Dodaj do ulubionych

Autentyk :)))

09.01.02, 16:50
oto memo, które Panie otrzymały z okazji 8 marca roku ubiegłego:
"Szanowne Panie
W związku z tym iż każda nieobecność w pracy dezorganizuje wszelkie rutyny,
zwracam się do Pań z gorącą prośbą aby nie zachodzić w ciążę w ciągu
najbliższych miesięcy (...) (Jeżeli już zaistnie taka sytuacja, to nie
wszystkie na raz.).
Dyrektor"
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Autentyk :))) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.02, 17:00
      chaa cha cha cha .Trzeba sie umawiac, ktora kiedy bedzie zachodzic.
      • kwik Re: Autentyk :))) 09.01.02, 17:02
        trzeba wywiesić grafik na tablicy informacyjnej..kto pierwszy ten lepszy..
        no a później trzy podpisy akceptujące szefów no i droga wolna!
    • Gość: Kinga Re: Autentyk ???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.01.02, 03:50
      Ja to juz slyszalam dawno temu i to w formie dowcipu.
      • Gość: G. Re: Autentyk ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.02, 02:01
        Smieszne co ?
        Po czesci rozumiem rozbawienie bo sam slabo widze sie w roli ukladajacego
        grafik :-). Ale trzeba popatrzec na to tez z innej strony.
        Jestem szefem ok 60 osob w wiekszosci kobiet. Ostatnio 4 z nich zaszlo po kolei w
        ciaze. Do tego kilka (2-3) zazwyczaj jest na dluzszych zwolnieniach .
        To 10 % zalogi !! Udalo sie jakos zalatac dziury przyjmujac nowe osoby na etaty
        zastepcze. Te zasadnicze czekaja na nasze dziewczyny. Nie dopuszczam mysli aby
        przyjmowac na ich miejsce kogos innego na stale. Czy wiecie jak ciezko bylo i
        jest nadal. I to nie mnie tylko im - tym ktore zostaly. Przeciez robota ma byc
        wykonana. I myslicie ze to takie smieszne kiedy z kierowniczka jednego z
        wiekszych dzialow doslownie modlimy sie o to aby przynajmniej pare miesiecy bylo
        normalnie tzn bez nowych urlopow, zeby ludzie wychodzili o normalnej porze z
        pracy. Ciekawe co byscie powiedzaly gdyby to w waszym zespole trzeba bylo
        siedzec po 12 godzin dziennie.
        I czy wiecie jak to jest trudno pracowac na etacie zastepczym kiedy trzeba sie
        blyskawicznie nauczyc skomplikowanych rzeczy, wiedzac ze i tak nie zaowocuje to
        praca na stale bo przeciez etat jest na okres zamkniety bo trzymamy go dla
        dziewczyny ktora wroci po urlopie.
        Dlatego nie smiejcie sie z przyslowiowego grafiku tylko przyjmijcie to jako jakas
        probe zwrocenia uwagi na problem urlopow macierzynskich.
        Jak macie inne rozwiazanie to czekam.

Gość portalu: Kinga napisał(a):

> Ja to juz slyszalam dawno temu i to w formie dowcipu.

• Gość: Kinga Re: Autentyk ???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.02, 05:23
          Droga G rozwiazan moze byc kilka: 1) przyjmowac do pracy samych panow oni w ciaze nie zajda
          2) w momencie przyjmowania bab w wieku produkcyjnym kazac im podpisac cyrograf o
          konsekwencji natychmiastowego usuniecia z pracy w razie wyglupu z ciaza. 3) Przyjmowac tylko baby
          w wieku do rozrodu niesprzyjajacym, ale moga wowczas byc malo wydajne , badz chorowite. 4)
          przyjmowac tylko te z zaswiadczeniem, ze sa nieplodne, ale ciagle wisi tu niebezpieczenstwo
          adopcji.5)podac sie do dymisji a prace przekazac mnie. 6) mniej internetu wiecej pracy. Jesli ktos
          ma jeszcze inne propozycje to niech pisze.
        • Gość: elve Re: Autentyk ???? IP: *.devs.futuro.pl 13.01.02, 17:01
          Mam jeszcze jedno rozwiązanie: można przyjąć do wiadomości to, ze ludzie są
          rasą rodzącą dzieci, więc i zachodzącą w ciążę. I ktoś to przecież musi zrobić.
          Można też zaapelować do drugich połówek osobników zachodzących w ciążę, które
          to drugie połówki też mają w tej sprawie coś do powiedzenia... :)))
          pzdr

• Gość: Gabi Re: Autentyk ???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.01.02, 21:30
            I jeszcze jedno : mniej mysli o szmalu, a wiecej o czlowieku !!! Eeech,co tam
            to kogo obchodzi w dzisiejszych czasach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka