodzi do dentysty i ma kilka zębów do leczenia, w tym jednego prawie już nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
cheerfuii Dentysta+szczoteczka+dieta 10.03.08, 10:33 Na nic sie zda szczotkowanie zebow jak masz prochnice zebow. Na nic zdrowe zeby i wymyte jak zjesz czosnek/cebule/kielbache - i tak samo jak bedziesz glodna - zapach sokow zoladkowych zabije kazdego ;) Zadnych tik-takow i mentowsow, ewentualnie pomoc moze guma bez cukru. Tik-taki i mentosy pomagaja podczas konsumpcji a pozniej? Zawarty w nich cukier jest trawiony przez enzymy zawarte w slinie i zabijasz oddechem jakbys sie najadla kwasnego barszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Dentysta+szczoteczka+dieta 10.03.08, 10:40 Zgadzam się w 100%. Mentosy nie są dobre ze względu na cukier, który po chwili zacznie sie rozkładać i efekt jeszcze gorszy! Ja uzywam po prostu płynu do płukania ust (kiedy nie mogę lub nie mam czasu umyć zębów w ciągu dnia np w pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_pan Re: Swiezy oddech. 10.03.08, 11:10 Jeśli smród idzie z żołądka, to raczej nic nie pomoże. Starodawną ale jako tako skuteczną metodą jest natka pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Swiezy oddech. 10.03.08, 17:20 no jasne ze tak myje zeby pare razy dziennie i tik taki mam zawsze przy sobie Odpowiedz Link Zgłoś
jakas_kobietka Re: Swiezy oddech. 10.03.08, 20:18 żucie gumy do żucia po k a ż d y m posiłku, rano wychodzenie z domu z umytymi ząbkami i najlepiej do obiadu nie wcinanie niczego, żeby potem z ryja nie waliło. Odpowiedz Link Zgłoś
tola1978 Re: Swiezy oddech. 10.03.08, 20:32 Ponoć rzucie natki pietruszki jest dobre.... Ja wiem po sobie, ze czasem jak zjem plasterek zoltego sera (bo uwielbiam podjadac ser ) to czuje dziwny oddech tak kilka godzin. Wiec na pewneo oddech taki bierze źródło w żoladku (jakiejs fermentacji?). A zatem nie podjadam. Szuru buru zabki i tyle. A mietusy dla ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś