katarina7 01.10.03, 11:01 czy mieliście jakieś "ciekawe" przypadki ze starszymi kobitami.Chodzi mi o codzienne , zwyłe sytuacje, np. na poczcie , w sklepie, itd. Czy usłyszeliście ze starych ust jakieś "złote myśli"?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarina7 Re: STARE BABY 01.10.03, 11:06 Ja np. kiedys opierniczyłam S.B za dłubanie w kilku kostkach masła starczymi pazurami w Geancie i powiedziałam , ze ide po ochronę. Ale zwiewała!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: STARE BABY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 11:08 Wierz mi ze i wiele młodych bab tak robi, wiec nie wiem co to za wyszczegłólnianie starych akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy macanie chleba 01.10.03, 11:13 Ja widywałem SB przechodzace kolo stoiska z pieczywem i macajace wszystkie bochenki gola reka. Wymacaly np. 20 sztuk, a wziely jeden. Albo i zadnego. Dlatego wole pieczywo pakowane w woreczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katarina7 SB 01.10.03, 11:18 Ostatnio na poczcie SB z kolejki do okienka obok, nie omieszkała mnie poinstruować, kiedy ogladałam na wystawie kartki, że "Kolejka jest tutaj, prosze pani"!! Ale mnie to wkurza!! Odpowiedz Link Zgłoś
assd111 Re: STARE BABY 01.10.03, 19:47 a ja za to samo pognałam kompletnie pjaną parę 20-latków; nie dość, ze odkręcali sosy w słoikach, aby je spróbować, to jeszcze do kilku napluli. Zanim ich wyprowadzono z Leclerka, zdążyli jeszcze zwymiotować na półki z pieczywem. Tak więc myśle sobie jednak, ze wiek nic tu nie ma do rzeczy. katarina7 napisała: > Ja np. kiedys opierniczyłam S.B za dłubanie w kilku kostkach masła starczymi > pazurami w Geancie i powiedziałam , ze ide po ochronę. Ale zwiewała!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot_dog Re: STARE BABY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 16:09 A licznik katerinko stuka,stuka, nawet nie zauważysz jak sama staniesz sie STARĄ BABĄ do tego na pewno zgorzkniałą.Jesli cie spotkam w Geancie,to na pewno zacznę dłubać w maśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: STARE BABY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 11:26 Wiecie co, ale jestescie małostkowe.Nikt nie wie co go na starosc czeka, czasem rozmawiam z tesciowa która ma 70 lat i zawsze była szalenie zywa osobą, teraz wiek niesie ograniczenia, i ona mi mówi, ze nigdy młody starego nie zrozumie dopóki sam nie doswiadczy tych uciazliwosci.Po prostu młody człowiek nie jest w stanie pojąc tego, ze starzy sa niedołęzni, nieestetyczni czasem, z zanikiem pamieci- a to nie wynika z ich własnej woli. Ale, jak wczesniej pisałam z wrednych młodych robia sie stare wredne. Ewentualnie choroba zmienia ludzi na tyle, ze stają sie inni(tragedia to Alzheimer). Czesto spotykam sie z dziwnym zachowaniem starszych osób, potrafie im nawsadzac, ale z drugiej strony jest mi ich zal.Wiec staram sie byc bardzo wyrozumiała, na ile to mozliwe. Po to wprowadzono nakaz pakowania pieczywa, by takie zdarzenia nie miały miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralowa Re: STARE BABY IP: *.icpnet.pl 01.10.03, 11:32 Ja z kolei stoję na skrzyżowaniu, obok dwie starsze kobiety rozmawiają podniesionym głosem: -" Wie pani co, byłam wczoraj u lekarza, a tu taka jedna smarkata przychodzi i sie pyta czy może wejść, bo ona ma zakażenie, żelastwo jakieś wsadziła do pępka, w morzu pływała, to niech teraz zdycha z tym drutem! Nie wpuszczę i koniec!" -"I bardzo dobrze pani zrobiła, ja też bym nie wpuściła!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: STARE BABY IP: *.ath.spark.net.gr 01.10.03, 11:38 Gość portalu: Koralowa napisał(a): > Ja z kolei stoję na skrzyżowaniu, obok dwie starsze kobiety rozmawiają > podniesionym głosem: > -" Wie pani co, byłam wczoraj u lekarza, a tu taka jedna smarkata przychodzi i > sie pyta czy może wejść, bo ona ma zakażenie, żelastwo jakieś wsadziła do > pępka, w morzu pływała, to niech teraz zdycha z tym drutem! Nie wpuszczę i > koniec!" > -"I bardzo dobrze pani zrobiła, ja też bym nie wpuściła!" Ojejejej, jaka historia, cos niemozliwego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: STARE BABY IP: *.ath.spark.net.gr 01.10.03, 11:37 Lola, bardzo serdeczne dzieki, ze to napisalas. Fajnie jest sie wkurzac i wysmiewac ze starszych ludzi, bo powolni, bo upierdliwi, bo tacy czy siacy. A my mlodzi to tacy super ekstra, nigdy nie dotykamy chleba ani nie drapiemy pazurami w masle. Czesto tymi SB sa po prostu nasi rodzice. Sami bedziemy tacy. A wszystko pod jednym niezaleznym od nas warunkiem - ze w ogole dozyjemy. Bo np moja Mam a nigdy nie bedzie SB ( ja z pewnoscia tez nie doczekam) i wolalabym zeby byla upierdliwa starsza pania niz ze nie ma Jej wcale. Glupi ten watek jak but z lewej nogi. Juz naprawde ktos kto go zalozyl to sie nudzi i nawet chyba na sekunde refleksji sie nie pokusil po co takie bzdury wysyla w swiat. Kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: STARE BABY IP: 217.153.88.* 01.10.03, 11:45 ten wątek nie jest głupi, pokazuje jaka jest dzisiejsza młodzież, na szczęście "ludzi dobrej woli jest więcej" Odpowiedz Link Zgłoś
angoisse Re: STARE BABY 01.10.03, 11:49 Gość portalu: nowy napisał(a): > ten wątek nie jest głupi, pokazuje jaka jest dzisiejsza młodzież, na > szczęście >>"ludzi dobrej woli jest więcej" :))) ....to znaczy tych bardziej zblizonych wiekiem do SB :)) ach ten nieubłagany czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
betty-bt no patrzcie! jestem tego samego zdania... 01.10.03, 11:49 .. co Renia! o dziwota :))) juz o tym nawet napisalam ciut nizej pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: no patrzcie! jestem tego samego zdania... IP: *.ath.spark.net.gr 01.10.03, 11:54 Betty dlaczego uwazasz, ze bycie podobnego zdania co ja to takie dziwne? Juz drugi raz komentujesz swoje zdanie w ten sposob. Co jest? Zrobilam Ci jakas krzywde? W kazdym razie ciesze sie, ze sie ze mna (o dziwota) zgadzasz. A watek jest kretynski, nadal tak uwazam, nawet ta osoba , ktora go wydumała nie ma nic ciekawego do powiedzienia "w temacie", tylko czeka az inni beda sie nasmiewac ze starszych ludzi. Zenada (choc nie lubie tego slowa ale samo sie cisnie na klawisze). Odpowiedz Link Zgłoś
betty-bt Re: no patrzcie! jestem tego samego zdania... 01.10.03, 12:31 oj, Renia! to byl zart w odniesieniu do tego, co kiedys napisalam, w watku imennym dla ciebie. mianowicie, ze pomimo tego, iz przewaznie jestesmy innego zdania i miewalysmy juz zgrzyty na forum, to lubie cie czytac i nie uwazam, zebys byla glupia. wrecz przeciwnie. ale masz racje- dla osob niewtajemniczonych to moglo wygladac glupio. wiec ja wyjasniam; Renia dobrze gada. polac jej :) no i prawie dokladnie to samo co ty napisalam na temat tego durnego watku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=8267327&a=8268050 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: STARE BABY IP: 217.153.88.* 01.10.03, 11:34 Myślę, że powinien zrobić to porządkowy, ale jak nie on to może ja. Trzeba rozróżnić dwie kategorie SB 1- takie, które mają 200pln na miesiąc i nie chcą jeść starego masła czy chleba i dlatego robia to co robią np. w supermarketach i bardzo dobrze, że tak robią i niech tak robią. Jak widzę takich ludzi to sam im nieraz daję pieniądze. SB2- wredne pindy, którym się nudzi w domu i wychodząc z niego próbują naprawić świat na swój wzór albo raczej pomiąchać w tyglu życia. Ale młode pindy pamietajcie, że też czeka was taka przyszłość - kategoria 1 lub 2 i tego się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy Re: STARE BABY 01.10.03, 15:07 Od tego sa torebki lub specjalne papierki w sklepach, zeby macac chleb nie bezposrednio brudna lapa, tylko przez jakis material. Ale skoro uwazasz,z e jak ktos jest stary, to mu wszystko wolno, to w sumie trudno dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aly Młode Gó....... IP: 62.121.128.* 01.10.03, 11:34 MG-dla równowagi proponuje o nich tez pare przykladow podac. Odpowiedz Link Zgłoś
betty-bt Re: STARE BABY 01.10.03, 11:43 katarina7 napisała: > czy mieliście jakieś "ciekawe" przypadki ze starszymi kobitami.Chodzi mi o > codzienne , zwyłe sytuacje, np. na poczcie , w sklepie, itd. Czy > usłyszeliście ze starych ust jakieś "złote myśli"?? bardzo glupi watek.. ciekawe czy z waszych babci i dziadkow tez ktos sie tak nabija? moze twoja babcia tez dlubie w masle w supermarketach, albo zachowuje sie jeszcze komiczniej. to normalne, ze na starosc ludzie dziwaczeja, ale uwazam ze niesmaczne jest zartowanie sobie z sedziwego wieku. a juz w ogole publiczne szykanowanie. feee! oby z ciebie tez ktos tak kiedys zadrwil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: STARE BABY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 11:46 Jakoś zatchnęło Katerinę w sobie, bo już nic nie pisze. Czyżbyś dziecko nie spodziewała się krytyki? Odpowiedz Link Zgłoś
katarina7 Re: STARE BABY 01.10.03, 12:07 Nie bój!! Nie chodzi mi o wysmiewanie sie ze starszych osób, czy w kabaretach tez zauwazacie tylko kąsliwość? nie śmiejecie się nigdy! Chodzi mi o dziwaczne, śmieszne sytuacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: STARE BABY IP: *.ath.spark.net.gr 01.10.03, 12:11 katarina7 napisała: > Nie bój!! Nie chodzi mi o wysmiewanie sie ze starszych osób, czy w kabaretach > tez zauwazacie tylko kąsliwość? nie śmiejecie się nigdy! Chodzi mi o dziwaczne, > > śmieszne sytuacje!! Katerino, pozwolisz, ze zacytuje: "Ja np. kiedys opierniczyłam S.B za dłubanie w kilku kostkach masła starczymi pazurami w Geancie i powiedziałam , ze ide po ochronę. Ale zwiewała!!" W twoim powyzszym opisie (śmiesznej wg Ciebie sytuacji) nie zauwazam tylko kąśliwości. Zauwazam jeszcze pogarde. I kompletnie nic śmiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: STARE BABY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 12:12 Ale juz w tytule watku jest pogarda dla wieku- wiekszosc to razi. Odpowiedz Link Zgłoś
betty-bt Re: STARE BABY 01.10.03, 12:35 Gość portalu: lola napisał(a): > Ale juz w tytule watku jest pogarda dla wieku- wiekszosc to razi. o to chodzi! gdybys troche inaczej zagadnela, to moznaby nawet na poziomie porozmawiac na temat dziwactwa starszych ludzi. a ty walnelas z grubej rury, tytulujac "stare baby". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: STARE BABY IP: *.chello.pl 01.10.03, 12:08 katarina7 napisała: > czy mieliście jakieś "ciekawe" przypadki ze starszymi kobitami.Chodzi mi o > codzienne , zwyłe sytuacje, np. na poczcie , w sklepie, itd. Czy > usłyszeliście ze starych ust jakieś "złote myśli"?? Ja kiedys uslyszalam ciekawa "zlota mysl" na przystanku. Siedza na lawce ze trzy babki i mowia na temat facetow, kazda ma juz po 60. I jedna nagle wyskoczyla z takim tekstem:"Bo wie pani jaka jest prawda?! Tylko ku.wy maja dobrych mezow, porzadne kobiety, to nigdy szczescia nie maja". Z ta kontrowersyjna opinia, po kilku chwilach zgodzily sie wspolsiedzace i stwierdzily, ze zadnemu facetowi nie mozna ufac, a najbardziej to wlasnemu mezowi:O! Odpowiedz Link Zgłoś
fp Re: STARE BABY 01.10.03, 12:13 Gość portalu: ania napisał(a): Z ta > kontrowersyjna opinia, po kilku chwilach zgodzily sie wspolsiedzace i > stwierdzily, ze zadnemu facetowi nie mozna ufac, a najbardziej to wlasnemu > mezowi:O! > ty tez tak stwierdzisz - za jakis czas. masz to jak w banku. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: STARE BABY IP: *.chello.pl 01.10.03, 13:19 fp napisała: > > ty tez tak stwierdzisz - za jakis czas. masz to jak w banku. hehehe Czy ja wiem...?! Kiedys na przystanku spotkalam starsza pania, ktora jechala na grob meza i stwierdzila, ze maz to najwiekszy przyjaciel i odkad umarl, to rodzina sie rozpadla, a jej zycie stracilo sens. A minelo juz osiem lat od jego smierci. Takze sa rozne SB i mam nadzieje, ze nigdy tak nie stwierdze;P jak tamte panie! Niestety Ty FP, chyba juz nalezysz do tych SB dla ktorych maz to najwiekszy wrog. Wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: STARE BABY 01.10.03, 12:36 A może przytoczysz jakąś mądrość żywciową, którą usłyszałaś ze "starych ust"? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: STARE BABY 01.10.03, 13:03 katarina7 napisała: > Czy > usłyszeliście ze starych ust jakieś "złote myśli"?? A owszem: rosyjska arystokratka, jak sie nia przez chwile opiekowalam we Francji to miala ponad 90-tke. Byla starsza od Rosji Radzieckiej, miala kilku mezow, wielu kochankow i nawet w zaawansowanym wieku zachowala mlodzienczy blysk w oku, gdy kolo jej wozka przechodzil niekulawy chlopak:) Jedna z jej madrosci brzmiala: "Strzez sie ludzi z obgryzionymi paznokciami, bo nie wiadomo jakie jeszcze swinstwa do ust potrafia sobie wlozyc." Te "swinstwa w buzi" to oczywiscie slowa, ktore ludzie wypowiadaja. Innym razem stwierdzila ze prawdziwy mezczyzna nosi tylko bokserki a takim co nosi slipy w ogole nie powinnam sobie zawracac glowy, jezeli mam zamiar "uzywac go" przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella I powiem jeszcze jedno 01.10.03, 13:11 Uwielbialam jej towarzystwo. Mimo ze juz nie mogla chodzic i poruszala sie na wozku inwalidzkim, ze mowila niwyraznie i trzeba bylo jej piec razy powtarzac zeby zrozumiala, to byla wspaniala kobieta. Opiekowalam sie nia tylko 2 tygodnie, bo jej stala opiekunka wrocila na ten czas do Polski - gdyby nie fakt ze miala kogos na stale chetnie bym dluzej u niej popracowala. A wszystkim paniom, ktore sie nabijaja ze staruszek zycze zlosliwie wielu mlodych pokolen. Jezeli dzis jestescie takie zgryzliwe, to strach pomyslec jakie bedziecie na starosc. Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: STARE BABY 01.10.03, 13:10 W ubiegłym roku przed Dniem Zmarłych , poszłam z mamą na cmentazr posprzątać groby, kiedy tak robiłyśmy te porządki (dwa groby dalej leżą pradziadkowie) jakaś taka Starsza elegancka Pani rozejrzawszy się czy nikt nie patrzy i hyc śmieci w krzew który rośnie przy grobie pradziadków, oj jak ja się wtedy rozchodziłam , mama mnie uspokajała, a ja sobie powrzeszczałam, chyba tylko usłyszała jak ją pytała czy w domu też chowa śmieci pod wersalkę. Szczegół, że po drodze do wyjścia stał ogromny kontener na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina7 Re: STARE BABY IP: 62.29.253.* 01.10.03, 13:18 Moja kolezanka jechała w przedziale z para obcych starcow. Babka elegancko ukradkiem, po cichaczu wyjadając cukierki opowiadała o chamstwie młodziezy. Od czasu do czasu wyjmowała dezodoro w spraju i jechała od uszka pod noskiem do 2 uszka- było to Kobako rocznik 89 ty i malowała swe pięknie rózowe usteczka, dziadek przytakiwał. Babka wysiadła . Dz. wyjął prowiant-kanapy +herba w butli po Kubusiu. Skonsumował i wywalił butlę przez okno ( było lato- 40 st. słońce, o pożar nietrudno). potem elegancko zaczął dłubać w nosie, dając piękny cień na podłoge. Moja koleżanka wystawiła głowe i powiedziała: WSZYSTKO WIDAC!! Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Historia z pociągu 01.10.03, 13:34 W wakacje wracaliśmy z mężem z Zakopanego. Podróż pociągiem trwała 15 godzin. W przedziale dosiadło się dwoje starszych ludzi ok. 65-tki. Małżeństwo. Pełna kultura, uprzejmi, życzliwi. Nie wiem ile mogli być po ślubie, ale zwarcali się do siebie czule i z szacunkiem. Dla zabicia czasu czytali książki. Miło było na nich popatrzeć :) Wysiedli w Toruniu. Na ich miejsce wskoczyła para 20-latków. "K...wa, idziemy zajarać?", "jebn...ta jesteś" to tylko skromny urywek ich dialogu. Po 40 minutach zwróciłam kulturalnie uwagę, żeby nienadużywali wulgaryzmów. MB (młoda baba) syknęła: "spier.alaj" po czym przez resztę podróży rzucała mi zawistne spojrzenia. MCh (młody chłop) miał całą sytuację głęboko w siedzeniu (określił to oczywiście dobitniej). Taka mała historyjka z pociągu. Chamstwo, głupota i zaściankowość nie są uzależnione od wieku. Nie wrzucajmy do jednego worka mądrych i głupich, tylko dlatego, że są po 60-tce. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina7 Re: Historia z pociągu IP: 62.29.253.* 01.10.03, 13:39 jasne nie powinniśmy, ale doświadczenie powinno coś znaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Historia z pociągu 01.10.03, 13:43 atlantis75 napisała: > > Taka mała historyjka z pociągu. Chamstwo, głupota i zaściankowość nie są > uzależnione od wieku. Nie wrzucajmy do jednego worka mądrych i głupich, tylko > dlatego, że są po 60-tce. > > Atlantis Oczywiście, starsze panie nie są nawet tak dobitne jak młodzież, kiedy osatnio młodzież (wszystko miszkańcy z klatki moich rodziców) zrobiła sobie balangę klatce i w nocy mama wyszła im zwrócić uwagę, żeby zachowywali się trochę ciszej, to sąsiada córeczka bardzo młoda baba, zwróciła się do mojej mamy tymi słowy" zamknij mordę stara suko, jak coś nie pasuje to spierdalaj niech cie jakies wyrucha bo chyba cieczke masz" i wszysycy oczywiście mieli ubaw. Powiem szczerze, że czasami jestem wręcz zachwycona bogactewm słów których używa młodzież. Mnie nigdy aż taki myśli by nie przyszły do głowy a co dopiero do starszej osoby się tak odezwać? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus_sadelko Re: Historia z pociągu 01.10.03, 14:01 atlantis75 napisała: > Chamstwo, głupota i zaściankowość nie są > uzależnione od wieku. Nie wrzucajmy do jednego worka mądrych i głupich, tylko > dlatego, że są po 60-tce. dokładnie. skądś się te wredne "SB" muszą brać - za młodu nienawidzą starszych ludzi, na starość będą zionąć nienawiścią do młodych i mieć do nich żal o brak zmarszczek. to, że spotkałem w autobusie wytapirowane pomarszcone krówsko, które wisiało nade mną i zamiast zapytać grzecznie czy może ustąpię (czytałem książkę a nie mam oczu koło uszu) i dopiero wysiadając syknęło cos o złośliwej młodzieży w sposób obelżywy, wcale nie znaczy że ogół okołoemerytalny jest zły. po babsztylu wsiadł chłopak w bluzie dresowej, usiadł koło mnie w sposób wskazujący na chorobę krocza - bardzo szeroko - i zaczął śmierdzieć, zupełnie, jakby przez trzy godziny karnie biegał wokół boiska... z miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
fp Re: STARE BABY 01.10.03, 13:49 dwoje staruszkow jechalo pociagiem drzemiac w przedziale. na jednej ze stacji wsiadla grupa nastolatkow. zajeli przejscie, otworzyli okna, "dyskutowali" zawziecie uzywajac slow ogolnie uznanych za wulgarne i obrazliwe. przez oka wyrzucili butelki po wypitej coca-coli i skorki od skonsumowanych bananow. niektore skorki trafialy w szyby wywolujac salwy entuzjazmu. na niesmialo zwrocona przez STARCOW uwage zareagowali wyzwiskami. byly tez dziewczyny, jedna para wtloczyly sie do tegoz przedzialu obsciskujac sie, raczac pocalunkami z glebokim jezyczkiem i jeczac...echh katarinaa... pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina7 Re: STARE BABY IP: 62.29.253.* 01.10.03, 13:43 Młody koles stoi w autobusie , bluzga. Babka do niego: zamknij sie gówniarzu, on: s...alaj . Ty S..alaj i czemu mówisz do mnie na Ty , ja z toba na 1 gównie nie jechałam (tak tak), jak Ci p...ole to wypadniesz z autobusu!!( poważne stracie , co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: STARE BABY IP: *.magma / 192.168.4.* 01.10.03, 13:44 tytuł wątku brzmi obraźliwie, ale mimo to sie dopiszę, bo kiedyś zachowanie dwóch starszych kobiecinek w tramwaju bardzo mnie zszokowało. wsiadły sobie dwie takie i dawaj oglądac sie za wolnym miejscem. akurat tak sie złożyło, że wiekszośc siedzących to też były starsze osoby, a jedną z młodszych była dziewczyna w zaawansowanej ciązy. no i te dwie na nią naskoczyły, żeby wstała, bo jest młoda i może sobie postac. w obronie tej ciężarnej stanął starszy pan, na co jedna z tych pań rzuciła komentarz odnośnie ciężarnej dziewczyny: jak se dała zrobic bachora to niech se postoi. Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Starsze Panie i kobiety w ciąży 01.10.03, 13:51 Obecnie skończyłam 4 miesiąc ale brzuszek mam już dość wydatny, osatnio wracała autobusem, musiam podjechać tylko 2 przystanki. Autobus był zapchany ale wcale nie czuję się aż tak ciężko żebym zaraz musiała siadać, jednak chciałam powiedzieć, że było mi bardzo miło kiedy starsza pani chciała mi ustąpić miesjca a siedzący obok niej młodzieniec i inna młodzież wracająca ze szkoły nawet się nie ruszyli. Oczywiście ładnie podziękowałam bo i tak zaraz miałam wysiadać, ale przyznam , że to było bardzo miłe ze strony tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus_sadelko Re: STARE BABY 01.10.03, 13:55 katarina7 napisała: > czy mieliście jakieś "ciekawe" przypadki ze starszymi kobitami.Chodzi mi o > codzienne , zwyłe sytuacje, np. na poczcie , w sklepie, itd. Czy > usłyszeliście ze starych ust jakieś "złote myśli"?? założyłaś tendencyjny wątek z obraźliwym tytułem i jeszcze się dziwisz, że się co niektórym nie podoba. przygotowujesz się w ten sposób do przyszłości i bycia starym wrednym babsztylem? Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Pimpuś :) 01.10.03, 14:02 pimpus_sadelko napisał: > przygotowujesz się w ten sposób do przyszłości i bycia starym wrednym > babsztylem? Brawo, Pimpuś! :) Jestem przekonana, że Karina na stare lata będzie z kolei psioczyła na młodzież. Ten model tak ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina7 pimpek i atlantyda IP: 62.29.253.* 01.10.03, 14:13 pimpek i atlan! A co Wy teraz robicie?? Obrazacie mnie!!Wszystko jest względne! Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: pimpek i atlantyda 01.10.03, 14:20 Gość portalu: katarina7 napisał(a): > Wszystko jest względne! A ty bezWZGLĘDNA w ocienie starszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina7 Re: pimpek i atlantyda IP: 62.29.253.* 01.10.03, 14:23 znasz mnie? nie mówiłam o pozytywnych cechach starszych osób!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: pimpek i atlantyda 01.10.03, 14:24 Gość portalu: katarina7 napisał(a): >nie mówiłam o pozytywnych cechach starszych osób!!! To może podasz jakieś pozytywne przykłady. Bo z tego co widzę, to skupiasz się wyłącznie na przywarach starszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fp Re: pimpek i atlantyda 01.10.03, 14:29 atlantis75 napisała: > Gość portalu: katarina7 napisał(a): > > > >nie mówiłam o pozytywnych cechach starszych osób!!! > > To może podasz jakieś pozytywne przykłady. Bo z tego co widzę, to skupiasz się > wyłącznie na przywarach starszych ludzi. > wlasciwie to katerina powinna nam w szczegoleach opowiedziec o cechach dla ktorych zalozyla topik. powinna zaczac od swoich rodzicow, dziadkow. wiele ciekawych sytuacji pewno zaobserwowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina7 Re: pimpek i atlantyda IP: 62.29.253.* 01.10.03, 14:39 jasne tez, ale nie kontrowersyjnych, a o takie mi chodziło!! Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: pimpek i atlantyda 01.10.03, 15:43 Gość portalu: katarina7 napisał(a): > jasne tez, ale nie kontrowersyjnych, a o takie mi chodziło!! A znasz jakieś pozytywne zachowania starych bab? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus_sadelko Re: pimpek i atlantyda 01.10.03, 16:15 Gość portalu: katarina7 napisał(a): > jasne tez, ale nie kontrowersyjnych, a o takie mi chodziło!! młoda, kontrowersyjny nie oznacza pejoratywny. kontrowersyjna jest starsza pani, która opiekuje się stadem siedmiu czy ośmiu psów, i wraca z nimi wieczorami z miasta tramwajem po całodziennym zbieraniu resztek w knajpach i pieniędzy na ulicach. kontrowersyjny jest model życia jaki wybrała - ale w świetle w jakim opisujesz swoje wrażenia nt starszych osób, prędzej spodziewałbym się,ze napiszesz o niej jako o śmierdzącej starusze ze stadem kundli, które zajmują ci wolne krzesełka. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Pimpuś ;) 01.10.03, 16:32 pimpus_sadelko napisał: > Gość portalu: katarina7 napisał(a): > > > jasne tez, ale nie kontrowersyjnych, a o takie mi chodziło!! > > młoda, kontrowersyjny nie oznacza pejoratywny. kontrowersyjna jest starsza > pani, która opiekuje się stadem siedmiu czy ośmiu psów, i wraca z nimi > wieczorami z miasta tramwajem po całodziennym zbieraniu resztek w knajpach i > pieniędzy na ulicach. kontrowersyjny jest model życia jaki wybrała - ale w > świetle w jakim opisujesz swoje wrażenia nt starszych osób, prędzej > spodziewałbym się,ze napiszesz o niej jako o śmierdzącej starusze ze stadem > kundli, które zajmują ci wolne krzesełka. Szkoda prądu - nie zrozumie... tylko się jeszcze bardziej zapętli... Odpowiedz Link Zgłoś
mam-darynka Re: Pimpuś ;) 01.10.03, 16:53 Ze zacytuje Barbare Niechcicowa - "jak mysmy wszyscy schamieli, sproscieli". Starosc bywa uciazliwa, brzydka, chora, niezgrabna, glupia nawet. Taka jest ludzka kondycja - zadnej Ameryki tu nie odkrywam! Duzo wysilku trzeba w siebie samego/sama wlozyc w mlodosci zeby na starosc byc madrym, lagodnym, zyczliwym swiatu czlowiekiem. A i tak moze sie okazac, ze mimo tego wysilku wkladanego latami, choroba czy doswiadczenia uczynia czlowieka zgryzliwym i nieszczesliwym. Czy naprawde tak to trudno zrozumiec? Wyobrazic sobie? O ilez latwiej mlodemu, sprawnemu czlowiekowi znosic z czulym poblazaniem dziwactwa strarych ludzi niz staremu chamstwo i bezwzglednosc mlodych. A jednak, jak sie przygladam nawet w rodzinie, to babcie i dziadkowie maja czesciej wiecej cierpliwosci i wyrozumialosci dla wnukow niz odwrotnie! Katarina - wstydz sie! Nawet jesli nie mialas zlych intencji zakladajac ten watek, wiekszosc z nas odczytala to jako zaproszenie do drwin i krytyki osob starszych. Takich postaw nie wolno popierac! Odpowiedz Link Zgłoś
m.cobra a ja... 03.10.03, 12:36 znam wiele starszych osób,które są miłe,sympatyczne i w ogóle... Są zdrowi-i chorzy.Są MILI.To nie zalezy wcale od wieku.U nich jest tak samo jak za młodu.Ten kto był chamem i prostakiem-takim umrze.Kto był dobry etc- umrze takim.Tak więc uznam,że są "babska" i ,że są"babcie" Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Katerino7, czy na swoja matke tez mowisz stara... 01.10.03, 19:56 ... baba? A jak na dziadkow? Pewnie podobnie? Z tytulu watku widac, ze nie szanujesz starszych osob. Okreslenie "stare baby" dotyczy kazdej z nas, rowniez ciebie, bo kazda z nas predzej, czy pozniej znajdzie sie w podeszlym wieku. Jest to tez brak szacunku dla samej siebie. Wybitnie nie podoba mi sie tytul twojego watku. Przebija z niego lekcewazenie, i agrogancja. Jesli teraz to do ciebie nie dociera, to zycze ci bys szczesliwie dozyla czasow, gdy do ciebie beda mowic per "stara babo". Odpowiedz Link Zgłoś
m.cobra u mnie w bloku... 03.10.03, 12:26 mieszka taka durna baba.Jej mieszkanie jest na 3 piętrze.Piszę o niej bo NIE jest miła.Wredne babsko,które komplikuje życie innym.Ciagle się wtrąca,chwali się ,że zna niemiecki i co ona nie umie.Nieważne że nikt jej o to nie pyta i nie ma ochoty na rozmowę... No więc:jak to przy bloku-mamy chodnik.Dosyć często uczęszczany.Zaraz jest osiedlowa uliczka,obok niewielki parking,metrowej szerokości pas ziemi i ogrodzenie podwórka.Normalny człowiek chodzi po chodniku.Kiedy ona karmi(z okna) gołębie-to się zlatują na ten chodnik.Piesi chcąc nie chcąc zawsze przegonią te gołębie.Wtedy ta baba krzyczy z okna:"idzcie ulicą!!!nie widzicie że gołębie karmie!!!"To ten co dostał ochrzan mówi,do czego służy chodnik i jak chce karmić gołebie to niech wyjdzie z domu i pójdzie w miejsce gdzie będzie mogła ptaki karmić.Oczywiście zaczyna sie z nią debata...Kiedyś do mojej mamy powiedziała,żeby szła tym pasem ziemi przy parkingu-bo tamtędy(według niej)się chodzi. Kiedyś moja koleżanka(wstyd sie przyznać)tak jej za te gołębie nawymyślała,że sie kobita schowała.Szerze mówiąc miała rację.Chodnik nie służy do karmienia gołębi...Baba nadal mieszka i karmi te cholerne gołębie...brrr Odpowiedz Link Zgłoś