Dodaj do ulubionych

Nietypowy trójkąt z konieczności

21.01.02, 08:19
Co sądzicie Panie o mojej sytuacji: moja żona nie może się ze mną kochać z
powodu bardzo poważnych komplikacji porodowych (tzw. trwała dysfunkcja dróg
rodnych, rzecz rzadka, ale niestety się zdarza...).
Ja jestem normalnym,zdrowym facetem, mam swoje potrzeby seksualne, i dlatego
oboje przeżywamy prawdziwy dramat. Oboje chcemy się kochać, tyle, że moja
partnerka nie może, a ja... nie chcę korzystać z usług prostytutek, natomiast
od czasu do czasu miewam zbliżenia z moimi koleżankami.
Ciekawe, czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim, bo ja osobiście mam problemy
moralne, ale fizjologia jest nieubłagana, nie wyobrażam sobie całkowitej
abstynencji...
Podkreślam, że nadal istnieje więź uczuciowa pomiędzy nami, natomiast seks
pozamałżeński jest dla mnie koniecznością, a nie fanaberią i poszukiwaniem
wrażeń, przygód itp.
Co sądzicie, drogie Panie o mojej sytuacji? czy potępiacie?
Obserwuj wątek
    • kobietka30 Re: Nietypowy trójkąt z konieczności 21.01.02, 10:55
      siwy888 napisał(a):

> Co sądzicie Panie o mojej sytuacji: moja żona nie może się ze mną kochać z
      > powodu bardzo poważnych komplikacji porodowych (tzw. trwała dysfunkcja dróg
      > rodnych, rzecz rzadka, ale niestety się zdarza...).
      > Ja jestem normalnym,zdrowym facetem, mam swoje potrzeby seksualne, i dlatego
      > oboje przeżywamy prawdziwy dramat. Oboje chcemy się kochać, tyle, że moja
      > partnerka nie może, a ja... nie chcę korzystać z usług prostytutek, natomiast
      > od czasu do czasu miewam zbliżenia z moimi koleżankami.
      > Ciekawe, czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim, bo ja osobiście mam problemy
      >
      > moralne, ale fizjologia jest nieubłagana, nie wyobrażam sobie całkowitej
      > abstynencji...
      > Podkreślam, że nadal istnieje więź uczuciowa pomiędzy nami, natomiast seks
      > pozamałżeński jest dla mnie koniecznością, a nie fanaberią i poszukiwaniem
      > wrażeń, przygód itp.
      > Co sądzicie, drogie Panie o mojej sytuacji? czy potępiacie?

Coz, jesli jest jak piszesz to i ja przychylam sie do stwierdzenia, ze fizjologia
      jest nieublagana, wszyscy mamy potrzeby tego rodzaju, ja wiec uwazam, ze pomimo,
      ze pewnie moralnie czujesz sie nieszczegolnie, to chyba naturalne rozwiazanie w
      tej przykrej sytuacji. Trudno abys sie mial pozbawic sexu w imie .... no wlasnie
      w imie czego? A czy zona wie o tym? Ciekawa jestem jak sie na to zapartuje. Ja
      Cie jednak nie potepiam. Pozdrawiam,

K30
      • tijo Re: Nietypowy trójkąt z konieczności 21.01.02, 11:31
        Ale w przysiędze małżeńskiej było że bierzesz żonę na dobre i złe w zdrowiu i
        chorobie. Możesz z żoną porozmawiać i w inny sposób zaspokoić swoje potrzeby.
        • kobietka30 Re: Nietypowy trójkąt z konieczności 21.01.02, 12:29
          tijo napisał(a):

> Ale w przysiędze małżeńskiej było że bierzesz żonę na dobre i złe w zdrowiu i
          > chorobie. Możesz z żoną porozmawiać i w inny sposób zaspokoić swoje potrzeby.

Jezu, jak mozna "w inny sposob" zaspokoic potrzeby sexualne??? Powodzenia w razie
          takiej, nie daj boze, sytuacji!

K30

• Gość: Nell Re: Nietypowy trójkąt z konieczności IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 12:42
            kobietka30 napisał(a):

>
            > Jezu, jak mozna "w inny sposob" zaspokoic potrzeby sexualne??? Powodzenia w raz
            > ie
            > takiej, nie daj boze, sytuacji!
            >
            > K30

Na wstepie chcialam zaznaczyc, ze Siwego nie potepiam, poniewaz trudno oceniac czlowieka po jednym
            poscie.

Do Kobietki 30- jezeli nie wiesz, seks to nie tylko stosunek "pochwa - czlonek". Istnieje wiele innych form
            rownie satysfakcjonujacych , o ile nie bardziej: seks analny, oralny, doprowadzanie faceta do orgazmu
            rączką partnerki itd.
            Sama to przetestowalam , bedac w ciązy. Maz nie musial sie wyladowywac w ramionach kolezanek.
            Wystarczy troche inwencji i wzajemnego zrozumienia potrzeb.

• tijo Re: Nietypowy trójkąt z konieczności 21.01.02, 12:44
              Dokładnie o to mi chodziło.
            • kobietka30 Re: Nietypowy trójkąt z konieczności 21.01.02, 13:12
              Gość portalu: Nell napisał(a):

> kobietka30 napisał(a):
              >
              >
              > >
              > > Jezu, jak mozna "w inny sposob" zaspokoic potrzeby sexualne??? Powodzenia
              > w raz
              > > ie
              > > takiej, nie daj boze, sytuacji!
              > >
              > > K30
              >
              >
              > Na wstepie chcialam zaznaczyc, ze Siwego nie potepiam, poniewaz trudno oceniac
              > czlowieka po jednym
              > poscie.
              >
              > Do Kobietki 30- jezeli nie wiesz, seks to nie tylko stosunek "pochwa - czlonek
              > ". Istnieje wiele innych form
              > rownie satysfakcjonujacych , o ile nie bardziej: seks analny, oralny, doprowadz
              > anie faceta do orgazmu
              > rączką partnerki itd.
              > Sama to przetestowalam , bedac w ciązy. Maz nie musial sie wyladowywac w ramion
              > ach kolezanek.
              > Wystarczy troche inwencji i wzajemnego zrozumienia potrzeb.
              >
              >

Otoz, po pierwsze wiem co oznacza slowo sex i co soba obejmuje ale dziekuje za
              wyczerpujaca lekcje. Po drugie zas ja Siwego z cala pewnoscia nie potepiam, bo
              kazdy z nas ma inne potrzeby w odniesieniu do pojecia sex. I tyle na ten temat.
              Pozdrawiam,

K30

• upi Re: Nietypowy trójkąt z konieczności 21.01.02, 13:33
      ciekawe co Twoja żona na to???
      Zamiast pytać forumowiczów zapytaj Ją.

Albo odpowiedz sobie na pytanie jak Ty byś się czuł w tej sytuacji.

Wyobraź sobie, że masz np. kłopoty z potencją... żona ma szalone potrzeby
      seksulane. Ma dylematy moralne, czy iśc z innym facetem do łóżka, czy nie.
      No ale wygrywają własne potrzeby seksulane...

Jak się czujesz?
      • Gość: intelige Re: Nietypowy trójkąt z konieczności IP: 195.117.174.* 21.01.02, 13:36
        upi napisał(a):

> ciekawe co Twoja żona na to???
        > Zamiast pytać forumowiczów zapytaj Ją.
        >
        > Albo odpowiedz sobie na pytanie jak Ty byś się czuł w tej sytuacji.
        >
        > Wyobraź sobie, że masz np. kłopoty z potencją... żona ma szalone potrzeby
        > seksulane. Ma dylematy moralne, czy iśc z innym facetem do łóżka, czy nie.
        > No ale wygrywają własne potrzeby seksulane...
        >
        > Jak się czujesz?

no właśnie...
        czy ktoś z forumowiczów słyszał o sublimacji popędów?

• Gość: XXX Re: Nietypowy trójkąt z konieczności IP: 10.144.200.* 21.01.02, 13:41
          Czlowiek nie zwierze...
    • kathy Re: Nietypowy trójkąt z konieczności? 21.01.02, 13:41
      Czy rzeczywiście konieczność, czy chęć? Pisząc konieczność przestajesz ponosić
      odpowiedzialność- nie można obejść się bez tego co konieczne, to co konieczne
      jest niezbędne, zatem dylematy moralne są w ogóle nie na miejscu. A jednak masz
      je. Czy więc to konieczność?
    • Gość: pp Re: Nietypowy trójkąt z konieczności IP: *.eranet.pl 21.01.02, 13:47
      A co ty jesteś jakimś zwierzakiem? musisz odbyć pełen stosunek, żebyś został
      zaspokojony? przy odrobinie dobrej woli żona może cię zaspokoić w inny sposób i
      nie gadaj głupot, że musisz szukać innych kobiet!!!!
      nie wróżę dobrze waszemu związkowi, bo twoja żona długo nie wytrzyma takiego
      układu, będzie źle się czuła jako kobieta. to nie jest żadne partnerstwo.
      acha, kobietka30 na pewno jest facetem (a nawet samcem)!
      • kobietka30 Re: Nietypowy trójkąt z konieczności 21.01.02, 14:29
        Gość portalu: pp napisał(a):

> A co ty jesteś jakimś zwierzakiem? musisz odbyć pełen stosunek, żebyś został
        > zaspokojony? przy odrobinie dobrej woli żona może cię zaspokoić w inny sposób i
        >
        > nie gadaj głupot, że musisz szukać innych kobiet!!!!
        > nie wróżę dobrze waszemu związkowi, bo twoja żona długo nie wytrzyma takiego
        > układu, będzie źle się czuła jako kobieta. to nie jest żadne partnerstwo.
        > acha, kobietka30 na pewno jest facetem (a nawet samcem)!

Ups, pomylka, nie uwierzysz ale nie jestem samcem, jak to z "wdziekiem"
        okreslilas. Mam po prostu inny punkt widzenia, wolno? Wolno, wiec bez samcowania
        mi tu prosze.
        K30
    • Gość: nieważne Re: Nietypowy trójkąt z konieczności IP: *.talnet.pl 21.01.02, 14:27
      Rzygać się chce, jak się czyta takie rzeczy. Do jakiego poziomu człowiek może
      najniżej zejść? Bo to już trudno nazwać nawet zezwierzęceniem.
    • Gość: tazoo Re: Nietypowy trójkąt z konieczności IP: *.talnet.pl 21.01.02, 14:32
      Popieram wszystkich negujących postawę Siwego i Kobiety30.
      Nie mieści mi się w głowie, jak na początku XXI wieku można nie umieć zaspokoić
      swoich potrzeb, inaczej niż poprzez stosunek! Do cholery, w każdym prawie
      czasopiśmie są porady, co może zrobić kobieta z mężczyzną i odwrotnie, by było
      im dobrze z sobą. Chyba, że są oboje po 60-tce.
      • Gość: balbina Re: masz rację,tazoo IP: *.pekao.com.pl 21.01.02, 15:24
        Siwy pisze tak, jakby po prostu szukał pretekstu do zdradzenia żony - że taki
        biedny, nie może sobie ulżyć to przecież każdy go zrozumie. Ja nie rozumiem,
        różne są dolegliwości, które ograniczają korzystanie z seksu, ale kiedy jest
        miłość prawdziwa - to wszystko zwycięży, czyż nie? Sposobów mnóstwo, a takie
        podejście jak Siwego obraża po prostu jego żonę - jakby jej wartość dla niego
        ograniczała się do sprawnego (excusez le mot) - otworu.
        • Gość: Gucwa Siwy, żyj pełnią życia bracie!!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 21.01.02, 16:06
          znowu się tu wypisują wierne i cnotliwe żoneczki, płakac czy śmiać się do
          rozpuku, dla Was najlepiej jakby siwy sobie obciął i na klęczkach przy żoneczce
          cały czas był.....co za czasy, siwy, nie przejmuj się i ciesz się stary że masz
          takie koleżanki, tego to Ci zazdroszczę :)))
      • Gość: alka Re do tozoo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.01.02, 16:33
        Boze ,na pewno nie bede sie opierac na czasopismach, co mamy ze soba robic! We
        wszystko wierzysz, co tam wypisuja? Powodzenia.A co to ,ludzie po 60, to juz
        nie moga ?
        • Gość: ula Re: do siwego IP: *.hartford-06-07rs.ct.dial-access.att.net 21.01.02, 19:04
          Siwy, czy te twoje kolezanki naleza do zrzeszenia samarytanek? Czy tez ich
          mezczyzni sa impotentami a one z racji swoich wybujalych fizjologicznych
          potrzeb prosza ciebie o ich zaspokajanie?
          A moze zeby zona nie miala pretensji sprobuj zaspokajac checi z kolegami?

ale dosc tych zartow...
          najistotniejsze w twoim dylemacie jest co mysli o twoim rozwiazaniu zona.
          po co nas, postronnych nieznajomych pytasz o zdanie, porozmawiaj z zona...
          to wszystko...
          a co bedzie jak ci sie zestaw kolezanek wyczerpie?
          :)
    • Gość: Regina Re: Nietypowy wielokąt z wyboru egoisty. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.02, 00:47
      To juz nawet nie trojkat tylko wielokat. Te kolezanki to takie litosciwe
      kobitki, wspomagaja kolege w nieszczesciu. Skarzysz sie do nich, podajac
      szczegoly medyczne swojej zony?? Jak one pozniej na nia patrza jak ja widza?
      Coz za lojalnosc i milosc malzenska z twojej strony. To ona zostala tak
      okaleczona( czy trwale? ), a ty myslisz tylko o swoim tylku. Wstyd. To ta twoja
      zona juz nie jest dla ciebie normalna kobieta ?
      • Gość: Iwona Re: Nietypowy ... -do Gucwy IP: *.alsv1.occa.home.com 22.01.02, 06:04

Masz racje.
        Oprocz tzw."cnotliwych zoneczek", spora czesc tego forum to panienki z
        podstawowki i liceum, ktore sie na takie zonki kreuja.

Ich wydumane moralitety i podrecznikowe, idealistyczne schematy przypominaja mi
        moje wlasne WYOBRAZENIA o zyciu, kiedy mialam tyle lat, co one i oczywiscie nie
        mialam o niczym pojecia, bo miec nie moglam. Za to bylam bardzo kategoryczna w
        sadach. Minelo mi. Im minie tez. Z czasem.

Dorosli, dojrzali emocjonalnie ludzie tak nie bredza.
        • Gość: MM Re: do Iwony IP: *.chello.pl 22.01.02, 11:14
          Gość portalu: Iwona napisał(a):
          >
          > Dorosli, dojrzali emocjonalnie ludzie tak nie bredza.

<masz rację, dojrzałość poznaje się po cechującym człowieka stopniu cynizmu,
          zakłamania i chronieniu własnego tyłka.... Pogratulować Tobie i Gucwie
          dojrzałości.....
          I bohaterowi wątku też - taka dojrzała, mądra i przemyślana decyzja....A żona
          juz dojrzała emocjonalnie do zaakceptowania tej sytuacji, czy nadal jest na
          etapie "cnotliwa żoneczka"?
          • Gość: Kobieta Re: do Iwony IP: 194.139.172.* 22.01.02, 11:47
            Według mnie nie robisz dobrze. Powtórzę pytanie przewijające się kilkakrotnie ,
            co na Twoje postępowanie żona? Czy akceptuje tego rodzaju odskocznię?

Swego czasu założyłam wątek na tym forum dotyczący zdrady. I to ja byłam tą
            zdradzoną. Opinie byłu różne, bardzo różne. Jedni ganili moją miłość do meża i
            fakt, że mu wybaczyłam , inni popierali moje zachowanie i moją miłość. Jednym
            słowem tu poznasz tylko i wyłącznie opinię, a decyzja i moralność są tylko
            Twoje. I nawet jeśli żona teraz nie może uprawiać sexu z Tobą (jak napisałeś
            ubolewa z tego powodu), to czy nie uważasz , że jest tutaj i Twoja wina. Ona
            nie może ze wzgłędów zdrowotnych, bo nosi pod sercem Twoje dziecko! Czy nie
            warto też pomyśleć o Niej i jej samopoczuciu. Napewno potrzebuje Ciebie teraz
            bardziej niż kiedykolwiek. Zastanów się nad Tym. A najlepiej porozmawiaj z Nią
            o Tym.
            Pozdrawiam
            Kobieta
            • Gość: Gucwa Re: do Iwony IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.01.02, 15:10
              co ma bycie przy żonie kiedy jest w ciąży albo po z komplikacjami do seksu z
              koleżankami????!!!!! przecież facet nie zostawił jej, jest przy niej, pewnie
              kocha...
              a że ma duuuże potrzeby to korzysta w tajemnicy i tyle.

pozdr
              • Gość: Sara Re: do Iwonyi i Gucwy. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.01.02, 16:04
                Tak, naprawde idealne wyjscie !! cha cha . to tak jakbysmy byli psami.
              • Gość: A27 do Gucwy IP: *.proxy.aol.com 22.01.02, 16:06
                A jesli Ty bylabys ta zona? Ja bym wolala zeby mnie facet zostawil niz zostal
                ze mna i rypal inne.
                • Gość: frisky2 Re: do Gucwy IP: 62.233.139.* 22.01.02, 17:15
                  A mnie sie wydaje, ze siwy to bajerant. Dlaczego sie dotychczas nie odzywa? A
                  po drugie jakie to komplikacje poporodowe moga na cale zycie uniemozliwic seks?
                  • bernacha Frisky- jaki masz przenikajacy wszystko umysl!!!!! 22.01.02, 17:21
                    Poczytaj troche o fizjologii kobiety, nieomylny mentorze internetu!
                    • Gość: frisky2 Re: Frisky- jaki masz przenikajacy wszystko umysl! IP: 62.233.139.* 22.01.02, 17:23
                      Dzieki za rade. I za pochwaly, choc niezasluzone.
    • Gość: jacek84 Re: Nietypowy trójkąt z konieczności IP: 212.160.238.* 23.01.02, 17:37
      Kobietka napisała:
      Jezu, jak mozna "w inny sposob" zaspokoic potrzeby sexualne??? Powodzenia w
      razie takiej, nie daj boze, sytuacji!
      =============================================
      Jak w przyrodzie - jest białe i czarne, wysokie i niskie, czy duże i małe ,
      tak pomiędzy ludźmi jest duża kultura albo kompletny prymitywizm.
      Od tego właśnie zależy seks . Nie można wymagać "poezji seksu" od osoby która
      z kulturą ma tyle wspólnego co kot napłakał. Dlatego nie dziwię się
      że "kobietka" ma swoją receptę na seks. Ona wprost nie ma pojęcia, że jest
      milion dwieście tysięcy możliwości przeżycia z drugą osobą upojnego seksu, BEZ
      WŁOŻENIA CZŁONKA DO..... . Taka jest prawda. Smutne to i do współczucia.
      A co do tego "nieszczęśnika" co nie może z żoną ; doradzam: po co chodzić do
      seks-gabinetów , przepłacać, zarazić się syfem. Pod płot i .... między
      sztachety bracie !!! I tak nie będzie różnicy czy to żona, czy majka-rajszpel.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka