nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:45 ja zmieniam szampony jak skarpetki też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:46 a jak często zmieniasz skarpetki? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:47 raz na jakiś czas też tak masz? Odpowiedz Link Zgłoś
black_rosy Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:49 heh...ja sie przywiazalam go garniera nutrisse nutri gladki, pomaga troche a statnio skusilam sie na dajmont glos nivei i jest super bo wloski naprawde bardziej blyszcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 19:33 black_rosy napisała: > heh...ja sie przywiazalam go garniera nutrisse nutri gladki, pomaga troche a st > atnio skusilam sie na dajmont glos nivei i jest super bo wloski naprawde bardzi > ej blyszcza :) ...może skuszę sie na tę nową niveę jak mi sie biedronkowy skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 00:10 Elseve albo Pantene. Aktualnie Pantene. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:50 nekomimimode napisała: > raz na jakiś czas też tak masz? zdefiniuj "jakiś czas" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:55 jak nie mam czystych skarpet to dłuzej niż dzień ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:02 aha, no to moja odpowiedź na pytanie zasadnicze - nie, tak często szamponów nie zmieniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 19:31 nekomimimode napisała: > ja zmieniam szampony jak skarpetki też tak macie? hehe skarpetki zmieniam częściej niż szampon :) Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:52 Elseve Loreala - aktualnie, bo też zmieniam często ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:54 ja też myję teraz elseve ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:56 zmieniam, ale najbardziej lubie Elseve(czerwony)do farbowanych (chociaz nie farbuje wlosow)i Schauma tez do farbowanych. Wlosy sa po nich fajne .Oraz..czasem Schauma, szampon dla mezczyzn(nie wiem skad mi sie to wzielo)ale chyba troche mniej sie po nim przetluszczaja Odpowiedz Link Zgłoś
shaolinka Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 16:57 Ja mam z tym nie lada problem. Ponieważ moje włosy mają mega skłonność do przetłuszczania się i łupieżu. Właściwie, to żeby mieć lśniące i puszyste włosy, to musiałabym je myć codziennie. A tak myję co drugi dzień. Używałam już róóóóżnych szamponów, ale zawsze jest to samo. -Bambino -Johson Baby (ułatwiający rozczesywanie) -Head & shoulders (przeciw przetłuszczaniu się włosów i przeciwłupieżowy) -Shamtu (zwiększający objętość) -Palmolive (unosi włosy od nasady) -Pantin Pro V (regenerujący) -L'Oreal (na suche i zniszczone włosy) -Garnier Fructis (mający za zadanie prostować włosy) (P.s. włosy po nim zaczęły mi wypadać :/ ) Tak szczerze mówiąc to wszystkie szampony moim zdanie są do Du***. W ogóle nie spełniają tego, co mają napisane na butelce. One po prostu myją włosy. Oczyszczają je z łoju i kurzu. I na tym kończy się ich zadanie. A o żadnych wzmacnianiach, łatwiejszych rozczesywaniach, regenerowaniach itp. nie ma mowy. Różnią się od siebie marką, ceną, butelką, zapachem i kolorem. Jednym słowem: KAPOTA i tyle :/ ...::: POZDRAWIAM :::... Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:32 shaolinka napisała: > -Bambino > -Johson Baby (ułatwiający rozczesywanie) > -Head & shoulders (przeciw przetłuszczaniu się włosów i przeciwłupieżowy) > -Shamtu (zwiększający objętość) > -Palmolive (unosi włosy od nasady) > -Pantin Pro V (regenerujący) > -L'Oreal (na suche i zniszczone włosy) > -Garnier Fructis (mający za zadanie prostować włosy) (P.s. włosy po nim zaczęły > mi wypadać :/ ) > Bardzo pouczająca lektura :D Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe do shaolinka 03.04.08, 18:45 Czarna rzepa z POllena Malwa albo szampon z dziegciem z Pollena Eva (nie pamiętam dokladnej nazwy). Są w niektórych marketach, na targowiskach, za jakieś 4 złote maks. Też używałam wszystkich drogich. Problem miałam straszny, nabawiałam się łupieżu, tylko te taniochy są okej w miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 08:59 Shaolinka, przepraszam z góry, bo cie trochę opie.przę. Narzekasz, że szampony nie działają ale dobierasz je jakoś bez logiki. Skoro masz przetłuszczające się włosy z łupieżem, to po chole.. ci szampon do włosów zniszczonych i suchych??? Przecieć on natłuszcza włosy!!! To samo ułatwiający rozczesywanie, regenerujący i prostujący włosy - zawierają substancje nawilżające i obciążające włosy! Nadmiar sebum z łupieżem może świadczyc o problemach skórnych (np łupież łojotokowy) - powinnaś iść do dermatologa, który zaproponuje ci jakies leki i preparaty apteczne (niestety będą drogie!). Ja kiedys miałam łupież łojotokowy (jako nastolatka) i stosowałam różne rzeczy (pomagały ale okresowo np na pół roku). Potem zaczęłam farbować włosy i przeszło raz na zawsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:31 Aktualnie Herbal Essences. Ładnie pachnie i już nie pamiętałam, dlaczego kiedyś przestałam go kupować. No i wiem - siano mam na głowie :(( Wracam do niedawnego odkrycia - naturalnego szamponu Lavery, takiego cytrynowego. Wpadłam na niego przypadkiem i nie dość, że ładnie pachniał, to jeszcze włosy jakoś tak zdrowiej po nim wyglądały. I przestały wypadać. I miałam przyjemne uczucie, że są naprawdę "domyte". Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:34 po herbalu super włosy pachną ale też przestałam go używać bo chyba nie za dobrze działał . a ten o którym piszesz to gdzie można klupić? cena znośna? Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:42 Cena jest nieznośna, dlatego po pierwszej butelce kupilam coś innego. 33 zł chyba kosztował - dość sporo jak na szampon. Kupowałam w sklepie ze zdrową żywnością i innymi takimi eko-produktami. Pewnie w necie też gdzieś można znaleźć :) Nie będę linków wrzucać, bo mnie za spamowanie wyrzucą :P Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:36 szare mydło jest najlepsze na wszystko! podobno Odpowiedz Link Zgłoś
shaolinka Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:48 No i płukanka z octu i cytryny jest ponoś dobra :) Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:52 shaolinka napisała: > No i płukanka z octu i cytryny jest ponoś dobra :) i z uryny Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 17:54 polecam maseczkę do włosów z glinki kałowej Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 19:11 wszystkie szampony dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
wyrywna Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 19:22 Dla mnie fajne są szampony firmy Pollena Eva, o których ktoś już pisał. Kiedyś używałam takiego z ekstraktem z brzozy (dawno temu), później lnianego, teraz - z czarnej rzepy - niezbyt ładnie pachnie i może opakowanie nie jest jakieś super przebajerzone, ale te szampony są dobre, niedrogie i wydaje mi się, że nie są naszpikowane jakimiś niepotrzebnymi chemicznymi składnikami nadającymi kolor i zapach. Choć reklama robi swoje i kiedy się myje włosy pięknie pachnącym szamponem w ładnej butelce, to jest to jakaś namiastka (powtarzam: namiastka) luksusu... Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: jakim szamponem myjecie włosy 03.04.08, 19:32 nekomimimode napisała: > ha :D szamponem z biedronki :) Odpowiedz Link Zgłoś
eluent_live Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 10:25 jakiś horror. Czym polewacie swoje łepetyny? Jakieś rozcieńczone ekstrementy. Nic dziwnego, że na mieście zero znośnych fryzur. Peryferie Europy. Prowincja i zaściankowość. Dałyście wcisnąć sobie kit! Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 10:36 eluent_live napisał: > jakiś horror. Czym polewacie swoje łepetyny? Jakieś rozcieńczone > ekstrementy. Nic dziwnego, że na mieście zero znośnych fryzur. > Peryferie Europy. Prowincja i zaściankowość. Dałyście wcisnąć sobie > kit! A do czego konkretnie pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:01 znaczy się? to poleć coś dobrego. czekam Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:14 eluent_live napisał: rozcieńczone > ekstrementy a co to za specyfik te ekstrementy? Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:18 uryna mówiłaś przecież Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:20 no to raczej chodzilo o ekskrementy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:24 kurcze myślałam ,że to extrementy Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:26 od wczoraj i tak najbardziej lubię sraczkę myśli i biegunkę słowną :) Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:29 prawda, że urocze i ślyczne? :DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 11:37 Vichy Dercos pszenicznym po długich poszukiwaniach - to jest to i nie ma sie co przerazac ceną - bo wydajny jest Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:04 Teraz Nivea , taki z różową nakrętką czy czymś takim do otwierania. Wcześniej Dove. A wcześniej... nie pamiętam:P Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasz5 Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 12:07 aktualnie matrix seria biolage,i jak narazie się sprawdza więc na zmiany sie nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
shaolinka Re: jakim szamponem myjecie włosy 04.04.08, 13:00 >> Skoro masz przetłuszczające się włosy z łupieżem, to po chole.. ci szampon do włosów zniszczonych i suchych??? Odp: Nie od zawsze moje włosy miały skłonność do przetłuszczania się i łupieżu. Kiedy używałam tego szamponu do włosów suchych i zniszczonych nie miałam jeszcze problemów z łupieżem :) >> To samo ułatwiający rozczesywanie, regenerujący i prostujący włosy - zawierają substancje nawilżające i obciążające włosy! Odp: Nikt mi o tym nie powiedział. Skąd mogłam wiedzieć ? :) >> Nadmiar sebum z łupieżem może świadczyć o problemach skórnych (np łupież łojotokowy) - powinnaś iść do dermatologa, który zaproponuje ci jakieś leki i preparaty apteczne (niestety będą drogie!). Odp: Lekarz powiedział, że szkoda się "truć" silnymi medykamentami z apteki i powiedział, żebym stosowała H&S. Ale on i tak nie pomaga :/ >> Potem zaczęłam farbować włosy i przeszło raz na zawsze :-) Odp: No tak. Farba nieźle wyżera wszystko co złe. To jej plus :) Ja jak miałam farbowane włosy, też nie miałam takich problemów jak z naturalnymi :) Odpowiedz Link Zgłoś