Dodaj do ulubionych

plagi forumowe

08.08.08, 10:36
Troche mnie nie było i co widze na forum. Plagi. Połowa forum to dyskusja kto
odszedł, kto odszedł a jest, a kto odszedł a jest pod nowym nickiem.
Naprawdę myślicie że kogoś to interesuje. Może ustalic zasadę o nie
dyskotowaniu o odejściach/ zejściach/ powrotach, nawrotach ich przyczynach,
skutchach i kto o tym wie a kto nie.
Obserwuj wątek
    • gupijasio Re: plagi forumowe 08.08.08, 10:38
      jakby nie ty to bym tego nie zauważył
      • spiaca.z.otwartymi.oczami Re: plagi forumowe 08.08.08, 10:47
        a jyż Ty piszemy z małej? nowe zasady? czy poprostu mnie nie lubisz?
        • gupijasio Re: plagi forumowe 08.08.08, 10:56
          pisże z duzej, mistejk palczasty byc musiał;)
        • truscaveczka Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:53
          To nie kwestia lubienia a poprawności językowej. "Ty" pisane wielką literą
          występuje tylko w listach. A posty na forum listami nie są.
          • drugie_wcielenie Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:13
            poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8337
    • mala_czarna_nietykalna Re: plagi forumowe 08.08.08, 11:40

Połowa forum to dyskusja kto
      > odszedł, kto odszedł a jest, a kto odszedł a jest pod nowym nickiem.

Chyba czytamy inne fora. Próbuję się dopatrzeć chociaż jednego takiego wątku na
      pierwszej stronie i jakoś nie mogę.
      • avital84 Re: plagi forumowe 08.08.08, 11:45
        No ja też właśnie nic nie widzę.

A pod nieobecność autorki po prostu dużo się działo.
        Była wojna z adminem i pewnie jeśli coś gdzieś wyczytała to są zaszłości tych
        wydarzeń.
        • spiaca.z.otwartymi.oczami Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:07
          1. Nie ma "na głownej"
          tematy w przewijają się w innych tematach co drażni.
          2. Kto wygrał wojne z Adminem i o co była?
          (bo cos podejrzewam, że się ludzie poobrazali i "sobie poszli" to zaczy nicki
          pozmieniali - tak jakoś mi to wygląda - teksty te same a nicki inne) ale to
          tylko pierwsze wrażenie "po powrocie" i się nie upieram:)
          • avital84 Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:19
            Chodziło o to, że Admin wycinał wątki bez powodu. Zarówno stałych jak i nowych
            forumowiczów, a nie naruszały one w żaden sposób regulaminu czy netykiety. Było
            ostre cięcie, jak ktoś mu nie pasował to takie osoby potrafił zbanować. Ja na
            przykład miałam bana. ;)

Nie sądzę, że te osoby, które się 'obraziły' na administrację piszą pod innymi
            nickami, bo piszą po prostu w innym miejscu, a tu skrobną coś od czasu do czasu.

Ale faktycznie jest tu dużo nowych nicków. Ale czy problemy są te same to nie
            wiem. Dla mnie zrobiło się tu trochę Forum Bravo Girl. Poza tym jest wysyp
            trolli. Możliwe, że administracja sama teraz chce podkręcić życie forumowe.
            Wcześniej wycinano większość wątków, a teraz jakieś durne tematy, często bardzo
            prowokacyjne, obrażające innych wiszą i jakoś adminowi nie przeszkadzają. O to
            też chodziło, że nie ustalił reguł wycinania i ciął nierówno. Identyczne wątki w
            zależności od autora wisiały na forum lub leciały w kosmos. A wytłumaczenia nie
            było.
            • jan-w Re: plagi forumowe 08.08.08, 14:30
              avital84 napisała:

> Chodziło o to, że Admin wycinał wątki bez powodu. Zarówno stałych jak i nowych
              > forumowiczów, a nie naruszały one w żaden sposób regulaminu czy netykiety. Było
              > ostre cięcie, jak ktoś mu nie pasował to takie osoby potrafił zbanować. Ja na
              > przykład miałam bana. ;)

To jest w 100% nieprawda, chociaż przypuszczam że napisana nieświadomie.
              Wycinane przypadkowo były wątki (również takie w których sam brałem udział)
              które kilka osób masowo wyklikiwało przy użyciu kosza, a te zgłoszenia trafiają
              do dyżurnego administracji. Z racji czuwania nad kilku tysiącami forów
              gazeta.pl, nie jest on w stanie dokładnie badac sytuacji i jezeli widzi
              kliknięcia kilku osób, a watek rzeczywiście stwarza wrażenie niezwiązanego
              tematycznie z forum - usuwa go. Dlatego właśnie na forach działają
              wyspecjalizowani "lokalni" moderatorzy. Są w stanie (znając dokładnie sytuację)
              działać precyzyjniej. Osoby zakładające wątki usuwane i przenoszone na oślą
              ławkę sa automatycznie banowane. Jeżeli zostałaś zbanowana, podziękuj tym,
              którzy klikali w kosz przy twoich watkach.

• avital84 Re: plagi forumowe 08.08.08, 16:14
                Ok, jeśli to prawda, to przepraszam w takim razie.
                Nie wiedziałam, że to dyżurna administracja, a nie Ty usuwasz wątki.
                Trzeba było tak od razu. :)
                • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 16:28

Z tego co wiem skoszowane wątki nie trafiają do Jana ani Papryczki. Natomiast
                  wystarczyłoby w łatwo dostępnym miejscu taką informację umieścić, żeby uniknąć
                  takich nieporozumień w przyszłości. Tajemnicą to chyba nie jest.
                  • jan-w Re: plagi forumowe 08.08.08, 16:40
                    Zgadza się. Informacje o klikaniu, trafiają wyłącznie do dyżurnego w administracji.
              • kontik_71 Re: plagi forumowe 08.08.08, 16:52
                Dziwne tylko, ze cala histria zeczela sie w momencie pojawienia sie
                jana-w jako moderatora.. nie wierze w przypadki..
          • mala_czarna_nietykalna Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:20
            > 1. Nie ma "na głownej"
            > tematy w przewijają się w innych tematach co drażni.
            możesz podać linki? bo ja czytam prawie od deski do deski i nie widzę tego o
            czym piszesz.
            • avital84 Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:20
              widocznie to nie aż taka plaga ;)
              • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:56

Widocznie Śpiąca to kolejne wcielenie naszego głównego trolla. :-)
                Zresztą wystarczy spojrzeć do wątku Tygrysia, żeby się o tym przekonać. No cóż
                dziewczyna nie daje za wygraną, ale naprawdę bardzo ją osłabiło to, że zwróciłam
                jej RAZ uwagę na brak kultury. :-) I tak już ją trzyma miesiąc a może dłużej.

PS. Szkoda tylko Twoich długich postów, bo widać, że koleżanka nie chce pogadać,
                tylko tradycyjnie chce rozkręcić aferę. :-)
                • spiaca.z.otwartymi.oczami [...] 08.08.08, 13:14
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:15

:-)))))
                    • dzika_monika [...] 08.08.08, 13:56
    • lacido Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:03
      zapodaj linki bo nie trafiłam na żaden taki wątek :) a jestem ciekawa kto
      odszedł, kto odszedł a jest, a kto odszedł a jest pod nowym nickiem.
    • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 12:50

Gdyby nie Ty, nikt by już nie pamiętał o tym, że takie dyskusje miały tu
      miejsce. Więc po co rozgrzebywać coś po raz n-ty? Nie potrafisz założyć tematu,
      który będzie sam w sobie na tyle ciekawy, że przyciągnie ludzi, tylko musisz
      mieszać?
      • dzika_monika [...] 08.08.08, 12:57
        • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:03

A kiedy powiedziałam, że zakładam interesujące?
          Czytaj ze zrozumieniem.
      • spiaca.z.otwartymi.oczami Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:09
        O przepraszam, że nie złożyłam podania do Jasnie Pani i nie zapytałam o zgodę.
        Masz zły dzień czy co?
        • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:14

No chyba Ty masz zły, skoro takie tematy zaprzątają Twoją główkę. :-)

Nie mówiłam o tym, że miałabyś pytać kogokolwiek o zgodę, a o tym, że piszesz,
          że irytuje Cię rozmowa o sytuacji na forum a sama zakładasz nt. temat osobny
          wątek czym prowokujesz KOLEJNE dyskusje, których tak ponoć MASZ DOŚĆ. Ehh lubisz
          mieszać i tyle, ale to Twój problem. :-)
          • spiaca.z.otwartymi.oczami Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:18
            1. Co jest moim problemem to ja wiem i nie sil się na analizy, bo nie jest to
            miejsce. A irytuje mnie panienka co skacze na mnie bo jej chora wyobraźnia
            podpowiada że jestem Ta co jej nie lubi. Momyśl co jest jak się pomyliłaś.
            Pomyśl to nie boli.
    • dzika_monika [...] 08.08.08, 12:56
      • kitek_maly Re: o tu jest jak jest miło 08.08.08, 13:02

A którym zdaniem Cię obraziłam?
        Zapytałam dlaczego podbijasz wątek po 6 dniach tylko po to, żeby napisać mi, że
        mam IQ < 1,5. Nudzisz się? Nie potrafisz lepiej spożytkować urlopu?

Zresztą zdecyduj się, zarzucasz mi infantylność a jak próbuję porozmawiać z Tobą
        na Twoim poziomie (dojrzałej Dzikiej Moniki) to też nie pasuje. Po prostu może
        się ode mnie odczep i będziemy mieć spokój. Odczep się = nie podbijaj moich
        postów, nie nawiązuj w 80% swoich wypowiedzi do mojej osoby.

PS. Już Ci to kiedyś tłumaczyłam, z tego forum mogą korzystać nawet osoby głupie
        w Twoim mniemaniu. Nie masz prawa mnie stąd wyrzucać. A jak nie odpowiada Ci
        styl moich wypowiedzi, to wrzuć mnie sobie w niewidocznych.
    • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:10

Ja myślę, że największą plagą w tej chwili (stali już się stąd wynieśli) jest
      banda trolli wielonickowców, którzy przychodzą tu żeby się rozładować i popsuć
      do końca i tak już nieciekawą atmosferę. :-)
      • spiaca.z.otwartymi.oczami Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:15
        > Ja myślę....

nie opowiadaj bajek.
        • kitek_maly Re: plagi forumowe 08.08.08, 13:21

To Ci się udało. :-)))
          Już jeden wątek Ci nie wystarczył do rozkręcania afery? :-)
          • dzika_monika [...] 08.08.08, 13:36
    • dzika_monika [...] 08.08.08, 13:54
    • conena Re: plagi forumowe 08.08.08, 14:03
      ja mam nowy nick - conena. poprzedni miałam "conena", ale zdecydowałam się
      zmienić na jesień.
      pzdr
      • i.nes Re: plagi forumowe 08.08.08, 16:16
        conena napisała:

> ja mam nowy nick - conena. poprzedni miałam "conena", ale
        > zdecydowałam się zmienić na jesień.
        > pzdr

Całkiem ładny, wiesz? Taki bardziej rasowy ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka