anu-lla 09.06.08, 23:12 a sama znam sie na kompie..jak...nie dokoncze..Moj komp jak mnie widzi, to sie zawiesza od razu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wypilam piwo, ide spac, jutro egzamin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:17 informatycy są najgorsi na świecie, zaraz po muzykach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:23 bo tak :) taką mam teorię wywiedzioną z praktyki. Co nie przeszkadza mi kochać muzyka będącego informatykiem. Informatycy mają hermetyczną dla zwykłych śmiertelników wiedzą, która daje im władzę, której nadużywają. A muzycy mają charyzmę, powodzenie u kobiet i piją. I są egocentrykami. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:23 2szarozielone napisała: > informatycy są najgorsi na świecie, zaraz po muzykach ;) Nieprawda. Są najlepsi i najbardziej inteligentni. Tylko nie każdy potrafi to docenić. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:24 Mnie się jeden informatyk bardzo podobje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:24 bzdura. z inteligencja informatykow bym nie przesadzal. biorac jako grupe. tak sie sklada ze znam troche. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:25 Tak jak napisałem, nie każdy jest w stanie to ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:27 oj tam, to może właśnie Ty nie potrafisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:30 nie kazdy. sadze ze ty nie potrafisz. tobie umiejetnosc oceny inteligencji chyba dana nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:32 Nawet jeżeli, to inteligencja tak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:36 wlasnie nie. znam troche informatykow i nie sa to ludzie o ponadprzecietnej inteligencji. normalnie jak wszedzie: nieliczni geniusze, masa wyrobnikow, troche kretynow. zawod informatyka nie wiaze sie tak szczegolnie z ponadprzecietna inteligencja. ot, wyuczona wiedza. oczywiscie sa wyjatki. ale w innych zawodach tez. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:37 No dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:36 no niestety, jeżeli nie potrafisz ocenić, to do stwierdzenia z drugiej części wypowiedzi też nie jesteś zdolny. coś z logiką nie tak :( Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:39 Nie zrozumiałaś mojej odpowiedzi hsirkowi. Tłumaczyłem mu tylko czym sie różnimy, nie odnosząć się do jego niewybrednego ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:42 ale on ma trochę racji... nawet sporo. nie można oceniać wszystkich informatyków jako inteligentnych. bywają i głupi informatycy :) więc jeśli tego nie dostrzegasz, to może nie potrafisz ocenić. Hsirk jest zresztą inteligentnym facetem. na ile ja potrafię ocenić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:45 Myślisz że cały ten wątek jest na poważnie? Widocznie tego też nie potrafię tego ocenić... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:48 no chyba nie jest... bo na poważnie bym nie wpisała pierwszych postów :) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:46 nawet jezeli moj atak byl niewybredny, to twoja odpowiedz jest jak to szara stwierdzila pozbawiona logiki podstawowej. to tak jakbys powiedzial: fakt, byc moze nie umiem ocenic, czy lekarz ktorego wam polecam cos wie i jest dobry. ale jest dobry. albo czlon 1 albo 2. lub cale stwierdzienie, ktore jest oparte na sprzecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk :/ 12.06.08, 11:30 Akurat tak się składa że informatyk jest na ostatnim szczeblu popularności wśród płci przeciwnej ;P P.S. Kobieta informatyk jest jak świnka morska... Odpowiedz Link Zgłoś
anu-lla Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:26 Dokladnie:) kręci mnie to, ze sa wlasnie inteligentni i znają sie na tych wszystkich sprawach, używając niezrozumialych dla mnie zwrotów i nazw :) Aj cieżko to wytlumaczyc:) i nawet jeden informatyk mi pomgl na tym forum:) Jednym zdaniem rozjaśnil mi wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:44 Ludziom to zawsze imponuje jak ktoś się zna na czymś co w umysłach przeciętnego ludu jawi się jako czarna magia. W rzeczywistości informatyka trudna nie jest. Wystarczy tylko chcieć się z nią zapoznać a nie dać się oszukać stereotypom, które mówią, że to skomplikowana dziedzina dla wybrańców. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 16:46 >W rzeczywistości informatyka trudna nie jest. Wystarczy tylko chcieć >się z nią zapoznać a nie dać się oszukać stereotypom, które mówią, że >to skomplikowana dziedzina dla wybrańców. informatyka jest tak rozległą dziedziną że nie sądzę by komukolwiek udało sie ja poznać całą. Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 09.06.08, 23:59 informatyka wiedzą wyuczoną? co za bzdura! informatyka to nie nauka o softwearze i hardwearze jak wiele osob blednie mysli, a w 60-70% matematyka, wiec jest do tego potrzebna inteligencja matematyczno-logiczna sporo wieksza niz przecietna. bez tego nie ma mowy o przejsciu pierwszego semestru, na I roku na studiach. btw mnie tez strasznie kreca informatycy, jak dla mnie na liscie najseksowniejszych zawodow zdecydowanie nr 1:) a i duzo sie nauczyc przy takim informatyku mozna:) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:02 bzdura. ty sie opierasz na chciejstwie, ja na statystyce Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:12 na jakiej statystyce niby??? chyba raczej na wlasnym doswiadczeniu. otoz ja tez znam wielu informatykow, w tym dwoch, ktorzy sa jednymi z najbardziej inteligentnych facetow, a wlasciwie osob, jakie poznalam do tej pory. i nie moze tu chodzic o chciejstwo bo jeden jest kompletnie aseksualny, a drugi gej. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:15 Jak to mówią, dwie jaskółki wiosny nie czynią. Ja nie znam osobiście żadnego informatyka, ale znam osoby, które na co dzień w pracy mają z nimi do czynienia. No i niestety nie mają o ich walorach intelektualnych najwyższego mniemania. Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:19 z informatykami sprawa jest o tyle ciekawa, ze sporo z nich ma problemy z komunikacja, jakaja sie, maja jakies smieszne, dziwne tiki i czesto sa bardzo introwertyczni (ale Ci normalni to mrrrr;) no i wazne tez skad dyplom sie dostalo, nie ma co ukrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:17 nie ma zadnych przeslanek, dla ktorych informatycy mieliby byc bardziej inteligentni od lekarzy, fizykow, inzynierow, chemikow, biologow i innych grup posiadajacych wiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:26 wcale nie twierdze ze sa bardziej inteligentni od tych szacownych grup zawodowych, ktore wymieniles, oprocz bologow i lekarzy (oni sie naprawde swojej wiedzy wyuczaja, choc na pewno nie sa glupkami). 'fizykow, inzynierow, chemikow' tu tez jest bardzo potrzebne myslenie matematyczne, ale mnie po prostu kreca informatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:27 ale myslenie matematyczne nie jest wyrazem inteligencji. to tylko testy mensy tak skrzywily oglad rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:40 masz spora racje bo myslenie matematyczne jest wyrazem jednej z 7 rodzajow inteligencji, ale niestety ta matematyczno-logiczna najbardziej jest premiowana w szkole i w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:44 tu naprawdę bym polemizowała. Goła inteligencja matematyczno-logiczna na nic się nikomu nie przyda, jeśli zabraknie kompetencji w innych dziedzinach. A już na pewno nie zależy od niej sukces życiowy. Denerwuje mnie takie gloryfikowanie tego rodzaju inteligencji. Nie dlatego, że mi Bozia poskąpiła, bo źle nie jest - ale dlatego, że to nieprawdziwe i niesprawiedliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:59 Ja bym też polemizowała. Polemizowałby także jeden z wybitniejszych współczesnych matematyko-fizyków, Roger Penrose. W jednej ze swoich książek zastanawiał się skąd wzięły się u człowieka zdolności matematyczne i stwierdził, że to musi być jakiś rodzaj upośledzenie, które pojawia się spontanicznie, bo osoby zapatrzone w cyfry i zależności występujące między nimi, nie miałyby szans przetrwać. Dla przykładu umieścił rysunek, jak stado jaskiniowców krząta się w kupie koło jaskini, każdy robi coś pożytecznego a matematyk siedzi gdzieś w dali i liczy. Na to spoglądają tygrysy szablozębne i zastanawiaja się kto byłby najlepszym łupem. No i pada oczywiście na matematyka, który ani nie ma przyjaciół, którzy by go obronili ani krzepy, żeby samemu się obronić. I coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 01:03 to zjawisko zostalo juz baaaardzo dawno temu rozpoznane i opisane przez niejakiego jana kochanowskiego NA MATEMATYKA Ziemię pomierzył i głębokie morze, Wie, jako wstają i zachodzą zorze; Wiatrom rozumie, praktykuje komu, A sam nie widzi, że ma kurwę w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 01:04 :-D kurde, lubię Twój gust literacki :) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 01:07 lubisz i inne moje gusty(a?). wprawdzie jeszcze o tym nie wiesz :P Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 01:09 obie formy poprawne. ciekawe, co jeszcze lubię... pewnie się dowiem, a na razie lecę spać :) dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 02:43 no ludzie kochani, rece opadaja. nie bez powodu inteligencja matematyczna jest takze logiczna: 'INTELIGENCJA MATEMATYCZNO LOGICZNA Osoba posiadająca dobrze rozwiniętą inteligencję matematyczno – logiczną będzie: * przejawiała zdolności do rozumienia i operowania abstrakcyjnymi symbolami, opisując znaczenie i funkcję konkretnych pojęć i obiektów, * posługiwała się we wczesnym stadium rozwoju pojęciami czasu, miejsca, ilości, liczby oraz dostrzegała związki przyczynowo – skutkowe, * celowała w rozwiązywaniu logicznych łamigłówek i konsekwentnym działaniu, * dostrzegała wewnętrzną strukturę różnych złożoności, * wykazywała uzdolnienia matematyczne, polegające na formułowaniu wniosków na podstawie szczątkowych informacji, gromadzenia dowodów, szacowania wielkości, tworzenia modeli, wysuwania hipotez,' to ze jest premiowana w szkole i pracy nie znaczy ze ja ja tez premiuje najabardziej na swiecie;) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:33 Nie chcę się czepiać, ale jak ktos bezmyślnie wkuwa na pamięć formułki, nazwy i schematy biologiczne, to żeby się wściekł, nigdy dobrym biologiem nie będzie. Wątpię, czy w ogóle jest w stanie zostać chociażby słabym biologiem. Wszystko co występuje w przyrodzie jest spójne i ma logiczne wyjaśnienie. Zabawa polega na dostrzeżeniu tych wszystkich praw i zależności. Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:43 no wlasnie nie chcialam zeby tak moj post odebrano. jasne, ze kazdy kierunek studiow na dobrej uczelni wymaga pewnej inteligencji, ale sama przyznasz, ze co innego pisac algorytmy gdzie, caly czas musisz glowkowac, a co innego wlasnie zakuwac formulki. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:46 noooo nie, przecież biologia to jedna wielka łamigłówka!!! Z zakuwaniem formułek to można najwyżej skończyć ucząc w jakiejś szkole. No cholera jasna... Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:46 bzdura znowu. algorytmy tworzone przez wiekszosc informatykow sa do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:51 a kto niby tworzy te dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:54 ta mniejszosc wsrod nich. na obecnym poziomie kiedy wiekszosc algorytmow takich prawdziwych jest napisana w bibliotekach zawod informatyka rzedko polega na tworzeniu ich. racej na skladaniu tamtych w calosc, co tez jest w pewnym sensie algorytmem, ale nie w sensie stricte. a mialem okazje widziec algorytmy studentow informatyki z niezlej uczelni na poziomie podstawowym. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 01:03 Ja tam zawsze porównuję pracę programisty do pracy księgowego. Jeden i drugi musiał się nauczyć pewnych schematów myślenia i zasad postępowania a potem robi za automat. I tylko nieliczni są świetni w swoim zawodzie. I oni robią kariery i świetnie zarabiają. A reszta to szaraczki. Tylko jak już mówiłam zawód informatyka jest obecnie promowany a wokół innych nie robi sie tyle szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:47 Algorytmy to też się pisze według odgórnych schematów. A formułki trzeba zrozumieć a nie zakuwać. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:52 alez ja sie absolutnie zgadzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: A ja mam słabość do informatyków 12.06.08, 11:50 Mam trochę odmienne zdanie - lepiej się nauczyć konkretnego wzoru na pamięć i go wykozystywać w dalszych obliczeniach niż tracić czas na jego zgłębianie. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:03 Mnie kręcą faceci o rozwiniętej własnie inteligencji matematyczno-logicznej, dużych umiejętnościach analitycznych i jednocześnie zainteresowaniach wykraczających dalej, poza tę dziedzinę... Wszechstronnych lubię. Informatyk - OK - ale jeśli ma jakieś inne pasje poza komputerami, czyta, ogarnia, co się dzieje na świecie. Ponieważ to jest początek mojej listy wymagań, umrę samotnie i zjedzą mnie owczarki alzackie. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:05 e tam, zawsze zostaje ci ja w zanadrzu. :D Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:06 no tak. zawsze możesz mnie zjeść, zamiast tych owczarków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:07 zawsze do uslug :))) zjadam w calosci nie pozostawiajac resztek Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:09 to trzymaj kciuki, żebym umarła młodo, zanim się zrobię łykowata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:11 e tam, moge cie skonsumowac jeszcze zanim to nastapi Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:15 no nie wiem, nie wiem... tu może jak ulał pasować powiedzenie "po moim trupie" ;) (i przypomina się skecz monty pythona z wątrobą do przeszczepu) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:18 to nie byl chyba skecz tylko scenka z sensu zycia. ale, jesli zmuszasz mnie do zarcia padliny, do da sie zrobic... :D Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:21 może tak być... w sumie sens życia to był de facto zbiór skeczy :) Tylko błagam, bez ketchupu :) ja czuję, że bym była niedobra z ketchupem. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:25 alez skad... no wiesz co? za kogo mnie masz? tylko troche soli i pieprzu. i zweigelt poettelsdorf. do delikatnego miecha w sam raz. no, moze troche salaty lodowej... Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:29 OK, to jesteśmy umówieni na kolację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ardenty Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 08:16 2szarozielone napisała: > no tak. zawsze możesz mnie zjeść, zamiast tych owczarków ;) ciekawe jaki rodzaj inteligencji reprezentuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 08:41 wszystkie, mowiac szczerze :D Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:06 Podobnie jest ze wszystkimi inżynierami, nie tylko tymi o specjalności informatycznej. Wszyscy muszą naumieć się matematyki na poziomie wyższym. A tacy dajmy na to konstruktorzy, budowlańcy, czy mechanicy już tak nie kręcą. Dlatego wydaje mi się, że to całe kręcenie to efekt działań marketingowych promujących informatykę, jako, że jest ona użyteczna i przyszłościowa. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
i.see.you.baby Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:15 jakims fajnym inzynierem tez nie pogardze;) a z tymi informatykami to u mnie jest tak, ze uwazam ze to bardzo nowoczesny zawod i taki ktory baaaardzo sie przydaje w zyciu. taki facet codziennie roztacza opieke;) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:20 A mnie kręcą fizycy, zwłaszcza fizycy kwantowi. Byc może dlatego, że ta dziedzina kręci mnie sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:22 quantum foam makes me roam... Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 00:36 A co, jak iść to na całość. ;D W zasadzie to nadałby się każdy pasjonat nauk matematyczno przyrodniczych. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 15:31 heheheh.... Chyba na studiach, bo w praktyce to matematyki jest strasznie mało.... No i jeszcze informatyk od czego bo to tak samo szeroka gałąź jak medycyna (tylko my nie mamy jak łapów brać :( ) Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 12:43 WOW...ale sie uniosles/as a prawda jest, ze tylko ulamek ludzi to zdolni ludzie a reszta to klepacze kodu. Odpowiedz Link Zgłoś
szelmma Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 07:36 Niestety lubią wspomagacze,to podobno rozjaśnia im umysły.Skutek jest taki że lądują na bruku,z informatyki pozostaje im tylko orientować sie na jakim kolorze przejść przez pasy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojna71 Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 14:43 Mylisz się, wspomagacze są dobre dla humanistów. Te środki wpływają na pamięć, a nie na myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: a mnie kręcą programiści:P n/t 10.06.08, 08:54 To także informatycy, ale ci lepsi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Jan 10.06.08, 08:59 jan-w napisał: > To także informatycy, ale ci lepsi ;-) mój mąż jest programistą aplikacji internetowych;). Od "zawsze" pracuje w zespole więc znam wielu informatyków i można powiedzieć, że jestem do nich przyzwyczajona:P. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jan 10.06.08, 09:04 ania.silenter napisała: > mój mąż jest programistą Nie wszystkie kobiety mogą być tak szczęśliwe jak ty. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Jan 10.06.08, 09:08 jan-w napisał: > ania.silenter napisała: > > mój mąż jest programistą > Nie wszystkie kobiety mogą być tak szczęśliwe jak ty. ;-) hmmm, coś w tym jest:P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 08:59 Wypowiedź ma na temat informatyków jako FACETÓW wysoce subiektywna: BLE BLE BLE BLE BLE!!!!! Sweterek i zapach potu spod pach :/ BLE! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:01 Nieprawdziwy stereotyp. Informatyk to nie musi być facet który wyłazi na czworakach z pod biurka z kablami w zębach. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:05 Nie stereotyp, jeno zupełnie prywatna wizja powstała na skutek zawarcia kilku pracowych znajomości (niezależnie, niestety, od mej woli) z takimi typami :/ I nadmieniłam, że subiektywne toto. Znaczy wizja, a nie te typy. BLE! Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:03 > Sweterek i zapach potu spod pach :/ > BLE! zdazaja si etez tacy w obcislych tshirtach:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:08 najwspanialszyon napisał: > > TY?! > > np a co Ci, za przeproszeniem, ten t-shirt obciska?? Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:09 > a co Ci, za przeproszeniem, ten t-shirt obciska?? a to taki zart. ale mialby co:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:24 najwspanialszyon napisał: > a to taki zart. ale mialby co:) Nie filozuj, tylko fotkę dawaj. W t-shircie, rzecz jasna ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:32 mam takie:) zobaczymy co da sie zrobic na @ Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:11 Opony mózgowe :F Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:25 funny_game napisała: > Opony mózgowe :F rajstopki obciskają znacznie lepiej :]] Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:28 Znaczy, że mam se w ten gorąc najpierw na łeb nacisnąć obcisły tiszert i jeszcze na niego rajstopki, sadystko Ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:33 W takim razie beduini są masochistami :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:38 Przyznasz jednakowoż, że różnica w użytej tkaninie jest dla mnie zabójcza? Czytałaś serię biblionetka.pl/ka.asp?id=1262 ? Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:41 funny_game napisała: > Przyznasz jednakowoż, że różnica w użytej tkaninie jest dla mnie > zabójcza? Bo teraz w modzie jest styl na beduina miejskiego: różowa lycra i balerinki. > Czytałaś serię biblionetka.pl/ka.asp?id=1262 ? Nie. Warto? Jakim językiem napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:53 i.nes napisała: > Bo teraz w modzie jest styl na beduina miejskiego: różowa lycra i balerinki. I spódniczki-lambadówki wracają w stylu tak wielkim, jak co najmniej heroina w Pulp Fiction :D > > > Czytałaś serię biblionetka.pl/ka.asp?id=1262 ? > > Nie. Warto? Jakim językiem napisane? Warto, zwłaszcza latem, na plaży czy jakoś tak, pod prysznicem ;) Świetna przygodówka z masą wiedzy, lekko podana, ale niegłupio. Przyjemna, wzbogacająca lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:56 funny_game napisała: > I spódniczki-lambadówki wracają w stylu tak wielkim, jak co > najmniej heroina w Pulp Fiction :D Boszsz... jaka ja jestem niemodna! ;) > Warto, zwłaszcza latem, na plaży czy jakoś tak, pod prysznicem ;) > Świetna przygodówka z masą wiedzy, lekko podana, ale niegłupio. > Przyjemna, wzbogacająca lektura. Dobra, mam już w koszyku :) Wakacji mi nie starczy, żeby całą tą makulaturę rzeczytać ;))) A czytałaś "Kłamstwa Locke'a Lamory"? Takie przygodówki lubię! Niecierpliwie czekam na 3 tom :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 10:01 i.nes napisała: > Boszsz... jaka ja jestem niemodna! ;) Ja też!!! <dumnie wypina jajko sadzone udajace piers> :DDD > Dobra, mam już w koszyku :) Wakacji mi nie starczy, żeby całą tą makulaturę > rzeczytać ;))) > > A czytałaś "Kłamstwa Locke'a Lamory"? Takie przygodówki lubię! Niecierpliwie > czekam na 3 tom :) No to tup, tup, tup do Merlina. W końcu trza stworzyć nową świecką tradycję kupienia czegoś z polecenia niejakiej Ines ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 10:05 funny_game napisała: > Ja też!!! <dumnie wypina jajko sadzone udajace piers> :DDD O, właśnie, miałam zjeść śniadanie. Jajo będzie :) > No to tup, tup, tup do Merlina. Widziałaś, że skubańcy zmienili opłaty za transport? No żesz... Dobrze, że mam blisko do punktu odbioru ;) > W końcu trza stworzyć nową świecką tradycję kupienia czegoś z > polecenia niejakiej Ines ;) Taaa, powołaj się na mnie - dostaniesz zniżkę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 10:12 i.nes napisała: > O, właśnie, miałam zjeść śniadanie. Jajo będzie :) Łapy precz!!! :D > Widziałaś, że skubańcy zmienili opłaty za transport? No żesz... Dobrze, że mam > blisko do punktu odbioru ;) Nie powiem, za ile mi już w koszyku zawisło ;) Ale będzie jak zwykle darmowa przesyłka, inaczej się nie opyla w ogóle. > > > W końcu trza stworzyć nową świecką tradycję kupienia czegoś z > > polecenia niejakiej Ines ;) > > Taaa, powołaj się na mnie - dostaniesz zniżkę ;))) :> Ja jestem ostatnio coraz bardziej Merlinowi niewierna i dobrze im tak! > Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:08 A teraz podnieś skrzydełko i się pod nim powąchaj. Co czujesz? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:10 > A teraz podnieś skrzydełko i się pod nim powąchaj. Co czujesz? ;P jeszcze nic. akurta zle trafilas. wlsnie kapalem sie w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:11 W tłusty czwartek? Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:13 > W tłusty czwartek? nie. tak dawno nie. juz kilka razy zauwazylem usiebie ze po tak dlugim okresie to naprawde zaczyna czuc. Tak wiec dluzej niz 3 tygodnie bez kapieli o nigdy nie dopuszczam do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:05 funny_game napisała: > Wypowiedź ma na temat informatyków jako FACETÓW wysoce subiektywna: > > BLE BLE BLE BLE BLE!!!!! > Sweterek i zapach potu spod pach :/ > BLE! Stereotyp. Nigdy nie widziałam szefa mojego męża (dyrektor IT) nie w gajerku, a widuję go prawie codziennie:). Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:07 Nie stereotyp. Stereotyp to musi być coś (w sensie uproszczonej opinii) w identycznej formie funkcjonującego w świadomości co najmniej kilku osób. To moja prywatna wizja oparta na traumach zawodowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:11 funny_game napisała: > Nie stereotyp. > Stereotyp to musi być coś (w sensie uproszczonej opinii) w identycznej formie > funkcjonującego w świadomości co najmniej kilku osób. od kilku osób już coś takiego słyszałam > To moja prywatna wizja oparta na traumach zawodowych ;) Gdzie Ty pracujesz? Nawet u mnie w pracy informatycy (a jest ich naprawdę wielu, z 40-50?, może nawet więcej) nie śmierdzą i wyglądają jakby wiedzieli do czego służy mydło:). Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:14 ania.silenter napisała: > od kilku osób już coś takiego słyszałam Więc niech Ci będzie, że stereotyp, skoro Ci tak na tym zależy :) > > > To moja prywatna wizja oparta na traumach zawodowych ;) > > Gdzie Ty pracujesz? Nawet u mnie w pracy informatycy (a jest ich naprawdę wielu > , > z 40-50?, może nawet więcej) nie śmierdzą i wyglądają jakby wiedzieli do czego > służy mydło:). Już TAM nie pracuję. Zgadnij, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:12 Traum należy unikać albo je skutecznie zwalczać. Potrafią skrzywić ocenę otaczającego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:16 Jak unikać tak przesympatycznych panów? www.trauma.art.pl/pl/ A na serio: Jak mawia mój kolega S.: Pierdzielicie, Hipolicie. Z tym unikaniem lub zwalczaniem traum. Jak można uniknąć traumy jaką jest np. trudne dzieciństwo, jeśli się jest dzieckiem? Albo zwalczyć atak terrorystyczny, którego się jest ofiarą? Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:21 jan cie zaraz wytnie. robi tak z kazdym nawet nieobrazliwym postem ktory choc troche poddaje w watpliwosc jego boskie pochodzenie i szczery miod z ust plynacy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 14:10 hsirk napisał: > jan cie zaraz wytnie. robi tak z kazdym nawet nieobrazliwym postem > ktory choc troche poddaje w watpliwosc jego boskie pochodzenie To ty nie pochodzisz od Boga? Tak właśnie podejrzewałem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 14:21 Hsirk, pochodzisz? no powiedz, że nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 14:22 Nie trza od boga pochodzić, by być boskim egzemplarzem. Co za sztuka mieć po matce Kowalska? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 17:51 nie. mnie zmontowali w fabryce z odpadkow walajacych sie po hali. a moze ty pochodzisz, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 17:56 ja? coś Ty. Bóg stwarza ludzi na swoje podobieństwo, a ja nie przypominam starca z brodą. Ja się wyłoniłam z oceanu, z piany morskiej, w takiej wielkiej muszli. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 21:28 to do jana bylo. co do ciebie to wiem, bo widzialem twoje narodziny. ktos tam namalowal. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 09:12 Fakt. Ja sobie w tym wątku ustawiam nie drzewko, tylko porządkowanie "od najnowszego", zeby sie nie pogubic - no i potem się gubię ;) Fajnie namalował, nie? powiesiłam sobie w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 09:45 po pijaku rozne artychy to takie rozne rzeczy robia... Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 09:02 bo informatycy sa najfajniejsi no i oczywiscie najwspanialsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 17:58 najwspanialsioni chyba miało być :D Odpowiedz Link Zgłoś
anu-lla ożesz...jaki wielki wątek sie zrobił:) 10.06.08, 21:29 mmłaaa dla info:) Odpowiedz Link Zgłoś
rupeert Re: A ja mam słabość do informatyków 10.06.08, 22:13 Ehh... dziewczyny nie przytykajmy etykietek, są naprawdę bardzo różni ludzie, np mnie irytuje to jak ktoś mi mówi: "ty to może mi pomożesz i powiesz dlaczego mi komp chodzi wolno"... a do tego też są różni ludzie od tych którzy np piszą oprogramowanie. Tak samo z charakterami różni: głupi, mądrzy, śmierdzący, pachnący, czytający i nieczytający ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sfrustrowany80 Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 10:29 Sam jestem niestety informatykiem i musze powiedziec, ze to jeden z najgorszych zawodow dla inteligentnego czlowieka. Co innego w USA - tam rzeczywiscie informatycy moga miec ciekawa prace, powazanie, moga odniesc sukces (spoleczny i finansowy). W Europie informatycy to tacy bardziej zaawansowani technologicznie hydraulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 12:52 A NAPEWNO JESTES KOBIETA ? BO TAKA INTELIGENCJA... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 13:48 Znam kilku informatykow, fajne chlopaki tylko czesto ich spodnie pija w pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 13:58 W PACHY??? To fajne spodnie noszą :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 22:15 No w sensie, ze taki nowy styl, ze szelkami sie podciaga spodnie az do ramion ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 14:19 Nie ma to jak jakaś konkretna wypowiedź? Co ty, ADHD masz? Odpowiedz Link Zgłoś
anulina Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 19:48 a ja do księgowych z zacięciem informatycznym. dwa w jednym. pit plus zawiecha? moge sie wyluzować w kazdej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: A ja mam słabość do informatyków 11.06.08, 22:13 To chyba najnudniejsze polaczenie na swiecie ;P Odpowiedz Link Zgłoś