sundry 24.06.08, 12:44 Zainspirowało mnie forum Ślub i wesele,tam ze świecą szukać osoby,która nie robi wesela na 100-200 osób.Jakie wesele Wy byście wybrały,zakładając że finanse Was nie ograniczają?Ja kameralne:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gupijasio Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 12:49 ja to se lubie pogadac przy stole więc najlepiej 2- 3osoby a dla reszty można zamówić nad wisłą w wojsku grochówkę + orkiestra cygańska i niech sie bawią Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 12:49 Wybrałabym kameralnie.Obiad dla najbliższej rodziny i przyjaciół. Chciałabym ten dzień spędzić w gronie najbliższych (a nie przypadkowych) osób. Poza tym szkoda by mi było pieniędzy - wolałabym je przeznaczyć na jakąś super podróż. Kolejna kwestia to to,że nie bardzo lubię być w centrum uwagi. Nie widzi mi się tańcować pół nocy z pijanym i spoconym stryjecznym wujkiem kuzyna mojej babci ;P Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 12:51 Byliśmy wtedy studentami, weselicha "na cztery kredyty" wydawały nam się obciachowe (teraz też), zdecydowaliśmy się na skromne przyjęcie dla najbliższych, następnego dnia wyjechaliśmy na 2 tygodnie w góry do pensjonatu.W tym roku będę obchodzić 19 rocznicę ślubu i nigdy nie żałowałam,że nie miałam wielkiego wesela i nie wyglądałam jak nadmuchana beza. Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:03 a ja byłem w sobotę na weselu na wsi i było zaje..scie - ludzie na poziomie ona i on lekarze - zrobili wesele wg starej receptury ze wsi pani młodej i było fajnie bo stylowo i inaczej - tradycyjnie - choc może teraz slowo tradycja jest niemodne modne jest do pubu po slubie bllleeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 15:23 ja w lipcu wychodzę za mąż. Wesele robimy na 50-60 osób. Czy to dużo jak na wesele? Tego nie wiem... i nawet mnie to nie obchodzi, ważne jest to, że po 5 latach związku wkońcu będę miała męża. A na weselu niech się bawi kto chce! Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 12:52 A ja bym w ogóle nie robiła wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiaczek Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 14:03 a nie było by Ci później żal, że tak neiwiele wspomnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 18:01 Lepiej mieć niewiele fajnych wspomnień niż wiele obciachowych. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 12:52 Łuroczysty łobiad. :-) Żadnych innych szopek. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:00 Ja miałam wesele kameralne czyli obiad dla rodziny. I wystarczy, nie lubię weslnych szopek, tańców, przyspiewek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
vader.darth Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:01 Huczne w zamku i ze zlachecka fantazją bo jak sama nazwa wskazuje wesele to wesele anie poczestunek w restauracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:03 prawdopodobnie będzie kameralnie, bo mamy niewielkie rodziny. ostatnio zamarzyło mi się wesele w poznańskim parku sołackim, ładnie tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:17 Nie ograniczały nas finanse (no, trochę), ale specyfika środowiska, w którym się oboje obracamy. Toteż trzasnęliśmy nieduże wesele dla rodziny i kilkorga najbliższych przyjaciół nad morzem, u mnie, a tygodniową żul-bibę :D dla znajomych i przyjaciół w domku nad jeziorem u Niego :) Było bosko, prawie cały czas lało :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:50 > Było bosko, prawie cały czas lało :DDD Świetne okoliczności dla cieszenia się poślubnymi nocami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misia12347 Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:18 A czy to złe że ktoś chce przeżyć ten dzień w większym gronie, żeby jeszcze podkreślić wyjątkowość tego dnia? :) Jak lubią, to niech robią :) Odpowiedz Link Zgłoś
iris.iris Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:32 Tylko rodzina i bliscy znajomi! czyli ok 100 osób hihi Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 13:51 Ale to niestety tak jest :-) Jakbyśmy my chcieli robić wesele dla najbliższej rodziny i przyjaciół, wyszłoby nie mniej jak 50 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: chciałabym 24.06.08, 13:46 przedyskutować to ze swoim narzeczonym.:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 słabo szukałaś... 24.06.08, 14:56 jeden woli matkę, drugi teściową. Mi sie podobał mój model wesela: niecałe 70 osób - ci co trzeba byli. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: słabo szukałaś... 24.06.08, 15:01 kamelia04.08.2007 napisała: >ci co trzeba byli. zasadniczo całkowicie niezbędne są tylko dwie osoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: słabo szukałaś... 24.06.08, 15:17 trypel napisał: > zasadniczo całkowicie niezbędne są tylko dwie osoby :) > > co do wesela, to w ogóle może go nie być. Odnosnie slubu, to niezbędna jest obecność - oprócz owych 2 nupturientów - także 2 świadków. Podsumowując: musza byc co najmniej 4 osoby plus kierownik USC. A tak ad meritum: ważniejsza jest jakosc niz ilosć. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: słabo szukałaś... 24.06.08, 15:21 kamelia04.08.2007 napisała: > A tak ad meritum: ważniejsza jest jakosc niz ilosć. Świete słowa Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 15:09 Forum ślub i wesele to moim skromnym zdaniem wylęgarnia przyszłych rozwodników;)) U mnie niedługo...najbliższa rodzina i znajomi(Ci których naprawdę chcemy zaprosić a nie Ci których wypada:) )-uroczysty obiad będzie + tort(taki jak ja chce a nie inni) + zimna płyta jakby ktoś się zasiedział i sobie po torcie nie poszedł...ogranoczona ilość coby za długo nikt nie siedział;)) No i nie jesteśmy ograniczeni finansami - nasz wybór;)) Ale mimo wszystko - 15 z jednej strony,20 z drugiej,około 15 znajomych - i robi się kameralna 50tka:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 17:56 Taaaa...w planie było też nie stresować się bo to w końcu tylko formalność,nic się nie zmieni i takie tam...jeszcze niecałe dwa miesiące a ja po ścianach łazić zaczynam:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 17:57 :-) Eeee tam, na szczęście wymyślono też rozwody. ;-))) A stres to właśnie w związku z deycją się aktywuje czy samym wydarzeniem jako takim? Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 18:00 Decyzja podjęta z całą świadomością po prawie trzech latach niepozabijania się w niedużym mieszkanku:)) Tak więc stres raczej dotyczy wydarzenia jako takiego:D Bosh...mam nadzieję,że teściowa nie wykręci żadnego numeru:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 18:15 > Bosh...mam nadzieję,że teściowa nie wykręci żadnego numeru:D:D A ma do tego tendencje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 18:32 Ma różne niepokojące tendencje;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 15:20 No na pewno nie 150 osób i remiza. Odpowiedz Link Zgłoś
foxylaady Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 15:24 Chciałabym aby byli wszyscy Ci na,których mi zależy. Z mojej str. zebrałoby się ok 50 osó reszta byłaby ze str.męża (pewnie ok 30osób) Sama nie wiem czy to hucznie czy nie hucznie.Wiem tyle,że chciałabym aby była to balanga mojego życia, na którą nie zabrosiłabym wkurzających mnie zdewociałych ciotek;) Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 15:34 zalezy co rozumiesz pod "kameralne".. poza tym chyba jest jeszcze cos miedzy takim a hucznym? ja chcialabym zaprosic najblizsza rodzine, tych ktorych lubie i ktorych chce tego dni obok.. ale z drugiej strony, bylam zapraszana na wesela kuzynek i niby mam jakis tam obowiazek tez je na swoje zaprosic... i srednio mi sie to podoba :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 15:56 A ja bym chciala egzotyczna plaze z garstka najblizszych przyjaciol i rodziny. Cudnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rose-ana Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 16:48 Gdybym już miała sie hajtać to najchętniej poszłabym z wybrankiem do usc, ewentualnie wzięła rodziców moich i jego, dopełniła formalności, a po fakcie poinformowała otoczenie. Jak chcą to niech sie obrażają, ja nie lubię cyrków wokół ślubów i wesel. Zwłaszcza, że z dalszą rodziną różnie żyję i byłoby "kogo chcę zaprosić, a kogo wypada zaprosić". Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 17:00 chcialabym ceremonie w usc , bo jestem nie praktykujaca, a specjalnie chodzic do spowiedzi i na praktyki malzenskie mi sie nie widzi. a pozatym nie wyobrazam sobie stania godzine -1,5 w kosciele a tak 15 minut i po klopocie goscie - hmmm... ja bym chciala zaprosic tych z ktorymi mam dobry kontakt (niedawno sie dowiedzialam, ze mam kuzynke. widzialam ja pierwszy raz jak dawala mi zaproszenie na slub). jesli nie bylabym ograniczona to bym wszystkich zaprosila . a jesli sobie pomysle ze jakis pociotek bedzie mi dawal zaproszenie to wypada sie odwiedzieczyc. ale zanim bede miala slub(kilka dobrych lat) to ich dzieci beda dorastac, a ci co maja ok 10-14 lat, bedzie trzeba zaprosic z osobami tow i koszta weselne rosna. a niestety nie kazdy spi na pieniazkach Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 20:11 Mnie też huczne, tradycyjne wesela nie bawią. To samo szopka przed-przygotowania,nauki przedmałżeńskie,spowiedź,msza w kościele,zapraszanie tych, których wypada itp. Ceremonia w usc,ewentualnie poczęstunek dla najbliższych w restauracji,a potem podróż do jakiegoś ciepłego kraju. :)))) Gdybym miała wychodzić za mąż to chciałabym żeby tak to wyglądało,ale ciężko coś takiego przeforsować. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Wesele kameralne vs huczne 25.06.08, 00:04 Jak chcesz szopki robisz szopkę:)) Nie chcesz nie robisz:)) Wszystko zależy od podejścia...szopkę robi szanowna para młoda a nie wszyscy dookoła;)) My chcemy kościelny,nie robimy jednak szopki...ksiądz ma zdroworozsądkowe podejście do życia(doskonale wie,że mieszkamy ze sobą,nie każe nam się bawić w nauki itp.).Zapraszamy tych których chcemy zaprosić.Rodzice też poważni ludzie stwierdzili,że nasza sprawa kogo chcemy a kogo nie zaprosić. I nie było czego forsować;)) A tym bardziej ciężko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Wesele kameralne vs huczne 24.06.08, 20:31 my sobie planujemy, że gdybyśmy mieli się poslubić, to zrobimy imprezke weselną w zaprzyjaźnionym ogrodku piwnym nad samą Wislą. Knajpa jest o ty;e specyficzna, że bar mieści się w starej chacie, jest scena w stodole itp. Rozbijemy namiot, postawimy kosze z kwiatami i się pobawimy. Liczba gosci na razie nieokreślona Odpowiedz Link Zgłoś