hanka811 13.02.09, 21:07 a wlasciwie snilo mi sie ze jestem zarazona wirusem hiv brrr... Teraz mam ochote sie przebadac. A wy jestescie pewni, ze nie zlapaliscie od kogos hiv'a? Macie czasami takie schizy jak ja dzis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qw994 Re: aids 13.02.09, 21:14 Jak chcesz się przebadać, to zrób to. Co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
teklana Re: aids 13.02.09, 21:22 Śniło mi się ,że uprawiam sex z Wojewódzkim-brrrr Powinnam o tym powiedzieć męzowi?Jak myślicie jak zareaguje?Boję się ,ze mi nie wybaczy tej zdrady;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: aids 13.02.09, 22:30 Krew oddawałam honorowo, poinformowaliby mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: aids 13.02.09, 22:32 nie ma nic prostrzego, jak zbadac sie... Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: aids 13.02.09, 22:37 Ja wiem na pewno, bo w ciazy musialam zrobic badanie na obecnosc hiv, a od tamtej pory nie mialam okazji sie zarazic, wiec luz. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: aids 13.02.09, 22:42 moglas zarazic sie w czasie badania... wiem,ze mala szansa, ale jednak szansa;] Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: aids 13.02.09, 22:44 a w jaki sposob dochodzi do zakazen w szpitalach i przychodzniach wystarczy pomyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: aids 13.02.09, 22:50 Skoro wystarczy pomyśleć, to pomyśl i powiedz mi - w jaki sposób podczas pobrania krwi można się zarazić AIDS? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: aids 13.02.09, 22:54 wiesz... tym z stacji dializ tez sie wydawalo malo prawdopodobne,ze moga zostac zarazeni a bledy sa ludzką sprawa... nie widzialas nigdy krwi na podlodze, pielegniarek ktore nie zmieniaja rekawiczek, walajacych sie igiel? ciezko je zobaczyc, ale sie zdazaja w najlepszych placowkach.. poprzez silne tez ciezko sie zarazic HIV..a jednak mozna i podaje sie taka mozliwoc w zrodlach Odpowiedz Link Zgłoś
mleczna-czekoladaa do pani maga_luisy 13.02.09, 23:16 witam, wiem ze jestes lekarką mozesz mi odpowiedziec na pytanie bo się schizować zaczynam, jesli nie doszło do stosunku a tylko jakby to ująć przez moment do 'ocierania genitaliów'(nie wiem jak inaczej to ujać) i moment na chwile bo zaraz powiedziałam ze nie chce nie doszlo do wytrysku czy mogłam sie w ten sposob hiv albo hpv zarazić?? mój chłopak sie całkiem zdrowy wydaje ale mial przede mną dziewczyny, testy dla mnie tez zrobi ale się teraz schizuje ze przez takie dotykanie mogłam cos załapac jak byłby chory:( jest jakas szansa? bez wytrysku i naprawde chwile... Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: do pani maga_luisy 13.02.09, 23:19 Bardzo znikoma. Ale nikt Ci nie może powiedzieć, że żadna. Jeśli masz nie spać po nocach, zrob test. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: aids 13.02.09, 23:26 Jest zasadnicza różnica między ingerencją w organizm pacjenta dializowanego a pobraniem krwi. Wirus HIV jest nietrwały. Przeżywa we krwi, w spermie, w ślinie, na suchej powierzchni ginie. Żeby podczas pobrania krwi doszło do zakażenia, pielęgniarka musiałaby umoczyć igłę do pobrania w świeżej kropli krwi osoby zakażonej. Zagrożeniem podczas pobierania krwi jest chory pacjent, ale praktycznie tylko dla personelu -przypadkowych zakłuć nie da się w 100% uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mona817 Re: aids 13.02.09, 23:00 Można się zbadać samemu. Sama od siebie się nie zarazisz. Testy do kupienia w necie. Lekarze używają takich samych... Ps. Ja sama sprawdzałam i jestem "negatywna" :) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: aids 13.02.09, 22:41 Jesteśmy pewni. Za to mnie się śniło, że tata mi kupił w prezencie niedźwiedzia brunatnego. I chciałam go oddać do zoo, ale niedźwiedź mnie prosił męskim głosem, żebym tego nie robiła, żebym załatwiła mu transport do Kanady. I załatwiałam przez ambasadę kanadyjską. A wy? Mieliście kiedyś kontakt z ambasadą kanadyjską? Odpowiedz Link Zgłoś
damabezlasiczki Re: aids 13.02.09, 23:28 mnie się za to śniło,że chodziłam po ulicach ze słoniątkiem na smyczy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: aids 14.02.09, 08:25 liisa.valo napisała: > > > A wy? Mieliście kiedyś kontakt z ambasadą kanadyjską? Nie. Ale miałam kontakt z syropem klonowym. Odpowiedz Link Zgłoś