krainaczaruff 05.12.08, 14:00 Co jest najlepsze na suchy kaszel? ...bo zwariuje zaraz :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cus27 Re: co na kaszel? 05.12.08, 14:14 Pokroic cebule,wlozyc do sloika ,przesypujac cukrem kazda warstwe,pozostawic w cieplym miejscu.Pic lyzke "soku".Sprawdzony przepis mojej Babci(3razy dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: co na kaszel? 05.12.08, 14:16 potwierdzam! cebula najlepsza. Do tej mikstury można jeszcze dorzucić rozdrobniony czosnek ( działa antybakteryjnie). Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: co na kaszel? 05.12.08, 14:21 Czosnek - osobno-zasypany cukrem i zalany goracym mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: co na kaszel? 05.12.08, 14:22 moja mama łączy cebulę i czosnek - podobno lepszy efekt;) Odpowiedz Link Zgłoś
krainaczaruff Re: co na kaszel? 05.12.08, 14:34 Ale na ta miksturę trezba poczekac az sie "zrobi" pewnie nie? A ja bym chciała coś juz teraz. Mam jakiś syrop, wypilam juz całą flaszkę ale nic nie dał. A co dziwne to nie mam żadnych objawów przeziębienia tylko ten suchy kaszel mnie męczy. Kurde.... Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: co na kaszel? 05.12.08, 14:45 Masz pierwsza lyzke ,juz po godzinie.A teraz zrob napar z rumianku, powdychaj troche i wypij.Pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
straggly Re: co na kaszel? 07.12.08, 18:40 Tabletki Thiocodin albo Acodin, sa bez recepty.Zawieraja kodeine, ktora hamuje osrodek kaszlu w ukladzie nerowym, a syropy działaja na oskrzela, co ma mniejsza skutecznosc. Wiec przy kasztu suchym, kiedy nie ma co odkrzuszac i gdy syrop nie działa sa skuteczne. Tylko zażywac zgodnie z ulotka!!! Odpowiedz Link Zgłoś