mahadeva Ty tak powaznie? :) 14.06.08, 22:14 to mzoe napsiz nam dlaczego :) bo ja zupelnie nie chce... :) Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: Ty tak powaznie? :) 14.06.08, 22:17 np. komu zostawie to co mam i z kim podzielę się swą mądrością życiową, mam potrzebę posiadania go i moglabym tu wykład zrobić na ten temat coś się we mnie obudziło i już Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 kurde! 14.06.08, 22:20 ja też chcę. Od jakiegoś czasu to tak bardzo, że mam ochotę komuś podkraść jakiegoś małego brzdąca i zaciągnąć do swego domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:18 problem, że muszę jeszcze poczekać na pewne życiowe zmiany w zw z moim partnerem ech życie, a ja chcę już, już jutro mogłabym je mieć Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:22 przecież, to coś cudownego móc wychować małego człowieka na dorosłego... dobrze rozsądnie go kształtować, wiedzieć że w domu on na Ciebie z utęsknieniem czeka, echhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:25 ja ksztaltuje sama siebie :) a co tydzien czeka na mnie terapeuta :) Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:27 terapeuta, to również dobry krok do normalności Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:30 Nie chcę być niedelikatny, ale gdybyś rzeczywiście kształtowała siebie, nie byłby ci potrzebny terapeuta. Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:32 Dlaczego, jak wypowiadasz sie jako forumowicz, to wyslwietlasz sie na czerwono....? Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:30 To nie jest tak super....np. ciagle towarzyszy ci lęk... Rozumiesz...trwożysz sie o swoje dziecko, to nic przyjemnego, takie uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:31 czyli lepiej siedziec samemu w kacie i bac sie samotnosci na starosc tak? jak sadze, ze i tak warto je miec Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:35 Warto, oczywiscie, ze warto. Teza o posiadaniu dziecka, zeby nie bac sie samotnosci na starosc dla mnie brzmi nieciekawie, jak bedziesz stara, to twoje dziecko bedzie mialo swoją rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:37 ktora do mnie przyjedzie, a jak bede sama to kto mnie odwiedzi przyjaciolka bedzie miala dzieci i inne sprawy zw z rodzina i powie i tak nie zrozumiesz gdybys miala dzieci wiedziala bys itp Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: ja dzisiaj też chcę 14.06.08, 22:43 OK, rozumiem. Z jakiegos powodu wydało mi sie, ze myslisz roszczeniowo, ze dziecko ma się mną zajmować na starość... Ogólnie zgadzam się z tobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:20 O!!! MAM TO SAMO ale ja spazm dostaje na sama wizje, ze ja.. w zwiazku NA ZAWSZE... dziecko TAK ale ja sie PANICZNIE boje POWAZNYCH ZWIAZKOW niby w takim jestem.... jest dobrze, ale.... ja sie na zone nie nadaje... na kochanke TAK, na matke TAK, ale na zone NIE Odpowiedz Link Zgłoś
guciowa87 Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:25 ehh doskonale Cie rozumiem.też bardzo pragne juz od kilkunastu miesiecy i bardzo się z tym mecze ale tez musze czekac i to aż rok: (dobrze ze ten czas tak szybko leci! Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:26 no właśnie ja też ponad rok, ech jakie to smutne, a potem może sie okazać, że to nie takie proste mieć dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:24 A to dziecko też chce przyjść na świat i mieć taką matkę, takie geny i takie życie? Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:25 co za dziwne pytanie, a ciebie ktoś pytal? czy chcesz przyjsc na swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:27 Właśnie nie pytał i dlatego czuję się wykorzystana. Ktoś sobie zrobił dobrze moim kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_brzeg Podobno mężczyźni dojrzewają w okolicach 30-stki 14.06.08, 22:28 ... do posiadania dzieci. Ja dojrzałem właśnie teraz - w wieku lat 33. Nie wiem, czy kobiety odczuwają to tak samo, ale jeśli tak, to doskonale Cię rozumiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Podobno mężczyźni dojrzewają w okolicach 30-s 14.06.08, 22:30 Podobno kobiety też. Ale w moim przypadku to się nie sprawdziło. Stuknęła mi 30 i nie dojrzałam. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:28 A co takiego dobrego maja z ciebie, teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Chcę mieć dziecko... 14.06.08, 22:35 Czasami jak ide ulica i widze rozwrzeszczane bachory to sobie mysle, ze powinnam jak najszybciej zatroszczyc sie o potomstwo, bo moje dzieci beda takie grzeczne, kochane i idealne. I tyle dobrego moglabym je nauczyc, przekazac cala moja zyciowa madrosc. I w ogole beda najlepsze na swiecie. Na szczescie tylko czasami tak sobie mysle, zreszta jest to dosyc niedojrzale i egoistyczne, mysle, ze za jakies 5 lat wlaczy mi sie taki prawdziwy instynkt :) Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: Chcę mieć dziecko... 15.06.08, 15:46 ale gwiazdki z nieba mieć nigdy nie będzie można, a dziecko kiedyś tak Odpowiedz Link Zgłoś
matsataski1 Re: Chcę mieć dziecko... 15.06.08, 22:31 Fajnie jest mieć dzieci... Moje dwa brzdące właśnie poszły spać, zmęczone całodzienną demolką. Fajne posty tu były, np. o przekazywaniu mądrości życiowej... Ja jeszcze nie rozpracowałam, kiedy to robić :-))) No i wymaga to założenia, że ją mam. Raczej ostrzegam przed zbytnim idealizowaniem przyszłego potomka. Wszystkie moje teorie wychowawcze i silne przekonanie, że moje dzieci nie będą takimi bachorami jak inne wzięły błyskawicznie w łeb w konfrontacji z realem :-) Jeśli chodzi o bardziej przyziemne podejście do tematu polecam gorąco lekturę książki Leszka Talko "Dziecko dla początkujących". Można się obśmiać do łez. Ja to czytałam będąc w ciąży i chichrając myślałam, że facet lekko ściemnia i wyolbrzymia. Teraz wiem, że i tak był powściągliwy opisując swoje pierwsze lata z dzieckiem :-))) Co nie znaczy, że zniechęcam. Ja bym się już za żadne skarby świata nie zamieniła na "niemanie" dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś