Dodaj do ulubionych

dziwne/ straszne miejsca

22.04.08, 00:45
czy zdarzyło wam się być w pozornie zwyczajnych miejscu, które emanowało tak
złą energią, że natychmiast mieliście ochotę z niego zwiewać i nie oglądać się
za siebie? ;) i nie mam na myśli żadnych lochów, ruin zamków i cmentarzysk
żeby nie było...
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:46
      szkoly wszelkiego rodzaju
      • havokkk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 13:25
        Oddziały onkologiczne
        • kretynofil Hotel Europejski, Wroclaw,... 22.04.08, 19:12
          ...Hilton Grosvenor w Edynburgu. Co ciekawe, nie chodzi o hotele w
          ogolnosci, bo w wielu mieszkalem i bylo ok. Tylko z tymi mialem
          problem...

Ale te dwa sa naprawde okropne - caly czas ciarki chodza po
          plecach... Zwlaszcza ten Hilton - pokoje sa bardzo waskie i bardzo
          wysokie, budynek strasznie stary, przy oknach ciezkie kotary, ktore
          sie w nocy ruszaja jak jest wiatr. Mieszkalem tam przez miesiac i
          przez caly ten miesiac czulem sie tam paskudnie... Ni cholery nie
          moglem sie przyzwyczaic...

Jeszcze w Lodzi jest taki lasek na Feliksinie - nie znam twardziela,
          ktory by tam w nocy wytrzymal dluzej niz kilka minut. Kiedys moja
          zona ze swoim owczesnym chlopakiem znalezli niedaleko rozbity
          samochod (ktory spadl do lasu z drogi). Trupow nie bylo, wiec pewnie
          kradziony, ale podobno niezle sie wystraszyli...

Lasek, dla twardzieli:

maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=Dworcowa,+lodz,+poland

Chodzi o ten trojkat lasu pomiedzy ulicami Dworcowa i Jedrzejowska.
          Na pewno siedzi tam jakies wezysko...

----------------------------------------------

Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach
          internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba
          czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z
          kretynami. Milej lektury :)
    • milleniusz Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:47
      nolus napisała:

> czy zdarzyło wam się być w pozornie zwyczajnych miejscu,
      > które emanowało tak złą energią, że natychmiast mieliście ochotę
      > z niego zwiewać i nie oglądać się za siebie? ;)

Znaczy innym niż szkoła? To nie... :)))
      • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:51
        u nas w środku miasta, nie w centrum ale i na obrzeżach jest
        opuszczony dom, w którym Żydzi zostali wymordowani(chyba).
        opuszczony. wszyscy nowi właściciele sie wynosili po jakims czasie.
        chciałam tam iść, ale nikt ze mna nie chce, a sama sie boję
        • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:52
          jakie to miasto?
          moze ja z toba pujde
          • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:53
            Krak nie boisz sie?
            • bertrada Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:55
              Jesteś z Kraka? To dlaczego ja nie słyszałam o takim miejscu?
              • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:05
                tak:) nie wiem myślałam ze wiekszosc wie o tym miejscu:)
            • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:55
              kazimierz?
              jesli do tego domu mozna wejsc od tak,to czemu nie?
              • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:59
                nie kazimierz, bardziej w strone prokocimia, ale to jutro dokładnie
                napisze, bo orientacja u mnie zadna, czasami przejezdzam obok.

Jak mogliście nie słyszeć. Njatańsza nieruchomośc w Krakowie, a nikt
                nie chce
                • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:00
                  gdzie jest prokocim?
                  ten dom to rudera?
                  • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:04
                    nie, no zwyczajny dom, nie rudera. podobno jeszcze meble sa (nie
                    rozkradli!) zreszta widac troszke jak sie przejezdza., mój chłopak
                    tam był jak jeszcze nie bylismy razem, ale drugi raz za zadne skarby
                    nie chce tam pojsc.
                    • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:06
                      dlaczego nie chce?
                      • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:10
                        "czy zdarzyło wam się być w pozornie zwyczajnych miejscu, które
                        emanowało tak
                        złą energią, że natychmiast mieliście ochotę z niego zwiewać i nie
                        oglądać się
                        za siebie?

własnie dlatego:) poza tym twierdził, że cos złego sie działo wtedy
                        i później...nie chciał za bardzo gadać o tym ale zapytam to ci
                        napisze dokładnie
                        • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:12
                          koniecznie
                          chce to wiedziec co tam sie stalo
                          • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:20
                            oki zapytam:)

aha btw poważnie lubisz krag i klatwe? bo mnie te filmy rozczarowały
                            tzn. w ogole sie nie bałam, a przeciez dobry horror
                            powinien "straszyć"
                            • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:21
                              atmosfera wbijala mnie w fotel
                              mimo ze straszydlo nie bylo takie straszne
                              • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:25
                                dobry horror to taki na którym KRZYCZE ze strachu.
                                INNI jest niezły.co prawda nie horror, ale robi wrażenie.polecam
                                • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:27
                                  sa horrory straszace obrzydlistwem,np.:"pila"
                                  a sa tez straszace atmosfera,np.:"krag"
                                  ja wole te drugie
                                • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 12:58
                                  Super film. Można się bać, a w sumie nic strasznego się nie dzieje.
                                • simply_z Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:39
                                  free.bzyyk napisała:

> dobry horror to taki na którym KRZYCZE ze strachu.
                                  > INNI jest niezły.co prawda nie horror, ale robi wrażenie.polecam
                                  ten dom nie ejst przypadkiem tuż przed Tesco? wlasnie w okolicach
                                  Prokocimia? ma tak jakby 3 balkony?
                          • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:33
                            Witam..chętnie się z Wami wybiorę...( jak już idziecie tam..:P) ze
                            strasznych miejsc to nie znam tylko kiedyś mieszkałem z rodziną na
                            wakacjach w domu którym żekomo coś się kiedyś wydarzyło...jakaś
                            dręczona osoba tam dawała o sobie znać ..PONOĆ!! prawda czy nie nie
                            wiem ale niekiedy ciarki przechodziły po plecach..to wieś dużo na
                            wsi się słyszy o takich żeczach..:P)
                            • piedrole Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 21:26
                              do biblioteki po slownik, razem z kolega z powyzszego postu
                              • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 22:11
                                O CO CI CHODZI?????????
                                będziesz błędy poprawiał??
                                czytaj text a nie litery...
                                a poza tym perfekcjoniści zyją krócej...
                    • pechowy_kot ten dom... 22.04.08, 08:07
                      ... o ktorym mowisz jest tuz przy zjezdzie na obwodnice, zreszta mam do niego
                      jakies 500m i nigdy tam nie bylam, chociaz nie raz chcialam ;)
                      postawili tam nawet jakas kapliczke, ale nic nie pomogla i faktycznie ciagle
                      jest na sprzedaz
                      • liselle Re: ten dom... 22.04.08, 12:33
                        Ach, a ja niedawno byłam w Krakowie na weekend. Kurde jakbym wiedziała to bym
                        zahaczyła o te domiszcze. Chociaż może lepiej licha nie kusić :)
                        • nuova Re: ten dom... 22.04.08, 13:01
                          A mnie właśnie to zaintrygowało. Poprosze o namiary dokładniejsze na
                          posiadłość! :)
                          • pechowy_kot Re: ten dom... 22.04.08, 14:29
                            dom jest po prawej stronie ul.Wielickiej (o ile to jeszcze Wielicka), a
                            dokladnie przy zjezdzie z trasy, pierwszy zjazd z prawej strony; trudno go nie
                            zauwazyc: czerwona cegla, spadzisty dach, puste okna (wybite szyby) i ogloszenie
                            jakiejs agencji nieruchomosci ;) stoi tuz przy tym zjezdzie, ogolnie obraz nedzy
                            i rozpaczy; widac, ze powoli zaczyna sie sypac, dla mnie to smutny widok, zawsze
                            na niego patrze i zastanawiam sie czy kiedys znajdzie wlascicieli
                            • nuova Re: ten dom... 22.04.08, 14:31
                              Brzmi upiornie.
                              Jak bedę w okolicy, to nie omieszkam obadać :)
                              • bertrada Re: ten dom... 22.04.08, 14:32
                                A ja jak będę przy kasie to go sobie kupię. ;P
                                • nuova Re: ten dom... 22.04.08, 14:35
                                  Kuimy na spłkę? :) On nie jest ponoć drogi!
                                  • nuova zjadłam 22.04.08, 14:36
                                    'p' i 'ó'
                                  • bertrada Re: ten dom... 22.04.08, 14:37
                                    Może być na spółkę. Ale co z tego, że nie jest drogi jak remont
                                    pewnie wyczyści każdą kieszeń. ;P
                                    • nuova Re: ten dom... 22.04.08, 14:43
                                      Ale po co remont, skoro nie bedziemy tam mieszkały same?

A poza tym współlokatorzy niech też się zrzucą na remont :PP A co!
                                      • bertrada Re: ten dom... 22.04.08, 14:48
                                        To tam sa jacyś żywi lokatorzy?
                                        Poza tym jak sie mieszka, nawet z lokatorem, to dobrze zapewnic
                                        sobie odrobinę luksusu. A z powybijanymi oknami w zimie może być
                                        ciężko. ;P
                                        • nuova Re: ten dom... 22.04.08, 14:50
                                          > To tam sa jacyś żywi lokatorzy?

Raczej tacy z zaświatów :D Nie mów, że nie wiedziałaś ;P

> A z powybijanymi oknami w zimie może być
                                          > ciężko. ;P

Czym ty się przejmujesz? Przed nami lato !!! 'Klima' jak się
                                          patrzy ;)
                                          • bertrada Re: ten dom... 22.04.08, 14:55
                                            O tych z zaświatów słyszałam ale im ten brak remontu nie
                                            przeszkadza, więc na pewno się nie dorzucą. Myslałam, że mówisz o
                                            jakiś żywych, którzy sobie tam odpoczywają po ciężkim dniu zbierana
                                            złomu. ;P
                                            • nuova Re: ten dom... 22.04.08, 17:05
                                              > jakiś żywych, którzy sobie tam odpoczywają po ciężkim dniu zbierana
                                              > złomu.

Tego nie wykluczam.
                                              Przekonamy sie jak tam zajrzymy ;))
                            • listekklonu Re: ten dom... 22.04.08, 18:34
                              Przy Wielickiej? Przed, czy za Tesco, patrząc od strony centrum? Mieszkam w tej
                              okolicy, a nie wiedziałam dotąd o tym domu.
                              • pechowy_kot Re: ten dom... 22.04.08, 19:24
                                za Tesco, jadac w strone Wieliczki, zjazd w prawo przed zjazdem na obwodnice
                                • mimiorny Re: ten dom... 22.04.08, 19:52
                                  widać ten budynek z mapki googla???? zaraz sprawdzę..tylko nie wiem
                                  jaki to numer..:)
                                • listekklonu Re: ten dom... 22.04.08, 20:01
                                  Dzięki!
                            • kr_ka_11 Re: ten dom... 23.04.08, 10:19
                              o kurcze.. to juz wiem gdzie to jest.. o tym domu wlasnie byl raz caly program
                              ale genezy tego straszenia nie znalam.
                      • havokkk Re: ten dom... 22.04.08, 13:27
                        ten dom o ktorym piszesz to chyba powstal dlugo po wojnie. Co nie zmienia faktu
                        ze nawet w gazetach pisali o jego 'nawiedzaniu' i do tej pory stoi pusty
                      • czarnebzy83 Re: ten dom... 22.04.08, 22:19
                        sąsiadka?:) może razem sie tam wybierzemy?
                • kaka_86 Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 17:34
                  ja słyszłam i chyba wiem o którą ruderę chodzi. Sam widok juz przeraża...
                  • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:14
                    kaka_86, możesz podesłać jakieś foto?

Kurcze, ale sie nakręciłam na tę chałpę! ;]
                    • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:32
                      dom jest na ul.Kosocickiej, szukam zdjec w necie ;)
                      • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:38
                        A tam ulica w Kraku nic mi nie mówi, nie jestem z Kraka :)
                        I za bardzo nawet nie wiem jakbym tej chaupy miała szukać :P, ale będę dźwięczna
                        za wszelkie foty :))
                        • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:47
                          jesli uda mi sie znalezc, podesle linka - narazie szukam bez skutku
                          • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:47
                            Ja znalazłam forum, na którym ktoś pisze o tym domu :)
                            • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:49
                              ja tez znalazlam kilka ;) ale zdjec tam nie ma
                              • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:51
                                Tylko problem w tym, ze ja tamtym forom nie do końca wierze. Dla mnie tamte
                                wypowiedzi są jakies rodem z gimnazjum - nie obrażając ich autorów.

Noooszkoda, fotek nie ma.
                                • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:01
                                  odnioslam podobne wrazenie ;) co wiecej czesc ludzi wypowiada sie ze cos tam
                                  widzialo, czesc ze nie wierzy, czesc byla na "wyprawie" posty sa z '04-'05 wiec
                                  ciezko wyczuc, w kazdym razie dom nadal stoi, nikt tam nie mieszka, kapliczka
                                  tez jest ;)
                                  uprzedzam, nie namowisz mnie na wyprawe ;) boje sie "takich rzeczy"
                                  • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:05
                                    Ja takie wrażenie mam na każdym forum innym niz GW :))
                                    Kwestia przyzwyczajenia i tego, że nie pisze na innych forach niż GW ;]

Ale ja też sie boję. Tylko, że ja lubie sie bac! :))
                                    Jak nie, to nie - znajde kogoś innego :P
                                    • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:09
                                      a ja nie lubie sie bac :p znajdziesz na pewno, tylko watek nowy trzeba, bo tu
                                      nikt nie zauwazy :> aaa i fotki z checia obejrze z wyprawy :p

• nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:12
                                        Nie lubisz? No to jakaś dziwna jesteś ;D

Fotki fotkami - a znalazłaś cosik na guglach? ;>
                                        Jak sie tam wybiorę, to chyba z baterią ba(k)terii - co by mi nie padły ;]
                                        • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:18
                                          to ze dziwna jestem wiem nie od dzis :D

nic nie znalazlam, wstyd sie przyznac, myslalam ze jestem w tym niezla, a tu
                                          takie... rozczarowanie ;(
                                          • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:20
                                            Kocie pechowy, a może znasz numer tego domu? :)

Nie jesteś dziwna, to tylko żarcik ;P
                                            • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:22
                                              nie znam nr, ale znalazlam na zumi, tyle ze widac niewiele :(

skad wiesz? ;)
                                              • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:24
                                                zumi ?? what's this???
                                                • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:28
                                                  zumi.pl - wlacz, zobaczysz ;)
                                                  • simply_z Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:41
                                                    sam dom teraz jest dosc zdewastowany ,przed laty kiedy nie byl za
                                                    ekranami od strony autostrady robil bardziej upiorne wrazenie ,a
                                                    jako ciekawostke dodam ,ze od strony zakopianki tez jest dosc
                                                    upiorny dom ,w ktorym slychac placz dziecka ponoc..,swego czasu
                                                    mialam tam sie wybrac ale zostalam przy wejsciu tak sie balam:P
                                    • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:18
                                      Hej heeej ja się piszę....tylko że jestem z Wawy...bilet..:P
                                      troszkę mocnych wrażeń nie zaszkodzi....wręcz przeciwnie
                                      • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:19
                                        Ooooo, jeden odważny :D

A znalazłes cos w guglah? jakąś fotę może? zarzucisz linkiem?? :)
                                        • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:21
                                          jeszcze szukam domku z kapliczką...hmmmm
                                        • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:22
                                          mowilam ze sie znajdzie :>
                                        • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:25
                                          wpisz sobie w zumi Kraków, Kosocicka i wlacz hybryde to bedzie ten budynek przy
                                          takiej szarej odnodze wielickiej - aaaaaaaa nie wiem jak to inaczej opisac, a nr
                                          domu nie znam :(
                                          • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:28
                                            zumi kraków? tak to się nazywa to jest jakiś portal..czy co proszę o
                                            pełną nazwę...:*
                                          • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:33
                                            Noooo i mam za swoje.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
                                        • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:26
                                          blisko marketu są dwa stare domy z krzakami wokół oba mogą mieć
                                          kapliczkę ...trzeba przyznać że wyglądają "baardzo ruderowo"jednak
                                          mogę się domyślić że chodzi o jeden z nich ten na rogu ma dookoła
                                          spory parking i są auta więc może to nie
                                          ten.....ZGŁUPIAAAAAŁEM...chlip...;(
                                          • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:30
                                            to ten pierwszy przy zjezdzie, nie ten zarosniety krzakami ;)
                                        • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:35
                                          maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl
                                          mam tylko przypuszczenia...poszukaj dwóch ruder ..może ta jedna z
                                          tych...
                                          • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:38
                                            Ja pierdykam, ja mam dość na dziś :P
                                            Nie m to jak wyobraźnia na pełnych obrotach...
                                          • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:40
                                            musze przyznać, ze z lotu ptaka wygląda ponuro, a co dopiero z profilu, brrrr
                                            Dzieki za mapkę :)
                                            • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:45
                                              Proszę upzejmię ..mam nadzieję na "owocne sny"..hihihihihihihi...
                                              ale moze ję skuszę wezmę kumpli i Lecha i pojedziemy do tego domku..
                                              ..OJ Będzie się działoooooooooo.....:D
                                          • free.bzyyk Mam informacje o tym domie 22.04.08, 20:45
                                            w tym domu mieszkali dwaj bracia, którzy mordowali ludzi (którzy
                                            podobn zatrzymywal sie tam w drodze do Wieliczki-coś jak trakt) i
                                            później ich zamordowali i oni teraz tam strasza.
                                            nie dało sie tam nawet odprawić egzorcyzmów, andrzej gadał z tym
                                            ksiedzem mówil ze to jest za silne i nie da sie. jest tam nawet
                                            kapliczka , która postawili rodzice tych braci po ich smierci bo
                                            duchy domagały sie jej.

Mój facet tam był z bratem. twierdzi, ze w samym domu zamykałay sie
                                            drzwi które otworzyli. jego brat pźniej w nocy przez kilka nocy
                                            widział psa który dyszał mu nad głową. mój chłopak twierdzi, ze jemu
                                            sie sama pralka właczała, mimo iz nie była podłączona w ogole do
                                            pradu. zaden nie chce tam isc, za nic
                                            • nuova Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:15
                                              No to teraz juz nie zasnę....
                                              • mimiorny Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:20
                                                to może Ci zaśpiewam kołysankę:
                                                "luli luli Istotko Miła niech Ci się przyśni...mogiła...(Mirmiła)"
                                                ("Kajko i Kokosz"scena z kapralem)
                                                • nuova Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:22
                                                  upiornie dziękuję za takie kołysanki :]
                                            • mimiorny Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:17
                                              zaraz zaraz Twój chłopak mówił że jego braciak widział psa kiedy
                                              był w tym domu czy ten pies go nawiedzał również w jego domu to 1sze
                                              pytanie
                                              2gie to co braciak robił w nocy w nawiedzonym domciu??? ( w
                                              strasznych miejscach jest upiornie nawet w dzień a jak się już
                                              ściemnia to czas znikać....bo prześcieradła na scenę wchodzą:P)
                                              straszna historyja....ale chciałbym tam być by zdjęcia porobić...
                                              • nuova Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:21
                                                > ale chciałbym tam być by zdjęcia porobić...

Hehe, a pytania brzmiały jakbyś miał pietra ;)
                                                • mimiorny Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:24
                                                  to tylko ciekawość bo jak ktoś łazi po nawiedzonym domku w nocy
                                                  kiedy to wszyscy inni nawet egzorciści ( którzy sądzę sporo
                                                  widzieli ) omijają z daleka ..no cóż to troszkę heroistyczne i
                                                  dziwne sama przyznaj....hmm?
                                                  a pietra będe miał jak tam pojadę...
                                                  • nuova Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:27
                                                    adrenalinka z rana* jak śmietana :)

(*nie wyobrażam sobie tam pójść po zmroku)
                                                  • mimiorny Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:33
                                                    no właśnie po zmroku mnie ciekawi jak tam sąsiedzi wytrzymują....
                                                    pomyślmy ..mam ładny przytulny pokoik wyglądam za okienko i widze
                                                    nawiedzony dom umarłych morderców ..MIODZIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • nuova Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:36
                                                    > wyglądam za okienko i widze...

...swoje odbicie

buhahaha

~~To z filmu "1408" :))
                                                  • mimiorny Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 22:16
                                                    hahahaha aż tak źle chyba nie jest..hihihi...
                                                    interesują Cię takienadprzyrodzone opowiastki?
                                                  • nuova Re: Mam informacje o tym domie 23.04.08, 10:02
                                                    > hahahaha aż tak źle chyba nie jest

To nie jest "hahaha", to motyw którego raczej nie da sie łatwo
                                                    zapomnieć.

>interesują Cię takienadprzyrodzone opowiastki?

Nieeee, produkuję te posty z nudów ;]
                                              • free.bzyyk Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 21:41
                                                nie, o widział to u siebie w domu. juz po wizycie
                                                • mimiorny Re: Mam informacje o tym domie 22.04.08, 22:14
                                                  acha już rozumiem ciekawi mnie "rozumienie" takiej energji....hmm
                                                  nie jestem wierzący ale w świat upiorów raczej wierzę..jest
                                                  ciekawy...
                            • simply_z Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:59
                              daj linka;) ale czytalam gdzies ,ze po prostu spadkobiercy sie
                              procesuja
                              • nuova Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:03
                                Tam jest tylko napisane, ze nawiedzony dom stoi przy ul. Kosocickiej :) Nie ma
                                żądnych konkretniejszych info ani fotek.
                                Ja sie teraz nakrecam i jarają mnie takie, nawet najmniejsze, wieści. Tylko że
                                nie ma żadnych fotek w sieci tego domu..., albo ja kiepsko szukam :/
                      • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:12
                        wyglada z góry jak krzyż może ( jest tak chałupa na samym rogu czy
                        to ten ostatni??
                        • pechowy_kot Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 20:18
                          juz sprawdzam
          • piedrole Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 21:24
            do biblioteki idz slownik poczytaj
        • kr_ka_11 Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 10:12
          w jakiej dzielnicy? slyszalam o takim przy trasaie wypadowej do wieliczki ale Ty
          mowisz ze nie obrzeza.. pisz pisz, bom ciekawa ;)
          • kr_ka_11 do free.bzyk 23.04.08, 10:14
            kr_ka_11 napisała:

> w jakiej dzielnicy? slyszalam o takim przy trasaie wypadowej do wieliczki ale T
            > y
            > mowisz ze nie obrzeza.. pisz pisz, bom ciekawa ;)
    • bertrada Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:51
      Wszelkie instytucje publiczne. Szkoły, przedszkola, żłobki,
      szpitale, sanatoria, urzędy, zakłady pracy a nawet ośrodki wczasowe
      i wiele wiele innych. Może nie w każdej zdarzyło mi się być ale sama
      myśl o takowej już emanuje złą energią. ;P
      • milleniusz Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:57
        bertrada napisała:

> Wszelkie instytucje publiczne.

Ooo, masz rację! Poczta! Poczta emanuje energią na kilkaset metrów. Może każdą
        budują na żyle wodnej. Na wodnym żylaku wręcz.
      • choinkowa2006 Re: Pieprzysz trzy po trzy 22.04.08, 09:05
        bertrada napisała:

>>>>>przedszkola, żłobki,

Piperzysz trzy po trzy,zastanawiasz sie czasami co piszesz???
        • bertrada Re: Pieprzysz trzy po trzy 22.04.08, 11:50
          Zawsze się zastanawiam i zawsze wiem co piszę. Mogę to jeszcz raz
          powtórzyc. Wszelkiej maści instytucja publiczne emanują złą energią.
          Żłobki i przedszkola również.

A ty to jakaś pracownica instytucji publicznych, czy ktoś z kręgów
          rządowych mających pieczę nad takowymi, że tak cie to dotknęło?
          Uderz w stół a nożyce sie odezwą. ;P
          • choinkowa2006 Re: Pieprzysz trzy po trzy 22.04.08, 12:29
            bertrada napisała:

czy ktoś z kręgów
            > rządowych mających pieczę nad takowymi, że tak cie to dotknęło?
            > Uderz w stół a nożyce sie odezwą. ;P

No sorry ale zapomnialas wymienic prezydenta Zjednoczonych
            Wszechswiatow jesli juz tak wysoko siegasz hahahaha sie
            usmialam,zwykla mama nie moze byc?Dla ktorej dzieci owe miejsca sa
            najwspanialszym miejscem pod sloncem?A jesli masz złe doswiadczenia
            to uzywaj liczby pojedynczej:moj zlobek,moje przedszkole....
            • bertrada Re: Pieprzysz trzy po trzy 22.04.08, 12:43
              Pytanie dotyczyło moich prywatnych odczuć. I tak też odpowiedziałam.

Jak nie jesteś z kręgów administracji publicznej tylko matką to może
              masz wyrzuty sumienia i stąd ten problem. Może dzieci nie są
              szczęśliwe? Może ten uśmiech przyklejony do twarzy i powtarzanie jak
              mantre, że są szczęśliwe, kochają mamę i panie żłobkarki i panie
              przedszkolanki to syndrom sztokholmski i wyuczona bezradność? To nie
              jest normalne żeby tak upierdliwie sie czepiać cudzej wypowiedzi.
              Poprostu uderz w stół a nożyce sie odezwą. ;P
              • alpepe Re: Pieprzysz trzy po trzy 23.04.08, 12:54
                wiesz co, bertrada, puknij się dziecko w główkę, byle nie za mocno, bo głuchy
                dźwięk nie jest za przyjemny.
                Co to? Urban legends? A może jeszcze dopisz, że przedszkolanki wietrzą by dzieci
                chorowały i nie mają serca, jak odrywają małe dziecko od rodzica rano? Albo
                panie w żłobku znęcają się nad podopiecznymi?
                Obraziłaś b. wiele osób, które rzetelnie wykonują swoje obowiązki zawodowe i
                dzieci nie krzywdzą. Obraziłaś też matkę, która zwróciła ci uwagę na
                niestosowność twojej wypowiedzi.
                Wiem, wiem, nie masz malutkiego dziecka, to nie wiesz, co to miłość matczyna i
                jak bardzo dotknęłaś innym swoim postem.

A jakbyś miała ochotę na wycieczki osobiste pod moim adresem, to proszę cię
                bardzo: mam dwoje dzieci, 5 lat i 5 miesięcy. Starsza córka właśnie jest w
                przedszkolu, z którego mam ją odbierać ostatnią.
                Młodsza jest ze mną i pewnie będzie przy mnie aż nie dorośnie do przedszkola, bo
                w żłobku miejsc b. mało.
    • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:54
      Jest w mojej miejscowości taka droga, pod nią płynie niewielki strumyk,
      właściwie - strumyczek. I tam co jakiś czas, z nad kamienia rozlega się niski
      głos, który szepce: dajcie mi talerza i noża ...do krwi.... Bardzo się tego
      wszyscy z okolicy boimy.
      • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:57
        prawda czy sciema?
        jaka to miejscowosc?
        muwisz o moscie oczywiscie(no bo jak moze plynac strumien pod droga?)
        • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:58
          Toruń
          • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 00:59
            rydzykowo to sie teraz nazywa
            w miescie plynie ten strumien?
            • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:03
              Jeszcze dziwniejsza rzecz z tym strumykiem, bo płynie on pod ziemią, w
              średniowieczu był tam mostek ( dziś ul. nazywa się Most Pauliński), raz w roku
              otwierają podziemia i można się przejść tymi lochami, mostkiem....tajemnicza sprawa.
              • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:05
                piszesz bez sensu
                ten strumyk plynie na staruwce?
                slychac ten glos na powierzchni czy w podziemiach?
                • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:13
                  czego bez sensu. przecież nie będę teraz elaboratu wstawiać. Jest w podziemiach
                  strumyk, - łopatologicznie: jak kanały!. Nad nim, wmurowany w ścianę
                  średniowiecznej kamienicy jest kamień. I jak tam się zatrzymasz, nocą
                  szczególnie, to czasem słychać ten głos. Ale raczej omijamy to miejsce, bo to
                  mało sympatyczne są słowa. Przypuszcza się, ze może dokonywano tam jakiś
                  krwawych porachunków. Niektórzy mówią, ze zamordowano kupca zbożem i całą jego
                  rodzinę. Dla talarów. To zdarzyło się w I poł.XVw.. A trupy wrzucono do tego
                  strumyka, zeby do Wisły niepostrzeżenie spłynęły. Ale się nie udało i mord
                  ujrzał światło dzienne.
                  • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:16
                    glos muwi wspulczesna polszczyzna?
                    slyszalas to?
                    • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:18
                      dajcie talerza i noża do krwi - co chciałbyś usłyszeć w staropolszczyźnie? Nie,
                      ja nie słyszałam, tylko słyszała, że słychać.
                      • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:20
                        predzej bym sie spodziewal sluw po niemiecku,ale Turn byl wtedy na
                        pograniczu,wiec byc moze
                        a nie chcialas sama tego sprawdzic?
                        • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:23
                          Mam iść o tej porze? Sama? Bo podobno zawsze tylko jedna osoba to słyszy.
                          • wiarusik Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:23
                            jak bys mogla...
                            • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 01:25
                              idz, idz... a tez jestem ciekawa i nagraj
                              • gapuchna To może tak: 22.04.08, 01:27
                                teraz to ja spać pójdę i we śnie odwiedzę to miejsce, a co usłyszę, to wam
                                nagram. OK?
                                • wiarusik Re: To może tak: 22.04.08, 01:28
                                  zarty sobie robisz?
                                  chcemy dowodu,a dowud mozna pobrac tylko empirycznie
                                • free.bzyyk Re: To może tak: 22.04.08, 01:28
                                  buuu :(
                        • bupu Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 18:40
                          Toruń był miastem wielojęzycznym. Równie dobrze mogłeś tam niemiecką, jako i
                          polską mowę usłyszeć.
                  • bupu Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 18:38
                    A to ciekawe. Podania ludowe mówią że w lasach na przeciwnym brzegu Wisły niż
                    Nieszawa, czyli kawalek od Torunia, upiór-pokutnik straszył, łódki o północy
                    wołając, że niby to zgubiony podróżny. Kiedy jeden z nieszawskich rybaków
                    odważył się popłynąć w odpowiedzi na wołanie, już nie wrócił, a za rzeką krzyki
                    było okrutne słychać, po czym głos straszliwy zawołał "Dajcie noża i talerza do
                    krwi!" Aleć pokutnik ów, Urban, podobno swe winy odkupił i już nie straszy. Cóż
                    to zatem za straszydło z toruńskiej starówki podłapało jego tekst? ;)
    • tygrysio_misio JA! Tygrys Wielki! 22.04.08, 01:31
      nie mam takich miejsc...mam taka piosenke

sluchajac jej mam wrazenie,ze cos strasznego sie stalo...jakas
      tragedia/dramat..cos nie dokonca jednoznacznego...

boje sievjej bo czuje,ze moglabym zrobic przy niej cos strasznego

i jedno jest pewne...jak kiedys popelnie samobojstwo to sluchajac jej
      • milleniusz Re: JA! Tygrys Wielki! 22.04.08, 01:38

> nie mam takich miejsc...mam taka piosenke

Czy to jest hymn w wykonaniu Edytki?

• tygrysio_misio Re: JA! Tygrys Wielki! 22.04.08, 01:43
          nie mialam okazji posluchac go w wersji dluzszej niz 15sekund;]

ale powiem ze to piosenka z plyty ktora w rankingach najwazniejszych plyt w
          historii zajmuje zawsze miejsce w pierwszej piatce;]

pozatym to plyta z najlepszego rocznika;]

pozatym to najlepszy zespol na swiecie

kocham ich calym sercem od dzieka i za kazdym razem tak jakbym zauraczala sie
          nimi pierwszy raz;]
          • wawak1 Re: JA! Tygrys Wielki! 22.04.08, 08:54
            Clare Torry w utworze "The Great Gig in the Sky" na "Dark Side of the Moon"?
    • simon_r Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 08:51
      Dla mnie takim miejscem jest dworzec centralny w Wwie.. nie znoszę tam chodzić.

-------------------
      Krzyżówki rulez..
      • choinkowa2006 Re: pieprzysz trzy po trzy 22.04.08, 09:06
        bertrada napisała:

>>>>>przedszkola, żłobki,

Piperzysz trzy po trzy,zastanawiasz sie czasami co piszesz???
        • simon_r Re: pieprzysz trzy po trzy 22.04.08, 11:42
          To chodzi o mnie czy bertradę?

-------------------
          Krzyżówki rulez..
          • bertrada Re: pieprzysz trzy po trzy 22.04.08, 11:54
            To chodziło o mnie. Pani jest przedstawicielką jakiejś instytucji
            publicznej i krytyka dotknęłą ją do żywego. Dlatego ściga mnie po
            całym wątku. Ale ja sie dobrze schowałam i nie jest jej łatwo. ;P
    • figgin1 Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 09:41
      ta, klub daytona we wrocu.
    • trypel Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 09:48
      mam natychmiast ochote zwiewać z muzeów i oper itp - czy o takie złe miejsca
      chodzi?
    • a.part Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 11:44
      mam tak czasem jak do koscioła idę <lol>
    • mnop2 Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 11:48
      Na krakowskim kazimierzu byl taki podworzec 'zadbany' przez wariata.
      Laleczki czaki, misie pluszowe, sztuczne kwiatki, tablice
      informacyjne przy każdym exponacie napisane farbą olejną na dykcie.
      • free.bzyyk Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 12:35
        a gdzie dokładnie? nie wiesz czy jest jeszcze?
        przeszłabym sie zobaczyc
        • gapuchna Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 13:03
          A ja na krakowskim Kazimierzu pierwszy raz w życiu zostałam poderwana przez
          chłopaka. I bardzo mile to wspominam, bo....naprawdę było miło. Chyba takie
          pierwsze, dorastające zauroczenie dla mnie. Proszę, nie mówcie źle o tym miejscu!
        • mnop2 Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 08:50
          ni ma już!
          to było tak:
          idziesz w dół Józefa w stronę szerokiej, dochodzisz do końca,
          skręcasz w prawo i tam jeszcze kawalaek i już bylo w takiej szarej
          kamienicy. Szaleństwo rozciągało się do 1 piętra... :))
    • a.b1 Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 13:34
      tak, w Wilczym Szańcu tak miałam
    • akkknes Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 14:23
      blok mojego eksa :DDD

a tak naprawde to wlasnie szpitale, generalnie nawet jakies ulice po
      zmroku.
    • cherokee77 Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 17:08
      Jest taki dom w Pennsylvanii/usa/ . Za kazdym razem kiedy jestem
      zaproszona robie wszystko zeby sie wykrecic - bo cos tam jest.
      dom jest ladnie urzadzony, sluzy jako letni dom dla dzianych ludzi
      mieszkajacych w miescie, to Rosjanie , lubia sie dobrze bawic i ich
      tam nic nie rusza , ale ja strasznie sie tam mecze, po prostu cos
      mnie przygniata, ostatnio siedzialam na patio i ... zdrowy zab mnie
      rozbolal, wstalam -przestal, siadlam , znowu zaczal, bylam potem u
      dentysty i zebowi nic nie dolega. Moj maz jest przekonany ze
      poprzedni wlasciciel nadal tam mieszka , ale jego akurat lubi, bo
      ten dom remontowal.zreszta czesto sie tam cos psuje jak nikogo nie
      ma w domu. dziwne miejsce , przytlaczajaca energia
      • kasia1980_1 Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 17:28
        ludzie dla was to śmichy, chichy, a ja powiem inaczej. Z tymi rzeczami naprawde
        nie ma żartów. lepiej tego nie tykać, bo te sprawy mogą wam zniszczyć życie.
        wiem, bo całe życie czuję i widzę wiecej niż przeciętny człowiek. Duzo bym dała,
        aby sie odciąć od tego raz na zawsze!
    • dalenne Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:33
      Był jeszcze niedawno w Gdyni taki dom. Na Wzgórzu Św. Maksymiliana.
      Zbydowany z kamieni i czerwonej cegły, w klimacie przypominający
      połączenie wiedźminej chatki na kurzej nóżce i takiego małego
      zamczyska. Dookoła był ogród, taki tajemniczy i zarośnięty, w nim
      kamienne ścieżki i kamienna fontanna.
      Front domu był nienaruszony, ale tylnia część wyglądała jakby ktoś
      odrąbał ściany.
      Dom był niesamowity, robił ogromne wrażenie zarówno w dzień i w
      nocy. Wiem, że spali tam bezdomni.
      Kiedyś poszłam tam, w jakąś niedzielę, obejrzeć go od środka bo
      wcześniej się bałam ;) Taki jakiś był niesamowity, tak było tam
      mroczno i straszno. Wszyscy mówili, że tam straszy.
      Miałam tam zrobione zdjęcie gdy stałam na schodach i do tej pory nie
      wiemy czy to była wina bateri w aparacie, czy cień się tak ułożył,
      ale...uhhh...aż się boję o tym pisać, bo zdjęcie jest, są schody i
      wszystko, tylko mnie nie ma na fotce :/
      Ciężko stwierdzić czy bateria padła przed tym jak zeszłam z
      półpiętra, czy co... bo flesh był...
      Tak jakoś to dziwnie wyszło, że aż wierzyć się nie chce :)
      • dalenne Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:38
        Hmmm, właśnie sobie pomyślałam, że zgodnie z literaturą wampiry nie
        odbijają się w lustrze. Może ma to coś wspólnego również ze
        zdjęciami? ;D
        • simply_z Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 19:44
          jest niedaleko mnie cmen\tarz zydowski i czasem przechodze z psem
          tamtedy ,podobno w czasie II wojny mordowali tam też Zydow i
          faktycznie taka duszna atmosfera ,przygniatajaca choc moze to
          wyobraznia ale zawsze brak mi tchu wtedy.
    • zabers Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 21:51
      Zdażyło mi się być w dwóch takich miejscach. Pierwsze w Wałczu - na terenie Starej cegielni jest taki stary poniemiecki bunkier. Żadnych zapadni, zaułków, niby wszystko w porządku, a jednak ... kiedy szłam korytarzem poczułam jakby ludzie obok przechodzili, nawet nie przechodzili, ale przepływali. Czuło się czyjąś natrętną obecność.
      Drugie to teren byłej rzeźni w Poznaniu. Zwłaszcza w pomieszczeniach , w których (jak się później dowiedziałam) zabijano zwierzęta - wręcz fizycznie przenika ból, rozpacz, paniczny strach. Kiedy się tam wejdzie, to uczucie osacza i przytłacza do tego stopnia, że nie sposób wytrzymać. Tak jakby te wszystkie cierpienia cały czas tam były uwięzione i wręcz skondensowane jak w puszce.
    • langolier_maximus Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 22:19
      No jest pare takic miejsc :-)..jaki fajny temat.
      W Warszawie-Wolica, to taki lasek przy polac wilanowskich, graniczy
      w zasadzie z Parkiem Natolińskim (kolegium europejskie tam jest czy
      cos..)teoretycznie fajne miejsce.Ale dziwne.konkretnie taki odcinek-
      droga pod skarpa,prowadzaca az do parkanu tego Kolegium.W czasach
      liceum i studiow czesto robilismy tam ogniska,ba..do dzis czasem
      robimy ale sama bym tam nie poszla.Jak sie w dzien zapuscilam na
      rowerze to tez tak ...nie bardzo fajnie ;-).Choc w sezonie w ogole
      jezdze po calym lesie i okolicy i nie zastanawiam sie gdzie jest
      mrocznie a gdzie nie, nawet piwo lubie walnac na szlaku i nigdzie
      sie tak nie czulam jak tam.Malo ludzi tam w ogole chodzi.Kolega,
      ktory ma rozne zdolnosci do TYCH tematow twierdzi ze to nawiedzone
      miejsce i rozstrzeliwano tam ludzi w czasie wojny.Jestem dosc
      racjonalna ale faktycznie Ten kawalek nie jest ciekawy, nawet teraz
      mnie ciarki przechodza.Poprostu bardzo niesypmatyczne, odludne, choc
      latwo dostepne miejsce, 100 metrow dalej jest stadnina i knajpa,
      osiedle i ruch spory.
      Drugie takie miejsce to dzialka w Urlach.Typowa letniskowa
      miejscowa-same domki "miastowych".Jak bylam kiedys w gosciach to
      mimo ze dom fajny, dookola letnicy ciara mnie przechodzila balam sie
      sama byc na pietrze, co dziwne przeciez na codzien w ogole nie mysle
      o takch rzeczach.Moja mama tez tak sie tam czula-jakby ktos ja
      obserwowal.
      A trzecie ;-)..boze wyjdzie ze jestem nadwrazliwa hehe..trzecie to
      miejsce w lesie niedaleko dzialki tesciow.Za Legionowem.Kiedys
      zatrzymalismy sie w takim lasku i czulam sie fatalnie.co dziwne w
      lesie jest opuszczony cmetarz i tam chodzimy w nocy bez stresu a dla
      klimatu i nic.A w tamtym miejscu brrrr.niedaleko jest grob babki co
      sie spalila w tym lesie, pare osob utopilo sie w niedalekiej
      gliniance, moze ta swiadomosc tak mnie obciazyla nie wiem ;-), poza
      tym na wsi jest dom w ktorym rzekomo straszy-nie jest sprzedany od
      lat, w drugim (juz sprzedanym) powiesila sie zona wlasciciela, w
      niedalekim sasiedztwie ktos porabal siekiera kobiete, a na ulicy 5
      lat temu samochod rozjechal kolezanke szwagra, jest tez mogila
      powstancow.Nadmiar tragedii na metr kwadratowy mowie wam.a ja tam
      kiedys straszylam okolicy o 5 rano jak odchorowywalam skutki
      calonocnej imprezki ;-P
      • mimiorny Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 22:36
        ciekawe ongiś jeździłem do Urli były tam "takie różne domy"w którym
        wtedy mieszkałaś i po której stronie torów??
        neiktóre chałupy -te najwieksze piętrowe z bali drewnianych- były
        upiorne do kwadratu ...mieszkałem w jednej z nich strasznie i
        ponuro...kto wie jakie te niektóre straszydła mają historię??ciekawe
        czy je zburzyli czy stoją już pare lat tam nie byłem...
        • langolier_maximus Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 23:03
          Nie wiem po ktorej stronie..ledwo pamietam jak sie tam jechalo.Raz
          bylam pociagiem raz samochodem i zglupialam.Dom stal na polanie, tak
          troche kawalek od "glownej wsi"..taka duuuza polana pelna domkow
          letniskowych.Faktycznie to byla stara chata tylko dopicowana i
          rozbudowana przez moich krewnych, ktorzy ja kupili..Inni letnicy tez
          tak mieli.Nawet w dzien ewidentnie sie balam byc na pieterku.A to
          dziwne bo poprostu tak nagle mnie naszlo od czapy- cos tam robilam
          az tu nagle poczulam stracha w bialy sloneczny dzien brrrrr..., kupa
          ludzi na werandzie, potem matka to samo choc nic nie mowilam bo
          myslalam, ze moze to.. tak mnie naszlo ;-).A krewni juz te chalupe
          sprzedali.
    • aasb Re: dziwne/ straszne miejsca 22.04.08, 22:55
      Dom mojej rodziny w Sopocie, gdzie kiedyś na jego miejscu był cmentarz żydowski,
      potem zbudowano dom w którym mieszkała żydowska rodzina, którą wymordowano w
      czasie II WŚ, następnie już po wojnie wprowadziła się tam moja rodzina, a
      kilkadziesiąt lat temu zmarła tam moja ciocia i wujek (każde w domu odbierając
      sobie życie).

Dom dziwny, mieszkałam tam miesiąc przez jedne wakacje, może kogoś to rozbawi
      ale na każdym kroku czułam czyjąś obecność i działo się wiele dziwnych i
      niewytłumaczalnych rzeczy...
      • boncza Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 08:47
        Przy jakiej ulicy w Sopocie jest ten dom?
        • aasb Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 20:46
          boncza napisał:

> Przy jakiej ulicy w Sopocie jest ten dom?

Kiedyś to była ulica Armii Krajowej, jak nic nie zmienili to tak się właśnie
          nazywa :)
    • rys23 Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 07:44
      Zapraszam tu znajdziecie wiele informacji i niezwykłych miejscach:
      npn.ehost.pl/serwis/index.php?option=com_content&task=view&id=272&Itemid=61
    • stary-mazur Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 09:12
      Dworzec kolejowy w Kutnie.
      • alonso6 Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 09:23
        Coś dla zainteresowanych z Warszawy
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=75866394
    • miranda.m Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 10:00
      Kiedy chodziłam do liceum(kilka lat temu) poszliśmy ze znajomymi obfotografować jedną taką malowniczą;) opuszczoną kamienicę. Budynek ten z zewnatrz prezentował się naprawdę ciekawie, ale nie mogliśmy odmówić sobie zrobienia zdjęć wewnątrz. Kiedy tam weszłam, poczułam się naprawdę dziwnie - jakiś taki nieokreślony smutek, przygnębienie. Koleżanka powiedziała wtedy, że tu "naprawde jest jakoś dziwnie" -niezły kontrast w porównaniu do smiechawy na zewnątrz. Kolega zaś nabijał się z nas, że "na pewno zaraz coś tu wylezie i nas zje". Wyjęliśmy sprzęt fotograficzny, i w tym momencie, jednocześnie...przestały nam działać aparaty. Sprawdzamy, no co jest, raz i drugi, i nic. W tym momencie spojrzeliśmy tylko po sobie- i sprint w kierunku drzwi. Bałam się wtedy okropnie i już więcej do tej kamienicy nie poszłam, zresztą żadne z nas nie miało ochoty na powtórkę z rozrywki;)
      Do dzis nie potrafię sobie tego logicznie wytłumaczyć, jak kilku osobom jednocześnie przestaje coś działać.
      Dodam, ze to były poczatki mojego zainteresowania fotografią dziwnych miejsc. Od tego czasu obfotografowałam mnóstwo budynków, jednak coś takiego nie przydarzyło mi sie już nigdy potem.
      • lisy Re: dziwne/ straszne miejsca 23.04.08, 10:47
        dziwnym miejscem jest cały teren byłego getta na Podgórzu w krk,
        zwłaszcza kiedy idziesz ulicą i uświadamiasz sobie, gdzie jesteś.
        Cała dzielnica, która kiedyś była zamknięta. Niektóre domy sprawiają
        naprawdę dziwne wrażenie, z zewnątrz czy od środka, zresztą stare
        budownictwo i zaniedbanie (nie wszędzie) dokładają swoje. Dziwny
        klimat, niektóre domy sprawiaja wrażenie nietkniętych remontem od
        czasów wojny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka