indygo-only 14.07.08, 12:46 Jak myślicie (może ktoś się na tym zna) Euro ma szanse na wzrost swojej wartości, ceny? :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laska.waniliowa Re: Euro 14.07.08, 12:47 streszczę Ci przewidywania analityków: może wzrosnąć może spaść Odpowiedz Link Zgłoś
jaceks20 Re: Euro 14.07.08, 12:51 hmm nie wiem czemu zalezy ci na wzroscie kursu euro,moze jakas kasa zostala do wymiany czy cos ale ja licze ze dalej bedzie spadac,poki zlotowka sie umacnia swiatowy wzrost cen artykulow spozywczych itd nie jest az tak bardzo odczuwalny w Polsce(odczuwalny jest ale nie az tak jak moglby byc) jesli interesuje cie perspaktywa 2-3 lat to na pewno bedzie wyzszy niz w chwili obecnej Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Euro 14.07.08, 12:54 Ja przewaznie zarabiam w euro, więc płaczę, że spada :( Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Euro 14.07.08, 14:19 jaceks20 napisał: > hmm w Polsce zarabiasz w Euro? > Kiedy złotówka była słaba, wynagrodzenia, czynsze itp często ustalano mniej lub bardziej oficjalnie jako równowartość w USD, a potem EUR. Odpowiedz Link Zgłoś
laska.waniliowa Re: Euro 14.07.08, 12:58 w ciągu 2-3 lat pewnie wejdziemy do ERMII i NBP będzie musiał utrzymać kurs w widełkach 15%. zawsze to jakiś punkt oparcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceks20 Re: Euro 14.07.08, 12:59 a te widelki to beda wyznaczone dla kursu tuz przed wstapieniem? 15% to max? Odpowiedz Link Zgłoś
laska.waniliowa Re: Euro 14.07.08, 13:01 tak, przyjmą jakiś punkt odniesienia, czyli aktualny kurs i + - 15% przez 2 lata. jeśli kurs wypadnie z tego pasma wahań, to trzeba zacząć od nowa. chodzi o to, żeby bank centralny miał kontrolę nad kursem i euro było stabilne we wszystkich krajach Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Euro 14.07.08, 14:17 hotally napisała: > nie. Pod koniec roku ma kosztowac ok 3.2 Prawie tyle już kosztuje - 3,26 Jak tak dalej pójdzie, pod koniec roku będzie znacznie mniej. Gospodarka polska, w przeciwieństwie do zachodnioeuropejskiej kwitnie i ma perspektywy dalszego rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś