Dodaj do ulubionych

czy opalac sie topless????

IP: *.unregistered.formus.pl 09.07.01, 11:31
Czy nad polskim morzem wypada i czy warto opalac sie topless? Po zeszlorocznych
doswiadczeniach zaczelam miec watpliwosci. W znanej miejscowosci na plazy
zdjelam gore od kostiumu (uznajac to za calkowicie naturalne) i nieswiadoma
zagrozenia zaczelam sie opalac. Jednak po pewnym czasie (a ludzi bylo sporo)
zaczely sie wokol mojego legowiska niewinne "spacery" panow po 40-ce. Uznalam,
ze niech sie nagapia jezeli ich to kreci, ale szybko zostalam sprowadzona na
ziemie przez 2 paniusie (ich zony chyba). Dowiedzialam sie m.in. ze jestem
rozpustnica (czyli nagie piersi=dawanie d... na prawo i lewo, niszcze psychike
dzieci (to chyba chodzilo o ich mezow)i w ogole powinnam wyp... na blaze
nudystow. Napiszcie prosze o swoich doswiadczeniach z opalaniem, bo juz nie
wiem czy to jest normalne czy nie. Zjezdzilam plaze poludniowej Europy i tam
cos takiego jest na porzadku dziennym. Zdziwienie to wywoluja tam kobiety w
stanikach (!). Nawet moje kolezanki, w Polsce na plazy "zabudowane" bez zadnych
oporow zrzucaja tam staniki. Czy to jest kwestia innej kultury, zacofania czy
moze rzeczywiscie noszenie gory od stroju swiadczy o jakis wartosciach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Miss Re: czy opalac sie topless???? IP: *.atman.pl 09.07.01, 11:43
      Współczuje. W Ustce mozna spokojnie zdjąc stanik - oczywiście budzi to
      zaineresowanie głównie chłopców w wieku 16 - 18 lat ale to już chyba tak musi
      byc.
      Nie słuchaj oburzonych ,,mamusiek" - ciesz się swoim ciałem.
      A tak ma marginesie - w większości południowych krajów ( np. na Skiatos w
      Grecji) 70 % dziewczyn w topless to Polki.
      Zresztą to tylko w Polsce gruba kobieta jest szykanowana na plaży - w Grecji w
      dwuczęsciowym kostiumie opalają się panie dobrzxe ponad 80 kg i ponad 60 letnie
    • kuku Re: czy opalac sie topless???? 09.07.01, 11:46
      niestety, mieszkasz tutaj i ludzi tu nie zmienisz...
      co zrobic?
      jesli ta miejscowoscia było miedzyzdroje... to 15 km na zachod masz
      swinoujscie, a w nim przejscie graniczne do ahlbecku (to juz niemcy) jest tam
      sliczna zadbana plaza, nie oblegana tak jak te w m-jach, czy s-ciu. zagosc
      zupelnie nikogo tam nie razi, a nie jest to plaza dla nudystow. ludzi nago
      i 'zapakowanych" jest tyle samo, plec nie ma znaczenia.
      ot co :+)))
      pozdrawiam,
      kuku
    • Gość: Joanna Re: czy opalac sie topless???? IP: *.nuph.us.edu.pl 09.07.01, 11:48
      Znalam dziewczyne polskiego pochodzenia urodzona
      w Brazylii - ona po prostu nie mogla zrozumiec tego
      co sie dzieje na naszych plazach. Podobno tam ludzie
      opalaja znacznie wiecej ciala niz u nas i nikogo to
      nie dziwi ani nie gorszy.
    • Gość: kathy Re: czy opalac sie topless???? IP: 195.117.174.* 09.07.01, 11:51
      Opalanie topless, czy nie jest szkodliwe. Nawet jeśli nie rak skóry to w
      najlepszym przypadku jej przedwczesne starzenie. Ja się nie opalam i wyglądam
      duzo młodziej od moich opalających się rówieśniczek. Pod rozwagę.
      • Gość: Miss Re: czy opalac sie topless????-do kathy IP: *.atman.pl 09.07.01, 12:04
        Gość portalu: kathy napisał(a):

> Opalanie topless, czy nie jest szkodliwe. Nawet jeśli nie rak skóry to w
        > najlepszym przypadku jej przedwczesne starzenie. Ja się nie opalam i wyglądam
        > duzo młodziej od moich opalających się rówieśniczek. Pod rozwagę.

Oczywiście , mozna jeszcze nie pic kawy ani alkoholu , chodzic spać przed 22 nie
        uzywać soli ani cukru,nie robic makijażu i chodzić w maseczce na twarzy jak
        Jackson.Oczywiście , tylko po co? Zycie jest zbyt krótkie aby odmawiać sobie
        wszystkich przyjemnosci - w tym opalania wogóle i opalania topless tez.
        A kwestia młodego wyglądu? Jak sie ma 24 lata to sie o tym tak intensywnienie
        myśli - wystarcxzą dobre kosmetyki, fitness i duzo miłości- a po 35 roku zycia
        pomysle o liftingu.

• Gość: kathy Re: czy opalac sie topless????-do Miss IP: 195.117.174.* 09.07.01, 12:13
          Gość portalu: Miss napisał(a):

> Gość portalu: kathy napisał(a):
          >
          > > Opalanie topless, czy nie jest szkodliwe. Nawet jeśli nie rak skóry to w
          > > najlepszym przypadku jej przedwczesne starzenie. Ja się nie opalam i wyglą
          > dam
          > > duzo młodziej od moich opalających się rówieśniczek. Pod rozwagę.
          >
          > Oczywiście , mozna jeszcze nie pic kawy ani alkoholu , chodzic spać przed 22 ni
          > e
          > uzywać soli ani cukru,nie robic makijażu i chodzić w maseczce na twarzy jak
          > Jackson.Oczywiście , tylko po co? Zycie jest zbyt krótkie aby odmawiać sobie
          > wszystkich przyjemnosci - w tym opalania wogóle i opalania topless tez.
          > A kwestia młodego wyglądu? Jak sie ma 24 lata to sie o tym tak intensywnienie
          > myśli - wystarcxzą dobre kosmetyki, fitness i duzo miłości- a po 35 roku zycia
          > pomysle o liftingu.
          >

Tylko, że kwestia jest taka- opalania nie zaliczam do przyjemności. Nigdy tego
          nie lubiłam, nawet jak miałam 24 lata( całkiem niedawno to było, więc nie traktuj
          mnie jak staruszki).
          A z tą miłością to masz rację.
          P.S. Lifting jest okropny, w życiu tego nie zrobię. Już wolałabym mieć zmarszczki.
        • Gość: Joanna Re: czy opalac sie topless????-do Kathy i Miss IP: *.nuph.us.edu.pl 09.07.01, 13:38
          Dziewczyny, o co tyle krzyku? Przeciez tyle jest teraz
          kosmetykow z filtrami UVA i UVB, jakies kremy, pianki
          i balsamy po opalaniu, ze chyba ryzyko raka czy
          przedwczesnego starzenia sie skory jest minimalne.
          A jak ktos nie lubi sie opalac, lub obawia sie o swoje
          zdrowie to przeciez nie musi smazyc sie na Sloncu.
          Ja sie opalam z umiarem, do tego raczej nie w samo
          poludnie i nic sie z moja skora nie dzieje. A ze sa
          tacy ktorzy opalaja sie przez caly upalny dzien, albo
          tacy ktorzy nie opalaja sie wcale - przeciez to nie
          moja sprawa.
          • Gość: trin Re: czy opalac sie topless????-do Kathy i Miss IP: *.chello.pl 09.07.01, 17:32
            Jak wam rzeczywiscie sprawia przyjemnosc lezenie plackiem na piachu wsrod tlumu
            ludzi to lezcie. W stanikach czy bez.
            Jednak z doswiadczenia wiem, ze najepiej to czlowiek opala sie w czasie
            aktywnego wypoczynku - szczegolnie pocecam deske windsurfingowa. No i
            przyjemnosc tysiackrotnie wieksza!
            Co do tych nieszczesnych stanikow - zamiast narzekac - sprobujcie to zmienic.
            Kilkanascie lat temu w Niemczech tez niewatpliwie spotykalo sie to ze
            zgorszeniem - ale przyszlo kilka odwaznych, nie zwracajacych uwagi na
            otoczenie - i maja co chcecie. (choc widzialam w Niemczech kobiete DOBRZE po 70
            opalajaca sie topless - prawdziwa trauma! :) )
    • Gość: madzia Re: czy opalac sie topless???? IP: *.unregistered.formus.pl 09.07.01, 13:14
      dla uscislenia, opalalam sie wtedy w Jantarze na Mierzei Wislanej
    • Gość: Troll Re: czy opalac sie topless???? IP: 194.23.88.* 09.07.01, 16:52
      Zdaje sie, ze na polskich plazach jednak niestety nie "wypada" opalac sie
      topless i to nie z winy ewentualnego raka skory, starzenia sie etc. ile z
      przyczyn kulturowych. Cholernie to przykre i nawet nie chodzi mi (tak bardzo) o
      wzgledy estetyczne. Jest to raczej wynikiem od pokolen wpajanej nam
      wartosci: "wszystko co ludzkie jest nam obce". A i straznikow (a
      najczesciej "strazniczek") tej wypaczonej moralnosci nie brakuje....
    • Gość: Mu! Re: czy opalac sie topless???? IP: *.wiedza.icu.pl 09.07.01, 17:29
      Mu! jako tradycyjne bydle wpeawdzie nie razi kobieta bez stanika (a werecz
      przeciwnie ;-) ale czy nie lepiej sie opalac w bikini ? aaaah te jasne trojkaty
      naprowadzajace... to jest dopiero podniecajace
      • Gość: madzia Re: czy opalac sie topless???? IP: *.unregistered.formus.pl 10.07.01, 07:41
        tylko ze tutaj nie chodzi o podniecanie kogokolwiek, a o prawo do pokazywania
        wlasnego ciala
        • Gość: Janek Re: czy opalac sie topless???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 00:44
          Mam jedną uwagę: pokazując nam mężczyznom coraz więcej tracicie z aury swojej
          tajemniczości i uroku. Czy warto?
          Swoją drogą myślę, że więcej kobiet będzie Wam robiło przykrości z powodu
          opalania topless (żony). Co do niektórych mężczyzn: będą na Was patrzeć
          strasznie przedmiotowo. A tego żadna z Was chyba nie chce.
          Kiedy sam widzę opalającą się topless dziewczynę to widzę zjawisko, które warto
          byłoby namalować , wyrzeźbić, ale jestem też facetem więc fizjologia wyczynia z
          moimi slipami co chce i to mimowolnie.
          Mimo wszystko brawa za odwagę.
          • Gość: Troll Re: czy opalac sie topless???? IP: 194.23.88.* 11.07.01, 08:50
            Gość portalu: Janek napisał(a):

> Mam jedną uwagę: pokazując nam mężczyznom coraz więcej tracicie z aury swojej
            > tajemniczości i uroku. Czy warto?
            > Swoją drogą myślę, że więcej kobiet będzie Wam robiło przykrości z powodu
            > opalania topless (żony). Co do niektórych mężczyzn: będą na Was patrzeć
            > strasznie przedmiotowo. A tego żadna z Was chyba nie chce.
            > Kiedy sam widzę opalającą się topless dziewczynę to widzę zjawisko, które warto
            >
            > byłoby namalować , wyrzeźbić, ale jestem też facetem więc fizjologia wyczynia z
            >
            > moimi slipami co chce i to mimowolnie.
            > Mimo wszystko brawa za odwagę.

Teraz juz wiecie dziewczyny, wedlug Janka wasza aura, tajemniczosc i urok
            znajduje sie w cyckach......

• Gość: madzia Re: czy opalac sie topless???? IP: *.unregistered.formus.pl 11.07.01, 10:45
              > Teraz juz wiecie dziewczyny, wedlug Janka wasza aura, tajemniczosc i urok
              > znajduje sie w cyckach......

to przynajmniej jestem bardzo tajemnicza i urokliwa i mam niezla aure :))

• Gość: Troll Re: czy opalac sie topless????do Madzi IP: 194.23.88.* 11.07.01, 11:35
                Aaaaa, to gratuluje !!!
                Tylko czy te walory beda sie rozwijac w miare uplywu lat, czy raczej zanikac ??
              • Gość: Mu! Re: czy opalac sie topless???? IP: *.wiedza.icu.pl 12.07.01, 18:47
                Gość portalu: madzia napisał(a):

No prosze, a tu chodzilo tylko o prawo do pokazywania 'aury' a nie
                podniecaniem 'wstretnych szowinisztycznych swin'.

Jesli masz niezla 'aure' to nie mam problemu z opalaniem sie bez stanika.

> to przynajmniej jestem bardzo tajemnicza i urokliwa i mam niezla aure :))
                >

• Gość: Janek Re: czy opalac sie topless???? IP: *.ipartners.pl 11.07.01, 15:39
              Troll, musisz przyznać, ze wyobraźnia podsuwa Ci wspaniałe obrazki, kiedy Twoja
              dziewczyna ma coś na sobie, a kiedy wszystko zrzuci.. to cóż czar pryska...
              Bynajmiej nie sądzę by Ci wtedy odeszła ochota, bo mi by nie przeszła. chodzi
              mi o coś innego.
              Ekscytujący na dłuzej jest widok skąpo ubranej dziewczyny, Rozebrana również
              działa ekscytująco ale na krótko.
              Wszak jakże erotyczna jest scena filmowa z Ritą Hayworth, kiedy ta ściąga to i
              owo z ssiebie (rękawiczka). A to przecież d o p i e r o rękawiczka!!!
          • Gość: trin Re: czy opalac sie topless???? IP: *.chello.pl 11.07.01, 11:34
            Gość portalu: Janek napisał(a):

> Co do niektórych mężczyzn: będą na Was patrzeć
            > strasznie przedmiotowo. A tego żadna z Was chyba nie chce.

Nie bylabym tego taka pewna! Moze wlasnie o to chodzi? Widzisz - kobiety lubia
            czasami wyprawiac dziwne rzeczy z meskimi slipkami, nawet jezeli za
            cene "przedmiotowosci".
            Bo gdyby chodzilo tylko o rowna opalenizne, to wtedy chyba mozna by jednak
            ograniczyc sie do miejsc bardziej ustronnych (nie koniecznie plaze dla nudystow,
            ale jakis cichy kacik bez niepotrzebnych widzow).
            Pozatym jednak warto chyba zostawic troche "tajemniczosci". Czy nie chcecie
            zostawic czegos tylko dla siebie i tego jedynego? Czy wszystko jest na widok
            publiczny?
            • Gość: Janek Re: czy opalac sie topless???? IP: *.ipartners.pl 11.07.01, 15:50
              Czy ktoś wie dlaczego wysyłane listy nie pojawiają się w kolejności na forum ?
              Trin, dzięki za wyjaśnienie, a ja myślałem, że kobiety opalają się dla siebie,
              pierwsze listy to wyraźnie sugerowały...Pamiętam te zdania o przechadzających
              się często w pobliżu opalających się topless pań facetach.
              Ciekaw jestem, czy poszłybyście opalać się topless same czy ze swoimi
              chłopakami. Czy nie byłybyście zazdrosne o to, że oglądaliby się za innymi
              dziewczynami ? No chyba, że bylibyście po upojnej nocy, to co innego, facet
              rzeczywiście mógłby nie zwracać na inne uwagi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka