orrla 27.04.08, 21:37 Witaj Skrzydlate, cieszę się że do nas zawitałaś! Zainteresowałaś mnie tą kaszą którą jadasz - powiesz nam która najlepsza i jak najzdrowiej ją jeść (i jak gotować), proszę?! Narobiłaś mi smaku:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrzydlate Re: Kasza ? 28.04.08, 15:46 normalnie, gotujesz a potem jesz, najlepiej bez niczego :)) tylko na wodzie.. jak masz grype nie jedz nic innego, po paru dniach bedziesz zdrowa i sliczna :)) i charakter ci sie wzmocni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orrla Re: Kasza ? 28.04.08, 15:52 Są różne kasze - po gryczanej mam koszmarne wzdęcia, po mazurskiej uczulenie (łzy, katar), teraz perłową testuję - więc pytam która to Tobie robi tak świetnie? Każda? Dzięki za podzielenie swoim się doświadczeniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Kasza ? 28.04.08, 23:15 oj, jak masz uczulenie to nie tak!! ja jadłam jęczmienną :) mnie najlepiej robi głodówka tak naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
orrla Re: Kasza ? 29.04.08, 08:41 to masz tak jak ja - a nic tak nie psuje mi humoru jak wielki, wydęty bęben i rozpierające gazy. Polecam soczewicę i fasolę sojową - ja żadnych niepożądanych wrażeń po nich nie mam, a są bardzo zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Kasza ? 29.04.08, 21:18 moje młode są wegańskie więc nie brakuje takich rzeczy w domciu Odpowiedz Link Zgłoś
orrla Re: Kasza ? 29.04.08, 23:23 ... a ja perłowej już w życiu nie zjem - męczyła mnie dwa dni!!! Nigdy więcej;( Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_zorza Re: Kasza i to jest własnie prawidłowe żywienie 30.04.08, 00:00 Kasza gryczana , jaglana , pęcak , jęczmienna , manna , kukurydziana i kuskus , czasem na odmiane ryż lub od czasu do czasu różnego rodzaju makarony Kasze posiadają mniej węglowodanów niż kartofle i są mniej uciążliwe dla naszego żołądka Nawet rekonwaleścentom są wręcz polecane po operacjach Można je przyrządzać na bardzo wiele sposobów ,tak aby wciąż było coś innego na talerzu Odpowiedz Link Zgłoś