madziululka82 04.06.08, 14:38 www.egoisci.pl/4222/chuda_anja/ jedna z najlepszych modelek światowych.Polka..straszne jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziululka82 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 14:46 oby młode nastolatki zazdroszczące jej kariery nie braly przykładu z niej .. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 14:49 projektantom potrzeba wieszaki które chodzą a na chudych lepiej wisi. Poza tym większość znanych projektantów to geje i oni wolą chłopczyce, z dużymi stopami, chude, wysokie - oni też nie widzą w nich ludzi tylko wieszaki. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 14:52 to chyba kompleks taki jak w "Lolicie" gdzie glowny bochater siedzial na lawkach i zachwycal sie dziewczynkami bez piersi i bioder..wlasnie dlatego ze byly takie "nie-kobiece" jego zoba kobieca az ponad miare natomiast go obrzydzala Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 14:58 Bez przesady. Jest szczupła na granicy chudości ale od tego daleko do promowania anoreksji. Czy jak grube gwiazdy pokazują się publicznie to im się zarzuca, że promuja obżarstwo i niezdrowy tryb życia? Jakoś nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 15:03 oznacza w przypadku kobiet "mające normalną wagę, nie zaś niedowagę". Kto z celebrytów ma nadwagę/jest otyły? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 15:05 ta taka lesbijka ktora grala w "Misery" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 15:20 tygrysio_misio napisała: > ta taka lesbijka ktora grala w "Misery" nie oglądałam "Misery", poproszę dokładne dane Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 15:22 no wlasnie mysle...mam na koncu jezyka i cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 15:47 tak! wiedzilam,ze na B tylko jej nazwisko zawsze mylilo mi sie z Betty Davis;] Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 15:59 dziękuję. wrzuciłam w gugla. istotnie, jest gruba, pewnie nawet otyła. tylko że ma swoje lata (ściśle biorąc 60) i jako taka nie jest wzorcem dla młodych osób. a po drugie, to jak na razie JEDEN przykład. po drugiej stronie są SETKI wychudzonych gwiazd, gwiazdek i gwiazdeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
drewbyter Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 18:16 kochanica-francuza , ty się tak nie rzucaj wszyscy wiemy od ciebie, że jesteś "puszysta", a w gruncie rzeczy podobno nawet mocno otyła (tak mówią ci którzy cie widzieli) do tego stopnia, że nosisz ortopedyczne obuwie. dla ciebie każda szczupła dziewczyna to wychudzony wieszak, bo ty odbierasz świat przez swój pryzmat - osoby ze znaczną nadwagą w bardzo młodym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 22:27 drewbyter napisała: > kochanica-francuza , ty się tak nie rzucaj wszyscy wiemy od ciebie, > że jesteś "puszysta", a w gruncie rzeczy podobno nawet mocno otyła > (tak mówią ci którzy cie widzieli) do tego stopnia, że nosisz > ortopedyczne obuwie. O! Trollica! Misiu mały, nie jestem otyła, tylko mam 5 kilo nadwagi. Ci, którzy mnie widzieli, twierdzą, że wyglądam na 10 kilo MNIEJ niż w rzeczywistości. I nic mi nie wiadomo, jakoby Seibel, Bata i Adidas produkowały ortopedyczne obuwie. > dla ciebie każda szczupła dziewczyna to wychudzony wieszak, bo ty > odbierasz świat przez swój pryzmat - osoby ze znaczną nadwagą w > bardzo młodym wieku. Misiu mały, mam piękną szczupłą koleżankę, której prawię liczne komplementy. A to, że celebrytki są szczupłe i/lub anorektyczne, to oczywiście przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 22:28 kochanica-francuza napisała: > drewbyter napisała: > > > kochanica-francuza , ty się tak nie rzucaj wszyscy wiemy od ciebie, > > że jesteś "puszysta", a w gruncie rzeczy podobno nawet mocno otyła > > (tak mówią ci którzy cie widzieli) do tego stopnia, że nosisz > > ortopedyczne obuwie. Trollica, idź no odrabiać lekcje, bo klasówkę uwalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Chwila, chwila. "Grube" gwiazdy 04.06.08, 22:27 > (tak mówią ci którzy cie widzieli) Naprawdę? A kto na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza no cóż... modeling wiąże się z odchudzaniem 04.06.08, 15:04 tak więc można powiedzieć, że promuje. a wygląda anorektycznie Odpowiedz Link Zgłoś
max469 Re: no cóż... modeling wiąże się z odchudzaniem 24.06.08, 12:31 Ostatnio modeling staje się coraz bardziej popularny. Przykładem może być strona www.models.pl gdzie każdy moze się zarejestrować i być może uda mu się zaistnieć w Świecie mody. Modeling nie wiążę się zawsze z odchudzaniem. Wiele modelek jest teraz bardziej puszystych lub o normalnej budowie ciała, więc nie ma to takiego dużego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:06 wlasnie Twoje pojecie o chudosci/szczuplosci mowi duzo o tym jaki wplyw na pospolstwo maja takie gwiazdki Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:11 tygrysio_misio napisała: > wlasnie Twoje pojecie o chudosci/szczuplosci mowi duzo o tym jaki wplyw na > pospolstwo maja takie gwiazdki A Twoje wypowiedzi świadczą o tym , że nie masz pojęcia o czym mowisz. Sa kobiety ktore mają taki a nie inny organizm i chocby chcialy i sie staraly nie przytyją. No ale Ty wiesz lepiej dlaczego akurat ta Pani jest tak szczupła. Cudownie! Diagnoza przez internet- anoreksja! Wyslij jej rachunek doktorku. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:27 jezeli na to czy ktos jest chudy czy gruby maja swoadczyc warunki orgznizmu typu metabolizm i trawienie....to roznie dobrze kobieta 154cm wzrostu i 100kg wagi moze byc szczuplutka...jak na siebie i swoje warunki a jednak w swiecie przyjmuje sie zasade procentowego udzialu tluszczu w organizmie... oczywiscie,ze pudziam mimo wagi wskazujacej na otylosc nie bedzie otyly ale,mimo wszytsko spojrz na jej ramiona!! tak nie wygladaja ramiona osoby szczuplej! to jest wychudzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:33 tygrysio_misio napisała: > jezeli na to czy ktos jest chudy czy gruby maja swoadczyc warunki orgznizmu typ > u > metabolizm i trawienie....to roznie dobrze kobieta 154cm wzrostu i 100kg wagi > moze byc szczuplutka...jak na siebie i swoje warunki Czytaj ze zrozumienie. Warunki organizmu maja świadczyc nie o tym czy ktos jest gruby czy chudy ale o tym czy ktos jest chudy bo tak mu sie podoba i swoimi dzialaniami do tego dąży czy ktos jest chudy bo ma wlasnie taki a nie inny organizm(lub moze jakies schorzenie) > a jednak w swiecie przyjmuje sie zasade procentowego udzialu tluszczu w > organizmie... > > oczywiscie,ze pudziam mimo wagi wskazujacej na otylosc nie bedzie otyly > > ale,mimo wszytsko spojrz na jej ramiona!! > tak nie wygladaja ramiona osoby szczuplej! > to jest wychudzenie! Mnie się ta Pani nie podoba. Ale nie podoba mi się również Pani Welman, która nie jest gruba bo źle się odżywia ale jak mówi-jest gruba od momentu hormanalnej kuracji(nie mogła zajść w ciążę). I dlatego właśnie mówię o tym, żeby tak sobie nie szafować bez sensu teoriami i diagnozami. Ja bardzo długo byłam chuda. A jadlam wszystko i anoreksji nie miałam. No ale inni tez wiedzieli lepiej co mi jest...To tak pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:39 no to przeczytaj uwaznie co ja napisalam..napisalam,ze masz zachwiane pojecie szczuplosci/chudosci...bo ta pani nie jest szczypla..ona jest chuda...nogi jeszcze jako-tako ma..poprostu cieniutkie dla nie stercza jej tak bardzio kosci jak czasem sie widuje..ale ramiona ma wrecz niezdrowo wychudzone... byc moze jest taka chuda bo ma klopoty ze zdrowiem..ale to nie znaczy ze jest szczupla i Twoj wywod byl wpelni nieuzasadniony pod moja wypowiedzia a co do promowania...to prawda,ze to nie ta pani promuje wychudzanie organizmu do wrecz szkodliwych granic...to ludzie wpakowujacy ja na scene promuja...i z tym sie walczy po ostatnich smierciach modelek z wyglodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:02 tygrysio_misio napisała: > no to przeczytaj uwaznie co ja napisalam..napisalam,ze masz zachwiane pojecie > szczuplosci/chudosci... A weź mi powiedz co mam jeszcze zachwiane? Napisałam przecież, że mi się ta pani nie podoba i dla mnie jest za szczupła. Nie znaczy to jednak, że stwierdzam tu, że ona jest anorektyczką i tym samym promuje tę chorobę. >bo ta pani nie jest szczypla..ona jest chuda...nogi > jeszcze jako-tako ma..poprostu cieniutkie dla nie stercza jej tak bardzio kosci > jak czasem sie widuje..ale ramiona ma wrecz niezdrowo wychudzone... > > byc moze jest taka chuda bo ma klopoty ze zdrowiem..ale to nie znaczy ze jest > szczupla i Twoj wywod byl wpelni nieuzasadniony pod moja wypowiedzia > Uzasadniony. Bo uzurpujesz sobie prawo do diagnozowania na podstawie zdjęcia i oskarżasz o złe zamiary. > a co do promowania...to prawda,ze to nie ta pani promuje wychudzanie organizmu > do wrecz szkodliwych granic...to ludzie wpakowujacy ja na scene promuja...i z > tym sie walczy po ostatnich smierciach modelek z wyglodzenia Walczy się też z umieralnością z powodu papierosów, tłustego jedzenia lub braku badań profilaktycznych(patrz:cytologia). W każdym kiosku mi papierosy promują-czy ja od tego zaczęłam palic?? Nie. A jak kupuję rzodkiewkę to przechodze koło golonek i też jakoś się do tej pory nie skusiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:13 > Uzasadniony. Bo uzurpujesz sobie prawo do diagnozowania na podstawie > zdjęcia i oskarżasz o złe zamiary. a teraz pokaz mi gdzie to uzurpowalam albo przyznaj, ze mam problemy w mysleniem tak..na podstawie zdjecia widze ile onavma tluszczu w ciele...czy to tak ciezko pojac?? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:05 Bzdura. Anoreksji nie da się wypromować, podobnie jak żadnej innej choroby. Jak ktoś choruje to na pewno nie dlatego, że naoglądał się chorych w mediach. Choroby psychiczne nie są zakaźne. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:21 bertrada napisała: > Bzdura. Anoreksji nie da się wypromować, podobnie jak żadnej innej choroby. Jak > ktoś choruje to na pewno nie dlatego, że naoglądał się chorych w mediach. > Choroby psychiczne nie są zakaźne. O Jezu, anoreksja to nerwica, nie choroba psychiczna... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:28 Zaburzenia lękowe potocznie zwane nerwicą można nazwać chorobą psychiczną. A anoreksja to niekoniecznie nerwica. To tylko objaw kilku różnych zaburzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:45 Wpisz sobie w wyszukiwarkę 'pro ana'. Albo spróbuj być nieodchudzającą się nastolatką. Zobacz np. na wizażu wątki osób wspierających się w odchudzaniu z 53 kilogramów w dół. Może to nie jest 'kliniczna' anoreksja, a jedynie taka wywołana presją społeczną. To, że większość nastolatek była lub jest na diecie, to jest efekt promowania anoreksji plus zagubienie dziewczynek, które nie wiedzą jak radzić sobie z własnym dojrzewaniem fizycznym, zmianami sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:28 nie zakaźne powiadasz.. to porónajmy odsetek anorektyczek dzis i 150lat temu, gdy ideał urody wyglądał troche inaczej.. mass media mają ogromny wplyw na postrzeganie świata przez młode, niepwene swoich poglądów osoby Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:30 A kto prowadził statystyki 150 lat temu? Jak ktoś miał jadłowstręt to umierał i nikt nie zastanawiał się co to było. Podobnie było z wszystkimi innymi chorobami. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:35 Poczytaj sobie o ideale kobiety wiktoriańskiej. Kobietach katujacych sie gorsetami, nie jedzących niemal nic, mdlejących od byle czego i wcinajacych trucizny dla interesującej bladości skóry... Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:40 i to tylko potwierdza tezę, ze mass media i wzory osob slawnych i botatych kreują postrzeganie świata i samych siebie przez osoby nie do końca wykształcone emocjonalnie i intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:32 czytalas kiedys fora dla anorektyczek oczywiscie bierze sie to z klopotow z sama soba i otoczeniem...dla jednych rozwiazaniem moze byc wpierdzielanie jak dzika..dla innych chudniecie sama czesto w dolach wpadam albo w zajadanie albo w cwiczenie jak dzika ale spojrzmy prawde w oczy...wychudzenie i pokazywanie calemu swiatu jakvjest zle i jaka sie jest biedna staje sie modne...staje sie stylem na zycie gazety przescigaja sie w pokazywaniu gwiazd ktore schudly w nierealnym tempie wrecz...w pokazywaniu tych za chudych...a dziewczyny to lapia i chwala sie na forach jakie to sa chude ludzie lubia narzekac..dla niektorych sposobem na zycie staje sie narzekanie na swoja anorekcje czy bulimie... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:38 Kłopoty z samą sobą czy otoczeniem to tylko subiektywna ocena tego co się dzieje. Osoby z zaburzeniami psychicznymi mają często skrzywiony obraz siebie i otoczenia. Te same wydarzenia będą interpretowane zupełnie inaczej przez osoby zdrowe. Ten skrzywiony obraz świata, zaburzenia lękowe i depresyjne to taki sam objaw chorobowy jak i zaburzenia odżywiania. Wszystko świadczy o zaburzonej równowadze fizykochemicznej w mózgu albo/i o jakiś wadach neuroanatomicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:46 tak..mowisz o osobach z zaburzeniami psychicznymi...bo choroba to jednak troche slowo nad wyrost ale osoby wychudzajace swoj organizm i chwalace sie tym czesto postepuja tak jak szpanerzy chwalacy sie samochodami..oczywiscie maniakalna obsesje przypodobania sie spoleczenstu dostosowaniem do mody mozna tez nazwac zaburzeniami ale z choroba to ma niewiele wspolnego podobna sprawa ma sie z osobami umartwiajacymi sie na sile oczywiscie czesto objawy choroby sa podobne i czesto maja zatarta granice..ale jednak miedzy smutkiem a depresja jest znaczna roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:50 podsumuje tak ladnie anorekje da sie wypromowac...tak jak np wieszanie sie albo skakanie z blokow... bo ktos widzac jak inni umartwiaja sie nad osoba realnie chora moga chciec zwroci na siebie uwage w taki sam sposob...ten sposob wlasnie jest promowany Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:57 tygrysio_misio napisała: > podsumuje tak ladnie > > anorekje da sie wypromowac...tak jak np wieszanie sie albo skakanie z blokow... > > bo ktos widzac jak inni umartwiaja sie nad osoba realnie chora moga chciec > zwroci na siebie uwage w taki sam sposob...ten sposob wlasnie jest promowany No popatrz, chorobe da sie wypromowac? To chyba zdrowie też, tak? No skoro to tak działa... Więc pokazujmy wszystkim chorym osoby zdrowe- powinny zdrowiec w mgnieniu oka. Nie leczmy ich. Tylko promujmy w mediach zdrowe osoby i gwiazdy. Wszystkie depresje, nerwice i zaburzenia odzywiania znikną. Jak ręką odjął. I świat będzie cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:04 Promowanie zdrowej diety kontra np. coś takiego: www.proanorexia.fora.pl/diety,6/tussipect,53.html Cała zabawa polega na tym, że w promocji zdrowego stylu życia chodzi o zapobieganie chorobom, a nie cudowne uleczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:09 no wlasnie o promowaniu zdrowia zapomnialam napisac....zdrowie tez sie promuje-niepalenie/sport/wlasciwa diete jesli daje sie wypromowac mode na zdrowe zycie i uprawianie sportow (widac to po poziomie ludzi biegajacych,plywajacych,chodzacych na joge i aerobiki) to da sie tez wypromowac mode na nadwage albo wychudzenie Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:16 Przy czym wokół 'pro ana' wytwarza się specyficzny klimat - chodzi nie tylko o wagę, ale o 'filozofię' życia. Do tego klimat 'zakazanej zabawy', konieczność zejścia do podziemia, ukrywania się przed rodzicami, prawem. Poczucie wspólnoty, znalezienia zrozumienia, możliwość obarczenia swego ciała winą za wszelkie niepowodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:20 takich subkultur byla cala masa w historii..ale chyba poza tymi zwiazanymi z narkomania nie bylo tak szkodliwego dla zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 22:38 W anoreksji nigdy nie chodzi tylko o wage. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:07 masz problemy z rozumieniem? czy tak zwany "dół psychiczny" jest choroba? nie..nie jest rozumiesz juz? widzisz roznice miedzy choroba faktyczna a wywolywaniem u siebie chorob? z wczesniejszych postow mozna wywnioskowac ze anoreksja to nie jest choroba wychudzenia a duszy..a wiec maja 65kg tez moge miec anorkecja..a majac 80kg?? wychudzenie jest stanem groznym dla zdrowia i zycia..zaleznie od stopnia..tak samo jak otylosc albo zbytnie przetrenowanie..ale nikt w przypadku osob otylych nie mowi o chorobie psychicznej nie kazdy kto odchudza sie ponad miare jest chory psychicznie...ale kazdy moze doprowadzic sie do stanu groznego dla zycia i zdrowia czyli anorektycznego...popatrz na ludzi w Oswiecimiu to dowiesz sie,ze wychudzenie nie musi miec nic wspolnego z choroba czy zaburzeniami psychicznymi Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:10 tygrysio_misio napisała: > masz problemy z rozumieniem? > > czy tak zwany "dół psychiczny" jest choroba? > nie..nie jest > > rozumiesz juz? > > widzisz roznice miedzy choroba faktyczna a wywolywaniem u siebie chorob? > > z wczesniejszych postow mozna wywnioskowac ze anoreksja to nie jest choroba > wychudzenia a duszy..a wiec maja 65kg tez moge miec anorkecja..a majac 80kg?? > > wychudzenie jest stanem groznym dla zdrowia i zycia..zaleznie od stopnia..tak > samo jak otylosc albo zbytnie przetrenowanie..ale nikt w przypadku osob otylych > nie mowi o chorobie psychicznej > > nie kazdy kto odchudza sie ponad miare jest chory psychicznie...ale kazdy moze > doprowadzic sie do stanu groznego dla zycia i zdrowia czyli > anorektycznego...popatrz na ludzi w Oswiecimiu to dowiesz sie,ze wychudzenie ni > e > musi miec nic wspolnego z choroba czy zaburzeniami psychicznymi Ja to rozumiem. Ale Ty chyba nie. Przeciez wlasnie o tym mowie-nie każda chudosc jest na wlasne zyczenie. Nie kazda otylosc jest z powodu przepysznych pączków z marmoladą i nie każdy kto siedzi i nic nie robi to leń. Przecież to właśnie Ty od razu założyłaś, że skoro ta pani jest wychudzona to na pewno ma anoreksję. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:19 sugerujesz,ze nie rozumiem co pisze...ja sugeruje,ze Ty nie dosc ze nic nie rozumiesz to jeszcze masz dar widzenia zjawisk nadprzyrodzonych...gdzie napisalam,ze ona ma anoreksje powiem Ci,ze czytalam gdzies,ze za anorekcje..czy nie zdana chorobe psychiczna a wychudzenie grozne dla zdrowia i zycia...uwaza sie wychudzenie na pozimie 75% w stosunku do wagi optymalnej...tam akurat bylo to opisane procentowo..sa tez wskazniki BMI...jest tez podzial ze wzgledu na procentowy poziom tluszczu w organizmie przyznam Ci ze nie wiem jak wyglada ktos kto ma te 75%...dlatego nie wiem czu ta pania mozna nazwac juz anorektyczka...ale watpie zeby byla w granicach normy Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:26 tygrysio_misio napisała: > sugerujesz,ze nie rozumiem co pisze...ja sugeruje,ze Ty nie dosc ze nic nie > rozumiesz to jeszcze masz dar widzenia zjawisk nadprzyrodzonych...gdzie > napisalam,ze ona ma anoreksje > > powiem Ci,ze czytalam gdzies,ze za anorekcje..czy nie zdana chorobe psychiczna > a > wychudzenie grozne dla zdrowia i zycia...uwaza sie wychudzenie na pozimie 75% w > stosunku do wagi optymalnej...tam akurat bylo to opisane procentowo..sa tez > wskazniki BMI...jest tez podzial ze wzgledu na procentowy poziom tluszczu w > organizmie > > przyznam Ci ze nie wiem jak wyglada ktos kto ma te 75%...dlatego nie wiem czu t > a > pania mozna nazwac juz anorektyczka...ale watpie zeby byla w granicach normy Wiesz co? Dobrze. Uznajmy, że ja nic nie rozumiem. Ty rozumiesz a ja nie. Niech i tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:14 Tylko musi to wszystko natrafić na podatny grunt. Bo wszystkie nastolatki z nadwagą, a tych też podobno jest zatrważająca ilość, też znajdują się pod wpływem anorektycznej propagandy. I nic. Poza tym anoreksja dotyczy zaledwie ułamka procenta osób a na otyłość cierpi ponad połowa ludzkiej populacji. I to już na taką otyłość, która zagraża zdrowiu. I im jakoś ta propaganda nie wywołała anoreksji. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:23 tak..imvnie grozi bo przytyc jest latwiej niz schudnac dlatego, ze ludzie latwiej poddaja sie propagandzie jedzenia i lykania tabletek odchudzajacych powodujacych wieksza otylosc (reklamy itpe) niz odchudzania ale jest jeszcze cala masa podpadajacych pod propagande zdrowego stylu zycia;]..i chwala im za to,ze nie daja sie oglupic innym;] Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:27 Anoreksję? Bez przesady nie jest, aż tak bardzo chuda. Wygląda dobrze. Dlaczego uważasz, że promuje anoreksje? Wiele kobiet jest bardzo szczupłych pomimo tego, że odżywiają się normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:39 happy_time napisała: > Anoreksję? Bez przesady nie jest, aż tak bardzo chuda. Jest. Anoreksja to nie tylko wychudzenie "szkieletowe". Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:53 kochanica-francuza napisała: > happy_time napisała: > > > Anoreksję? Bez przesady nie jest, aż tak bardzo chuda. > > Jest. Anoreksja to nie tylko wychudzenie "szkieletowe". Anoreksja to nie tylko niedowaga. Anoreksja to zaburzone widzenie wlasnej osoby i swojego ciala(i caly szereg zachowan z tym związanych). Nie kazdy chudy czy nawet wychudzony jest anorektykiem! Zeby byc anorektyczka naprawde potrzeba czegos wiecej. Czy to tak trudno zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:01 > Anoreksja to nie tylko niedowaga. Anoreksja to zaburzone widzenie > wlasnej osoby i swojego ciala(i caly szereg zachowan z tym > związanych). Nie kazdy chudy czy nawet wychudzony jest anorektykiem! > Zeby byc anorektyczka naprawde potrzeba czegos wiecej. Czy to tak > trudno zrozumiec? Kotku, nie ucz ojca dzieci robić, znałam wiele anorektyczek, a moja Przyjaciółka jest bulimiczką. Miałam też w podstawówce wybitnie chudą koleżankę. Na moje oko aż taka chudość nie jest naturalna. Pięć kilo więcej - i nie byłabym tego pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:07 kochanica-francuza napisała: > Kotku, nie ucz ojca dzieci robić, znałam wiele anorektyczek, a moja Przyjaciółk > a > jest bulimiczką. Sarenko, no popatrz. A dopuszczasz do głowy myśl, że nie tylko Ty miałaś do czynienia z nerwicami, depresjami, zaburzeniami odżywania, psychologomi, psychiatrami i chorymi? Nie? No to dopuść. I nie czuj się jak jedyny na świenie 'wybraniec' losu, który miał okazję być obok albo nawet w środku takich rzeczy. > Miałam też w podstawówce wybitnie chudą koleżankę. Ojej. > Na moje oko aż taka chudość nie jest naturalna. Pięć kilo więcej - i nie byłaby > m > tego pewna. Na Twoje oko, mówisz? Nie wiem więc po co przynajmniej dwa spotkania konsultacyjne z psychologiem na postawienie diagnozy skoro można tak na oko, przez zdjęcie. Weź to opatentuj. Będzie szybciej, może więc i taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:21 > > się jak jedyny na świenie 'wybraniec' losu, który miał okazję być > obok albo nawet w środku takich rzeczy. > >Ja się nie czuję jak wybraniec, wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:21 A skąd u ciebie tyle jadu? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:27 kochanica-francuza napisała: > A skąd u ciebie tyle jadu? :D U mnie jadu? Popatrz na to co do mnie napisałas i zadaj sobie to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena-2008 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:24 kochanica-francuza napisała: > > się jak jedyny na świenie 'wybraniec' losu, który miał okazję być > > obok albo nawet w środku takich rzeczy. > > > >Ja się nie czuję jak wybraniec, wprost przeciwnie. Stąd też słowo 'wybraniec' napisałam tak jak napisałam A jak się nie czujesz to nie mów do mnie z góry tekstów typu 'Kotku, nie masz pojecia o czym mowisz. Tylko ja wiem. Tylko ja cos przezyłam'. I tyle w temacie. Milego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
drewbyter Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 18:20 kochanica-francuza napisała: > happy_time napisała: > > > Anoreksję? Bez przesady nie jest, aż tak bardzo chuda. > > Jest. Anoreksja to nie tylko wychudzenie "szkieletowe". twoje zdanie się nie liczy, bo jako osoba otyła z bolącym od nadwagi kręgosłupem, nabrzmiałymi nogami nie możesz zrozumieć, że są na tym świecie osoby jedzące normalnie i dużo a ważące mało. ty oceniasz świat jako grubaska, która wstydzi się swej otyłości a jednocześnie zwalcza szczupłe osoby zazdroszcząc im po cichu a posądzając o anoreksję lub bulimię głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 15:43 Jest na granicy chudości. Ale jak na tak patyczkowate nogi ma zgrabne całkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 16:24 nie wiem co w tym strasznego. wolisz, żeby brac przykład z ociekających tłuszczem waleni? chude jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
asiara74 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 17:30 Zero kobiecości, tragedia. Jeśli chodzi o twarz to ładna ale dosyć przeciętna uroda. Takich modelek to sporo po moim miescie chodzi, tylko zdrowiej wyglądaja. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 17:31 nie była aż tak chuda.jej twarz nie wygląda zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 17:50 a fuj Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 04.06.08, 19:22 Z tym promowaniem anoreksji, to bym nie przesadzala. A sama Anja dla mnie jest niestety rewelacyjnym przykladem modelki XXI wieku: wychudzona oraz niezbyt ladna. Ale zycze powodzenia, ze wzgledu na narodowosc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_heche ortoreksja 04.06.08, 22:01 Jak jest odpowiedni grunt to i propagowanie zdrowego stylu życia może przynieść szkody. Coraz więcej ludzi choruje na ortoreksję, która jest tak samo niebezpieczna jak anoreksja. Odpowiedz Link Zgłoś
rose-ana Re: Straszne!chuda ania rubik promuje anoreksje . 05.06.08, 16:47 Faktycznie za chuda jest. Odpowiedz Link Zgłoś