diablica2003 01.11.03, 19:47 mam pytanko czy warto wynajac dj-a na wesele czy lepiej orkiestre co z oczepinami czy dj organizuje czy trzeba skombinowac cos samemu i czy wogole musza byc oczepiny czy wystarczy sama muzyka bez zadnych dodatkow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jodis hello 01.11.03, 20:07 moja kuzynka miala wesele z dj i strasza czesc rodzinki byla strasznie niezadowolona, mi to nie przeszkadzalo nawet dobrze sie bawilam to byl mlody gosc i tylko puszczal muzyke nie wiem skad go wytrzasneli oczepiny to bardzo fajna rzecz mozna sie posmiac, powyglupiac, ale tylko jak jest ktos kto umie poprowadzic zabawe, niekoniecznie dj, mozesz poprosic jakas lokalna dusze towarzystwa czyli wujka czy kuzyna, mezczyzni przewaznie lepiej sie sprawdzaja w tej roli z orkiestra jest ok, jak sie chlopaki nie schleja(jedna kumpela miala pecha) Odpowiedz Link Zgłoś
jodis a i niezaleznie na kogo sie zdecydujesz 01.11.03, 20:15 to obgadaj repertuar ;) w mojej rodzince uwielbiaja dedykacje i kilka piosenek i melodii zawsze jest(cancan, czardasz, hej sokoly itd.), wesela sa ogromne, az mi sie za maz wychodzic nie chce jak pomysle ze bede musiala zorganizowac impre na kolo 200 osob, dobrze ze moj facet ma niewielka rodzine... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hello IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 01.11.03, 21:24 jodis napisała: > moja kuzynka miala wesele z dj i strasza czesc rodzinki byla strasznie > niezadowolona Tylko zwróc uwagę, że na weselach starsza część rodzinki na ogół się nie bawi. Siedza przy stołach, gadają i piją. Ja byłam na wielu weselach (z orkiestrą i dj) i zdecydowanie polecam dj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala no wiesz, nie wiem jak u ciebie IP: 81.21.197.* 01.11.03, 23:32 ani u diablicy, ale w mojej rodzince bawia sie wszyscy niezaleznie czy maja 80 lat czy 2... to zalezy od rodziny, kazdy ma inna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: no wiesz, nie wiem jak u ciebie IP: *.kra.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 01.11.03, 23:44 W mojej rodzinie nikt sie jeszcze nie bawił. Jestem jeszcze panną. ale byłam na bardzo wielu weselach w róznych rejonach Polski.... i wszędzie było to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala to moja jest wyjatkowa :) IP: 81.21.197.* 01.11.03, 23:57 mam troche rodzinki w Wejherowie, troche w Nysie, duzo w Krakowie i okolicy, troche w Nowym Sączu, troche w Czechach zaliczylam z 16 wesel + 3 wesela przyjaciolek i na moich rodzinnych zawsze bylo tak samo wszyscy z mojej rodziny niezaleznie od wieku sie bawili, a z rodzin wzeniajacych sie roznie bywalo przyznaje ;) na weselu jednej przyjaciolki tez cala rodzina sie bawila, to byla prawdziwe wiejskie wesele gdzie ocepiny trwaly chyba z 2 godziny... wszystko zalezy od rodziny, jak wesele mieszane kulturowo to rzeczywiscie moze bezpieczniejszy dj tylko z nim wczesniej obgadac jakie plyty ma zabrac na impreze, zeby jedna i druga rodzina sie dobrze czula diablico pogadaj ze swoim lubym, moze on akurat chcialby swojej rodzinie pokazac jak wyglada "prawdziwe" polskie wesele(burdy mozna sobie darowac na pewno) diablico pokaz moze chlopakowi jakis film weselny, i zastanowcie sie oboje, on ci powie co moze zostac opacznie zrozumiane, powinien przynajmniej wiedziec najlepiej ;) powodzenia i swietnej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dj na weselu IP: *.chello.pl 01.11.03, 21:29 Coz moja siostra, byla pierwsza, ktora sie wylamala i na swoim weselu miala didzeja. Mogla zatrudnic zespol, ale zeczela szukac dosc pozno i albo byly bardzo kipeskie, albo bardzo drogie. Wziela didzeja. Zaznaczam, ze ludzie malo tanczyli, co nie znaczy, ze zle sie bawili. Ja jako swiadkowa, zostalam obtancowana z kazdej strony;)! Wszystkim didzej odpowiadal. Rodzina nie widziala sie kilka lat i rozmawiala przy stolach bez konca. Na swoim weselu tez bym chciala didzeja, tylko, ze ja nie przepadam za weselami;)! Ale to tak, jakby mnie ktos pytal;P. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica2003 Re: dj na weselu 01.11.03, 22:01 a czy musza byc koniecznie oczepiny moj narzeczony nie jest polakiem nie chcaialbym aby jego rodzina zrozumiala zle nasze obyczaje weselne czy to cos strasznego wesele bez oczepin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala z tego co widzialam IP: 81.21.197.* 01.11.03, 23:42 to na zachodzie sa tez jakies tradycje chyba ze on jest z zupelnie innej bajki... moze pogadaj ze swoim facetem opowiedz o zwyczajach jakie sa u nas zapytaj o to jakie sa w jego kulturze bo jakies zawsze sa z tego co sie orientuje moze zrobicie mieszane :) bedzie i wilk syty i owca cala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inusia0 Re: dj na weselu 03.11.03, 14:05 diablica2003 napisała: > mam pytanko czy warto wynajac dj-a na wesele czy lepiej orkiestre > co z oczepinami czy dj organizuje czy trzeba skombinowac cos samemu i czy > wogole musza byc oczepiny czy wystarczy sama muzyka bez zadnych dodatkow Warto mieć wesele takie,jakie się chce, a nie takie 'jak wszyscy' albo takie 'jakie powinno być'-czyli tradycyjnie orkiestra. Byłam już na weselu,na którym bya osoba obsługująca muzykę na CD i o wiele lepiej się bawiłam,ze względu na to,że muzyka była wybrana przez parę młodą oraz to,że była w oryginale. Nie lubię typowej orkiestry na weselach,przeważnie jest koszmarna,'muzycy' maja więcej przerw na jedzenie i picie (wódki też...)niż grają. Odpowiedz Link Zgłoś
oki1001 :( 03.11.03, 15:18 A ja mam prawie 22lata i jeszcze nie byłam na żadnym weselu. W rodzinie jest parę osób, na kórych "juz czas" i nic! Może to ja będę pierwsza? Odpowiedz Link Zgłoś