Dodaj do ulubionych

Pojutrze zaczyna się kurs prawka.

07.05.08, 21:18
Iść czy nie iść? Dodam, że planowałam zacząć dopiero latem, może
nawet później. W każdym razie nie pojutrze! Tak w sumie dzisiaj całe
popołudnie minęło na rozmawianiu o tym. Odwiedziłam wujostwo,
okazało się, że kuzynka od niedawna jest na kursie. Przekonywali,
żeby iść jak jak najprędzej. To samo kolega Taty, kiedy przyszłam do
garażu. Szłam do domu i cóż widzę? Ogłoszenie, że w jednym ośrodku
kurs się zaczął dziś, w drugim dziewiątego. Zerwałam kartkę z
telefonem w razie czego. Na domiar złego kawałek dalej zobaczyłam
moją motoryzacyjną miłość... Nioby wszystkie znaki na niebie iziemi
wskazują, że powinnam iść, a jednak boję się :(
Obserwuj wątek
    • 8n Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 07.05.08, 21:27
      wszyscy znamy milion powodów "Za"
      a jakie masz "przeciw" bo ja na zadne nie moge wpasc.
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 07.05.08, 21:29
        Jeszcze nie skończyłam rehabiltiacji ślimaka.
        Porozjeżdżam ludzi.
        Nie będę umiała zaparkować.
        Boję się.
        To wszystko ;D
        • cookie_monsterzyca Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 20:06
          ooo to to, ja sie boję jeszcze panicznie skrętu w prawo na skrzyżowaniu i ronda!
          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 20:11
            Czemu ronda?
    • nekomimimode idz mała!!!!!!!!! 07.05.08, 21:31
      bedzie spoko niedługo sobie pojezdzisz ale bedzie jazda =D
      • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 08.05.08, 07:00
        Własnie chyba nie pójdę :( Mam teraz dużo obowiąków, a jak zdać, to
        za pierwszym razem. Za to kupię sobie podręczniczek do nauki jazdy i
        będę sobie jeździć po prywatnym podwórku. A na prawko pójdę next
        time, jak juz będzie więcej czasu :)
      • saszenka2 Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 01:30
        Ja się dopiero teraz skusiłam na kurs, bo rodzice ogłosili nam, że
        dadzą nam w prezencie ślubnym samochód, a żadne z nas nie ma prawka,
        bo jakoś nigdy nie po drodze było nam z kursem, teraz obydwoje na
        gwałt próbujemy zrobić prawko. Ja będę zdawać już za tydzień. Radzę
        nie odkładać tej decyzji na później. Prawo jazdy może się przydać
        przy szukaniu pracy.
        PS Też na początku się bałam, że wjadę samochodem w jakieś drzewo,
        ale strach mija po pierwszych godzinach za kółkiem.
        • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 08:57
          No wczoraj znowu wszyscy mnie wypychali. Dowiedziałam się, że
          jeszcze jedna kuzynka też robi prawko, dziś chyba ma ostatnią
          teorię. Idę tam z zaproszeniem, więc ją dokładnie wypytam :)

POWODZENIA!!!
          • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 10:33
            to idziesz w końcu?
            • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:03
              Idę, ale nie na ten kurs, który się zaczął wczorja.
              Ej... weź za mnie posprzątaj, co? Nagroda niech będzie satysfakcja,
              że się przekopałaś przez takie stosy szmat.
              • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:19
                ok jak ty posprzątasz za mnie
                • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:25
                  Jaka ta dzisiejsza młodziez interesowna :/ Pytam Jędrka, czy
                  posprząta i wiesz, co odpisał? Że juz woli w szkole siedzieć, niż
                  zostać przywalony tonami różowych bluzeczek.
                  Pff... Włączyłam sobie muzyczkę i jakos to idzie do przodu, chociaż
                  więcej nogami macham niż składam ;)
                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:29
                    składaj te nogi!
                    to ja idę w stronę odkurzacza
                    • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:32
                      Nóg nie złożę ;)
                      Powodzenia. Ja co dziesięć minut muszę robić przerwę, bo robię się
                      głodna.
                      • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:34
                        no to witaj w klubie zamiast odkurzacza poszłam po kanapkę
                        • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:36
                          Trzeba jakiegoś sprzątacza zatrudnić...
                          • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:44
                            Ooo, znalazłam bluzkę, co do której myślałam, że mi zwyczajnie
                            zginęła! Sprzątaj, może też co znajdziesz.
                            • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:47
                              ja to powinnam pozbyć się ciuchów ale wszystkię są takie ładne ,że
                              mi szkoda
                              • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:50
                                A ja to nie powinnam? Raz na ruski rok z bólem serca znajduję pięc
                                bluzeczek i spodni i oddaję biednym. Ale tak to jestem chomik.
                                • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:51
                                  ja po jednej bluzce i jendych spodniach
                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:55
                                    Bogu dzięki, rożowy telefon zżera mi duzo pieniędzy i nie bardzo mam
                                    za co kupować nowe rzeczy.
                                    • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 11:58
                                      też się cieszę,że kiedyś się dobrze zaopatrzyłam , bo mam teraz inne
                                      wydatki, dawno nic nie kupowałam, oprócz kaloszy (kaloszów)
                                      • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:01
                                        Ja się ciesze, że nie rosnę. Jak nie rozedrę to będzie mi służyć do
                                        końca życia jak będę biedna, bo mi po telefonie czynsz będzie zżerał
                                        kilkaset złotych ;) W sumie pewnie będę wolała kupić coś dla Smarka
                                        i Bohuna, niż ciuchy :)
                                        • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:02
                                          Uff, przez najgorsze się przekopałam. Teraz się za gacie wezmę, ale
                                          najpierw coś zjem, bo umrę z głodu. Trzeba jakiś obiad skombinować.
                                          • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:08
                                            mogę się grzybową podzielić bo już mam jej dosyć, a ja odkurzacz
                                            podłączyłam :D
                                            • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:22
                                              Grzybowa ble. Ziemnaczki wstawiłam, będzie koklet.
                                              • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:32
                                                kotlet z ziemniaków- pycha,kotelet z mięsa blee
                                                • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:35
                                                  Koklet z mięska pycha, powąchaj tylko...
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:37
                                                    <rzygi>
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:38
                                                    Mniam...
                                                    A co to jest koklet z ziemniaków?
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:42
                                                    moja babcia robi takie pyszne kotlety z ziemniaków z sosem grzybowym
                                                    mmmm
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:44
                                                    Czy to piure? Jak to wygląda?
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:46
                                                    jak kotlet na zewnątrz ;)
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:47
                                                    Ble - przestań. Ja jem.
                                                    Muszę wydepilować nogi i maseczkę zrobić... nie chce mi się.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:48
                                                    a ja muszę włosy umyć - nienawidzę tego
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:51
                                                    Idziesz gdzieś?
                                                    Mnie depilacja nóg tak nudzi. dlatego z ulgą zimą chodziłam
                                                    przeważnie z włochatymi nogami - przynaję sę! ;P
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:55
                                                    ja tez zimą tak chodzę. tak wlasnie wybieram się
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 12:58
                                                    Tez taki leń jesteś?
                                                    Ja dzisiaj idę odwiedzieć dwa domy z tymi zaproszeniami. Wczoraj
                                                    miałam oblecieć, ale okazało się, że wszystkich wywiało, tak wiec
                                                    tylko jedna osoba dostała. Dzisiaj dwie odpadły. Pizia można
                                                    dostać ;/
                                                    Idę nałożyć ten pieprzony krem.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:02
                                                    aligancko
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:08
                                                    Nie bardzo. Wszystko mnie swędzi ;/
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:11
                                                    zmywaj szybko!
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:22
                                                    Wreszcie mam to za sobą!!!
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:30
                                                    gratuluje! ja jem zupe i biore sie za najgorsze!
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:34
                                                    Odkurzacz? Ja już gaci nie sprzątam, zrobię sobie teraz maseczkę i
                                                    za godzinę wychodzę na kolejne tournee z zaproszeniami.
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:35
                                                    Nareszcie mam to za sobą. Jeszcze trochę się opalę i sezon na
                                                    krótkie spódniczki rozpoczęty. Panowie, spodnie z... przepraszam,
                                                    czapki z głów!
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:35
                                                    nie- włosy! już odkurzyłam
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:40
                                                    ide najpierw po milke truskawkową bo nie wytrzymam
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 13:43
                                                    Ja się tak napchałam, że nie jestem glodna od całych trzydziestu
                                                    minut ;)
                                                    Podziel się czekoladą... ja już nie mam. Mogę Ci oddać pieguski.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 17:45
                                                    no dobra dam ci jedno okienko. za godzine wychodzę
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 17:46
                                                    JEDNO OKIENKO? Łeee...
                                                    ...
                                                    Albo dobra, daj.
                                                    Ja już wróciłam, bo tamci szli gdzieś.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 17:48
                                                    no bo kupilam wedla i ma duże okienka ;). ten opis to do mnie? ;)
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 17:51
                                                    a ty już z obchodu wróciłaś?
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 17:54
                                                    No już wróciłam.
                                                    Jaki opis?
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 17:58
                                                    Albo dobra, daj.
                                                    Ja już wróciłam, bo tamci szli gdzieś.

to był opis - tak wyglądał ;P
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 18:04
                                                    nie czaję... ale to nieważne. Daj tego Wedla :D
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 18:06
                                                    Autor: mini_kks☺ 10.05.08, 17:46 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                                    Odpowiedz cytując Odpowiedz

JEDNO OKIENKO? Łeee...
                                                    ...
                                                    Albo dobra, daj.
                                                    Ja już wróciłam, bo tamci szli gdzieś

e nie to chyba jednak nie był opis ;P masz <okienko> daj pieguska
                                                    bez rodzynek
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 18:11
                                                    Dżenkuje! [podaje pieguska]
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 18:43
                                                    glam glam beeeek
                                                    glam glam beeeek
                                                    glam glam beeeek
                                                    glam glam beeeek
                                                    glam glam beeeek
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 18:49
                                                    o w morde ;O
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 19:45
                                                    Ja też chce glam glam beeeek, ty niewychowana dziewucho! Daj jeszcze.
                                                    Na spacerku byłam ;] Ale czuję, że muszę jeszcze wyjść.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 09:09
                                                    wyszło na jaw ,że jestem potworem ciasteczkowym ;]
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 10:41
                                                    Cookie monsterzyca? :>
                                                    Mam iść dzisiaj powkurzać przyszłą sąsiadkę przez opalanie się w
                                                    toplesie.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 10:55
                                                    myśle ,że ona jest zazdrosna , też by chciała ale się wstydzi. może
                                                    ją poprostu zaproś jak będzie coś gadała powiedz żeby wpadła to się
                                                    razem poopalacie i ze nie się czego wstydzić
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 10:58
                                                    Ona by chciała? KOBIETO!!! Żeby się w piekle smażyła? Umarłabym z
                                                    nudów przy niej ;/
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:03
                                                    smażyła w piekle? za co?! ona potrzebuje jakiegoś dreszczyka(u)
                                                    emocji bo właśnie z nudów się czepia ;)
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:06
                                                    Gsdybyś jej zaproponowała toplesa to albo zadzwoniłaby do
                                                    psychiatryka, albo wezwała egzorcyste.
                                                    Tak się zastanawiam, czy iść opalać się toples tam, czy po Bożemu
                                                    tutaj. Nie chce mi się wychodzić, chociaż to dwa kroki.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:12
                                                    ale dlaczego przecież to normalne- to ją powinien ktoś zbadać
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:17
                                                    Chyba nie tylko ją... wiesz, ja szanuję przekonanie ludzi. Jak
                                                    jetsem nad wodą i opalam się na plecach to grzecznie w stancizku,
                                                    chociaż suniętym. Ale tu jestem niemal juz u siebie, oddziela nas
                                                    betonowa ściana, ona dodatkowo ma kraty i żeby zobaczyć mnie w
                                                    toplesie musi się WYWIESIĆ. Więc w tym przypadku to ona ma problem.
                                                    Jak chce zobaczyć to widzi. A skoro chce to nie ma co prosić, żebym
                                                    zlazła, bo mąż po obiadku wyjdzie.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:21
                                                    no więc w takim wypadku to ona zabraniając ci czegoś postępuje
                                                    niezgodnie z prawem a nie ty na swoim terenie, więc nie masz się co
                                                    bać
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:22
                                                    Wiem :) Jednakowoż jakoś nie chce mi się tuptać... może tu "po
                                                    Bożemu" się poopalam?
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:25
                                                    a co tak nisko masz?
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:27
                                                    Tu trzecie piętro. Tam parter ;)
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:32
                                                    yy?
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:35
                                                    Tu, gdzie teraz jestem, to jest trzecie piętro. A w moim przyszłym
                                                    mieszkanku, z tą sąsiadką, to parter.
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:43
                                                    rozumiem, tylko myslałam ,że tam masz wyżej
                                                  • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:45
                                                    Nie, tu mam wyżej i brak osłonek przed sąsiadami i gapiami. Uciekam
                                                    na balkon ;)
                                                  • nekomimimode Re: idz mała!!!!!!!!! 11.05.08, 11:49
                                                    ja też lecę się ogarnąć
                  • saszenka2 Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 19:48
                    mini_kks napisała:

> Jaka ta dzisiejsza młodziez interesowna :/ Pytam Jędrka, czy
                    > posprząta i wiesz, co odpisał? Że juz woli w szkole siedzieć, niż
                    > zostać przywalony tonami różowych bluzeczek.
                    > Pff... Włączyłam sobie muzyczkę i jakos to idzie do przodu,
                    chociaż
                    > więcej nogami macham niż składam ;)

Z tą muzyczką to wypróbowany sposób. Też ją zawsze włączam, gdy mam
                    robić coś, co niespecjalnie lubię. Od razu jest przyjemniej, choć
                    też często skupiam się głownie na doznaniach muzycznych.;P
                    • mini_kks Re: idz mała!!!!!!!!! 10.05.08, 19:53
                      No jakos poszło ;) Taniec z tymi szmatkami to o wiele
                      przyjemniejsze niż samo układanie ;)
    • avital84 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 08:33
      Nie patrz na terminy, a raczej na szkołę, bo szkoła szkole nie równa.
      Różny jest poziom instruktorów i organizacji zajęć, więc najlepiej idź do
      takiej, która jest już sprawdzona i ktoś Ci ją rekomenduje.
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 11:26
        Avi, no własnie tak myślę, może iść kiedy ndziej, ale do tej
        isntruktorki, do której kuzynka chodzi? wrażenia miała bardzo
        pozytywne. Jestem skłonna pcozekać i uczyć się tam.
        • avital84 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 12:39
          Jeżeli Twoja kuzynka nauczyła się u niej dobrze jeździć to się zdecyduj. Ja
          miałam taką dziwną szkołę, że cały czas miałam zajęcia z innymi instruktorami.
          Jeden gorszy od drugiego. Najczęściej zagadywali mnie na jakieś prywatne tematy,
          robili sobie przerwy na kawę, zatankowanie benzyny. Byłam bardzo niezadowolona i
          oczywiście prawka jeszcze nie mam. Dobrze żeby była to osoba, która potrafi
          tłumaczyć, pokazać coś, ale się nie wyżywa, chociaż jest wymagająca. Lepiej iść
          do kogoś sprawdzonego zdecydowanie.
          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 12:41
            Kuzynka mówi, że kobitka jest cierpliwa własnie. Wczoraj pierwszy
            raz miała parkowanie, przymierzała się kilka razy, a ta nie
            naciskała tylko spokojnie czekała.
            • avital84 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 12:42
              Jeżeli teraz przeczekasz to Twoja kuzynka będzie już po całym kursie i wtedy
              obiektywnie powie Ci czego się nauczyła, czego nie i ile jest warta
              instruktorka. :) W trakcie kursu czasem się pewnych rzeczy nie widzi.
              • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 12:57
                Dobrze radzisz :) Dzięki!
                • avital84 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:00
                  Nie ma za co. :) Sama jestem po przejściach. :)
    • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 10:02
      Po pierwsze: Avi podała bardzo cenną uwagę. Po drugie - ślimak spowoduje tyle,
      że nie będziesz słyszała, jak jakieś tumany, co nie widzą "L" na dachu na Ciebie
      trąbią. Po trzecie - teraz jest idealny czas na rozpoczęcie kursu - długie dni
      sprzyjają dostosowaniu jazd do swojego grafika. A lepiej się uczyć w dzień. Po
      czwarte - nie upieraj się, zeby zdać za pierwszym razem, tylko żeby możliwie
      szybko zdać- będzie ciut mniej frustracji. Po piąte wreszcie - mając w kieszeni
      15000 "peelenów" można myśleć o Twojej miłości motoryzacyjnej w całkiem
      przyzwoitym stanie :)
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 11:28
        To, że mogłabym trąbienia nie słyszeć, to tylko lepiej :DD
        No i własnie nie chce uczyć się zimą. A powiedz mi, jak są te kursy?
        Czy to regularnie co jakieś czas, czy możesz obojętnie kiedy iść i
        dołączyć? Chyba nie, co?
        I z jakiego województwa jesteś? Pytam przez wzgląd na moją
        motoryzacyjną miłość :D
        • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 12:16
          mini_kks napisała:

> To, że mogłabym trąbienia nie słyszeć, to tylko lepiej :DD

Ja właśnie o tym :)

> No i własnie nie chce uczyć się zimą. A powiedz mi, jak są te kursy?
          > Czy to regularnie co jakieś czas, czy możesz obojętnie kiedy iść i
          > dołączyć? Chyba nie, co?
          W sumie, to możesz "dojść", bo teoria zawsze może być z inną grupą "nadrobiona".
          Jazdy umawiasz już indywidualnie z instruktorem. Przy wyborze szkoły zwróć
          uwagę, czy ma swój plac manewrowy, popytaj, jaką ma opinię, sprawdź, jak długo
          istnieje. Czasem lepiej dać 100 zeta więcej za kurs i mieć porządne warunki.

> I z jakiego województwa jesteś? Pytam przez wzgląd na moją
          > motoryzacyjną miłość :D
          Ze Ślunska :)
          U Ciebie auta są tańsze, bo tam najwięcej się sprowadza. Ja swoje też kupiłem w
          Wielkopolsce :)
          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 12:33
            lupus76 napisał:
            > W sumie, to możesz "dojść", bo teoria zawsze może być z inną
            grupą "nadrobiona"

Aha, aha. Dobrze wiedzieć :)

> Jazdy umawiasz już indywidualnie z instruktorem. Przy wyborze
            szkoły zwróć uwagę, czy ma swój plac manewrowy, popytaj, jaką ma
            opinię, sprawdź, jak długo istnieje. Czasem lepiej dać 100 zeta
            więcej za kurs i mieć porządne warunki.

Popytam. Jestem ciekawa, czy można tam iśc i nos wsadzić, tzn.
            popytać, jak to wygląda i w ogóle pomacać instruktora.

> Ze Ślunska :) U Ciebie auta są tańsze, bo tam najwięcej się
            sprowadza. Ja swoje też kupiłem w Wielkopolsce :)

Wczoraj kolega Taty podał mi jakis adres samochodziarni własnie :)
            Tyle, że już zapomniałam i będę musiała adresu w googlach poszukać.
            W ogóle moim ulubionym miejscem powoli staje się Tatki
            garaż :) "Sąsiedzi" zawsze jak widzą, jak patrzę na auta, to się
            śmieją, że Tatko będzie miał godną następczynię (Tata jest
            kierowcą) :))
            • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:06
              mini_kks napisała:

> Popytam. Jestem ciekawa, czy można tam iśc i nos wsadzić, tzn.
              > popytać, jak to wygląda i w ogóle pomacać instruktora.
              >
              Jak będzie dobra szkoła - to na pewno pozwoli. Nie będą mieli wiele do ukrycia,
              a sporo do zaoferowania.

>
              > Wczoraj kolega Taty podał mi jakis adres samochodziarni własnie :)
              > Tyle, że już zapomniałam i będę musiała adresu w googlach poszukać.

najauto.pl, gratka.pl, otomoto.pl, autoscout24.de na przykład

> W ogóle moim ulubionym miejscem powoli staje się Tatki
              > garaż :) "Sąsiedzi" zawsze jak widzą, jak patrzę na auta, to się
              > śmieją, że Tatko będzie miał godną następczynię (Tata jest
              > kierowcą) :))

Tata jest taki profeszynal drajwer?
              • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:12
                lupus76 napisał:
                > Jak będzie dobra szkoła - to na pewno pozwoli. Nie będą mieli
                wiele do ukrycia, a sporo do zaoferowania.

Trochę mi głupio, ale wezmę Tatkę pod poachę i pójdziemy :) Jeszcze
                sobie na pociechę własny podręczniczek chcę kupić.
                Aaaa! Przypomniało mi się, że miałam dostac książkę o silnikach.
                Jędrek zapomniał, trzeba się upomnieć.

> najauto.pl, gratka.pl, otomoto.pl, autoscout24.de na przykład

Te strony znam jak własną kieszeń :D

> Tata jest taki profeszynal drajwer?

Tak :) ale ja nie chce być profeszynal kierownicą. Myślę jednak, że
                jak już zdam, to każdą wolną chwilę za kółkiem będę spędzać :)
                • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 14:11
                  mini_kks napisała:

>
                  >
                  > Trochę mi głupio, ale wezmę Tatkę pod poachę i pójdziemy :) Jeszcze
                  > sobie na pociechę własny podręczniczek chcę kupić.

Bardzo dobrze!

> Aaaa! Przypomniało mi się, że miałam dostac książkę o silnikach.
                  > Jędrek zapomniał, trzeba się upomnieć.

A po co Ci to?

>
                  > Tak :) ale ja nie chce być profeszynal kierownicą.

Chcesz być kierownicą? :)

Myślę jednak, że
                  > jak już zdam, to każdą wolną chwilę za kółkiem będę spędzać :)

To Ci się to pudełko po miesiącu zbrzydnie.
                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 14:17
                    lupus76 napisał:
                    > A po co Ci to?

Dla lansu.

Żartuję. Może co zrozumiem i dam sobie radę, jak Smark odmówi
                    współpracy.

> Chcesz być kierownicą? :)

Tak, pospolita kierownicą :)

> To Ci się to pudełko po miesiącu zbrzydnie.

PUDEŁKO!!! Ja Ci dam PUDEŁKO!!!
                    • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 15:04
                      mini_kks napisała:

> lupus76 napisał:
                      > > A po co Ci to?
                      >
                      > Dla lansu.
                      >
                      Żartuję. Może co zrozumiem i dam sobie radę, jak Smark odmówi
                      > współpracy.
                      >
                      Jak smark odmówi współpracy, to Ci będzie potrzebna znajomość elektroniki, a nie
                      jakaś banalna umiejętność naprawy silników

> > Chcesz być kierownicą? :)
                      >
                      > Tak, pospolita kierownicą :)
                      >
                      No, nie taką pospolitą - obok będzie Bohun.

> > To Ci się to pudełko po miesiącu zbrzydnie.
                      >
                      > PUDEŁKO!!! Ja Ci dam PUDEŁKO!!!

Nie dzięki, nie dawaj. Wole swoje wozidełko, niż pół budki telefonicznej z
                      doczepionym silnikiem od kosiarki ogrodowej ;D
                      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 15:48
                        lupus76 napisał:
                        > Jak smark odmówi współpracy, to Ci będzie potrzebna znajomość
                        elektroniki, a nie jakaś banalna umiejętność naprawy silników

Mówisz? To nic. Obiecałam dziewczynom, że przetestuję wyrywanie na
                        książkę o silnikach.

> No, nie taką pospolitą - obok będzie Bohun.
                        Tak! A za kierownicą genialne maleństwo, które ZDAŁO ;)

> Nie dzięki, nie dawaj. Wole swoje wozidełko, niż pół budki
                        telefonicznej z doczepionym silnikiem od kosiarki ogrodowej ;D

Bez łep?
                        • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 10:55
                          mini_kks napisała:

> Mówisz? To nic. Obiecałam dziewczynom, że przetestuję wyrywanie na
                          > książkę o silnikach.
                          >
                          A jak sąsiad będzie jednak preferował Homera? Albo Gide'a?

> > No, nie taką pospolitą - obok będzie Bohun.
                          > Tak! A za kierownicą genialne maleństwo, które ZDAŁO ;)
                          >
                          Bo inaczej nie byłoby za kierownicą.

Nie dzięki, nie dawaj. Wole swoje wozidełko, niż pół budki
                          > telefonicznej z doczepionym silnikiem od kosiarki ogrodowej ;D
                          >
                          > Bez łep?
                          Nie, bo by nie pojechał. Z tyłu takie pierdzidełko jest, no.
                          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 13:50
                            lupus76 napisał:
                            > A jak sąsiad będzie jednak preferował Homera? Albo Gide'a?

A co mnie gust samochodowy Sąsiada obchdozi? Niech sobie nawet
                            czołgiem jeździ. tym lepiej - ja bardzo lubię czołgi i będę sobie
                            pożyczać.

> Nie, bo by nie pojechał. Z tyłu takie pierdzidełko jest, no.
                            Przemilczę ;))
                            • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 14:02
                              mini_kks napisała:

> lupus76 napisał:
                              > > A jak sąsiad będzie jednak preferował Homera? Albo Gide'a?
                              >
                              > A co mnie gust samochodowy Sąsiada obchdozi? Niech sobie nawet
                              > czołgiem jeździ. tym lepiej - ja bardzo lubię czołgi i będę sobie
                              > pożyczać.
                              >
                              Yyyyyyyy. Chyba zostałem źle zrozumiany/odczytany Homera, nie Hummera. Gust
                              literacki, nie motoryzacyjny :)

> > Nie, bo by nie pojechał. Z tyłu takie pierdzidełko jest, no.
                              > Przemilczę ;))

No. Bo nie przekrzyczysz :D
                              • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 15:44
                                lupus76 napisał:
                                > Yyyyyyyy. Chyba zostałem źle zrozumiany/odczytany Homera, nie
                                Hummera. Gust literacki, nie motoryzacyjny :)

O, przepraszam :) Gust literacki mi też nie przeszkadza, zwłaszcza,
                                że niektóre dzieła Homera sama czytuję ;)

> No. Bo nie przekrzyczysz :D
                                Gdybyś Ty słyszał, jak ja się drzeć potrafię... ;)
                                • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 17:19
                                  mini_kks napisała:

> > No. Bo nie przekrzyczysz :D
                                  > Gdybyś Ty słyszał, jak ja się drzeć potrafię... ;)
                                  >

Smart będzie głośniejszy. I będzie się bardziej trząsł :)
                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 20:59
                                    lupus76 napisał:
                                    > Smart będzie głośniejszy. I będzie się bardziej trząsł :)

Ze strachu, jak będę taranować ludzi, krawężniki i płoty?
                                    • lupus76 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 03:07
                                      mini_kks napisała:

> lupus76 napisał:
                                      > > Smart będzie głośniejszy. I będzie się bardziej trząsł :)
                                      >
                                      > Ze strachu, jak będę taranować ludzi, krawężniki i płoty?

To ten typ wozidełka, który trzęsie się z obawy, że ktoś zechce nim ruszyć z
                                      miejsca ;)
                                      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 08:59
                                        Bżdury, Lupus. Ja i Smark to będzie najbardziej dobrana para na
                                        świecie ;)) A wiesz, co ostatnio jest moim ulubionym relaksem? Idę
                                        wieczorem do Tty do garażu, zwijam się w kłębek na przednim
                                        siedzeniu i po prostu siedzę i słucham radia. Dwa w jednym -
                                        odpoczywam i ślimaka rehabilituję :D
    • mala_mee Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 10:05
      A czy latem będziesz się mniej bała???
      Jeżeli wiek Ci na to pozwala to łaj not???
      A w czym ślimak przeszkadza? (pytam bo nie wiem - zupełnie poważnie)
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 11:25
        Oczywiście, że latem mniej stresu. Zima zawsze strach przed pogodą,
        stanem nawierzchni, no i dni krótsze...
        Bo ja jestem dupa wołowa ;)
        Ślimaka jeszcze nie do końca wyrehabilitowałam, więc w razie, gdybym
        nie dosłyszała polecenia instruktora, musiałabym mniej skupić się na
        jeździe, no i zostaje jeszcze teoria.
    • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:08
      iść iść
      ja już 5 godzin wyjeździłam i zaj..iście mi się to podoba :DDD
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:13
        Pójdę, ale chyba jeszcze nie jutro... też lubię przebywac w
        samochodzie ;) Tzn., nie w trakcie jazdy - jak jest ciepło to im
        jestem starsza, tym większa mam chorobę lokomocyjną czy coś.
        • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:22
          ja sie z miesiąc oswajałam z myślą że muszę sie zapisać na kurs :)) jakoś nie
          myślałam że kierowanie samochodem co coś dla mnie ale spodobało mi się i cieszy
          mnie to jak młodego psa pchły :)))
          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:42
            Ja już od dawna chcę... tak bardzo, bardzo... no i wczoraj ta
            ulotka,że jutro kurs się zaczyna. Ale co się odwlecze to
            nieoniecznie uciecze :))
            • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:48
              eee to ja nie chciałam, potem długo wybierałam gdzie iść
              a teraz to sie zastanawiam którego instruktora sobie zaklepać :D
              • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:59
                Z tym ostatnim nie miałabym problemu ;DDD
                • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 14:04
                  oj miałabyś :))) jest ich sześciu :) i którego tu wybrać :DDD
                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 14:17
                    Wszyscy przystojni?
                    • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 14:19
                      na razie znam tylko dwóch :) i obaj baaaardzo sympatyczni :)
                      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 15:49
                        Najpierw wybierz po urodzie, później po inteligencji i
                        sympatyczności. Umiejętności pewnie wszyscy mają ;))
                        • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 21:43
                          trudno oceniać urodę bo przed siebie się patrzę :)))
                          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 13:49
                            Podziwiam ;D A tak przed kursem?
                            • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 14:55
                              przed byłam taka zaskoczona nowym instruktorem że musiałam sie skupić i oswoić z
                              nową sytuacją :))) aż mi ise wierzyć nie chcę ze to piszę ale w aucie są
                              ciekawsze sprawy niż facet - przynajmniej w trakcie nauki :D
                              • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 15:45
                                Najlepiej to najpierw obowiązek, a później przyjemność ;)
                                • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 10:27
                                  :))))))
                                  dziś mam 2 godziny z kolejnym :DDD muszę zaczęć robić notatki <lol>
                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:03
                                    Koniecznie! I z ilustracjami najlepiej ;)
                                    • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:07
                                      :))))))))))
                                      ciekawe czy jak podejdę po szkołę to znowu będzie kilka elek a ja nie będę
                                      wiedziała do którego chłopa ruszyć ;/// dobrze że po południu przynajmniej mały
                                      ruch będzie
                                      Doszłam do wniosku że przystojni mężczyźnie nie powinni być instruktorami, nie
                                      mam aż tak podzielnej uwagi <lol>
                                      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:10
                                        Ja o tym samym myślałam :D Mała powierzchnia, a obok Ciebie 100 %
                                        faceta... i prowadź tu, człowieku!
                                        • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:15
                                          dokładnie tak :))) a tu jeszcze Ci wciska kity :))) i rozprasza :D
                                          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:17
                                            Jakie kity? :>
                                            • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:20
                                              Kit nr 1
                                              -taka ładna dziewczyna i nie ma nikogo <lol>
                                              kit nr 2
                                              -ja to już nie mam na co liczyć

tyle do mnie dotarło bo percepcje to miałam mocno ograniczoną moze było coś
                                              jeszcze ale nie pamiętam :)))
                                              • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:23
                                                Czy kit nr jeden jest kitem dlatego, że w rzeczywistości masz
                                                kogoś? ;)
                                                Ty, ja bym nie mogła z takim jeździć ;DD
                                                • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:26
                                                  to były kity które on wciskał że niby taka ładna jestem :))) a ja rzeczywiscie
                                                  nie mam nikogo

czemu byś nie mogła z takim jeździć

a co z tym Twoim kursem??
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:34
                                                    Nie byłam na tym wczoraj. Jestem umówiona z właścicielem rodzinnej
                                                    szkoły. Mama, tata i syn jeżdża, do tej szkoły właśnie chodzi moja
                                                    kuzynka. No i mają mi powiedzieć, jak to jest. Dowiedziałam się też,
                                                    że żona kuzyna tez robi prawko, dziś chyba ma ostatnią teorię.
                                                    Akurat idę tam z zaproszeniem, to też ją wypytam :) Najpierw
                                                    rozeznanie zrobię.

Nie mogłabym z takim jeździć, boby mnie rozpraszał ;))

Na pewno instruktor miał rację. Nie wiem, czemu większość bab nie
                                                    docenia siebie. A Ty kurde na co czekasz? Podoba ci się? ;D
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:52
                                                    Ja chodzę też do takiej rodzinnej szkoły ojciec i syn są instruktorami, mama
                                                    pracuje w biurze :) poszłam do tej bo była najblizej i nie żałuję :)

> Nie mogłabym z takim jeździć, boby mnie rozpraszał ;))

no co Ty, ja jestem taka skupiona na tym co robię ze ledwo do mnie dociera co
                                                    mówi albo dociera z opóźnieniem.Poza tym często przerywam mówiąć: już mam
                                                    kręcić? :DDD no nie ma atmosfery na podryw poza tym zad drogo by mnie kosztowało
                                                    takie randkowanie wiec musze sie skupić na tym za co płacę :DDD

Niw wiem czy mam rację ale ludzie mówia takie teksty bez zastanowienia chyba,
                                                    albo majać jakiś ukryty cel (cha cha)
                                                    A mnie to jeszcze tyko zawirowań towarzyskich brakuje :)) musze poczekać :)
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:59
                                                    a.part napisała:

> Ja chodzę też do takiej rodzinnej szkoły ojciec i syn są
                                                    instruktorami, mama pracuje w biurze :) poszłam do tej bo była
                                                    najblizej i nie żałuję :)

To tak jak tamci :)

> no co Ty, ja jestem taka skupiona na tym co robię ze ledwo do mnie
                                                    dociera co mówi albo dociera z opóźnieniem.Poza tym często przerywam
                                                    mówiąć: już mam kręcić? :DDD

O, no wiesz... :D

no nie ma atmosfery na podryw poza tym zad drogo by mnie kosztowało
                                                    takie randkowanie wiec musze sie skupić na tym za co płacę :DDD

Ale kurs keidyś się skończy ;))

> Niw wiem czy mam rację ale ludzie mówia takie teksty bez
                                                    zastanowienia chyba, albo majać jakiś ukryty cel (cha cha)

Podobno większość instruktorów to straszni podrywacze i biorą każde
                                                    ładne kursantki ;)
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 12:02
                                                    :)))))
                                                    zwłaszcza że tych instruktorów to ja widzę kilka razy dziennie podczas spacerów
                                                    :) poza tym często kręce sie koło tej szkoły więc okazji bedzie potem duuużo

POza tym chyba spowodowałaby, wypadek myślac jeszcze o tym czy dobrze wyglądam <lol>
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 12:04
                                                    Hihi, no widzisz, to już chyba lepiej mieć brzydkiego i starego ;)
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:16
                                                    :))))))
                                                    zobaczymy jaki ten będzie
                                                    ma wszelki wypadek wzięłam prysznic i zrobiłam delikatny make up <lol>
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:23
                                                    I Ty mówisz, że się skupiasz tylko na jeździe? :D:D
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:29
                                                    w trakcie już tylko na jeździe się skupiam :)))
                                                    mam nadzieję ze nie robię głupich min :DDD
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:36
                                                    Ach, W TRAKCIE... ;))
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:40
                                                    łapiesz mnie za słówka :)
                                                    ja to niesmiałą jestem i nie próbuje podrywu zwłaszcza zeby potem panowie
                                                    instruktorzy miedzy sobą nie dyskutowali która kursantka na którego leci :D
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:44
                                                    Ja też jestem nieśmiałam, ale jednocześnie jestem kobietą ;))
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:47
                                                    to tak jak ja
                                                    ale za kierownicą czuję się bardziej fajtłapą niż kobieta ;/
                                                    i niestety inni kierowcy też raczej widzą to pierwsze niż kobietę ;/
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:56
                                                    Spokojnie, dopiero się uczysz. Zawsze mozna zwalić na insturktora,
                                                    że rozprasza ;)
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:59
                                                    <lol>
                                                    tyle że ja nie zwracam uwagi na to co robią inni kierowcy (znaczy zwracam żeby w
                                                    którego nie wjechać) dopiero jak instruktor mówi coś w stylu: czekaj koleś
                                                    cierpliwie-to się okazuje ze ktoś za mną ma jakieś wąty
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:04
                                                    Ślepakami, co nie widzą "L" na dachu, nie trzeba się przejmować :))
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:07
                                                    :)))
                                                    no tak bo reszta zachowuje się jakby jeżdziła od urodzenia
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:10
                                                    No ;/ Dlatego najlepiej olewać takich, bo to oni mają problem, nie
                                                    my.
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:15
                                                    :)))
                                                    jak wrócę to zdam relacje jak było
                                                    chyba zmyję oczy bo nie mogę ich potrzeć ;/
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:23
                                                    Komfort ważniejszy :)
                                                    Też idę się szykować. Powodzenia!
                                                  • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:25
                                                    nie dziękuję :) i wzajemnie :)))
                                                    mnie się jeszcze fryzura robi :D
                                                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:27
                                                    Ja tylko oko utuszować, buty założyc i w pielgrzymkę ;)
                                                    Dzięki!
                  • gaucho.1 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:21
                    a.part napisała:

> oj miałabyś :))) jest ich sześciu :) i którego tu wybrać :DDD

tego z dużym fiu.tem
                    • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:23
                      O Niebiosa, słuchajcie głosu rozsądku!!!
                    • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 13:36
                      no nieeeeee
                      tego nie widać na pierwszy rzut oka
                      poza tym najważniejsze jest dopasowanie bo mozę być też za długi :)))
                      • gaucho.1 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:05
                        a.part napisała:

> no nieeeeee
                        > tego nie widać na pierwszy rzut oka
                        > poza tym najważniejsze jest dopasowanie bo mozę być też za
                        długi :)))

po to są jazdy próbne. Można pomylić się, patrząc na wprost i
                        poszukując lewarka :)
                        • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:08
                          "tam siegaj gdzie wzrok nie sięga" że zacytuję za wieszczem

chyba nie znalazłabym pretekstu żeby sięgnąć az tak daleko, na tik nerwowy to by
                          nie wyglądało
                          • gaucho.1 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:24
                            a.part napisała:

> "tam siegaj gdzie wzrok nie sięga" że zacytuję za wieszczem
                            >
                            > chyba nie znalazłabym pretekstu żeby sięgnąć az tak daleko, na tik
                            nerwowy to by nie wyglądało

:D daleko? Zależy od pojazdu.:)
                            • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 14:29
                              i długości ręki :)))
                              • gaucho.1 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 21:34
                                a.part napisała:

> i długości ręki :)))

Masz kgoś na myśli?:)
                                Ponoć rękę można wyciągnąć...
                                • a.part Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 22:42
                                  ale nie rozicągnąć :D
                                  • gaucho.1 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 11.05.08, 11:31
                                    a.part napisała:

> ale nie rozicągnąć :D

ćwiczenia rozciągające są wskazane przed dłuższą jazdą. A robienie
                                    ich w takcie zalecane :)
    • mnop2 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:17
      ić, nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz?
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 08.05.08, 13:20
        Cała ja. Wynajduję tysiąc usprawiedliwień, a tak naprawdę powodem
        jest moja dupowołowatość. No, ale pójde, pójdę. Następnym razem ;)
        • exotic.girl Re: Trudniejszy kurs-od kiedy nowe? 08.05.08, 14:05
          Tez wiem,ze musze zrobic w koncu prawko i ciagle odkladam ten
          moment w neskonczonosc.Nie chce mi sie jezdzic w te upaly latem bez
          klimy.
          A tak w ogole maja wejsc jakies nowe zasady,o wiele
          trudniejsze,pytania tez juz nie maja byc jawne.Cos od stycznia
          slyszalam.Ktos wie cos moze wiecej o utrudnionym kursie za niedlugo?
          Kiedy to wchodzi w zycie?
          • mini_kks Re: Trudniejszy kurs-od kiedy nowe? 08.05.08, 14:18
            Nic nie wiem. Ej, to możemy jeszcze w tym roku się zapiszemy?
    • madziq81 Mini- zapisuj się, ale już !!! ;) 09.05.08, 16:25
      Nie ma na co czekać :)
      Skończysz kurs, zapiszesz się na egzamin- zdasz- jak nie za pierwszym to za
      drugim razem, jak nie za drugim to za trzecim :P ;)
      Ja zwlekałam i zwlekałam- niepotrzebnie tak długo.
      CO do wyboru instruktora- oczywiście, że nie może wrzeszczeć, ale ja w moim
      ceniłam to, że potrafił mną czasem hmmm "wstrząsnąć", sprowadzić na ziemię i
      poskromić moje panikarstwo :D :P
      Chociaż zdałam dopiero za 3 razem to uważam, że w Poznaniu nie zdaje się źle.
      Trasy egzaminacyjne są powszechnie znane i jeśli się je opanuje to na egzaminie
      nie powinno Cię nic zaskoczyć.
      Właśnie Mini- nie wiem czy szkoła , którą chcesz wybrać jest ze Środy czy z
      Poznania, ale polecam Ci naprawdę uczyć się w Poznaniu. Z wymienionych wyżej
      powodów- opanujesz trasy którymi później pojedziesz na egzaminie do perfekcji.
      Pzdr :)
      • mini_kks Re: Mini- zapisuj się, ale już !!! ;) 09.05.08, 16:41
        Wszystkie w Środzie. Nie dałabym rady tyle dojeżdżać chyba. Aha i -
        nie idę na ten kurs, który dzisiaj się rozpoczyna. Jestem umówiona z
        panem ze szkoły, do której chodzi kuzynka :) Wszystko mi powie, co i
        jak.
    • hotally Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 09.05.08, 22:28
      Zona Mojego instruktora na dniach rodzi, więc zaprzestałam jazd ;]
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 08:59
        A na jakim etapie teraz jesteś?
        • hotally Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 11.05.08, 01:00
          15 godzin ;]
          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 11.05.08, 08:18
            Eee, to już zaawansowane ;)
    • lilian101 Dziewczno idz na zywiol 09.05.08, 22:47
      Tu nie ma czego odwlekac, idz i juz. Tamnie gryza, mozna to nawet
      polubic, a potem z praktyka pokochac~!
      • mini_kks Re: Dziewczno idz na zywiol 10.05.08, 09:00
        Na ten kurs już za późno ;) Ale jestem umówiona na spotkanie z
        właścicielem innej szkoły.
    • cala_w_kwiatkach Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 10:18
      wylecz slimaka i do dziela!;)

tez sie balam, tez nie wierzylam a dzis smigam sama i to jest
      swietny komfort bycia niezaleznym od mpk i smierdzacych ludzi w
      autobusach, wsiadasz i jedziesz gdzie chcesz,nawet w korkach lepiej
      posluchac muzyki niz wisiec nad kims w tramwaju;)
      lato w mpk to koszmar! - to moj argument ZA
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 10:22
        Ja mieszkam, jak to określił pałka, NA WSI, więc mnie smierdząca
        komunikacja miejska nie dotyczy ;))
        • cala_w_kwiatkach Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 10:29
          eee to nie rob prawka, lepiej na rower wskoczyc:D
          • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:04
            Na rowerze nie jeździłam chyba dziesięć lat :D Nawet nie wiem, czy
            jeszcze umiem jeździć. A samochopdy to ja po prostu kocham i muszę
            mieć to prawko :)
            • stedo Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:34
              A jak ty masz problem ze ślimakiem to nie masz problemu ze zmysłem równowagi? Bo
              tam jest podobno takie ustrojstwo które o tym decyduje.
              • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:36
                Nie, nie mam problemu z równowagą. A co do tego ślimaka, to ja mam
                implant wszczepiony. Ta rehabilitacja polega na tym, żeby uczyć się
                nim słuchać.
                • stedo Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:39
                  Ooo,biedactwo:((.A z mową nie masz problemów?To wrodzone było czy choroba?
                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:43
                    Nie, mówię normalnie :) To znaczy, był taki okres, że nie mówiłam
                    np. "sz". Ja o tym oczywiście nie wiedziałam, ale moja Mama
                    zauważyła i chodziłam do logopedy.
                    To była choroba, ja długo jeździłam na dializy, a wtedy często jest
                    tak, że tracisz słuch. W sumie nie wiem tak dokładnie, dlaczego. Czy
                    od tabletek, czy od samych dializ... no, ale nie ma co płakać nad
                    rozlanym mlekiem, od grudnia mam implant i jakoś idzie do przodu :))
                    • stedo Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:50
                      To dzielna z Ciebie dziewczynka:))A z tymi dializami to już spoko?Masz
                      nerkę?Przepraszam że tak dopytuję ale pierwszy raz mam okazję kogoś o to zapytać
                      bezpośrednio.
                      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 11:56
                        Tak, już wszystko ok :) Jestem po drugim przeszczepie, 30 maja nera
                        będzie miała siedem lat!
                        Pytaj, to ludzka rzecz ;) Ja zawsze chętnie odpowiem.
                        • stedo Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 12:06
                          oPOWIEDZ O TYM IMPLANCIE.jAK TO SIę ODBIERA?gDZIEś KIEDYś SłYSZAłAM żE TO Są
                          PROBLEMY Z ODBIOREM NIEKTóRYCH CZęSTOTLIWOśCI CZY COś.dLACZEGO TRZEBA SIę UCZYć
                          SłUCHAć ZA JEGO POMOCą? z CZYM JEST PROBLEM?O pardon caps lock mi się niechcący
                          wcisnął i nie zauważyłam;)
                          • mini_kks O Boże, ale epopeje napisałam ;)) 10.05.08, 12:22
                            Ja myślałam, że Ty jesteś facet ;)p

A jak to jest? Hmm, trochę śmiesznie. Wiesz, jak masz zwykłe aparaty
                            przez x lat to się do pewnych rzeczy przyzwyczajasz. Jak m iw
                            styczniu podłączyli procesor (na razie na pierwszy program), było
                            bardzo dziwnie. Słyszałam jakieś dźwięki, bardzo monotonne, nawet
                            nie rozróżniałam, czy ktoś mówi czy np. puka w stół. Dostałam w
                            Centrum rehabilitacji takie ćwiczonka z wyrazami do robienia. Np.
                            musiałam powiedzieć, czy to był takie same słowa czy różne (dla
                            mnie, czy to taki sam dźwięk czy inny) albo które słowo dłuższe?
                            Musiałam się nieźle natężać, żeby stwierdzić, że "magnetofon" jest
                            dłuższe od "mam" :) Ale że ćwiczyłam intensywnie to szynko te
                            ćwiczonka stały się łatwe i już z Mamą robiłam powatrzanie prostych
                            wyrazów, później zdań. Dowiedziałam się, że ta sama pani logopeda
                            też może rehabilitować implant, no i się do niej ponownie zapisałam.
                            Dała mi jakieś nowe ćwiczenia, bo tamte już były zbyt łatwe. I tak
                            na końcu kwietnia byłam w tym Centrum Rehabilitacji na kontroli.
                            Wchdoze, pani technik mi się pyta, na którym jestem programie a ja
                            na nią takie wielkie oczy robie... jak to: na jakim programie? Na
                            pierwszym przecież. "Na pierwszym? Powinnaś być na trzecim!" Okaząło
                            isę, że nikt mi nie powiedział, jak tam byłam pierwszy raz, że mam
                            sobie samodzielnie programy przestawiać. I calutki czas ćwiczyłam na
                            tym najcichszym!
                            Nie masz pojęcia, jak sę wkurzyłam. Myślałam, że trzy mieciące
                            rehabilitacji na marne poszło. Ale nie było tak źle. Zrobiła mi ten
                            głośniejszy program, kazała mi po tygodniu zmienić na jeszcze
                            głośniejszy. Później na kontroli postępów okazało się, że powinnam
                            ten stracony czas nadrobić w jakiś tydzień :) Dodatkowo na tym
                            głosniejszym programie nie mam już u logopedy problemów z
                            rozróżnianiem "i" z "y" i "e", a na tym cichszym próbowałam już
                            kilka tygodni.
                            Przyznam, że trochę się opuściłam. Chyba dwa miesiące nie ćwiczę już
                            w domu, ale jak tam byłam ostatnio dwa tygodnie temu u logopedy, to
                            praktycznie 98% zrozumiałosci było. A wczoraj psozłam jak zwyle do
                            Taty do garażu, zwinęłam się wkulkę na przednim siedzeniu i tak
                            mimochodem zaczęłam przysłuchiwac się spikerom w radio. I z aparatem
                            rozumiałam prawie wszystko! :) Kurde, a z dziesięć lat radia nie
                            słuchałam...
                            • stedo Re: O Boże, ale epopeje napisałam ;)) 10.05.08, 16:53
                              No to fajnie:)) Tzn. że te implanty to jednak bardziej skuteczne od zwykłych
                              aparatów,tylko trzeba się przyzwyczaić i nauczyć?
                              • mini_kks Re: O Boże, ale epopeje napisałam ;)) 10.05.08, 17:07
                                Tak. Wiesz, te dźwięki nadal nie sa w stu procentach naturalne, ale
                                kiedyś to sie zmieni. Ja już parę dni po ząłożeniu procesora przez
                                chwilę słyszałam syreny policyjne naturalnie. A to był jeszcze czas,
                                kiedy miałam te najłatwiejsze ćwiczenia.
                                A czy mogę wiedzieć, dlaczego pytasz? :)
                                • stedo Re: O Boże, ale epopeje napisałam ;)) 10.05.08, 21:16
                                  A tak w celach poznawczych.Człowiek podobno powinien uczyć się i poznawać nowe
                                  rzeczy do końca życia:).A że nie jestem facetem już kilkakrotnie tłumaczyłam.To
                                  chyba przez ten nick takie zasugerowanie.Jakbym się b. postarała to może
                                  mogłabym być Twoją babcią.Od tego roku jestem na emeryturze.Mam córkę chyba
                                  trochę starszą od Ciebie,w sierpniu kończy 22 lata.I tak aby być na bieżąco z
                                  problemami młodych,wiedzieć co ich trapi,weszłam na to forum na jesieni i
                                  siedzę.Czasami coś mnie rozbawi, czasem zirytuje, czasami staram się, o ile
                                  potrafię coś doradzić.Ciebie dość dobrze już kojarzę.Z tego co piszesz wydajesz
                                  się inteligentną, dowcipną, pogodną dziewczyną.Nie wiedziałam że miałaś aż takie
                                  problemy zdrowotne.Coś tam między wierszami wspominałaś,ale tak enigmatycznie i
                                  z humorem że nie można było podejrzewać że to na poważnie.Trzymaj się i pozdrawiam:)
                                  • mini_kks Re: O Boże, ale epopeje napisałam ;)) 10.05.08, 21:20
                                    Aż mi uszy zapłonęły :) Dziękuję za dobre słowo i również pozdrawiam.
                • gaucho.1 Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 21:37
                  mini_kks napisała:

> Nie, nie mam problemu z równowagą. A co do tego ślimaka, to ja mam
                  > implant wszczepiony. Ta rehabilitacja polega na tym, żeby uczyć
                  się
                  > nim słuchać.
                  • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 10.05.08, 21:59
                    Coś Ci nie wyszło ;)
    • kimmie_baby Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 11.05.08, 08:42
      ale Reaktor! obiecywał, że na egzaminie to tego nie będzie. miało
      być tylko o egzemie!
      • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 11.05.08, 08:43
        Przepraszam... CO?
    • mini_kks W poniedziałek nowy kurs 16.05.08, 20:02
      w tej rodzinnej szkole, do której chodzi kuzynka.

:(
      • a.part Re: W poniedziałek nowy kurs 17.05.08, 11:23
        więc jednak zaczynasz :)))
        • mini_kks Re: W poniedziałek nowy kurs 17.05.08, 13:14
          nie wiem :(
          Dzisiaj dostałam od Taty podręczniczek. I - UWAGA! - pierwszy raz
          jechałam innym autkiem niż kombajn Tatusia! Spotkaliśmy Tatki
          znajomego. Tato prowokacyjnie: ten pan ma RÓŻOWY samochód. Ja
          oczywiście nadstawiłam uszka i się wprosiłam do środka :)
          Zadziwiająco przestronnie jest w Cinquecento. Znajomy Taty (cóż za
          odważny człowiek!) mówi: Wsiadaj, zobaczymy, jak jeździsz. Wsiadłam,
          nawet pamiętałam, co trzeba wcisnąć, zapomniałam tylko ze
          zdenerwowania, że żeby jechało, trzeba puścic sprzęgło, ale na
          szczęście nikt się nie zorientował... Zrobiłam parę kółek, nie
          staranowałam muru, nie rozjechałam człowieka, nie wjechałam w górkę
          węgla. Werdykt: podobno zdałabym za pierwszym razem :)
          A jednak ta moja dupowołowatość mi przeszkadza :(
    • mini_kks Dziś egzamin 16.06.08, 11:22
      wewnętrzny z teorii. Aaaaaaaaaaaaaa!
    • mini_kks Re: Pojutrze zaczyna się kurs prawka. 16.06.08, 15:28
      Obleje jak nic. Są jakieś poprawki wewnętrznego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka