enia17 18.06.08, 20:12 troche mnie to zasmucilo bo to jakis taki ewidenty i namacalny znak uplywu czasu i nazwijmy rzecz po imieniu-starzenia sie.... mata tez? czy tylko ja? moze przez to forum osiwialam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enia17 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 20:39 nie obchodzi to widze nikogo. ide siwiec dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 21:00 Nie przejmuj się tym tak. Trochę farby i po sprawie. Niektórzy w tym wieku już całkowicie siwieją. A od tego jeszcze gorsze jest łysienie - ciesz się, że nie jesteś facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 20:47 Kobieto!!! :) Ja odkryłam swój pierwszy włos mając lat 17ście. Normalna sprawa, nie ma tego co demonizować. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 20:59 Dobry wieczór Avi <ujmując jej dłoń, całuje delikatnie> :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 21:12 Dobry wieczór. :) Ja niestety tylko na chwilę. :) Jestem na odwyku. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wredka Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 21:11 ja mam też ze 4-5 sztuk i szlag mnie trafia że już powinnam farbować a potem ech te odrosty... Odpowiedz Link Zgłoś
reszka.ja Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 22:45 spoko! mam 27lat i też jeden siwy włos ale jakoś nie jest mi z tym źle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 22:47 Ja miałam pierwsze siwe włosy jak miałam 15 lat. I jakoś z tym żyję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 22:55 To, między innymi, genetyczne pazkóctfo. Przynajmniej teraz, jak coś lubisz, to możesz mówić, że lubisz to jak siwa klacz mokre bułki :D P. S. Też mam jedynaczki-siwaczki i czniam je, w kółko golone, w ząbek czesane! Odpowiedz Link Zgłoś
etzel Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 22:57 Pocieszę Cię: starzejesz się od kołyski, a nawet wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawak1 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 18.06.08, 23:43 Znam sporo ludzi, którzy w tym wieku, pierwszy siwy włos mieli już dawno za sobą. Nie ma się czym przejmować, trochę srebra na głowie dodaje powagi, a atrakcyjności wcale nie ujmuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
misia12347 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 00:57 A ja nie mam, a ja nie mam, ani jednego :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 01:06 pierwsze siwe to ja miałam na początku liceum. teraz nie mam. mój miły w wieku lat 21, kiedy pracował w wielkim stresie miał masę siwych. do tej pory każdy stres równa się siwienie u niego. różnie to bywa. 27 lat to późno chyba na 1. siwy włos. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 02:51 Ciesz sie, ze tak pozno ! Ja mialam pierwsze przed osiemnastka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 wyluzuj 19.06.08, 08:35 siwienie jest najczesciej genetyczne i wcale nie musi iśc w pazre z widocznym starzeniem się np. skóry w ym samym tempie. Jeden z moich byłych facetów jako 25 latek był juz mocno szpakowaty :), teraz jak widzę, trochę się mu to zatrzymało. Jego mama jest wieku mojego taty - 65 lat:) siwiuteńska, a mój ojciec ma pojedyncze siwaki na skroniach i bardzo solidna, gestą czuprynę. Ja po mamie zaczełam też dosc szybko siwieć, jest to tym widocznuiejsze, ze mam ciemne włosy :) Jednak nie szłoto, podobnie, jak u mojej mamy, w parze z jakims ogólnym widocznym w zastarszającym tempie starzeniem się ogólnie :) Jesteś babka, wiec farbowane włosy to nie obciach :) Nie przejmuj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: wyluzuj 19.06.08, 08:45 ja zaczełam siwiec w wieku 15-16 lat i od tegoz czasu tyz sie zafarbowuje:D moja babcia była siwa juz jak miała lat 30 -i to mnie przeraza...zostało mi 5 lat w brązie:P Odpowiedz Link Zgłoś
carolla8 Re: wyluzuj 19.06.08, 17:17 dokładnie tak! Mój ojciec ma 60 lat i ani jednego siwego włosa. Jego siostra też. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna1987 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 10:22 mam 21 lat i 3 lata temu znalazłam kilka siwych włosów. Ludzie to są na prawdę wchłonięci przez te krwiożercze środki masowego przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 10:35 Ciesz sie, ze dopiero teraz:) u mnie kolezanka znalazla 1wszy siwy wlos w klasie maturlanej na matematyce! Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode a tam 19.06.08, 10:43 ja mam 2 lata mniej niż ty i dziesięć lat temu już zdarzały mi się siwe włosy ( zagadka:czyli ile miałam lat?)to normalne i nie oznacza starzenia, może wystąpić z powodu stresu np. poprostu brak pigmentu na włosie :] Odpowiedz Link Zgłoś
aniesia26 enia17 19.06.08, 11:16 ja również mam 27 lat - a siwych włosów tyle, że szok. Najwięcej mam ich koło uszu. SZOK ! mój tato siedząc koło mnie patrzy i patrzy i mówi "Agnieszka Ty masz siwe włosy". A prawda jest taka, że Agnieszka siwe włosy ma już od paru lat z tym, że z roku na rok jest ich coraz więcej :(((((((((( :((((((((( :((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
aniesia26 Re: enia17 19.06.08, 11:17 ... tylko że u mnie nie jest to spowodowane "starzeniem się" :))) ale na tle genetycznym .... po tatusiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
catherine_durango Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 13:14 pl.youtube.com/watch?v=G-lnKUlILYU,specjalnie dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
catherine_durango Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 13:15 Oj zle wkleiłam ale i tak wiesz o co chodzi,a włosami,się nie przejmuj, topewnie genetyczne,moja mama odkryła pierwsze siwe włosy w wieku 22 lat Odpowiedz Link Zgłoś
wysad odkrylam wlasnie pierwsze siwe w Gdzie?? 19.06.08, 14:54 enia17 napisała: > troche mnie to zasmucilo bo to jakis taki ewidenty i namacalny znak > uplywu czasu i nazwijmy rzecz po imieniu-starzenia sie.... > mata tez? > czy tylko ja? > moze przez to forum osiwialam? Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 15:15 panusiu ty sie juz starzejesz conajmniej z 7 lat hehe Odpowiedz Link Zgłoś
moniczka700 Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 15:25 a dużo tych siwych włosów? Bo jeden to nic nie znaczy Ja miałam jeden jak miałam lat 16, potem drugi ze 3 lata temu. Oba wyrwałam. Teram mam 31 lat i siwizny ani śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 18:26 Moja swietej pamieci babcia miala 91 lat jak umarla i nie miala ani jednego siwego wlosa. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: mam 27 lat i odkrylam wlasnie pierwsze siwe w 19.06.08, 19:40 ja mam siwe - jakies 5 sztuk na czubku głowy - ktore wyrywam z zacietoscia jak odrastaja pojawily sie w wieku ok 25 lat - niestety sa widoczne jako zem brunteka :/ no ale co? staram sie o nich nie myslec - od zmartwien czlowiek jeszcze bj. osiwieje :) ps. duuuzo moich kolezanek przed 30 ma siwe (pojedyncze) wlosy a moja mama pierwsze zaczela miec w wieku lat ok 45 ciu. Odpowiedz Link Zgłoś