Dodaj do ulubionych

kazirodztwo2

23.09.03, 17:06
Jako ze z racji dlugosci, nie da sie juz czytac watku sagan2, pozwalam sobie
odswiezyc ten watek.

Dlaczego kazirodztwo jest zakazane ? Tylko dlatego, ze nie powstal jeszcze
zaden "ruch obrony praw" osob z takimi preferencjami. I podobnie jak sagan,
zakladam ze nie mowimy o pedofili. Jesli powstanie, zrobia sprawna kampanie,
dotra do elit, mediow i za kilka lat karalnosc zostanie zniesiona, a w
krajach takich jak Holandia, dostana nawet prawo zawierania tego typu
malzenstw.

:)
Obserwuj wątek
    • matrek A poza tym sprawa bigamii 23.09.03, 17:19
      Jesli 3 osoby zgadzaja sie na to, dlaczego nie ?

Dla mnie zarowno w przypadku malzenstw homoseksualnych, kazirodczych, czy
      bigamicznych, to jedynie kwestia odpowiedniego lobbingu. Malzenstwa
      homoseksualne zostaly dzieki niemu zalegalizowane tu i owdzie, a dwa pozostale
      rodzaje zwiazkow nie korzystaly z tego instrumentu nacisku, stad ludzie o tego
      typu preferencjach, nie maja praw.
    • nikt_inny Re: kazirodztwo2 23.09.03, 20:21
      poczytaj sobie trochę o genetyce.
      Toż to chów wsobny! Tak wyginęli faraonowie.
      Zbyt bliskie pokrewieństwo powoduje ujawnianie się genów recesywnych, i
      ujawnianie się wad genetycznych które w normalnych warunkach by niezaistniały.
      Rodzą się potem takie mutanty jak TY.
    • Gość: renia Niech ja dobrze zrozumiem IP: *.ath.spark.net.gr 23.09.03, 21:21
      Chodzi Ci o to, ze uwazasz, ze powinno sie uznac jako politycznie poprawne
      zwiazki np ojca z corka, a moze ojca z synem? Brata z bratem/siostra? Czy
      babki z wnukiem? Uwazasz, ze ludzie powinni sie laczyc w takich ukladach i
      zawierac takie malzenstwa? I to byloby dobre? I rodzic dzieci, ktore z kolei
      beda sie zenic z wlasnymi siostrami i bracmi, ojcami, matkami i kuzynostwem?
      Wodki Ci dac, moze wytrzezwiejesz!
      • anahella Re: Niech ja dobrze zrozumiem 23.09.03, 21:36
        Gość portalu: renia napisał(a):

> Chodzi Ci o to, ze uwazasz, ze powinno sie uznac jako politycznie poprawne
        > zwiazki np ojca z corka, a moze ojca z synem? Brata z bratem/siostra? Czy
        > babki z wnukiem? Uwazasz, ze ludzie powinni sie laczyc w takich ukladach i
        > zawierac takie malzenstwa? I to byloby dobre? I rodzic dzieci, ktore z kolei
        > beda sie zenic z wlasnymi siostrami i bracmi, ojcami, matkami i kuzynostwem?
        > Wodki Ci dac, moze wytrzezwiejesz!

Wszystko jest kwestia odpowiedniej mody. W starozytnym Egipcie tylko takie
        zwiazki mialy miejsce na faraonskim tronie. Krolowie europejscy zenili sie
        miedzy soba. Dzis juz wiemy ze to powoduje mutacje genetyczne, wiec dzieci z
        takich zwiazkow moga rodzic sie ulomne.

200 lat temu nie bylo poprawnie politycznie zeby szlachcic wiazal sie z
        chlopka. Dzis slowo "mezalians" ma zupelnie inna wymowe. Na swiecie legalizuje
        sie malzenstwa homoseksualne. Kto wie, moze za 200 lat beda mozliwe malzenstwa
        miedzy rodzenstwem? W Polsce prawo zakazuje malzenstw do 5 pokolenia w innych
        krajach do 3. Czy malzenstwo zawarte w innym kraju ze swoim kuzynem z 4
        pokolenia jest gorsze niz zawarte w Polsce z kuzynem z 6.?
        • Gość: renia Piata woda po kisielu IP: *.ath.spark.net.gr 23.09.03, 21:50
          JA zadalam kokretnie pytanie czy Matrek ma na mysli legalizacje kazkirodczych
          zwiazkow w najblizszej rodzinie. Kuzyn z czwartego pokolenia to zupelnie inna
          sprawa, nie mam nic przeciwko, jesli sami zainteresowani sie nie obawiaja. ale
          matka/syn, ojciec/corka, brat/siostra, dziadek/wnuczka czy takiego stopnia
          pokrewienstwa zwiazki homoseksualne to absolutnie nie miesci sie w mojej
          glowie i uwazam ze nigdy nie powinny zostac zaakceptowane spolecznie. Nie
          zyjemy w Egipcie.
          • anahella Re: Piata woda po kisielu 23.09.03, 22:00
            Gość portalu: renia napisał(a):

> uwazam ze nigdy nie powinny zostac zaakceptowane spolecznie. Nie
            > zyjemy w Egipcie.

Nigdy, czyli pewnie za Twojego zycia. Celowo podalam przykad Egiptu zebys
            zrozumiala ze kazde czasy maja swoje obyczaje. Nasze czasy maja takie jakie
            maja a co bedzie za 100, 200 lat to juz inna sprawa.
            • Gość: renia Re: Piata woda po kisielu IP: *.ath.spark.net.gr 23.09.03, 22:20
              No dobrze Anahello, jestem czlowiek swoich czasow, no nie potrafie wyobrazic
              sobie czegos takiego. Powiedz mi zatem szczerze, uwazasz, ze zwiazki ojcow z
              corkami i synami, rodzonych braci i siostr, uwazasz, ze, tak ponad czasem i
              moimi waskimi horyzontami, sa dobre? Inaczej mowiac - chcialabys zyc np. z
              wlasnym ojcem jak z mezem? Uwazasz, ze to byloby dobre? (ocene
              znaczenia "dobre" pozaostawiam oczywiscie Tobie do interpretacji) CZy
              naprawde w takiej tolerancji powinnismy wychowywac nasze dzieci? A jesli tak
              to dlaczego? Czy milosc ojca do dziecka, brata do siostry, jest zbyt uboga, ze
              warto ja "ubogacac" o aspekt milosci malzenskiej? CZemu niby mialoby to
              sluzyc?
              • wasza_bogini ale gdybys nie wiedziala,z e to jest 23.09.03, 22:48
                Twoj ojciec, to wogole nie byloby problemu.
      • Gość: matras szukasz poparcia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:38
        ... dla siebie, bo chciałbyś a się boisz, czy robisz to i chcesz się
        usprawiedliwić i upewnić że jest OK? dla mnie jest coś nienormalnego w tym,
        jakaś patologia. oczywiście jak obydwie strony chcą, to i tak zrobią co będą
        uważać za słuszne, ale jak na razie mój ciasny śwaitopogląd jest przeciw.
        widocznie jestem "kazirodofobem".
      • matrek Nie reniu 24.09.03, 01:48
        Nie chodzi mi o to, ze powinno sie uznac, lecz o to ze przyczyna tego ze do tej
        pory nie legalizuje sie bigami, czy kazirodzwa jest jedynie to, ze nie powstala
        do tej pory zadna silna grupa nacisku na media i politykow, podobnie jak mialo
        to miejsce w przypadku praw homoseksualistow i ich malzenstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka