aminoe 14.03.08, 10:06 "Pomóż polskim rysiom, zostało ich już tylko dwieśćie". Przyznam, że po obejrzeniu strony i filmiku (po lewej sronie), serducho mi się ścisnęło. Dlatego postanowiłam i Wam pokazać, może ktoś też zechce pomóc:) www.rys.wwf.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funny_game Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:08 Bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki :))) Niezorientowanych informuję, że jest możliwość wpłaty jednorazowej, nie trzeba od razu zlecenia stałego zakładać :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:15 Spisać dane do przelewu i zapłacić :) A z drugiej strony chyba lepiej zrobić zlecenie stałe, wpłacać jakieś śmieszne 10 zł czy ile tam kto chce co miesiąc i o tym zapomnieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:12 rysie są takie cudne. mi też serce ściska przez to,że są na granicy wyginięcia, dlatego się przyłączam chociaż boję się ,że i tak już za późno żeby coś zrobić =( Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:16 Z 200 będzie dość ciężko odbudować silną populację, ale udać się to może :) Tylko siano potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
aminoe Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:17 Nekomimimode, nigdy nie jest za późno, szczególnie jak jeszcze troszkę ich jest. Juz jeden gatunek, chociaż nie z naszego rejonu, tak uratowano, a osobników było mniej niż naszych rysiów. Niestety skleroza i nie pamiętam, co to za zwierzaki były. Tutaj masz dokładnie napisane, jak można pomóc, nawet jednorazowo:) www.rys.wwf.pl/mozeszpomoc.php Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:19 może wymyślić jakąś rysiową viagrę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:26 Rysie chcą się rozmnażać. Zagraża im człowiek no i niestety przy tak małej populacji naturalni wrogowie... Bez interwencji z zewnątrz chwilowo się nie obejdzie. Umrę ze smutku, jak rysie wyginą :(((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:29 łączę się z tobą w bólu też jest mi strasznie przykro i będę płakała Odpowiedz Link Zgłoś
aminoe Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:19 Funny_game, dużo siana - jak napisałaś i dużo gorących serc, a rysie kto wie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pomożemy? 14.03.08, 10:24 :))) Prawie wszyscy moi znajomi pomagają rysiom :) Odpowiedz Link Zgłoś