myoptic 02.09.08, 11:13 heja mam pytanie znacie jakies masci antygrzybiczne bez recepty? swędzi mnie lekko przy wejsciu pochwy.czekam na pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oregano29 Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 11:39 clotrimazolum - kosztuje około 3 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 11:53 jest bez recepty akurat :) a może to swędzenie na chcenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
myoptic Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 12:08 hehe nieee, nie na chcice jestem zaaaspokojona:P faktycznie spytalam sie mamy i powiedziala ze bez recepty..thx Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 13:38 jak bys jednak zdecydowala sie pojsc do lekarza, to popros o taki lek na recepte ktory sie bierze jednorazowo 3 tabletki. nie pamietam jak sie nazywa ale dziala bardzo skutecznie. generalnie clotrimazolum stosuje sie raczej doraznie. do lekarza pojsc powinnas tak czy inaczej, bo zaleczyc nie znaczy wyleczyc a powiklania takich infekcji moga byc powazne. jak juz wyleczysz infekcje to kupuj sobie lactovaginal zapobiegawczo, albo cos innego z kwasem mlekowym (jest tez taki plyn do higieny intymnej). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: masci antygrzybiczne 06.09.08, 11:05 Zależy komu lekarz pomoże. Ja się leczyłam przez 3 miesiące potem przez kolejne 4 nie mogłam się zapisać do lekarza, bo nie było numerków. Jak się zapisałam znów w aptece zostawiłam 50 zł. Potem znów nie mogłam się zapisać, ale cały czas stosowałąm płyn do higieny imtymnej przeciwgrzybiczny. Po roku zapisałąm się do innego lekarza, by zrobić sobie cytologie. No i jak zapytała się go czy mam grzybice to się zdziwił, że się pytam, bo on nic takoego nie widzi. A na leki przeciwgrzybliczne rok wczesniej wygałam prawie 200 zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 14:32 A skąd wiesz, że to grzybica? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_finka Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 16:49 no właśnie ? pchlica pewnie tez swędzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 16:51 Myślę, że zwykła infekcja też może powodować taki dyskomfort. A infekcja to chyba nie musi być od razu grzybica. Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 17:15 A moze nowe wkladki lub podpaski? Ja sobie takie meczace swedzenie zaserwowalam kupnem wkladek lawendowych. Zanim skojarzylam to pare dni sie pomeczylam, powrot do zwyklych pomogl Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 17:53 bez recepty nie kupisz nic co mogloby pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: masci antygrzybiczne 02.09.08, 19:53 mnie tez swedzi bo sie nie bzykam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: masci antygrzybiczne 06.09.08, 11:02 moge ci polcecić płyn do higieny intymnej przeciwgrzybiczny firmy Zaja (chyba tak się to pisze). Mnie żadne pigółki, maści nie ponmogły, a to mnie wyleczyło. pozdrawima Odpowiedz Link Zgłoś