magdilive 18.05.08, 10:06 chce kupic rolki przez internet, poradzcie mi - wziac je w dokladnym rozmiarze czy numer wieksze? z jednej strony zeby nie byly za male, a z drugiej zeby noga mi w nich nie latala... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.misiowa Re: rolki - rozmiar 18.05.08, 11:42 idz najlepiej do sklepu sportowego, tam poprzymierzaj kilka rozmiarow i bedziesz wiedziec jaki jest najlepszy po co ci rolki o rozmiar za duze? skoro piszesz o dokladnym rozmiarze, to nie ma mowy, by byly za male Odpowiedz Link Zgłoś
iris.iris Re: rolki - rozmiar 18.05.08, 12:27 Ja mam rolki nr większe, gdyż jeżdzę w grubych skarpetach. Ale lepiej kupić rolki w sklepie. Sprzedawca doradzi, przymierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: rolki - rozmiar 18.05.08, 12:50 Najczęściej oprócz rozmiaru podają również długość w cm. A jak nie to można się o to zapytać. Problem może być z innymi parametrami. Jak nie przymierzysz to nie będziesz wiedziała, czy cię gdzieś nie obcierają, nie gniotą. Ja kupowałam łyżwy na allegro w moim dokładnym rozmiarze i są dobre. Ale z łyżwami jest prościej, bo nie są tal sztywne jak rolki i mają taki sposób wiązania, że można je dopasować indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilian101 Re: rolki - rozmiar 18.05.08, 14:59 Zaleca sie kupowac rolki czy buty narciarskie ok 0,5 rozmiara wieksze. po to, ze noga w takim bucie troche puchnie, oprcz tego zawsze nosi sie przeciez bawelniana skarpete, ktora mam za zadanie wchlaniac pot. Jednakze jako tako, ze nie ma polowek w rolkach (raczej sie nie spotkalam) kup rozmiar wieksze. Noga napewno puchnie ,a mysle ,ze taka roznice skorygujesz skarpetka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś