katka81 04.09.03, 11:28 Mam pytanko? Czy ktos juz nabyl poradnik "Zawsze bezpieczna"? Czekam na Wasze opinie. Z góry dziękuje i pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asystentka_sekretarka Re: Książka 12.09.03, 17:24 Jak na razie to chyba jedyna poważna książka na ten temat. Mnie się bardzo podobała. Zauważyłam tylko jeden istotny dla mnie mankament omawiany już zresztą na innym forum: nie było nic o sytuacji molestowania seksualnego studentek przez personel uczelni. Czemu żadnych wskazówek dla studentek panowie autorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: Książka 13.09.03, 15:29 asystentka_sekretarka napisała: > nie było nic o sytuacji molestowania seksualnego > studentek przez personel uczelni. Czemu żadnych wskazówek dla studentek panowie > autorzy? ksiazka jest glownie suma doswiadczen z praktyki kobiet ktore przeszly przez nasze szkolenia i innych ktore pomagaly tworzyc program przez listy, rozmowy itp. Stad duzo jest tam o roznych przypadkach molestowania w pracy, pokazywania kobietom "gdzie jest ich miejsce" w pracy i nie tylko. To wszystko o czym owiadaly i co cwiczylismy na zajeciach zostalo uporzadkowane w rozdzialy i opisane. Dopiero po wydaniu ksiazki uswiadomilismy sobie, ze przez caly ten czas nie pojawila sie u nas ani jedna dziewczyna ktora by sie poskarzyla na molestowanie seksualne akurat ze strony wykladowcy. Czyzby wykladowcy byli pod tym wzgledem tak poprawni w porownaniu z pracodawcami? Nie mam pojecia. W kazdym razie o pracodawcach slyszymy notorycznie. Na uczelniach mamy sporo przypadkow lekcewazenia studentek "szukajacych na studiach meza" ze strony wykladowcow i o tym w ksiazce jest, ale jakos tak wyszlo, ze akurat temat o ktory pytasz nigdy jeszcze nie wyplynal na zajeciach. Pewnie do czasu nastepnego wydania wyplynie. Odpowiedz Link Zgłoś
vn Re: Książka 12.09.03, 20:57 książka "zawsze bezpieczna" zawiera mniej lub bardziej oczywiste rady jak można zadbać o własne bezpieczeństwo, na pewno warto przeczytać, jest ciekawa i przekonywująca. Pomoże ocenić czy nieświadomie nie zachowujesz się jak "ofiara idealna". jest na rynku jeszcze jedna książka "samoobrona dziewcząt" Sunny Graf, MUZA, skierowana do nastolatek, bardzo fajnie wydana ze zdjęciami i zabawnymi rysunkami, ale choć nie jestem już nastolatką to przeczytałam ją z przyjemnością, autorka podobnie jak Kruczyński i Droździak pisze o psychologicznych aspektach samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.drozdziak Re: Książka 13.09.03, 15:31 vn napisała: > jest na rynku jeszcze jedna książka "samoobrona dziewcząt" Sunny Graf, MUZA, > skierowana do nastolatek, bardzo fajnie wydana ze zdjęciami i zabawnymi > rysunkami, ale choć nie jestem już nastolatką to przeczytałam ją z > przyjemnością, autorka podobnie jak Kruczyński i Droździak pisze o > psychologicznych aspektach samoobrony. kupilem. Dobra. Odpowiedz Link Zgłoś