04.09.03, 11:28
Mam pytanko? Czy ktos juz nabyl poradnik "Zawsze bezpieczna"? Czekam na Wasze
opinie. Z góry dziękuje i pozdrawiam:))
Obserwuj wątek
    • asystentka_sekretarka Re: Książka 12.09.03, 17:24
      Jak na razie to chyba jedyna poważna książka na ten temat. Mnie się bardzo
      podobała. Zauważyłam tylko jeden istotny dla mnie mankament omawiany już
      zresztą na innym forum: nie było nic o sytuacji molestowania seksualnego
      studentek przez personel uczelni. Czemu żadnych wskazówek dla studentek panowie
      autorzy?
      • pawel.drozdziak Re: Książka 13.09.03, 15:29
        asystentka_sekretarka napisała:

> nie było nic o sytuacji molestowania seksualnego
        > studentek przez personel uczelni. Czemu żadnych wskazówek dla studentek
        panowie
        > autorzy?

ksiazka jest glownie suma doswiadczen z praktyki kobiet ktore przeszly przez
        nasze szkolenia i innych ktore pomagaly tworzyc program przez listy, rozmowy
        itp. Stad duzo jest tam o roznych przypadkach molestowania w pracy, pokazywania
        kobietom "gdzie jest ich miejsce" w pracy i nie tylko. To wszystko o czym
        owiadaly i co cwiczylismy na zajeciach zostalo uporzadkowane w rozdzialy i
        opisane. Dopiero po wydaniu ksiazki uswiadomilismy sobie, ze przez caly ten
        czas nie pojawila sie u nas ani jedna dziewczyna ktora by sie poskarzyla na
        molestowanie seksualne akurat ze strony wykladowcy. Czyzby wykladowcy byli pod
        tym wzgledem tak poprawni w porownaniu z pracodawcami? Nie mam pojecia. W
        kazdym razie o pracodawcach slyszymy notorycznie. Na uczelniach mamy sporo
        przypadkow lekcewazenia studentek "szukajacych na studiach meza" ze strony
        wykladowcow i o tym w ksiazce jest, ale jakos tak wyszlo, ze akurat temat o
        ktory pytasz nigdy jeszcze nie wyplynal na zajeciach. Pewnie do czasu
        nastepnego wydania wyplynie.
    • vn Re: Książka 12.09.03, 20:57
      książka "zawsze bezpieczna" zawiera mniej lub bardziej oczywiste rady jak można
      zadbać o własne bezpieczeństwo, na pewno warto przeczytać, jest ciekawa i
      przekonywująca. Pomoże ocenić czy nieświadomie nie zachowujesz się jak "ofiara
      idealna".
      jest na rynku jeszcze jedna książka "samoobrona dziewcząt" Sunny Graf, MUZA,
      skierowana do nastolatek, bardzo fajnie wydana ze zdjęciami i zabawnymi
      rysunkami, ale choć nie jestem już nastolatką to przeczytałam ją z
      przyjemnością, autorka podobnie jak Kruczyński i Droździak pisze o
      psychologicznych aspektach samoobrony.
      • pawel.drozdziak Re: Książka 13.09.03, 15:31
        vn napisała:

> jest na rynku jeszcze jedna książka "samoobrona dziewcząt" Sunny Graf, MUZA,
        > skierowana do nastolatek, bardzo fajnie wydana ze zdjęciami i zabawnymi
        > rysunkami, ale choć nie jestem już nastolatką to przeczytałam ją z
        > przyjemnością, autorka podobnie jak Kruczyński i Droździak pisze o
        > psychologicznych aspektach samoobrony.

kupilem. Dobra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka