Dodaj do ulubionych

dj na weselu

01.11.03, 19:47
mam pytanko czy warto wynajac dj-a na wesele czy lepiej orkiestre
co z oczepinami czy dj organizuje czy trzeba skombinowac cos samemu i czy
wogole musza byc oczepiny czy wystarczy sama muzyka bez zadnych dodatkow
Obserwuj wątek
    • jodis hello 01.11.03, 20:07
      moja kuzynka miala wesele z dj i strasza czesc rodzinki byla strasznie
      niezadowolona, mi to nie przeszkadzalo nawet dobrze sie bawilam
      to byl mlody gosc i tylko puszczal muzyke nie wiem skad go wytrzasneli

oczepiny to bardzo fajna rzecz mozna sie posmiac, powyglupiac, ale tylko jak
      jest ktos kto umie poprowadzic zabawe, niekoniecznie dj, mozesz poprosic jakas
      lokalna dusze towarzystwa czyli wujka czy kuzyna, mezczyzni przewaznie lepiej
      sie sprawdzaja w tej roli

z orkiestra jest ok, jak sie chlopaki nie schleja(jedna kumpela miala pecha)
      • jodis a i niezaleznie na kogo sie zdecydujesz 01.11.03, 20:15
        to obgadaj repertuar ;)
        w mojej rodzince uwielbiaja dedykacje i kilka piosenek i melodii zawsze
        jest(cancan, czardasz, hej sokoly itd.), wesela sa ogromne, az mi sie za maz
        wychodzic nie chce jak pomysle ze bede musiala zorganizowac impre na kolo 200
        osob, dobrze ze moj facet ma niewielka rodzine...
      • Gość: Ania Re: hello IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 01.11.03, 21:24
        jodis napisała:

> moja kuzynka miala wesele z dj i strasza czesc rodzinki byla strasznie
        > niezadowolona

Tylko zwróc uwagę, że na weselach starsza część rodzinki na ogół się nie bawi.
        Siedza przy stołach, gadają i piją.
        Ja byłam na wielu weselach (z orkiestrą i dj) i zdecydowanie polecam dj.
        • Gość: mala no wiesz, nie wiem jak u ciebie IP: 81.21.197.* 01.11.03, 23:32
          ani u diablicy, ale w mojej rodzince bawia sie wszyscy niezaleznie czy maja 80
          lat czy 2...
          to zalezy od rodziny, kazdy ma inna

pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: no wiesz, nie wiem jak u ciebie IP: *.kra.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 01.11.03, 23:44
            W mojej rodzinie nikt sie jeszcze nie bawił. Jestem jeszcze panną.
            ale byłam na bardzo wielu weselach w róznych rejonach Polski.... i wszędzie
            było to samo.
            • Gość: mala to moja jest wyjatkowa :) IP: 81.21.197.* 01.11.03, 23:57
              mam troche rodzinki w Wejherowie, troche w Nysie, duzo w Krakowie i okolicy,
              troche w Nowym Sączu, troche w Czechach zaliczylam z 16 wesel + 3 wesela
              przyjaciolek i na moich rodzinnych zawsze bylo tak samo wszyscy z mojej rodziny
              niezaleznie od wieku sie bawili, a z rodzin wzeniajacych sie roznie bywalo
              przyznaje ;)
              na weselu jednej przyjaciolki tez cala rodzina sie bawila, to byla prawdziwe
              wiejskie wesele gdzie ocepiny trwaly chyba z 2 godziny...
              wszystko zalezy od rodziny, jak wesele mieszane kulturowo to rzeczywiscie moze
              bezpieczniejszy dj tylko z nim wczesniej obgadac jakie plyty ma zabrac na
              impreze, zeby jedna i druga rodzina sie dobrze czula

diablico pogadaj ze swoim lubym, moze on akurat chcialby swojej rodzinie pokazac
              jak wyglada "prawdziwe" polskie wesele(burdy mozna sobie darowac na pewno)

diablico pokaz moze chlopakowi jakis film weselny, i zastanowcie sie oboje, on
              ci powie co moze zostac opacznie zrozumiane, powinien przynajmniej wiedziec
              najlepiej ;)

powodzenia i swietnej zabawy
    • Gość: ania Re: dj na weselu IP: *.chello.pl 01.11.03, 21:29
      Coz moja siostra, byla pierwsza, ktora sie wylamala i na swoim weselu miala
      didzeja. Mogla zatrudnic zespol, ale zeczela szukac dosc pozno i albo byly
      bardzo kipeskie, albo bardzo drogie. Wziela didzeja. Zaznaczam, ze ludzie malo
      tanczyli, co nie znaczy, ze zle sie bawili. Ja jako swiadkowa, zostalam
      obtancowana z kazdej strony;)!
      Wszystkim didzej odpowiadal. Rodzina nie widziala sie kilka lat i rozmawiala
      przy stolach bez konca.
      Na swoim weselu tez bym chciala didzeja, tylko, ze ja nie przepadam za
      weselami;)! Ale to tak, jakby mnie ktos pytal;P.
    • diablica2003 Re: dj na weselu 01.11.03, 22:01
      a czy musza byc koniecznie oczepiny moj narzeczony nie jest polakiem nie
      chcaialbym aby jego rodzina zrozumiala zle nasze obyczaje weselne
      czy to cos strasznego wesele bez oczepin?
      • Gość: mala z tego co widzialam IP: 81.21.197.* 01.11.03, 23:42
        to na zachodzie sa tez jakies tradycje
        chyba ze on jest z zupelnie innej bajki...
        moze pogadaj ze swoim facetem opowiedz o zwyczajach jakie sa u nas
        zapytaj o to jakie sa w jego kulturze bo jakies zawsze sa z tego co sie orientuje
        moze zrobicie mieszane :) bedzie i wilk syty i owca cala ;)
    • inusia0 Re: dj na weselu 03.11.03, 14:05
      diablica2003 napisała:

> mam pytanko czy warto wynajac dj-a na wesele czy lepiej orkiestre
      > co z oczepinami czy dj organizuje czy trzeba skombinowac cos samemu i czy
      > wogole musza byc oczepiny czy wystarczy sama muzyka bez zadnych dodatkow

Warto mieć wesele takie,jakie się chce,
      a nie takie 'jak wszyscy' albo
      takie 'jakie powinno być'-czyli tradycyjnie orkiestra.
      Byłam już na weselu,na którym bya osoba obsługująca muzykę na CD i o wiele
      lepiej się bawiłam,ze względu na to,że muzyka była wybrana przez parę młodą
      oraz to,że była w oryginale.
      Nie lubię typowej orkiestry na weselach,przeważnie jest koszmarna,'muzycy' maja
      więcej przerw na jedzenie i picie (wódki też...)niż grają.

• oki1001 :( 03.11.03, 15:18
      A ja mam prawie 22lata i jeszcze nie byłam na żadnym weselu. W rodzinie jest
      parę osób, na kórych "juz czas" i nic! Może to ja będę pierwsza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka